Scudo Sports

Yol bisikleti sağlığımızı mı bozuyor?

Yol bisikleti vücudun duruşunu bozar mı?


  • Toplam katılım
    202
@Ozy Allah düşmanımın başına vermesin ikisi de çok fena
 
Scudo
@Çağdaş78 evet. ancak kısa sürede düzenli egzersizle düzeltilebiliyor. düzenli açma-germe + karın kaslarını kaslarını güçlendirme. tabi burada şunu atlamamak gerek; asıl sorun bisiklete binerken aldığımız pozisyondan ziyade, günün çoğunda oturarak hareketsiz zaman geçirmek. oturmak bisiklet sürmekten çok daha tehlikeli.
 
@Ozy tersi de olabiliyor. Çalışırken sürekli ayakta olup. Üstelik fabrika ortamında sürekli bir yerlere yetişme telaşında ayağında iş ayakkabısı olunca aşağıdan yukarı ya topuk dikeni , varis , dizde citirti sesi , belde ağrı artı stres sebebiyle boyun ağrılarını bir pakette aldım. Şimdi ise çalışmıyorum evde oturmuyorum bile sürekli yatıyorum ( gerçi bu da bel kaslarını zayıflatır ama ) %80 sorunlarım bitti.
 
@Çağdaş78 geçmiş olsun. evet dediğiniz gibi tam tersi de sağlıksız olabiliyor. sanırım bunun çözümü düzenli sporu ve egzersizi bir yaşam rutini haline getirmek. düzenli yürüyüş, koşu, yüzme vb. gibi aktiviteler ve esneme hareketleri.
 
@Ozy aslında hayat tarzimizda sıkıntı var. Yemeyi ,içmeyi ,aç kalmayı, oturma yi, yurumeyi çalışmayı ,dinlenmeyi belli bir oranda ve düzenli bir sekilde yapamıyor ve oradan oraya sürükleniyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun.
 
@Ozy
Güzel açıklama yapmışsın hocam. Ben diyorum ki bisiklet bu şekilde duruş bozukluğuna yol açar mı ?
Millet gelmiş "ama sigara içiyorsun, ama telefona bakıyorsun" gibi konuyu alakasız saçma yerlere çekiyor. Yav kardeşim ben diyorum ki bisiklet neye sebebiyet verir adamlar gelmiş sigara içmek daha zararlı diyor.
Demekki bazı şeyleri kabullenmek istememek insanları alakasız bahaneler üretmeye sevk ediyor.
En iyisi bu konuyu iyi bi gerçek doktora danışmak
 
@ahmtayd belli koşullarda duruş bozukluğuna yol açtığı basit bir gerçek, ancak profesyonel bisikletçilere bakarsan yaşlılıklarında bile oldukça sağlıklı kalabildiklerini görüyoruz. Örnek: Greg Le Mond.

bu da muhtemelen pro'ların hassas bike-fit ayarlarıyla bisiklet sürmeleri sayesinde oluyordur. Yani bisiklet sürmek tek başına tehlike yaratmayabilir, oldukça sağlıklı bir duruş şekli olabilir.

Beni bu konuda en çok şaşırtan şey; pro'ların yüz binlerce kilometre sürüşten sonra, orta yaşlarındayken bile düzgün çalışan dizlere sahip olmalarıdır :)
 
ne yol,ne dağ,ne katlanır nede diğer türler bozmaz sağlığı( en azından doğru kadro boyu alırsanız) ama asıl sağlık bozan hemde akıl sağlığını bozanlar işi gücü 2 tekerle uğraşan ruh hastaları!!güzel ülkemin her ilinde ,her sokağında ve heryerde olanlar onlara ne ilaç var, nede başka bir şey tedavileri yok.
 
Bisiklete o kadar para ver; Yok ayro , yok hafif,yok karbon bilmem ne...Ondan sonra da domalarak kamyoncularin ilgi odağı ol.
Oldu mu ? Olmadı :(
Bisiklet egilsin bro ben dik durmaya bakarım
 
arkadaş 100 km full drop barlı mı kullanıyorsunuz valla helal olsun bu gidon da 5 çeşit tutma şekli var 2 büklüm nasıl gidebiliyorsunuz ılginç
 
@mariokaldato

Bir gün herkes drop barlı olacak aga, ahanda sen olmuşsun zaten mariocum tenhada kıstırmasınlar :) dikkat et daha yeni makinenin tadına bakacağız. Alırım 1 dal
 
@sadi imren
Ehehehe :D drobbar candır diyim kivirayim bari :D insallah yav bi olsun gelsinde hele , dukkan senin
 
Yola geçtikten sonra el bileklerimde,dirseklerimde ve omuzlarımda fiziki olarak iyileşmenin olduğunu düşünüyorum..Hatta sırt tarafımda..
Bir de şu var..Biraz zorlayarak,kendimi yokuşlara vurarak,ter içinde bisiklete binen birisiyim..Hatta hava almadığı için kaskımı sattım,iyi hava alan yeni kask alacağım..Şunu diyeceğim..Performans yaptıkça,sanki sakinleşiyorum gibi..:hhhhhh:
 
Bisiklet sürerken yardımcı olarak çalışan bu kaslarınız normalde olduğundan çok daha yüksek bir kapasitede çalışmaktalar. Yani aktifler. Aktif olmaları sayesinde o duruşların kasları güçlendirdiği fikrindeyim ve bunu kendimde uzun seneler gördüm. Bisiklete yardımcı antrenmanlar (bisiklet mukavemet antrenmanları demekteyim) sayesinde bu kasların gelişimini hızlandırmak, o pozisyonlara uymaları sırasında güçsüzlükleri dolayısıyla ağrı ve sıkıntıya sebep olmamaları gövdeye ve bacaklara gerekli enerjiyi iletebilmeleri açısından önemlidir.
Bisiklet süren bir kişi bisiklet harici zamanlarda da vücudunu güçlendirecek egsersizler yapmalı kanaatindeyim. Her sporda olduğu gibi yarım kasılan kasların gerginliğinin alınması için esneme yapılmalıdır.
Haftada 20 saat üzeri antrenman yapıp ömürlerinin sonuna dek sopa gibi gezmekte sıkıntı çekmeyen boyunda belde fıtık gibi şeyleri olmayan profesyonel bisiklet sporcuları bu duruşun zararlı olmadığını yeteri kadar ıspatlıyorlar diyebilirim.
Ek olarak bisikletteyken o duruş cenin pozisyonuna oldukça yakındır.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bu cins de,amaç sürat ve kazanç olarak(rüzgar) belirlendiği için vucut iki büklüm durmaktadır.bu sürüşte manzara keyfini kaçırmaktayız,yalnız yolu görmekteyiz.tek tip bisiklete binmekten kaçınmalıyız.değişik ebat ve cinslerde bisiklete binerek vucudumuzun hangisini sevdiği ve uygun olduğunu bulabiliriz(aynen yiyeceklerdeki gibi).birgün dağlarda,başka bir gün şehirde gezmek daha iyidir.hatta eski vitessiz bisikletlere düz yolda binmek(nostaljik),benim en büyük tutkumdur.
 
Eğer kadro boyu düzgün ayarlanırsa ve ekipmanlar eksiksiz olursa bilakis sağlığa iyi geliyor insanın hayatını değiştiriyor kim ne derse desin. En güzel yanı da insanı tembellikten kurtarıyor olmasıdır.
 
Yol bisikletinin insana kattigi psikolojik tatmin candır. Baska bsey gercekten ama yinede tur bisikletimle ikisini birbiriyle dengeli sekilde kombin ediyorum.
 
Ben zararından çok faydasını gördüm. Söylendiği gibi kadro boyu uygun olduktan sonra no problem.
 
Geri