Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

  • Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
@uguryilmaz144 ağırlıklı yol yaptığın güzergah önemli. Ben zondaları mental olarak çok istemiştim kısmet oldu.
yokuş çıkmayı da oldukça seviyorum. O yüzden memnunum, yine araştırmaya devam et yorumları oku derim.
 
Scudo
Yıllarca tartışılır. Sizce Mavic Aksium mu, yoksa Zıpp mi?
 
@uguryilmaz144 dedigim gibi duzlukte yaptiginiz hiza gore degisir.

@Volks evet farketti, sesi hissi bambaska. Ama benim stock jantlar elbette giris seviyesi ve sadece aero telli idi. Dolayisiyla. Scirocco ile karsilastiramam...
 
@uguryilmaz144 scirocco alın derim eğer genelde düzlüklerde kullanıyorsanız zonda almak pek mantıklı değil yokuşlarda da sanılanın aksine kötü değil zaten yüksek profile girmiyor bu jant kendi sitesine bakın medium profile giriyor.Medium profil jantlar yokuş düz yol hepsinde kullanmak ve birden çok set almayacaklar için en ideal profildir.Hem bisikletin görünümü bile çok değiştiriyor.Yine de karar sizin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@Ertan M.
İşin aslı, ben pro bisikletçi değilim. Ortalamalarım fena olmasa da bisiklette konforu ve sürüş keyfini de öncelikli tutuyorum. O yüzden çok daha ağır olan patlak direnci yüksek olan lastiklerden kullanıyorum. Eğer o ağır lastikleri zonda'ya takarsam arkadaşlarım bana küfür eder :) O yüzden 175 gramın hesabını yapmaktansa, hem daha uygun fiyatlı hem de aerodinamik olarak daha avantajlı scirocco 35mm'ler bana mantıklı geliyor.

Yarışlara katılsaydım, token c22a, mavic krysium elite ya da zonda falan alırdım, üstüne de 4000s takıp keyfime bakardım. Ama yarıştan ziyade keyif için turluyorum. Dolayısıyla ağırlıkla derdim yok, şu an jant'ın aerodinamik olması benim için daha önemli. Scirocco'ya alternatif olacak jantlar varsa orta profilli, onlardan da tavsiye alabilirim bu arada...
 
scirocco ile zonda arasında sadece profil farkı mı var? göbekler falan aynı mı?
 
@taytan göbekleri bilmiyorum ama teller ve çemberler aynı zonda sadece daha az profilli ikisinde de g3 dizilimi var ve tel sayıları da aynı.
 
@Ertan M. evet teller ve örüm sayıları aynı. ama internette yaptığım araştırmada göbekleri hakkında net bir bilgiye sahip olamadım.
 
mesela gökhan kutluer denge tekeri blogunda vento ile scirocco arasındaki farkın profil oldugunu yazmış.
 
@taytan
Peki ya zonda? Zonda ile vento yakın profilde oldukları halde arada ciddi bir ağırlık farkı var.
 
@taytan ben de aynı sebepten vento aldım, daha bekliyorum. Gelince eksilerini artılarını yazarım, forumda daha kullanana denk gelmedim malesef.
 
Herkese selam. mavic aksium ve fulcrum 6.5 arasinda bir degerlendirme ve karsilastirma yapabilirmisiniz rica etsem
 
birde o karsilastirmaya fsa vision team 25 ekleyebilirmiyiz
 
@Inzeus
bahsettiğin jant seti değil de önceki mesajlarda bahsi geçen jantlar ile şu jant seti ile karşılaştırılabilir (link)
 
campagnolo vento siparişi verdim dün aldım martın 20 si gibi elime gecicek bir aksilik olmaz ise,vento kulanan varmı acaba iyimi yaptım kötümü bilmiyorum ama fiyatı uygun geldiği için almanyadan bir dükandan aldık,birileri bir yorum yapsa iyi olur aslında hali hazırda mavic ksyrum ssc sl kulanıyorum ama antrenman günlük sürüş için extra bir set almak istedim pek kulancı yorumu görmedim bende gözümü kapatıp aldım iyimi yaptım kötümü bilmiyrum :)
 
@Kazuya hocam vento setiniz geldimi acaba bende dün sipriş verdim gelmesini bekliyrum,fikrileriniz nedir acaba iyimi yaptım kötümü bunu sorguluyrdum kendi kendime,hiç kulanıcı yorumuda bulamıyorum Türkçe biraz bişeyler yazarsanız sevinrim
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazuya
@mutlu07 hocam içinize mi doğdu, 3 dk önce getirdi ptt.

Kargo takipte daha ptt kabulu yapılmamış görünüyordu, ankarada olmama ramen hemen geldi kapıya. 64,60 tl aldılar bilginiz olsun.

daha kutusunda duruyor, hafta sonu test etme imkanım olur haber veririm.
ingilizce yorumlardan okuduğum kadari ile, yüksek profilli istemiyorsanız scriccodan bir farkı yok. f/p olarak kötü diyen hiç duymadım, 5 üzerinden 4 ün altında veren de görmedim incelemelerde. Zonda elbette iyi ama çoğu özelliği benziyor. kalite olarak da mavic krsyum la kapışır falan diyorlar ama bunlar hep yorum tabi, kimse yoğurdum kara demiyor:)
şunu da okumadıysanız okuyun..

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@taytan Göbekler farklı. Zonda/Racing 3 bilyalı göbek, Scirocco/Quattro ve daha alt seviyeler rulmanlı göbek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazuya
Geri