Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti pompa

Lezyn marka el pompası almıştım yaklaşık 40 euro civarı ve yurt dışından getirdim. Çok iyi bir marka olmasına rağmen en fazla 80 PSI basabildim. Demem o ki el pompaları sizi yolda kaldığınızda idare edecektir ancak asla ayaklı pompanın verdiği verimi vermeyecektir. 100-110 PSI bastım diyene de inanmayın derim!

Scudo
@Yusuf G.
Hocam o arabaya bağlanan kompresör nasıl ? 120 psi basıyor mu ? Bi süpermarkette 8.95₺ ye gördüm. Fotoğraftakinin aynısı. 120 basar ise hemen alayım.

@serdar k Ben Pro nun tüpünü aldım 45 tl başlığı ve yanında bir adet tüpü. 2 yedek tüpe 15 tl civarı verdim. Şimdiye kadar deneme amaçlı bir kere kullandım. Dikkat edilmesi gereken tüp başlığının çeşidi. Iki çeşit var 1 vidalı 2 vidasız
Vidalı tavsiye ederim kullanımı ve hafifliği açısından. Vidasızlar biraz daha Karmaşık ve tüpü ucuz bulma şansınız az. 16 gr co2 her havalı Tüfek satan dükkanda 2-4 tl vidalı bulma şansınız yüksek.
Lastik tam inikken vida sıkıştırılıp tüp başlığı deliniyor ve Siboba yerleştirip şişiriliyor. Butonlu başlık çok avantaj eğer çok küçük bir başlık ise muhtemelen tüpün gevşetilip sıkışmasıyla hava akışı sağlanıyordur ki iki eli meşgul eder. Co2 yüksek basınçtan Alçak basınca geçerken soğur sibobu ve tüp başlığı bir süre Donar Donmuş sibob hava tutamaz bu yüzden lastik şiştikten sonra başlığı sibopta bir süre bekletmek gerekiyor. Mtb 30-60 yol 23 110 (108 bar şişirdi benimkini ama ilk seferin acemiliği biraz kaçırdım dışarı) lastiğin hacmine göre değişir 700x25 lastiği daha az şişirir.

@ahmtayd araç için olanlar sıfırdan bir lastiği şişirmesi 20 dakika 25 psi dan 30 psi a çıkatması 10 dakika. @serdar k unutmuşum bildiğim kadarıyla bir son kullanma tarihi yok ama bazı markalarda olabilirde. Ama sonuçta 1 üzerine takılı birde çantada yedek olunca 2 şansınız var. Silah için olanlarda bozuk çıktığını biliyorum. Yani içi az doldurulmuş yada tamamen boş.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
bisiklet evde dururken zamanla az dolsa lastiğin inmesi normalmi acaba

@erol__152 evet normal. @serdar k yine söylemeyi unuttum bu beklerken inme işi co2 de daha çok olur eve gelince lastiğin havasını indirip tekrar şişirmek daha doğru. Zaten yamasız iç lastiği yeniden yedek yapıp patlak olanı yapmayıp üzerine takmak en mantıklısı. Yamalı lastiğin yaması çantada tozdan ve sürekli haraketten kaçırır hale gelebilir. Yamanın lastikte basınç altında kalması daha sağlıklı. İç lastiğe 20-30 tl vermiyorsanız yamamanında pek anlamı kalmıyor.

@Zekeriya Çab

Kullandığınız araç tipi kompresör hangi model bilmiyorum, ancak bir yol bisikleti lastiğini 10 dakikada ancak şişirebilen bir kompresörü kutusuyla beraber çöpe atın daha iyi.

Einhell marka yaklaşık 30TL fiyatlı bir kompresör kullanıyorum, sıfırdan 110 psi basınca şişirmesi yaklaşık 1 dakika sürüyor.

Evde SKS Airworks, mini pompa olarak da Zefal XL teleskopik pompam var.

@Sadettin Z. Bir kere inmiş bir lastiği araç pompasıyla tamamlayalım dedik 20 dakika Güneş'in altında dikildik. Markasını hatırlamıyorum ama kaliteli birşeye benziyordu her yeri metaldi. Hani görseniz fişe takmadan şişirir dersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
20tlye xlc pompa aldım (hemde göstergeli) , yüksek hava ve yüksek basınç seçenekleri var denedim 120 havaya kadar bastı, memnunum..

@emrah9700

Nerden aldınız acaba? Modelin linkini atabilir misiniz ?

@ahmtayd Ben 115psi basıyorum hemen basıyor öyle 10dk felan bekleteceğini sanmam. Hatta bugün müsait olunca tamamlıycam havasını, tamamen indirip basarım sonucu da paylaşırım.

@Yusuf G.
Sizdeki nasıl Bir ürün ?

@Sadettin Z. kullandığın kompresörün resmi var mı ? bide sadece çakmaklık girişli mi? bu co2 tüplerinin adaptörleri hakkında fiyat bilgisi olan var mı?

Yol bisikleti için evde büyük tip bir pompa bulundurmanız şart, daha sonrasında ise formanın cebi yahut bisikletin üstünde taşıyabileceğiniz minik bir pompa gerekli. küçük pompa olarak tavsiye edeceğim 20TL civarı satılan Sedona pompa var F/P canavarı 80 - 100 PSİ arası hava basabiliyorsunuz. Ben zamanında biraz daha fazla para verip iyisini alayım çift yönlü hava bassın,göstergeli olsun diye Giyo (modeli tam anımsayamıyorum) marka bir pompa almıştım bir müddet sonra bozuldu daha sonra ise geçici olarak, idare etsin diyerekten Sedona pompa aldım. hala kullanıyorum ve çok memnunum. bozulsa kesinlikle macera aramam gider yine Sedona pompa alırım.

Ayrıca Presta (ince uçlu) sibopu, Schrader (kalın uçlu) sibopa çeviren adaptörlerden her ihtimale karşı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Pompa sorun çıkartırsa benzincide yahut yoldan geçen Kamyon - Tırlarda bulunan hava kompresörlerinde lastiği şişirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: çağatay_çankaya
Bende btwin 200 aleminyum govde pompa var 120 ps basiyo 30 tl ye aldim dechatlondan

@emrejon dechatlonda o kadar ucuza 120 psı basan pomoa yok arkadasım ayrıca fotograftakı bısıklete mı 120 psı basıyosunuz:O

Zefal marka yol bisikleti pompası kullanıyorum. Oldukça menunum. Tavsiye edebilirim.

@çağatay_çankaya

Resmi şuraya bırakayım
http://www.hirdavatmarketim.com/modules/catalog/products/pr_01_418_max.jpg

Sadece çakmak girişi var, ancak şirket aracının çakmak girişi bozulduğu için (gün boyu telefon şarj eden servisçi danalar sağolsun) kabloyu kesip doğrudan aküden çalışacak hale getirdim.

B'Twin 200 pompa bende de vardı, eski bisikletimin yanında hediye olarak verdim. Onunla 120 psi basabildiğini söyleyen arkadaşım ya lastik şişirirken insanlıktan çıkıp Hulk'a dönüşüyor veya sayılarla arası bozuk.

Bu tip konular her açıldığında aynı ürünü tavsiye ediyorum :)
Ama gerçekten çok memnunum, varlığı ile yokluğu bir...

(link)

Son dönemde pek kullanma fırsatım olmadı (evde kedilerin üstüne hava sıkmak dışında) ama şu güne kadar hiç yarı yolda bırakmadı. İçerisindeki boru, şişirirken supapın kırılmasına izin vermiyor...

Ben de bunu öneririm...

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
Geri