Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Burada ne demek istediğin anlaşılmıyor.
Yani yokuş aşağıya sürerken savrulama hissettim,bisiklete olan kontrolüm azaldı, uçacakmış gibi oldum, ama sebebi bisiklet ince tekerli olduğu için mi yoksa çok rüzgarlı olduğu için mi bilemedim.Umarım anlatabilmişimdir.
Hepinize Selamlar;
Arkadaşlar forumda yeniyim inşallah yanlış yere yazmıyorumdur, (yanlışsa uyarırsanız düzeltirim),
Ben yaklaşık 10 yıldır bisiklet kullanıyorum, belki daha da fazla, eski bianchi bi bisikletim vardı şehir içinde 10-15 km sürerek geziyordum, yaklaşık 3 ay önce bi arkadaşıma bisiklet aldırdım beraber sürelim diye yaklaşık 4000 tl ye güzel hidrolik frenli bi bisiklet aldı ve 1 ay içinde ben ona yetişemez oldum :) daha sonra o turlara katılmaya başladı, bende artık yeni bisiklet almam gerektiğini anladım.Şöyle ki onun bisikletini sürdüğümde uzun inişlerde bisiklette savrulma hissettim,arkadaşımın bisikleti ince tekerli bi şehir tur bisikleti olarak geçiyor.Bende şehirde ve dağda da turlara katılabileceğim bi bisiklet istiyorum, 30 yaşındayım herhangi bi hastalığım yok, amatörce de olsa eskiden beri bisiklet sürerim, katılamak istediğim rotalar yaklaşık 40 km genelde asfalt yollar ve inişli çıkışlı yollar, (dik yokuşları çıkarken şuan ki bisikletimle çok yorulup nefes nefese kalıyorum umarım bisiklettendir :) bisiklet modeli önerilerine açığım ama asıl kafama takılan sorular şunlar arkadaşlar ;

1)İnce teker almak istiyorum ama dağda problem olur mu benim için yada kalın teker beni çok yorar mı?

2) 3000-4000 gibi bi fiyat düşünüyorum ama o fiyatlarda pek hidrolik frenli bisiklet yok 2. el tavsiye edermisiniz(parçlardan çok anlamıyorum shimano tourney tx.. modeli diyor ama bi fikrim yok mesela iyimidir işimi görür mü)

3)Ben eski bisikletimden dolayı kaldırımdan kasisten tak diye inmeye alışmışım yeni bisikletlerde bunlara yada cam kırıklarına çok mu dikkat etmeliyim ve sürekli aylık-3 aylık bakım gibi işleri beni çok uğraştırır mı?

Evet baya uzun olmuş okuyup yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler iyi günler :)
Bu arada arkadaşlar öneriniz varsa paylaşabilir misiniz (istediğim fiyata bulamadığım için 4500 civarı önerilerilere açığım) hidrolik fren+ en az 24 vites olması şu anki kriterlerim.

Scudo
Yani yokuş aşağıya sürerken savrulama hissettim,bisiklete olan kontrolüm azaldı, uçacakmış gibi oldum, ama sebebi bisiklet ince tekerli olduğu için mi yoksa çok rüzgarlı olduğu için mi bilemedim.Umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada arkadaşlar öneriniz varsa paylaşabilir misiniz (istediğim fiyata bulamadığım için 4500 civarı önerilerilere açığım) hidrolik fren+ en az 24 vites olması şu anki kriterlerim.

Acaba senin başına gelen bisikletin vibrasyona girmesi mi? Yani bu mu?
Forumda konusu var, bilgilenmek isteyen arkadaşlar mutlaka bakmalı.
👇
Motorcuları öldüren "tank slapper" yol bisikletçilerinin başına gelir mi?

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Bence birden yol bisikletine başlamayın,hem bisikletten soğuyabilir kullanım yönünden de rahatsız olabilirsiniz,daha önce yol bisikleti kullanmadıysanız,100kilo altına inesiye kadar düz gidonlu,daha geniş jantlı bir bisiklet almanız kanaatindeyim.sahibinden ilan, no:1015746625
Bu tarzda bir bisiklet olabilir.

Yaklaşık 10 yıldır şehir bisikleti kullandığım artık yol bisikletine geçmek istiyorum sizce 120 kilo yol bisikletinde sorun yaratır mı birde carrora freccia sora setli modeli fiyatından dolayı ilgimi çekti Konya'da Bisan grand tour Eco sora bulamadım carraro 042 modeli yerine freccia modeli ilgimi çekti bu model nasıldır bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

...sizce 120 kilo yol bisikletinde sorun yaratır mı...

Bu konu biraz bisiklete bağlı.

Toplam ağırlık sınırı yüksek bir bisiklet, mümkün olduğunca çok telli bir jantla sorunsuz kullanılır. Mesela Freccia 28 telli jantlar kullanıyor, birçok janta göre dayanıklı sayılabilir. Yüksek kilolu kullanıcılar daha çok 32 ya da 36 telli jantlar kullanabiliyor.

Bisiklet üreticileri bisikletlerin ağırlığını ve taşıma kapasitesini yazmalı ama yerli markalarda bu bilgiler genelde yok. Mosso gibi ağırlığı yazsalar da taşıma kapasitesini neredeyse hiçbir zaman yazmıyorlar ki aslında çok önemli.

Bu arkadaş Leonard: (link)
Kilolu bir yol bisikleti kullanıcısı olarak kanalında tecrübelerini ve önerilerini paylaşıyor.

Mesela, jant seçimi:

Bu konu biraz bisiklete bağlı.

Toplam ağırlık sınırı yüksek bir bisiklet, mümkün olduğunca çok telli bir jantla sorunsuz kullanılır. Mesela Freccia 28 telli jantlar kullanıyor, birçok janta göre dayanıklı sayılabilir. Yüksek kilolu kullanıcılar daha çok 32 ya da 36 telli jantlar kullanabiliyor.

Peki üstad ben performans odaklı değilde endurance tarzı gezinti için almayı düşünüyorum bu gereksinimlerim için carraro race 042 mi daha uygun yoksa carrora freccia mi
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var carraro 042 ve carraro freccia arasında kaldım.benim için öncelikli beklentim endurance tarzı bisikletin rahat olması 10 bin bütçem var başka önerilere de açığım

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var carraro 042 ve carraro freccia arasında kaldım.benim için öncelikli beklentim endurance tarzı bisikletin rahat olması 10 bin bütçem var başka önerilere de açığım

İkisinde vites sistemi, frenler, göbekler, gidon aynı; kadro, lastik, jant, sele, sargı farklı.
Dışarıdan bakınca biri aero olarak tasarlanmış ama aero değil, biri retro olarak tasarlanmış ama olamamış gibi duruyor. 042'nin epey ağır olduğunu biliyorum. Bunları kullanmış olanlar ya da yol bisikletlerine daha çok hakim olanlar daha doğru öneriler yapabilirler. Ben yol bisikletinde kendi halinde bir karbon endurance kadrolu toplama bisiklet kullanıcısıyım.
Mutlaka Carraro olması gerekmiyorsa (link) ya da Bianchi, Bisan, Salcano gibi markalardaki benzerlerine bakılabilir.

Merhaba 188 boy 85,5 bacak ölçüm var carraro freccia 56 kadro mu 58 kadro mu uygun karar veremedim yardımcı olabilir misiniz.

Dosyalar

• IMG_20220412_210409.jpg
    IMG_20220412_210409.jpg
    58,3 KB · Okunma: 18

Benzer sıkıntıyı yaşadım. Çamlıca göztepe inişi yaparken, yol bisikleti ile 58km/h hızla korku dolu anlar yaşamıştım. Detonaston değil bisikletin hafif olması + lastiğin ince olması ve sert olması + yolun asfalt ama tam düzgün olmaması sebebi ile düşer miyim acaba diye diye sürmüştüm. Aynı yolda 11.5 kg luk full amortisör enduro ile 65km/h ile bir o kadar rahat ve korkmadan inmiştim. Daha kalın lastikler + amortisörler sebebi ile yolu daha az hissetmek ve ağırlık tabi etkili.

Yol bisikleti ile yüksek sürat inişte sanki biri höh dese düşecekmiş hissi geliyor. Çok yüksek hızlarda bu his normal mi yoksa ben mi alışamadım o ayrı bir konu. Ama dediğim gibi mtb ile daha yüksek hızda olmuyor o.

Bacak boyunuzu doğru ölçtüğünüze eminseniz 56 daha iyi olur.

Stack ve reach ölçüleri çok yakın olan 56cm kadrolu Cannondale Synapse bisikleti 178/83 ölçüleri ile 5 yıl problemsiz kullanmıştım. Muhtemelen bacak boyu ölçülerinde bir hata var, 188 boy ile 56cm kadronun çok küçük kalacağını düşünüyorum. 58 hatta başka markalarda 60cm denenmeli.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Şimdi tekrar ölçtüm iç bacak boyum 87 cm boy 188

Stack ve reach ölçüleri çok yakın olan 56cm kadrolu Cannondale Synapse bisikleti 178/83 ölçüleri ile 5 yıl problemsiz kullanmıştım. Muhtemelen bacak boyu ölçülerinde bir hata var, 188 boy ile 56cm kadronun çok küçük kalacağını düşünüyorum. 58 hatta başka markalarda 60cm denenmeli.
@Backencep
Bir çok markada 58 dahi bulmak zorken 60 kadro bulması belirli bir bütçe ile imkansıza yakın. 1.98 boy 94cm iç bacak ile Btwin ultra 700 af 'de L kadro kullanıyorum şuana kadar hiç bir ağrı yaşamadım. Zamanında kullandığım 58 kadro mosso monzada ise 80km sonrası ağrı oluyordu. Kadro açıları cidden fark ediyor ama bana göre 56 bakmasında fayda var. Belki bir tık üst rahatlık için 58 olabilir.

Ultra 700-900 AF Size.jpg

Bir çok markada 58 dahi bulmak zorken 60 kadro bulması belirli bir bütçe ile imkansıza yakın. 1.98 boy 94cm iç bacak ile Btwin ultra 700 af 'de L kadro kullanıyorum şuana kadar hiç bir ağrı yaşamadım. Zamanında kullandığım 58 kadro mosso monzada ise 80km sonrası ağrı oluyordu. Kadro açıları cidden fark ediyor ama bana göre 56 bakmasında fayda var. Belki bir tık üst rahatlık için 58 olabilir.

1.98/94cm ölçülerini gözümün önüne bile getiremedim. Genlerde Kuzey Avrupa - İskandinav karışımı var sanırım. Tek başınıza ülkenin ortalamasını yükseltiyorsunuz. :)

Ortalaması 1.74 olan boy fakiri memlekette 58cm kadro bile zor bulunuyor haliyle. Ama ararsanız 60cm kadro mevcut, tabi manda yoğurduna kestane balı karıştıracak bütçeyi bulmak mesele.

L kadrodaki 391mm reach ölçüsü 1.98 boy için kağıt üzerinde aşırı kısa. 140mm gidon boğazı mı var acaba diye merak ettim. Bisikletin üzerinde çekilmiş bir fotoğrafınızı görmek isterdim doğrusu. 🤔

Ben soruyu soran arkadaşla aynı boydayım ve geometrisini attığı stilde bisiklet kullanıyorum. Bisiklet tipleri, boy, ölçü vb... deki değişimler her zaman lineer olmuyor.

58 kadro bir tane vardı satılmış malesef 188 boy 87 cm bacak boyu 56 kadro çok küçük mü olur kararsız kaldim

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese merhaba. 2. el yol bisikleti almak istiyorum. hem ulaşım hem de training için kullanacağım. münihteyim bisiklet yolları gayet güzel. günlük ortalama 30km süreceğim. vitesler ve aktarıcılar alt limit olarak tiagra ve 105 belirledim kendime. 2 bisiklet arasında kaldım,

2005 model canyon roadlite
full 105
crankset 3x8
iridium gidon ve sele borusu
jantlar mavic kysrium sl2
fiyat:550€

diğeri ise;
2012 model trek alpha 2.1
vites kolları, aktarıcılar 105
v frenler tektro r540
crankset 2x10, shimano r600
jantlar bontrager ssr
fiyat:500€

yorumlarınızı yapabilirseniz çok sevinirim çok kararsız kaldım. dilerseniz ebay linklerini de paylaşabilirim. ama forum kurallarına aykırı olabilir diye paylaşmadım.

Merhaba aranızda yeniyim. Yurt dışında yaşıyorum, burada her yerde bisiklet yolu olduğu için bisiklet almak istiyorum.

Yeni konu açamıyorum sanırım yeni üyeyim diye.

Sizce 2. El 2021 model Trek Domane SL 6 mı ? Yoksa 2022 model sıfır Trek Domane SL 5 mi tavsiye edersiniz ? Benzer fiyattalar.

• İnanılmaz
Tepkiler: mehmetbulak
Merhaba aranızda yeniyim. Yurt dışında yaşıyorum, burada her yerde bisiklet yolu olduğu için bisiklet almak istiyorum.

Yeni konu açamıyorum sanırım yeni üyeyim diye.

Sizce 2. El 2021 model Trek Domane SL 6 mı ? Yoksa 2022 model sıfır Trek Domane SL 5 mi tavsiye edersiniz ? Benzer fiyattalar.

Yeni konu açmanıza gerek yokmuş zaten. Gayet güzel yerine yazmışsınız :)

Kadro:
Yanlış görmüyorsam, iki modelin kadroları aynı. O yüzden kadro kısmında hangi rengi beğendiğinize göre hareket edebilirsiniz.

Jantlar:
Ikinci el SL6'nin jantları iyi bir jant setine güncellendiyse, aynı fiyattaki SL5 modeline göre çok avantajlı olabilir. Bisikletin üzerinde gelen jantlarla satılıyorsa, arada kalacak kadar önemli bir fark göremedim speclerde.

Grupset:
SL6 modeli Ultegra R8000 grupsetle, SL5 modeli 105 R7000 grupsetle geliyor. (2. El aldığınız kişi herhangi bir güncelleme yapmamış ise). Bu grupsetler arasında 150 gram kadar bir ağırlık farkı var. Ikinci el ve sıfır bisiklet arasında kalacak kadar çok önemli değil bence bu ağırlık farkı. Ilerde olur da elektronik grupsete geçmek isterseniz, iki grupset de gerekli parçaların R8050 veya R8100 değişimleriyle elektronik yapılabiliyor.

En nihayetinde karar sizin tabii ancak ben olsam sıfır bisikleti tercih ederdim. Örneğin, kadro garantisi sadece orjinal alıcıya yapılıyorsa, ikinci el bisiklette bunu kaybetmiş olacaksınız. Ayrıca tanımadığınız birinden alıyorsanız, ne kadar detaylı bakarsanız bakın bazı sorunları gözden kaçırma riskiniz de var. Ikinci elin riskleri, aynı fiyatta çok yakın kalitede sıfır bir bisiklet varken almaya değmez diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Trek’e sordum bugün, stok yokmuş dedi. Eylül’de gelicekmiş dedi. Her bayii mi böyle onu bilmiyorum ama.

Bisiklet konusunda yeniyim diye bu sorum garip gelebilir. Elektronik grup set nedir ? Farkı nedir diğerlerine göre ?

Teşekkür ederim yorumunuz için. Trek’e sordum bugün, stok yokmuş dedi. Eylül’de gelicekmiş dedi. Her bayii mi böyle onu bilmiyorum ama.

Bisiklet konusunda yeniyim diye bu sorum garip gelebilir. Elektronik grup set nedir ? Farkı nedir diğerlerine göre ?
Elektronik grupset, vites sisteminin kabolalardan arındırılmış, şarjlı ve wifi ile komut edilebilen bir vites sistemi teknolojisine sahip bir grupset anlamına geliyor.

Shimano bu teknolojiye di2 diyor. Shimano di2 deyip daha ayrıntılı olarak araştırabilirsiniz.

Geri