Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

mosso cavalier 700 gibi tarzlar olabilir mi ?
Olmaz çünkü üzerinde kızınızı gezdirmek için takacağınız koltuk için delikler bulunmuyor. @Loiz 'in dediği gibi ikinci el gravel tarzındaki bisikletlere veya btwin Triban 500, 520 gibi bisikletlere bakmanızı öneririm.

Scudo
56 kadro boyunda gravel tarzında 2. el bisikletler bakmalısınız, kızınızı gezdireceğiniz için üzerinde koltuk, bagaj vs için gerekli vida yerleri olmalı, bildiğim kadarıyla yol bisikletine bagaj montajı olmuyor

Merhaba, kadro boyu tespit edilirken sadece boy ölçüsü referans alınırsa hata ihtimali çok yükseliyor. İç bacak ölçüsü, üst vücudun alta oranı, esneklik, hedeflenen sürüş karakteristiği gibi kullanıcı taraflı değişkenler olduğu gibi, markaya ve modele göre bisiklet kadroları da çok farklı ölçülerde. Örneğin Cube markasının Agree GTC model bisikletinin 53cm kadro ölçüsü ile Cannondale Supersix 6 54cm kadro ölçüsü arasında üst boru uzunluğu tam 3cm farkediyor.

Bu nedenle kadro boyu önerirken tavsiyem tüm bu faktörleri dikkate alarak, marka ve modele göre aralık belirtmenizdir. Örneğin Carraro 053d modelinde 54 veya 56cm ölçüler size uyabilir, gibi. :harika:

Merhaba, kadro boyu tespit edilirken sadece boy ölçüsü referans alınırsa hata ihtimali çok yükseliyor. İç bacak ölçüsü, üst vücudun alta oranı, esneklik, hedeflenen sürüş karakteristiği gibi kullanıcı taraflı değişkenler olduğu gibi, markaya ve modele göre bisiklet kadroları da çok farklı ölçülerde. Örneğin Cube markasının Agree GTC model bisikletinin 53cm kadro ölçüsü ile Cannondale Supersix 6 54cm kadro ölçüsü arasında üst boru uzunluğu tam 3cm farkediyor.

Bu nedenle kadro boyu önerirken tavsiyem tüm bu faktörleri dikkate alarak, marka ve modele göre aralık belirtermenizdir. Örneğin Carraro 053d modelinde 54 veya 56cm ölçüler size uyabilir, gibi. :harika:
Çok haklısınız, kendimden pay biçip bir üst kadro bedenini söyledim, markadan markaya yada vücut ölçülerinde değişkenlikler bulunabileceğinden 56 civarında kadro denemesini ve kendine uygun olana karar vermesini tavsiye etmeliyim, tavsiyemi dediğiniz şekilde revize edeyim.

Bu nedenle kadro boyu önerirken tavsiyem tüm bu faktörleri dikkate alarak, marka ve modele göre aralık belirtermenizdir. Örneğin Carraro 053d modelinde 54 veya 56cm ölçüler size uyabilir, gibi. :harika:

hocam söylediğiniz bisiklete baktımda 8250tl biraz fazla benim için malesef,

@fatihgocmez

Zaten model önerisi yapmamıştım, daha da önemli bir konu olan kadro boyu seçimi ile ilgili ufak bir hatırlatmaydı amaç. Model olarak yukarıda @Burak Çavdar tarafından önerilen Triban 520 veya disk fren ve biraz daha geniş teker isterseniz Triban RC500 sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır.

@fatihgocmez

Zaten model önerisi yapmamıştım, daha da önemli bir konu olan kadro boyu seçimi ile ilgili ufak bir hatırlatmaydı amaç. Model olarak yukarıda @Burak Çavdar tarafından önerilen Triban 520 veya disk fren ve biraz daha geniş teker isterseniz Triban RC500 sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Hocam peki tek başına sürecek olsam hangisini önerirsiniz. Triban RC500 bulması biraz zor galiba araştırdım da 2 adet satılık var ilanlarda.

Olmaz çünkü üzerinde kızınızı gezdirmek için takacağınız koltuk için delikler bulunmuyor. @Loiz 'in dediği gibi ikinci el gravel tarzındaki bisikletlere veya btwin Triban 500, 520 gibi bisikletlere bakmanızı öneririm.
1615973122446.png Burak Bey yanlış bilgi verip bu kadar net konuşmayın bence.Çocuk koltuğu sabitlemek için deliğe gerek yok. Seat Tube ün yani sele borusunun girdiği yere bağlanan modeller mevcut.
1615973237025.png
1615973264866.png
1615973301983.pngEn net burada gözüküyor.

Hocam peki tek başına sürecek olsam hangisini önerirsiniz. Triban RC500 bulması biraz zor galiba araştırdım da 2 adet satılık var ilanlarda.

Bu sizin beklentileriniz ile ilgili bir konu. Ben olsam çok yönlü ve gelişime müsait olduğu için RC500 tercih ederdim, ancak bu Triban 520 veya bir başka modelin tercih edilmemesi gerektiği anlamına gelmiyor.

Her bisikletin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır, önemli olan sizin ihtiyacınıza hangisinin daha iyi cevap verebildiği.

Burak Bey yanlış bilgi verip bu kadar net konuşmayın bence.Çocuk koltuğu sabitlemek için deliğe gerek yok. Seat Tube ün yani sele borusunun girdiği yere bağlanan modeller mevcut.

En net burada gözüküyor.

çok iyi o zaman normal bir yarış bisikletine bakabilirim.

Öncelikle herkese Selamun Aleyküm..
2018'den bu yana mosso 1821 msm h (maşalı,disk frenli) şehir bisikleti kullanıcısıyım,günde ortalama 30-50km yol yapıyorum.
Bu turlar genellikle şehir içi oluyor kafama göre de şehir dışı 70km lik turlar yapıyorum ve artık daha akıcı bir bisiklet almak istiyorum.
Sizce anlattığım şartlara nazaran yol bisikletine geçmek ne kadar mantıklı?
Eğer var ise başka tavsiyelerinize de açığım.
Daha önce hiç kullanmadığım için bilemiyorum,deneyecek bir yerde maalesef yok.

Selamlar. Bisiklete yeni başlayacağım. Günlük ortalama 20-25 km süreceğim. Ankara'nın ara sıra çukurlu yollarında, asfaltta ve kaldırımda güzel, hızlı ve çok yormayacak bisiklet önerilerinizi bekliyorum.

Bütçem kısıtlı max 2000 TL'ye kadar çıkabilirim.
Boyum 182, kilom 79.

Bir de son sorum olarak Decathlon'da satılan Btwin Riverside 120 sizce nasıldır? Amacımı karşılar mi? Almalı mıyım?

Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Selamlar. Bisiklete yeni başlayacağım. Günlük ortalama 20-25 km süreceğim. Ankara'nın ara sıra çukurlu yollarında, asfaltta ve kaldırımda güzel, hızlı ve çok yormayacak bisiklet önerilerinizi bekliyorum.

Bütçem kısıtlı max 2000 TL'ye kadar çıkabilirim.
Boyum 182, kilom 79.

Bir de son sorum olarak Decathlon'da satılan Btwin Riverside 120 sizce nasıldır? Amacımı karşılar mi? Almalı mıyım?

Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.
İlk etapta alışma devresi olarak iş görür. Bisiklet tutkun arttıkça kesmeyebilir 3 ay sonrası.

İlk etapta alışma devresi olarak iş görür. Bisiklet tutkun arttıkça kesmeyebilir 3 ay sonrası.
Hocam teşekkürler, acikcasi bisiklet hevesim kendimi bildim bileli hep vardı, artik başlama zamanımın geldiğine karar verdim. Başlangıç için uygun fiyatlı bir şey arıyordum. Parçalar hakkında bilgim yok 1 günlük araştırma sonucu Decathlon'daki Riverside 120'yi almayı planladım. Asfaltta ve kaldırımda çok nadiren topraklı yolda surecegim, hafif yokuş çıkacağım. Her gün çıkıp şehri dolaşacağım. Pandemi döneminden önce ara sıra Eymir gölünde bisiklet kiralayıp gölün çevresinde 15 km sürerdim, mesafemi telefon uygulamasindan takip ederdim. Ileride tutkum artınca bunu satıp üstüne ekleyip daha iyisini alırım. Son sorum olarak acemi olarak bisiklet işimi görüp günlük 20-25 km rahat sürüş sağlar mı? Duz yolda hızı nasıldır?

• Hahaha
Hocam teşekkürler, acikcasi bisiklet hevesim kendimi bildim bileli hep vardı, artik başlama zamanımın geldiğine karar verdim. Başlangıç için uygun fiyatlı bir şey arıyordum. Parçalar hakkında bilgim yok 1 günlük araştırma sonucu Decathlon'daki Riverside 120'yi almayı planladım. Asfaltta ve kaldırımda çok nadiren topraklı yolda surecegim, hafif yokuş çıkacağım. Her gün çıkıp şehri dolaşacağım. Pandemi döneminden önce ara sıra Eymir gölünde bisiklet kiralayıp gölün çevresinde 15 km sürerdim, mesafemi telefon uygulamasindan takip ederdim. Ileride tutkum artınca bunu satıp üstüne ekleyip daha iyisini alırım. Son sorum olarak acemi olarak bisiklet işimi görüp günlük 20-25 km rahat sürüş sağlar mı? Duz yolda hızı nasıldır?
20 jant bisikletle 8 yaşındaki oğlum 10 km sürebiliyordu benimle. Şimdi 10 yaşında 24 jant 20 km üstü sürüyor , hemde arazide. Hız olayı göreceli bir kavram. Senin gelişiminle ve beden gücünle doğru orantılı. Hızdan ziyade bisiklet disiplinine ve en önemlisi de spor disiplinine alışman. Beden sınırlarını önce tanı, sonra o sınırları aşarsın. :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
20 jant bisikletle 8 yaşındaki oğlum 10 km sürebiliyordu benimle. Şimdi 10 yaşında 24 jant 20 km üstü sürüyor , hemde arazide. Hız olayı göreceli bir kavram. Senin gelişiminle ve beden gücünle doğru orantılı. Hızdan ziyade bisiklet disiplinine ve en önemlisi de spor disiplinine alışman. Beden sınırlarını önce tanı, sonra o sınırları aşarsın. :)
Hocam sanırsam siz beni yanlış anladınız. Kahkaha ifadesi de bırakmışsınız. Tutku arttıkça kesmeyebilir dediğinizden dolayı önceden ara sıra sürdüğümü, geçici bir heves olmadığını belirtme ihtiyacı duydum. Yoksa ben de biliyorum 15 KM sürüşün bir şey olmadığını. Sadece buna takılmasaydınız keşke. Sizden kendim hakkında bir karşılaştırma istemedim. :) Bisiklet tavsiyesini almak istedim, farklı şeyler söylediniz. Ben yıllardır düzenli olarak kendi halimde spor yapan biriyim. Bisikleti ulaşım, ek bir spor ve hobi maksatlı kullanacağım.
Hızdan kastım ortalama bisiklet hızının üstüydü...

• Beğen
Geri