Scudo Sports

Yol bisikleti sağlığımızı mı bozuyor?

Yol bisikleti vücudun duruşunu bozar mı?

• Toplam katılım
    202
Scudo
@AktifPedal Gençlere güzel bir meslek olarak görünen "Bikefit" yapabilme sertifikası nasıl ediniliyor acaba?.Gelecekte bu konuda yetkin olmak için ne gibi bir eğitim gerekiyor?

@cazci
Sanırım lisanslı yarışçılara indirimli demek istediler..

@Hevesli Türkçe dersine Coğrafyacı girmediyse ne sorduğumu anlamış olmalısın:koptum:

@cazci
Evet anladım, sizin Türkçe dersinize Felsefeci girmediyse AktifPedal'ın mesajında " Lisansınız var ise " dediği kısmı doğru okuyup, işi yapanın lisanslı değil, işi yaptıracak kişinin lisanslı olmasından bahsetmiş olduğunu anlardınız.

Ben yanlış anladıysam ve hala ısrar ediyorsam özür dilerim.

@AktifPedal teşekkür ederim.Bu konuya ilgi duyanları size yönlendirelim o zaman..

Yanlış ayarlar her şekilde sağlığımızı bozar.

Ben yol bisikleti pozisyonunun sagligi bozacagina inanmiyorum. Zira sele yuksekligi, açısı, kadro boyu, gidon bogazi acisi ve yuksekligi gibi etmenlerin deneme yanilma yoluyla ayarlari degistirilerek ideal olculere ulasilabilir. Tabii ki bikefit gibi bilimsel yontemlerin gecerliligi yadsinamaz bir gercek.

Aslinda vaktimizin pek bir azini bisiklet uzerinde geciriyoruz. Cok daha fazla zaman gecirdigimiz yatak ve yastik kalitesi, isyerinde kullanilan koltugun ergonomisi, gunluk kullanimdaki ayakkabinin kalitesi gibi etkenler sagligimiz acisindan bence bisiklete gore cok daha buyuk onem arz ediyor.

bugüne kadar omurgası bisiklet yüzünden kamburlaşmış bisikletçi gördünüz mü?
profesyonel yol bisikletçilerini düşünürsek çocuk yaştan itibaren bu sporu yaparlar. halen 40'lı yaşlarında devam edenleri bildiğimiz gibi eski profesyonelleri de televizyonlarda görüyoruz.
aksine sırt, bel ve omurganın iki yanında omurga boyunca uzanan kaslarda aktif çalıştığı için güçlü olacaklarından omur eklemlerini zorlamalara karşı koruyacaktır.
selamlar...
kısa hatırlatma; normal ölçülere sahip sağlıklı bir bedeni konuşuyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Gerçek bike fit yerini tutmasa da, yaşadığı yerde bike fit olmayanlar veya ücreti yüksek bulanlar için uygun bir çözüm var.

Bike Fast Fit

Bu cep telefonu uygulamasını DC Rainmaker detaylı incelemiş. Her sorunuzun cevabı var.

(link)

(link)

IMG_3098.png

IMG_3133_thumb.png

IMG_4624.jpg

iPhone-Retina-4-4.jpg

iPhone-Retina-4-2.jpg

@Bahadır Gürel
Tam sevinip açtım, sadece elmacılar kullanabiliyormuş :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Bizim evde her daim çeşitlilik vardır, her işte bir hayır vardır derdim. Android, windows, iphone... işe yarıyor çeşitlilik :)

@ahmtayd

DC Rainmaker içi boş şeyi inceler mi :)

@Bahadır Gürel Mesela bu programa bir bacağım daha kısa, dizimde patella aşınması var, ayak tabanımda ağrı yaşıyorum, skolyozum var diye söylediğiniz zaman ayarlarınızı ona göre yapabiliyor mu? Ya da ben haftada 1 defa biniyorum diyen kullanıcı ile hergün biniyorum diyen kullanıcıyı ayırt edebiliyor mu? Hamstringleri kısa bisikletçi ile normal olan bisikletçiyi ayır edebiliyor mu? Bisiklet üstünde ayarlanması 1. öncelik olan kallerinizi ayarlayabiliyor mu? Çünkü doğru basmazsanız doğru oturamaz, doğru oturmazsanız doğru uzanamazsınız. Tabi ki bunları uygulamayı kötülemek için değil bu tip uygulamaların genel geçer değerlere göre çalıştığını, kişisel sonuç vermeyeceği için herkeste aynı sonucun ortaya çıkmayacağını vurgulamak için yazıyorum. Ve genellikle istenilen sonucu vermediği ile sıkça karşılaştığımı bildiğim için.

Bence amatör kullanıcılar bu sorudan önce yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeli, şu başlık altında konuya cevap yazan ve bisiklet sporu ile uğraşıp sigara içen kaç kişi var acaba..

eğer gününüzün çoğu bir ofiste ya da bilgisayar başında oturarak geçiyorsa gerçekten sağlığınızı bozuyor olabilir. özellikle hip fleksör kasları sürekli gergin kalan, yeterince açma-germe yapmadan bisiklet-oturuş arasında geçiş yapan bireylerde anterior pelvic tilt gibi duruş bozuklukları ortaya çıkabilir. (not: başıma geldi oradan biliyorum)

postures.jpg
(link)

Geri