Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bisan RX 9200 buldum sıfır 3500₺'ye anlaştık yarın alacağım sizce nasıl?

Scudo
10.000 TL civarı bisiklet bakıyorum. Şu an Bisan TRX 8600 kullanıyorum. Ve yol yarış bisikleti de almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

bende cr062 düşünüyorum ama başka alternatif var mı? bir de 182 boyundayım 56 kadro düşünüyorum

bende cr062 düşünüyorum ama başka alternatif var mı? bir de 182 boyundayım 56 kadro düşünüyorum
54 al, Carraro'nun kadroları bir boy büyük standarda göre, benim eski bisikletim 56ydı, bunda 54 aldım, 181e 83 iç bacak

12-13 bin tl bir bütçem var. Güzel bir yol bisikleti almak istiyorum. Giant, trek ve Scott’lara baktım. 5 yıldır Mosso’nun bir mtbsini kullanıyorum, bisikletimden memnunum ama bir tane de yol bisikleti almak istiyorum. Bisiklet modellerine dair çok bir bilgim yok. Bütçem dahilinde söylediğim markalardan veya muadillerinden modeller önerebilir misiniz?

12-13 bin tl bir bütçem var. Güzel bir yol bisikleti almak istiyorum. Giant, trek ve Scott’lara baktım. 5 yıldır Mosso’nun bir mtbsini kullanıyorum, bisikletimden memnunum ama bir tane de yol bisikleti almak istiyorum. Bisiklet modellerine dair çok bir bilgim yok. Bütçem dahilinde söylediğim markalardan veya muadillerinden modeller önerebilir misiniz?
Salcano xrs001 lere bakabilirsiniz.

Scott Speedster 10 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.
Salcano xrs001 lere bakabilirsiniz.
Giant contend sl 2 veya scott speedster 10 düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz?

Herkese iyi günler. Maximum 4000 tl lik yol bisikleti bütçesi ayırdım. Daha önce yol bisikleti sahibi olmadım ama birkaç defa sürdüm. Hem başlangıç yapacağım hemde denk geldikçe yarışlara katılmayı düşünüyorum. En az 4 5 öneri yaparsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim 🚴

10.000 TL civarı bisiklet bakıyorum. Şu an Bisan TRX 8600 kullanıyorum. Ve yol yarış bisikleti de almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bende de bisan grand tour 105 set var. Trx 8600 e geçmek istiyorum. Ankarada olsaydınız yada ben İzmir de olsaydım takas yapabilirdik.

Herkese merhabalar benim bir sorum olacak mosso cavalier tourney kullanıyorum aslında amatör triatletim 3. branşımda bisiklet ama elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Henüz uzun mesafelere çıkamadım çok (80-100 gibi) ama haftada en az 2 sürüyorum genelde.Ekipmanlarımı da tamamlıyorum yavaştan bir çok ekipman tam.Bu bisikletide ilk alırken bir gazımı alayım sonrasına bakarız demiştik e yavaştan gazımızı alıyoruz tabi yeni yıla doğruda yükseltme yapmayı düşünüyorum.Bana bir çok bisikletçi Tiagra sete geç diyor ancak hızlı bir geçiş olur daha o kadar profesyonel değilim gibi geliyor (mesafeler ve ortalama hızlarıma dayanarak böyle düşünüyorum).Sizce önce bir Claris'e oradan da Tiagra setli bir bisiklete geçmek mi daha mantıklı olur yoksa yükseltmişken yükselt mi dersiniz?

Herkese merhabalar benim bir sorum olacak mosso cavalier tourney kullanıyorum aslında amatör triatletim 3. branşımda bisiklet ama elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Henüz uzun mesafelere çıkamadım çok (80-100 gibi) ama haftada en az 2 sürüyorum genelde.Ekipmanlarımı da tamamlıyorum yavaştan bir çok ekipman tam.Bu bisikletide ilk alırken bir gazımı alayım sonrasına bakarız demiştik e yavaştan gazımızı alıyoruz tabi yeni yıla doğruda yükseltme yapmayı düşünüyorum.Bana bir çok bisikletçi Tiagra sete geç diyor ancak hızlı bir geçiş olur daha o kadar profesyonel değilim gibi geliyor (mesafeler ve ortalama hızlarıma dayanarak böyle düşünüyorum).Sizce önce bir Claris'e oradan da Tiagra setli bir bisiklete geçmek mi daha mantıklı olur yoksa yükseltmişken yükselt mi dersiniz?

Ülkemizde her bir şeyin fiyatı depar atmış gidiyor, almışken en iyisini almaya çalışın.

İlerde fiyatlar daha da artacağı için tekrar yükseltme şansınız olmayabilir.

İmkan varsa Tiagra hatta 105 bakın.

grand tour dan, 8600e geçmeye değmez bence. 8600 güzel bisiklet sınıfının en iyisi bile olabilir ama bir grand tour değil :)

Fiyat sorun değilse ve spora da devam edeceksen (ki öyle gözüküyor) direkt 105'li bir bisiklet al ;) 105 kullanmak için 10 bin km tecrübe gerekmiyor, kaldı ki daha 17 yaşındasın, verdiğin parayı da bisikleti kullanarak fazlasıyla çıkartacaksın.

Merhaba, Ben 16 yaşındayım son 2 yıldır düzensiz olarak dağ bisikletimle yol yapıyordum. (Düzenli olarak ulaşım için kullanırım havalar el verdikçe) Çok fazla kendime güvenmediğim için 40 km'yi de hiç geçmedim evden çok uzaklaşmamak için. Son 1.5 aydır bisikletle daha profesyonel ilgilenmeye başladım. Uzun yıllardır bisikletle kamp yaparak akdenizi gezme hayalim var. Bunda daha önce gençliğinde bunu yapmış olan bir aile dostumuzun anlattığı güzel hikayelerin de etkisi var tabi. Benim bisikletle çok fazla tecrübem yok bundan dolayı siz daha deneyimli abilerimden tavsiye almak için buraya geldim. Şimdilik Akdeniz turu olmasa da istanbul çevresinde kamplı küçük 1-2 günlük turlar yapmak istiyorum. Benimle birlikte gelebilecek 1 arkadaşım var. Ama ikimiz tek yapmamız güvenli olur mu bilmiyoruz ve kalabalık bir grupla yapmak istersek nasıl adımlar izleyebiliriz? Bunun yanında şans buldukça granfondolara da katılmak istiyorum. Şu an Scott Speedster 10, Specialized Diverge E5 ve Giant Contend SL 2 Disc modellerinin arasında kaldım Speedster ve contend'e istersem gravel tekeri takabilir miyim? ve specialized diverge E5'e de istersem normal teker takabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Specialized:
FRAMESpecialized Diverge E5 Premium Aluminum, threaded BB, internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
SEAT BINDERAlloy, 30.8mm

FORKFACT carbon, full carbon steerer, 12x100 mm thru-axle, flat-mount
COCKPIT
HANDLEBARSSpecialized Shallow Drop, 6061, 70x125mm, 31.8mm clamp
STEMSpecialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
SADDLEBody Geometry Bridge Saddle, steel rails
SEATPOSTAlloy, 2-bolt Clamp, 12mm offset, 27.2mm, anti-corrosion hardware
TAPESpecialized S-Wrap

FRONT BRAKETektro Mira, flat-mount, mechanical disc
REAR BRAKETektro Mira, flat-mount, mechanical disc

SHIFT LEVERSShimano Claris 2000, 8-speed
FRONT DERAILLEURShimano Claris, 8-speed, braze-on
REAR DERAILLEURShimano Claris, 8-speed
CRANKSETShimano Claris R200
CHAINKMC X8 w/ Missing Link™, 8-speed

FRONT TIRESpecialized RoadSport, Flak Jacket protection, 700x35mm
REAR TIRESpecialized RoadSport, Flak Jacket protection, 700x35mm
INNER TUBES700x28/38mm, 48mm Presta valve

Giant:
bunu ne yazık ki koyamıyorum

Scott:
Kadro:Speedster / 6061 D.Butted Alloy / Endurance geometry / Integrated Headtube, int. cable routing
Maşa:Speedster Carbon / 1 1/8"-1 1/4" Carbon steerer
Arka vites:Shimano 105 Black RD-R7000-GS / 22 Speed
Ön vites:Shimano 105 Black FD-R7000
Vitesler:Shimano 105 Black ST-R7000 / Dual control 22 Speed
Krank Seti:Shimano FC-RS510 Black / Hyperdrive 50x34 T
Bb-set:Shimano BB-RS500-PB
Zincir:KMC X11
Kaset:Shimano CS-R7000 / 11 Speed 11-32 T
Frenler:Tektro SCBR-526 / Catridge Pads
Gidon:Syncros Creston 2.0 Compact / 31.8mm
Gidon Boğazı:Syncros RR2.0 / 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Sele Borusu:Syncros RR2.5 27.2/350mm
Sele:Syncros Tofino Regular 2.5
Furş Seti:Integrated Steel Cup
Ön Göbek:Formula Team 24 H
Arka Göbek:Formula Team 28 H
Jant Telleri:SHA-DAR Black 2mm
Jantlar:Syncros Race 24 / 24 Front / 28 Rear
Ön Lastik:Schwalbe Lugano / 700x28C
Arka Lastik:Schwalbe Lugano / 700x28C
Ağırlık Kg:9.50
Ağırlık Lbs:20.94

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
grand tour dan, 8600e geçmeye değmez bence. 8600 güzel bisiklet sınıfının en iyisi bile olabilir ama bir grand tour değil :)
Hocam mecburum bir nevi. Yol bisikleti narin, her yola gelmiyor. Türkiyenin yollarının hali ortada. Bide ufak bir grubumuz var herkes ya gravel yada trekkingci tek yol bisikleti benim. En ufak bozuk yolda hemen arka atıyor. Toprak, mıcır geziyim istiyorum. Yoksa düz yolda adamlar son vites pedallamalarına ragmen ben pedal basmama ragmen yetişemiyorlar.

Arkadaşlar söylemiş zaten ama triatlon yaptığım için bisiklete başlarken ben de aynı sorularla karşılaştığım için bir cevap vereyim..

Bence de en az 105 setli bir bisiklete geçin. Hatta bütçeniz elveriyorsa karbon kadro 105 set bir bisiklete geçin. Yaptığınız spor açısından büyük fark yaratacaktır. Zaten bence mantıklı bir başlangıç yapıp temel bir bisiklet almış, yol bisikleti kadrosuna alışmış, devamlılığı olacağını görmüşsünüz. Hem de sahip olduğunuz bisiklet sayesinde yanlış bir şey yapmaktan endişe etmeden bisiklet bakımını ve diğer şeyleri de tecrübe etmişsinizdir. Artık size en az 105 set karbon bir bisiklet gerekir.

Mesafeler zamanla uzar ama madem triatlon yapıyorsunuz, hele ki 70.3 gibi half ironman koşmayı planlıyorsanız yeni bisikletinizde mutlaka ama mutlaka kadro boyunun tam uygun olmasına dikkat edin. 90 kilometreyi sırt ve kol ağrısı ile bitirirseniz 20 kilometre koşmaya haliniz kalmaz :) hatta benim tavsiyem, bisikleti almadan önce alacağınız yerde bikefit yaptırma imkanınız varsa yaptırıp, öyle alın ya da model araştırın. Bir çok bikefit yapan yer, bikefit sonuçlarınıza göre size uygun marka/model ve kadro boyu listesi çıkaracaktır.

Tekrar bu sayfaya dadanalım ve biz de önerileri dinleyelim malum artık 3 parça katlanır bir bisikletimiz var :)

Şimdi Ultegra set ile 8 kg altında kalacak disc frenli bir bisiklet peşine düşelim bakalım nasıl olacak. Hem iyi tırmanacak hem aero açıdan ortalama bir allround kadro bana mantıklı geliyor. Ama bu fiyatlarla bu işler nasıl olacak hiç bilemiyorum.

Tekrar bu sayfaya dadanalım ve biz de önerileri dinleyelim malum artık 3 parça katlanır bir bisikletimiz var :)

Şimdi Ultegra set ile 8 kg altında kalacak disc frenli bir bisiklet peşine düşelim bakalım nasıl olacak. Hem iyi tırmanacak hem aero açıdan ortalama bir allround kadro bana mantıklı geliyor. Ama bu fiyatlarla bu işler nasıl olacak hiç bilemiyorum.
İsviçre çakısı verelim size😀

Geri