Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

  • Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
Scudo
@Murat B. ve @Orhan Akarkut tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Şu an rs31 jant seti kullanıyorum. Ultegra veya fulcrum racing 5 alsam akıcılık bakımından çok fark olur mu aradaki fiyat farkına bakarak?
rs31 ler 2050 gr gibi bir ağırlığı var.
Baktığım setler 1640-1650 gr aralığında. 400 gr gibi bir ağırlık farkı olacak. Mutlaka etkisi olacaktır akıcılıkta ama o fiyat farkına değer mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: #ŞARBAY#
@Fatih Anıl fiyar farkı ne kadar ? bu bahsettiğin jantlar kdv dahil, 1200 e falan geliyor sanırım ?

ama 400 gr çok ciddi, düzde de tırmanışta da aldığın modele göre hissedersin.
 
@Fatih Anıl Bence değer. İlk ve en önemli yükseltmenin jant seti olmasının nedeni sadece ağırlık azaltmak değil, kas kuvvetini dönme (ve arkasından düz harekete) çevirmenin ilk etabı tekerin döndürülmesidir. Bu nedenle tekerin hafiflemesi bisikletin toplam ağırlığındaki azalmasından çok daha fazla olumlu etki yapar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
@Fatih Anıl Bende aylardır Rollen elite aradım ama temizinden bir tane bulmak nasip olmadı... Sonuç olarak Dt Swiss R23 Spline buldum ve Rollen'dan daha güzel ve daha üst seviye bir det olduğunu düşünüyorum... Bulabilirseniz tavsiye ederim sesi akışı vs süper r 500 lerden sonra ilaç gibi geldi.
 
r500 jant ağırlığı 2050 -gr yazılmış ama 1900gr diye biliyorum.
 
Arkadaşlar merhaba; bir jant seti almak istiyorum Campognolo SCİROCCO 35 ile Veltec Speed AL arasında kaldım sizce hangisini almalıyım. Forumda ve bir çok yerde scirocconun çok iyi bir jant olduğunu okudum ancak veltec hakkında neredeyse hiç birşeyle karşılaşmadım. Öncelikle baştan söyliyeyim muhtemelen performans olarak iki jantında hakkını veremem muhtemelen görüntüsü beni cezbettiği için almak istiyorum. Çekincem ise şu ülkemizin yol koşulları göz önünde bulundurulduğunda bu jantları almak mantıklımı. Özellikle ucuz fiyatlı yüksek profilli jantlarda dayanıklılık konusunda 1-2 yorum okudum, ve yukarıda almayı düşündüğüm jantlar diğer yüksek profilli jantlara göre ucuz kalıyor. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

(link)

(link)
(link)


campasciroccotardivel.jpg

P1070995.JPG
 
@ahmetmbul Scott bisikletimde Veltec Speed AL kullanıyorum arka jant olarak.

- Görüntü olarak çok güzel, fren yüzeyindeki boyalar silinmeden önce herkes karbon zannediyordu.
- Ne çok rijit, ne çok esnek ikisinin arası bir şey.
- Frenleme vb. gayet iyi.
- 2.000 KM oldu alalı, henüz akord yaptırmadım. Çok sert basıyorum, muhtemelen limitlerinde kullanıyorum ama sağlam gibi alet.
- Biraz ağır, set olarak 1900 - 2000 arası gelir diye tahmin ediyorum.

Bu arada mesaj atan arkadaşların çoğu ağırlığa takılmış ama ağırlık sadece ilk hızlanma ve rampalarda önemli oluyor. Eğer sürekli sprint atan biri yada sürekli %8-%10 rampa çıkan biri değilsen ağırlığa o kadar da takılmana gerek yok. Hatta ben 35-38 KM/S tempolu gittiğim zamanlarda ağır jantların çok daha iyi şekilde ivmeyi koruduğunu bile fark ediyorum çünkü dönen ağırlık (rotational weight) daha fazla ve her turda daha fazla kuvveti taşıyorsun.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmetmbul
@Bora Kıraç gerçekten sizin bisiklete de çok yakışmış. Bende de Scott Speedster 20 var. Aklımdaki soruların büyük kısmını cevaplandırdınız teşekkür ederim. Bir de rüzgar meselesi var yandan esen rüzgarda sıkıntı yaratıyor mu?

Adsız1.png
 
  • Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@ahmetmbul Valla pek sıkıntı yaşamadım bundan önceki setimde 35mm idi. Bazen fırtınalı günlerde sahilde etkiliyor yandan gelen rüzgarlar ama 100 kere çıktıysam sürüşe 2 kere falan başıma gelmiştir. Öyle durumlara alıştıktan sonra zaten kontra yapıp bir şekilde rüzgarı nötralize ediyorsunuz.
 
@Bora Kıraç çok teşekkür ederim kafamfaki soru işaretlerini gidermemde yardımcı oldunuz.İyi akşamlar
 
syncros race 27 jant seti ile ilgili olarak değerleri merak eden arkadaşlar : on arka continental ultrasport lastikler ve iç lastikler yine bisikletle beraber gelen üzerindekiler, ruble 11-28 105 5800 sete ait ruble ile 3,2 - 3,3Kg civarında.
Forumda değerlendirme yazan ve bundan birilerinin faydalanmasını isteyen arkadaşlar;
Jant değerlendirmesi yaparken benim gibi jant seti almayı düşünüp araştıran arkadaşlar için eski jantlarını, ve ağırlıklarını yazıp, eski jantları ile belirli bir kadansta kalp ritimlerini yada powermetreleri varsa onu kullanarak aynı rotada yeni jantları ile elde ettikleri değerleri yazarlarsa daha faydalı olur diye düşünüyorum. 44. sayfaya kadar okudum ama sadece hislerden bahsediliyor. net olarak üç değerlendirme yok açıkçası. Dolayısı ile Açıkçası Jant tavsiyesi adı altındaki bu konuda yeterli bilgi ben alamadım henüz.
 
Geçtiğimiz Kasım ayında 2.el olarak aldığım zondalarımda garip bir ses var, 35-40 km hız sınırını geçtiğimde hub sesi alçalıp yükseliyor, akort sağlam set benimle birlikte 2000 km yapmadı bile, aldığım kişide bende gayet titiz kullanıcıyız. Bu tarz bir ses normal midir yada başına gelen başkası var mı?
 
@Aspirin 1.5 senedir Zonda kullanıyorum. Bir kere akort a götürdüm onda da gerek yok dedi :) Şu aralar bir daha götürme niyetim var.. Dediğiniz gibi bir şey hiç yaşamadım.. İsterseniz rulmanlara bir baktırın, ondan dolayı olabilir belki..
 
Zonda rulmanlı değil bilyalı eğer uygun gresi alırsanız kendiniz açıp gres ile bakım yapabilirsiniz. Muhtemelen göbeklerin birinde yağ azalmıştır, su girmiş olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aspirin ve Volks
Merhaba, triban 500 için ön arka jant almak istiyorum. Bütçem 500'e kadar çıkabilir. İleri seviye jant aramıyorum. Ne önerirsiniz? TR'den alsam daha iyi olur.
 
@altykrl rollen cole var 520 tl asli bisiklette.merlinden rs10 400 tl civar gelisi olur.lakin bunlar senin bisiklete biraz luks kacabilir.
 
@altykrl Niye lüks kaçsın canım, bal gibi olur. Zaten bu jantlar giriş düzeyinde. Shimano rs 10, 11, r500 vs yerine rulmanlı jant seti tavsiye ederim. Shimano gerçekten pişmanlık. Ne ertro ölçüleri iyi, ne de bakımdan sonra ayar tutuyor. Yani göbek bakımını farz edelim kendin yapmak istedin. Gevşek bıraksan yalpalar, çok sıksan zorlar.. Rulmanlılarda böyle bir dert yok. Bilye bile kırmışlığım var. Mavic kullandım, şimdi de karbon kullanıyorum. Bisiklette yapılabilecek en iyi yükseltme jant ve lastikten sağlanıyor malum. Mavic Aksium olabilir. Cole Rollen olabilir mesela. İkinci el ama az kullanılmış DtSwiss olabilir.
 
@altykrl
seninle aynı dertten muzdariptim. Wiggle dan Khamsin g3 aldım. 520tl gibi bişey çekti karttan. 92 lirada vergi ödiycem. Aksiyumdan da rs10'dan da daha iyi olacağını düşünüyorum. Bugün istanbula ayak bastı bakalım ...

cole rollen lb bilyalı sistemmiş bu arada, rulmanlı değil. Rollen elite rulmanlı.
 
@Sin jant seti tecrübelerini kullanmaya başladığın zaman okumak isterim. Khamsin için konuşuyorum bu arada
 
Geri