Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti lastik önerisi

Selam,

Yaklaşık 1000km’dir “Continental Grandsport Race 28mm” kullanıyorum. Arada kalmış pek bulunmayan bir lastik, ancak Puregrip kauçuk ve içerisindeki patlak önleyici şeridi “Ultrasport” serileri ile aynı.

Hem konfor hem yol tutuş anlamında çok çok memnunum ve şu ana kadar patlağım olmadı.

2’li lastiği Haziran gibi Bağdat Caddesi Gürsel Akay’dan 200 liraya almıştım, bisiklet üzerinde stock olarak gelip hiç kullanılmadan upgrade eden bir kullanıcı satılması için bırakmış, sıfır ama ikinci el yani :) Bisikletcilerde bazen bu tarz uygun, çıkma parçalar da olabiliyor bir sormanızda fayda olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Birisi bana nolur yardım etsin kafa karışıklığı artık sinirlerimi bozdu:)
**Continental ultra sport 3 ve Michael lithion 3** arasında kaldım. İstanbulda sahil ağırlıkli günlük antrenman amaçlı kullanacam. Yaza doğru fırsat buldukça uzun gezi amaçlı kullanacam. İkisini 400tl satıyor bir arkadaş. Varmi kullanan yada yardımcı olabilecek?

Continental daha performans, Michelin daha genel kullanım için gibi düşünebilirsiniz. İkisi de birbirine yakın seviyede lastikler.

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Yaklaşık 1000km’dir “Continental Grandsport Race 28mm” kullanıyorum. Arada kalmış pek bulunmayan bir lastik, ancak Puregrip kauçuk ve içerisindeki patlak önleyici şeridi “Ultrasport” serileri ile aynı.
Ultrasport serisinde patlak önleyici yok, zaten Grandsport ile arasındaki temel fark da bu. İlaveten aynı malzeme olsalar da, Grandsport'un hamuru biraz daha kalın olabilir...

• Beğen
Tepkiler: lostidentity
Yaptığım araştırmalar sonunda bu üç lastik arasında kaldım, hepsi katlanabilir lastikler. Pro 3 700x23c diğer iki seçeneğim 700x25c. Şuanda kullandığım lastiğim 25c olduğu için 23c' nin iyi mi kötü mü olduğunu bilmiyorum. Cst 700x25c olmasına rağmen oldukça hafif ama kalitesi hakkında bilgim yok. Aramızda kullanan veya fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?
(link)
(link)
(link)

Schwalbe Marathon Plus 700x28 ve Vittoria Randonneur 700x28 arasında kaldım. Yol tutuşu , dayanıklılık , akıcılık ve F/P açısından değerlendirirsek hangisi daha ön planda? Tecrübe edinmiş arkadaşlar yorumlarsa bahtiyar olurum.

Cst caldera hakkında bilgisi olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Schwalbe "the lanet olası" luganodan sonra bu tufo lastikler ilaç gibi geldi. Hala satıştaysa tufo önerimdir.
Hocam merhaba alakasız olacak biraz ama. Ben tufo markasını tesadüfen gördüm. Sonra baktım sitesine gravel lastiklerini çok beğendim. Tufo markası hakkında bilginiz ne kadar var acaba ? Olmadı yeni aldığım Pirelli cinturato gravel H lastikler mefta olunca tufo markasını listeye yazalım. 🙃

Selamlar arkadaşlar. Yol bisikletinde 700x28 lastik kullanan var mı? Şu an 25 kullanıyorum ve 28 e geçmek istiyorum. Bisikletimi inceledim 28 lastik genişliğini kaldırıyor. Hızlı gitme KOM alma amacım yok (105 kilo olduğumdan). 28 genişlikte lastik kullanıp daha konforlu bir sürüş elde eder miyim 25'e göre? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

@Kadir KARADEMİR 700*28, 700*25'e göre biraz daha konforludur diyebiliriz, dış lastiğin kalitesine bağlı olaraktan. Continental GP5000S kullanıyorum, hem yoldaki her şeyi yansıtmıyor, hem de hızlı diyebilirim. Ben 25'ten 28'e geçtiğimde çok daha fazla rahat etmiştim. Makinenin safkan yol olmasından ziyade endurance olmasıyla da alakası var tabii bunun. İş-ev, yani commutte ve antreman yaparak yaklaşık 500 km kullandım. Henüz patlak vs de yok.

@mazot 700x18-23 iç lastiğe 700x28 dış lastik takabilir miyiz 😊

@IslakElliAsker

Daha evvelden 700*25 Durano Plus kullanırken elimde 18/25 ölçülerinde iç lastik vardı, onu 700*28'e kullandım, gayet güzel gidiyor. 18/23 ise 28'lik lastiğe küçük gelebilir, ölçüleri tam karşılamayabilir.

Sorunuza tam cevap olmasa da, şuna bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
@Kadir KARADEMİR ben de giriş seviyesi bir yol bisikleti kullanıcısıyım, 28mm genişlikte Continental Grandsport kullanıyorum, Hele ki ön maşam karbon da olmadığından, 28’e geçtiğimde bambaşka bir bisiklet oldu konfor anlamında. Hem titreşim büyük ölçüde azaldı ön tarafta, hem de yüksek performans kullanmıyor olsam da, hız konusunda büyük bir negatif etki gözlemlemedim. Açıkçası bundan sonra 28’den devam ederim, bu tarz sürüş yapanlara da öneririm :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
2020 Ağustos ayından beri yaklaşık 2000 km dir schwalbe marathon greenguard 700x28 lastik kullanıyorum. Henüz patlak meydana gelmedi. Patlak konusunda dertli olanlara tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@mazot Çok teşekkürler, Yerli üretim ANLAS lastikleri hakkında bir bilginiz var mı acaba?

@IslakElliAsker

Şimdi siz deyince baktım tekrar. MTB lastikleri üretiyorlar çoğunlukla sanıyorum. Onun konusu da burada. Kullanmışlığım yok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
28 lastik geçen kış yol bisikletimde kullandım. Konfor artıyor, yol tutuş artıyor. Aynı oranda ivmelenme kapasitesi azalıyor, akıcılık azalıyor.
Ancak yine çok çok büyük farklar beklemeyin 25-28 arasında.

28 dış lastik içinde 18-23 veya 23-25 kullanılmasını önermem. Özellikle 18-23 lastik içeride çok genleşmek zorunda kalıyor ve dayanıklılığı azalıyor.
Düşük basınçla geziyorsanız (60-70 gibi) belki idare eder. Ama 100 ve yukarısı kullanıyorsanız her tümsekte, zıplamada patlama riski olur.

@Ali Özcan (link) bunu kullanan arkadaşlar memnundu.

(link) ben de bu modelden memnunum. Patlama direnci konusunda.

Hocam ben de armour ve race arasında kaldım. Benim en büyük problemim şu an patlama. Öyle ki her 500kmde bir patlak sorunum var diyebilirim. Siz race aldığınızdan bu yana patlak/kilometre oranınız nedir?

@Cagdasa Merhaba. Yaklaşık 2500 km civarı sıfır patlak.
Km bilgisi biraz aşağı olabilir. Tam net cevap veremiyorum şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: Cagdasa
specialized turbo cotton
specialized turbo cotton.png

Bu lastiği kullanan var mı acaba ? Performansı nasıldır?

Geri