Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Pherserd jant seti, bir yol bisikletinde kadrodan sonra ikinci sırada önem taşır. Yani evet, biraz dez avantajı olacaktır. Ancak bu dez avantajı yeni Tiagra set ile telafi ediyor gözüküyor. Bu haliyle bile piyasa daki en iyi fiyat/performans ürünü bence.

Scudo
Suanki xrs030 apex teki Shimano R501 Jant seti olmasi bu jant seti zaten 500tl galiba ne yapayim karar veremedim carraro 022 alacaktim tiagraya geldim nasil olduysa suan o kadar çok kararsizimki almaktan vazgecixek duruma geldim

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Herkese Merhaba,
Kısa bir süredir yol bisikleti kullanıyorum. Çok giriş seviyesi bir bisiklete sahibim "Tourney Set.". Yol arkadaşımı her ne kadar sevsem de beni yeterince tatmin ettiğini söylemek güç olur. Ufak çaplı araştırmalar yapıp giriş/orta segmentte bir yol bisikletine geçmek istiyorum. Yaklaşık "2.000 TL" bütçem mevcut bu bütçe esneyebilir.(2300 gibi..). Bu sıkalalar da Sıfır(Sanırım anca claris set olur.) yada ikinci el (Sora-105-Tiagra) bisiklet önerilerinizi bekliyorum.

Gönlüme ve gözüme düşen bazı modeller ;

Sıfır : Mosso Cavalier 700 Claris

cavalier-claris-siyah-kirmizi_hixwr.jpg

2. El :

Carraro CR-RACE 052 Tiagra

cr-race-052-erkek-20-v-2016.jpg

Salcano Xrs030 Tiagra / Apex / Sora

salcano-xrs-030-apex-bisiklet.jpg

Bianchi SLR 600 Tiagra

bianchi-slr-600-yol-yari%C5%9F-bisikleti.jpg

Görüş , yorum ve önerilerinizi merakla bekliyorum.
Şimdiden Herkese teşekkürler.

@yoldakigenc Sanırım bu yazınız beni de bazı yönlerde etkileyecek aynı şekilde bende gönderinizde ki, bir-iki model ile kararsızım. Umarım güzel öneriler gelir bu önerileri bende takip edeceğim..

@horatio

60 kadro zor bulunan bir ölçü kolaylıklar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@korayg
yol bisikleti zink diye durmaz, bosuna masraf yapmayin

Bütçe soran arkadaşlar olmuş, 2000 e kadar çıkabilirim.

@horatio Merhaba, ben 1.91 boyundayım fakat yol bisikleti araştırırken memlekette XL kadro bisikletin pek bulunmadığını farkettim. Hatta yeniköy sedona consept mağazası özel kadro yaptırmamı tavsiye etmişti. Kafama uygun bisikleti decatlondan aldım. Kriterlerime göre başka XL kadro yol bisikleti bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: horatio ve MakRo
(link)
Sora setli, 2300TL.
2984c3447db88df46a509c850b6d9649.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Arkadaşlar selamlar Merida TFS 300 Big Nine MTB sonrası şimdi yol/yarış bisikletine geçmeyi düşünüyorum. Maksimum bütçe 2500-2600 civarı. Kafamda bşr kaç model vardı fakat karşılaştırma ve incelemeleri okudukça kafam iyice karıştı. Şu anda kafama yatan model 56 Kadro boylu Mosso Cavalier 700 Sora. 2500tl/9 taksit.

Yardıma yada önerilere ihtiyaç duyduğum noktalar ise; bunu alma bu daha iyi yada bu modelde şu eksi taraflar var, gayet iyi seçim tam F/P vs vs :) kısaca yardımlarınıza ihtiyacım var. Boyum 1.83 kilo 80 Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: yoldakigenc
@Kerim Taşkan Öncelikle yol bisikleti ilerledikçe sana yetmeyeceğini düşünebileceğin , kendini hep geliştiren bir arkadaş. Eğer giriş seviyesi başlayacaksan Claris modellerine bakıp alışabilirsin. 2500-2600 Gibi bir bütçen var iken temiz 2.el modellere geçmen daha güzel olur. boy ve kilo oranımız seninle aynı. Şuan Mosso 730TCA , Carraro 052 , Salcano Xrs030 setlerinin Tiagra modellerine bakabilirsin benim gibi.

@yoldakigenc

Claris set ile Sora set arasında çok bi fark var mı ? İkisi arasında 300-400 fark oynuyor. Sora set almak yerine Claris alıp o 300-400 farkada kask,tayt, km sayaç gibi malzemelere yatırmak daha mı mantıklı olur ? Yoksa sora set almak mı daha iyi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
@Oglcnbrt Claris set / Sora set hepsinin arasında mutlaka fark var. Akıcılık , tutuş , bakım... yani claris set bisilet fiyatına vites sistemleri var. O yüzden bu bundan böyle iyidir demek mantıklı gelmiyor. Başlangıç için bence ikisi de kullanılabilir. Ama her ne olursa olsun bisikleti kask,stop lambası , aydınlatma feneri olmadan kullanmak doğru değil. Bunlarda tek başına yeterlidir diyemem.

@yoldakigenc

Anlaşılan kısacası Claris alıp bisikletimede ek aparatları almamı tavsiye ediyorsun. Teşekkür ederim [emoji5]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Geri