Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti pompa

Çözümü buldum arakdaşlar yol bisikletlerini satıyoruz mtb ye dönüyoruz sorun çözülüyor :D

• Beğen
Tepkiler: sapienza
Scudo
@rata bey ürün bunun aynısı kayseri erciyes bisikletden 20tl'ye aldığımı hatırlıyorum, bu linkde 30 civarı ama internetden araştırılırsa daha ucuzu bulunabilir, diğer bir iyi yönü ise bir ucu iki çeşite söküp çevirme gerekmeden, iki ayrı ucu bulunması..

(link)

Burda 7 bar 100psi yazıyor ama ben ibresini sonda olan 120 ye dayadım :D bi yerlerde resmi bile vardı..

• Beğen
Tepkiler: rata
Ben de (link) ürünü öneririm. Fotoğrafta da gözüktüğü gibi ucu dışarı doğru çıkıyor. Ayrıca basma kısmı da gayet uzun. 100 psi kadar basabiliyor. 160 psi yazsalardı da farketmezdi ne de olsa 100'ü geçmek pek mümkün değil :)

benimde 90-100 arası hava basmam gerekşyor fujime. istediğim gibi bir ğompa bulamadım. benzinde 100'e kadar basıyoruzda sibop için aparat bulamadım maalesef

Herkes apart yok diyo 100 tane alıp satıcam bu gidişle :) şaka şaka yolum sirkeciye duşse 5-10 tane alıp hediye maiyetinde dağıtacam millete

@emrah9700

Bu pompayı görmüştüm ama bununla basmak zor olmuyor mu 110 falan. Ben de var bi el pompası 90 basana kadar yarı cana iniyorum :D

@ahmtayd

Arkadaşlar bende de Btwin mnp200 pompa var en fazla 90psi basabildim, zaten maksimum basıncı 6bar olarak belirtilmiş. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi küçük el pompasının bir lastikçiye, benzinliğe veya eve ulaştıracak kadar şişirmesi yeterli benim için, küçük pompalar 120psi basabilse bile yolda birde ona kasamam açıkçası. Zaten uzatıcı aparat kullanmazsanız 100psi üzerine çıkarken insanlıktan çıkıp presta sibobunu yamultmanız veya kırmazın muhtemel.

Ben eski mnp100 pompam için decathlondan (link) alacaktım, daha sonra (link) içinde bu aparatın mevcut olduğunu hatta içine güzel bir şekilde saklanabildiğini fark ettim, tam ona yöneliyordum ki, (link) (çakı alyen seti, lastik levyesi, mnp200 pompa) 35tl civarına satıldığını görünce onu aldım. Pompa 90psi basabiliyor, bu da yoluma devam etmek için yeterli bir basınç, içinden çıkan uzatma aparatı ve çevirici adaptör çok işe yarıyor.

Ev için de ayaklı pompa almayı planlıyordum ama aracımda kullandığım mini komprasörü evde kullanmayı düşündüm, ilk başta elimdeki 12v adaptörleri denedim ama sadece ses çıkardı hava basmaya yetmedi, daha sonra çıkma bir bilgisayar güç kaynağı (12v 10A üzerinde çıkış verebiliyorlar) ayarlayıp kabloya soket ve açma kapama anahtarı ekleyip hem araçta hem de evde kullanabilecek hale getirdim. Aşağıda videosunu da paylaştım, lastiğin havası tamamen inmiş haldeyken 115psi basınca 1-1,5 dakikada çıkabiliyor. Elinizde bu tür bir kompresör var ise veya aracınız için almayı düşünüyorsanız bisikletiniz için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/poj75a.jpg
https://i.hizliresim.com/RVXagR.jpg
https://i.hizliresim.com/3aNXOM.jpg

Videoyu izlerken sesi kısın kompresör çalışınca tırsabilirsiniz :)

@Yusuf G. cok tesekkur ederım bu herkese cevap nıyetınde kı vıdeo ıcın

Lastiklere 90 psi hava basıyorum eldeki sedona pompası ile bu basınca çıkmak eziyet resmen kan ter içinde bırakıyor yeni bir şey keşfettim çakmak gözünden çalışan araba pompaları iyide arabam yok çözümü şöyle buldum harici adaptör yaptım 12 voltluk 3 tane trafoyu bir kabine koydum yeterli Amper e ulaşmak için çünkü bir adaptör de yetiyor ancak basınç arttıkça pompa daha fazla akım çekiyor Amper yetmeyince pompa duruyor yaklaşık ağırlığı 4 kilo oldu eski bilgisayar güç kaynağı da denedim güç kaynağını arızaya geçiriyor pompa birden akımı fazla çekince. Şimdi evdeyken onunla şişiriyorum lastiği eksiği tamamlıyorum takıyorum fişi 1 dakikada 90 psi bu aletler 250 psi basabiliyor. sedona pompasınıda yanımda taşıyorum olmadık yerde lastik patlarsa benzin istasyonu na gidebilmek için. Üstelik aynı adaptör le şarjlı el matkabını da çalıştırabiliyorum.

Sapienza kardeşim daha öncesinde yol yariş vardi on basiyodum dechatlondan aldim pompayi benden daha iyimi bileceksin 120 ps kac bar a denk geliyo biliyomusun veyahutta bisikletten anlamiyosun sadece biniyosun

yolda kaldığım zaman sedonanın ucuz bir el pompasıyla beni evime götürecek kadar havayı basabiliyorum, kaç bar bastığını bilmiyorum ama elimle yokladığımda fazlasıyla yeterli sertliğe ulaşıyor evde ayaklı pompamla istediğim değerde hava basıyorum, el pompalarına fazla para vermek gereksiz bence para verecekseniz ayaklı pompaya verin. decatlondan aldığım zefal ayaklı pompayı kullanıyorum gayet memnunum

@Yusuf G.
Değerli bilgiler için teşekkürler hocam. O kompresörü ne kadara aldınız acaba ?

@ahmtayd Ben bir kaç sene önce almıştım, 25tl civarı bir fiyatı vardı, şu an da 20-30tl den fazla vermeye gerek yok bence.

@Yusuf G.
Ben 10₺ civarına gördüm tipi aynı, işimi görür inşallah bugün deneyeceğim.

@Fırat Y.

Sonuç olarak evde ayaklı bir pompa yada mini bir kompresör bulundurmak en doğru tercih. Bu yoruma katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@ahmtayd Ben içini açmıştım, küçücük bir motor var içinde, hemen hepsi de aynı, sadece dış kabı farklı. Denersiniz işinizi görmez ise iade edersiniz.

bim e geçen gün gelmişti 12t civarında fiyatı vardı bayramdan önce :D

@ilker21 ve @sapienza arkadaşlar yolum düşerse alıcam sizler için 0,50tl :D bi su parası :D decathlonda 5 li set olara 10,95 tl satılıyor..

• Beğen
Tepkiler: ilker21
Geri