suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.269
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Paradan bahsederseniz karbon jant alternatifi derya denizBianchi oltre 3 e karbon jant tavsiyeleriniz??
Ne kadar para o kadar ekmek doğrudur ancak kullanım amacına göre de doğru jantı seçmek önemlidir vs.vs .Paradan bahsederseniz karbon jant alternatifi derya deniz
Caliper fren için fulcrum wind 40c 👍disk ise 40dbBianchi oltre 3 e karbon jant tavsiyeleriniz??
Haklısınız zaten almaya karar verdiğiniz an itibariyle olumlu olumsuz bütün secenekleri goz onune alarak bu kararinizi veriyorsunuz, yaşadığınız yerin coğrafik yapisindan tutun yollarin düzgün olup olmamasi bile tercihinizi etkiliyor,mesela yollariniz genel olarak bozuk asfaltsa narin yapidaki jant sizin işinizi görmeyecek,daha gaddar diye tabir ettiğimiz yedek parcasi rahat bulunabilecek jant turleri tercih oluyor, yaşadığınız yer yine düzlük ve asfaltta duzgun ise,mesela profil karbon jant tercihiniz sizi pişman etmez,duzlukteki hizlanmasina ekstra katki verdigini goz önüne almak lazim.Jant tercihi yaparken sadece janta odaklanmak hatalı değil ama eksik olmuyor mu? Jantı doğrudan etkileyen göbek, jant teli, jant profil ölçüsü, jant Şeridi, malzemesi, kullanım amacı, vb.. Bu değişkenleri beraber değerlendirmek gerekmiyor mu? Off be kardeşim. Bu bisiklet insanı obsesif kompülsif yapar 😅
Serdar kardeşim, yarışmıyorsan çocukluğundaki gibi düşünsene . O kadar çetrefilli şeylere girmezdik. Sadece tadı önemliydi.Jant tercihi yaparken sadece janta odaklanmak hatalı değil ama eksik olmuyor mu? Jantı doğrudan etkileyen göbek, jant teli, jant profil ölçüsü, jant Şeridi, malzemesi, kullanım amacı, vb.. Bu değişkenleri beraber değerlendirmek gerekmiyor mu? Off be kardeşim. Bu bisiklet insanı obsesif kompülsif yapar 😅
Serdar kardeşim, yarışmıyorsan çocukluğundaki gibi düşünsene . O kadar çetrefilli şeylere girmezdik. Sadece tadı önemliydi.
Küçükken ben:
- "Heyecan yaptım hemen bisikletime atlayıp gezeyim. Uçuyorum yaşasın, bu bisiklet sürmek de çok mutluluk verici değil mi yav! Şimdi şurdan bir basarım sahile, 3 dk..."
Şakasını kenara bırakırsam, benzer durumlardan müzdaribim diyebilirim. Gerçi jant değiştirecek olsam, akıcılık ve hafiflik ilk düşüneceklerim olurdu.
(link)Fsa Vision team 35 Disk olmayan jant setini nerden bulabilirim türkiyede stokta bulamadım ?
Arkadaşlar Prime RR-50 V3 jant setini kullanan var mı? Ya da tavsiyesi olan varsa çok mutlu olurum
Slm ben yaklaşık 2 hafta önce bisiklet in üzerinde gelen Team 30 jantları Dura Ace c24 ile Upgrade yaptım.ilk izlenimlerimMerhabalar..Ben de iki tırmanış jantı arasında kaldım.Dura ace 9100 c24 diğeri de Campy shamal ultra c17.Ağırlıkları birbirine yakın Dura ace quick release ile toplam 1.620 kg Campy ağırlığını bilmiyorum.Fiyatları birbirine yakın olmakla birlikte campy biraz daha pahalı.Dura free body titanyum daha uzun süreli bilyeli göbekten bahsediliyor Campy göbeği karbon seramik rulmanlı.Dura ace karbon alü karışık fren yüzeyleri alüminyum fosforik asit anotlamadan bahsediyor.İkisi de clincher uyumlu ama tubeless uyumlular mı bilmiyorum.Tel sayıları arka hariç eşit.Campy jant profili biraz daha fazla vs Genel olarak jant kalitesinden örümünden vs anlamam Dura ace'in en üst modeli o yüzden bundan daha iyi jant bulamam ama Campy görselliği de cezbediyor Benim için mühim olan sağlamlık ve akışkanlık Dura ace karbon olunca biraz tereddüt ettim.İkisinden birini kullanan varsa yada jant konusunda bir arkadaş bu konuya bir el atarsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Gelir. Açıklamada "Micro spline" yazması lazım.Jant setlerinin Shimano yeni nesil 12li kasetlere uyumlu olup olmama durumunu nasıl anlayabilir/öğrenebiliriz? Zipp 303 Firecrest yada Prime Blackedition 38 modelleri için satış kanallarında 10/11 uyumlu yazıyor ancak bu yeni sistemlere uyumlu olmadığı anlamına gelir mi?
Jant setlerinin Shimano yeni nesil 12li kasetlere uyumlu olup olmama durumunu nasıl anlayabilir/öğrenebiliriz? Zipp 303 Firecrest yada Prime Blackedition 38 modelleri için satış kanallarında 10/11 uyumlu yazıyor ancak bu yeni sistemlere uyumlu olmadığı anlamına gelir mi?
. Şuan aklıma ve çıkabileceğim bütçeye en yakın (link) var. Benzeri fiyat aralığında önerisi olan varsa açığım. Yine harici olarak elinde 24D arka jant çemberi olan varsa yazabilir.