Aybek Cihan
Forum Bağımsızı
- Tepki
- 2.780
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Kolunuz 105 5800 ise Ultegra 6800 de bir problem olmuyor. Hatta bir de videosu vardı;Btwin Alur 700 yol bisikleti kullanıyorum. Şöyle bir sorun gelişti. Vardı ama ben anca keşfedebildim. Ruble 11'li ve aktarıcı 10'a kadar destekliyor. Vitesleri tam kullanamadığımı , vites değiştirdiğimde ise boşa attığını görüyorum. 11'li bir aktarıcı alacağım. 105 yerine ultegra vs almam doğru olur mu ? 2.el alacağım tabi ki.
(link)
İlk defa kullanacağım için açıkçası 2.el bisiklet almaktan çekiniyorum. Üstüne biraz daha koyup sıfır almak daha mantıklı geliyor. Peki 173cm boy için hangi kadro boyu önerirsiniz?
Kolunuz 105 5800 ise Ultegra 6800 de bir problem olmuyor. Hatta bir de videosu vardı;
Kısaca daha büyük dişli kullanmak için uzun bacak kullanılır. Ön ve arka oranların toplanması sonucu...Sizin ruble oranınız nedir? Kolunuzun 11li olduğuna eminsiniz değil mi?Evet kollar 105.Kısa bacak - uzun bacak ne farkı vardır bunların peki .
Btwin Alur 700 yol bisikleti kullanıyorum. Şöyle bir sorun gelişti. Vardı ama ben anca keşfedebildim. Ruble 11'li ve aktarıcı 10'a kadar destekliyor. Vitesleri tam kullanamadığımı , vites değiştirdiğimde ise boşa attığını görüyorum. 11'li bir aktarıcı alacağım. 105 yerine ultegra vs almam doğru olur mu ? 2.el alacağım tabi ki.
(link)
Bisikletin orijinali 10'lu set, 12-28 10'lu ruble ile geliyormuş. İşin ilginç yanı ben yukarıdaki resimde alttan da üstten de sayınca 10 dişli sayıyorum. Fotoğraf yanıltıyor olabilir tabii ama 10'lu sisteme neden 11'li ruble takıldığını anlamadım. Orijinali 10'luyken kolu da 10'ludur herhalde, dişli de kol da 11'li ile değiştirildiyse attırıcıyı da neden değiştirmemişler bilemedim. İçimdeki ses "finalde ruble 10'lu çıkacak, viteslerin de geçmemesi sadece ayarsızlıktan" diyor. Olmayabilir tabii, içimdeki ses tek resimden yanılabilir.
(link)
Daha detaylı fotoğraf paylaştım ama 2.el aldığım için biraz oynanmış bisiklet ile.Kollar da 11 li ama aktarıcı tek düzene uymayan .
Kısa süreli Türkiye piyasa tecrübeme dayanarak ikinci elde o fiyatlara çok rahat bulabilirsiniz diye düşünüyorum.İyi forumlar herkese,
Yol/yarış bisikleti almayı düşünüyorum bütçem 4.000-5.000tl arasında 54-56 kadro önerilere açığım. Set olarak claris yeterli olur diye düşünüyorum ama sora olsa hayır diyemem.Teşekkürler
Bu ilanı örnek olarak attım, (link) Sarı sitede bunun gibi yüzlerce ilan var bütçenize uygun olanı ve beğendiğinizi alın,kendi bulunduğunuz şehirdeki ilanlara öncelik verin mutlaka görüp beğeneceğiniz bir ilan vardır.İyi forumlar herkese,
Yol/yarış bisikleti almayı düşünüyorum bütçem 4.000-5.000tl arasında 54-56 kadro önerilere açığım. Set olarak claris yeterli olur diye düşünüyorum ama sora olsa hayır diyemem.Teşekkürler
Mosso Cavalier'i tavsiye ederim eski kullanıcısı olarak. Yalnız aero olan modeli kastetmiyorum.İyi forumlar herkese,
Aldığınız kişi bu şekilde mi kullanıyordu? 11 ve 10'lu sistemlerin kablo çekme uzunluğu bile farklı. Düzgün ayarlamak mümkün değil. Bir şey kaçırmadıysam çok garip bir tercih olmuş.Btwin Alur 700 yol bisikleti kullanıyorum. Şöyle bir sorun gelişti. Vardı ama ben anca keşfedebildim. Ruble 11'li ve aktarıcı 10'a kadar destekliyor. Vitesleri tam kullanamadığımı , vites değiştirdiğimde ise boşa attığını görüyorum. 11'li bir aktarıcı alacağım. 105 yerine ultegra vs almam doğru olur mu ? 2.el alacağım tabi ki.
Evet aldığım kişi bu şekilde kullanmış . Sanırım değiştirilmiş 11'li aktarıcı takmamış. Bunu takmış.Aldığınız kişi bu şekilde mi kullanıyordu? 11 ve 10'lu sistemlerin kablo çekme uzunluğu bile farklı. Düzgün ayarlamak mümkün değil. Bir şey kaçırmadıysam çok garip bir tercih olmuş.
Konuyla alakasız ama, fotoğraftaki stickerda Decathlon'un typosu hemen göze çarpıyor. Nasıl bu halde piyasaya sürmüşler, hayret