Hepinize Selamlar;
Arkadaşlar forumda yeniyim inşallah yanlış yere yazmıyorumdur, (yanlışsa uyarırsanız düzeltirim),
Ben yaklaşık 10 yıldır bisiklet kullanıyorum, belki daha da fazla, eski bianchi bi bisikletim vardı şehir içinde 10-15 km sürerek geziyordum, yaklaşık 3 ay önce bi arkadaşıma bisiklet aldırdım beraber sürelim diye yaklaşık 4000 tl ye güzel hidrolik frenli bi bisiklet aldı ve 1 ay içinde ben ona yetişemez oldum
daha sonra o turlara katılmaya başladı, bende artık yeni bisiklet almam gerektiğini anladım.Şöyle ki onun bisikletini sürdüğümde uzun inişlerde bisiklette savrulma hissettim,arkadaşımın bisikleti ince tekerli bi şehir tur bisikleti olarak geçiyor.Bende şehirde ve dağda da turlara katılabileceğim bi bisiklet istiyorum, 30 yaşındayım herhangi bi hastalığım yok, amatörce de olsa eskiden beri bisiklet sürerim, katılamak istediğim rotalar yaklaşık 40 km genelde asfalt yollar ve inişli çıkışlı yollar, (dik yokuşları çıkarken şuan ki bisikletimle çok yorulup nefes nefese kalıyorum umarım bisiklettendir
bisiklet modeli önerilerine açığım ama asıl kafama takılan sorular şunlar arkadaşlar ;
1)İnce teker almak istiyorum ama dağda problem olur mu benim için yada kalın teker beni çok yorar mı?
2) 3000-4000 gibi bi fiyat düşünüyorum ama o fiyatlarda pek hidrolik frenli bisiklet yok 2. el tavsiye edermisiniz(parçlardan çok anlamıyorum shimano tourney tx.. modeli diyor ama bi fikrim yok mesela iyimidir işimi görür mü)
3)Ben eski bisikletimden dolayı kaldırımdan kasisten tak diye inmeye alışmışım yeni bisikletlerde bunlara yada cam kırıklarına çok mu dikkat etmeliyim ve sürekli aylık-3 aylık bakım gibi işleri beni çok uğraştırır mı?
Evet baya uzun olmuş okuyup yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler iyi günler