Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar aranızda Bisan grand Tour eco kullananlar deneyimlerini anlatabilirmi?
Bu bisikleti almayı düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var.:
Bu bisikletle aero bir bisiklete göre yokuşları daha iyi çıkabilirmiyim?
Arada tempolu sürüşler çıkartabilirmiyim (hantalmıdır)?
Yarışlara katılma hedefim var ve bazende sele gidon çantaları ile 200km civarında tur yapacağım.
bisan grand tour yerli markalar arasında ki tek alüminyum endurance yol kadrosu . alın borusu da uzun olduğu için tırmanışlarda size çok rahat bir oturuş pozisyonu sağlar ve uzun sürüşleri gayet konforlu tamamlarsınız.

carraro nu aeromsu race serisindeki bisikletlerden daha hafif olduğu için tempo yukseltmenize de izin verir. ancak bu konuda bisan rx9500 peugeotr13 gibi bisikletlerin gerisinde kalır .

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Scudo
bisan grand tour yerli markalar arasında ki tek alüminyum endurance yol kadrosu . alın borusu da uzun olduğu için tırmanışlarda size çok rahat bir oturuş pozisyonu sağlar ve uzun sürüşleri gayet konforlu tamamlarsınız.

carraro nu aeromsu race serisindeki bisikletlerden daha hafif olduğu için tempo yukseltmenize de izin verir. ancak bu konuda bisan rx9500 peugeotr13 gibi bisikletlerin gerisinde kalır .
Bisan rx gibilerde uzun yolda konfor olmaz gibi.bütçeme uygun 2 adet bisiklet var reacto 300 ile Bisan. Reacto görünüş olarak cezbediyor ama daha çok düz rotalar için sanırım Bisan daha doğru olucak.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Bisan rx gibilerde uzun yolda konfor olmaz gibi.bütçeme uygun 2 adet bisiklet var reacto 300 ile Bisan. Reacto görünüş olarak cezbediyor ama daha çok düz rotalar için sanırım Bisan daha doğru olucak.
Merida reacto ithal markalarda ki tek aero alüminyum kadro. şu an üretimi yok. çok güzel bir bisiklet tir. yol bisikletinden performans isteyen sportmen arkadaşlar için. ama tırmanışlarda ve uzun sürüşlerde kondisyonu olmayan kullanıcıları yorar. reacto yerine scultura deseydiniz o olurdu .
bu arada merida ile bisan kadrolorunu kalite olarak kıyaslayamam
bu arada 2020-21 alüminyum Bisan yol kadroloru bence yerliler arasında en iyilerinden

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Eveeet, atış serbest. Yol bisikleti bakıyorum bu aralar. Ultegra Di2 olması tercihim. Endurance olmaması tercihim. Kafamda belli başlı markalar modeller var ancak burdan da fikir almak istedim. Nedir öneriler?

2x11 mi yoksa 2x12 mi bakıyorsunuz . bir de bütçe nedir

Yani ufak bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Bisiklet için cebimden bu bütçenin yaklaşık yarısı çıkacak. Bisiklet leasing gibi bir program kullanıcam, 36 ayda ödeyeceğim ve büyük bir kısmını gelir vergisi iadesi üzerinden geri alacağım.

Amacım yüksek bütçe söyleyip şov yapmak değil, yanlış anlaşılmasın.

şu an Bianchi de çok güzel karbon kadrolu 2x12 r8100 ultegra ve r7100 105 setli bisikletler var .
(link)

(link)

(link)
(link)

(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
@TrEddieMercury Atış serbest fiyatlar olmus. En iyisi günün fotoğrafı basligindan bi model secin.
Huylu huyundan vazgeçmez diyip yine f/p olmasiyla unlu bi marka yazicam. Bi de uci sertifika vs indirimi oluyormuş canyon da vs..

(link)

bu tarz ust segmentte Canyon gibi markalardan sonra olay tamamen bi bisiklete ne kadar vermek istedigine bakiyor. Ayni ozellikte 6000 usd ye de var 9000 e de var.

Edit:
Ama namim yurusun diyosan italyan bisey bakmaniz lazim

Son düzenleme:
@TrEddieMercury Atış serbest fiyatlar olmus. En iyisi günün fotoğrafı basligindan bi model secin.
Huylu huyundan vazgeçmez diyip yine f/p olmasiyla unlu bi marka yazicam. Bi de uci sertifika vs indirimi oluyormuş canyon da vs..

(link)

bu tarz ust segmentte Canyon gibi markalardan sonra olay tamamen bi bisiklete ne kadar vermek istedigine bakiyor. Ayni ozellikte 6000 usd ye de var 9000 e de var.

Edit:
Ama namim yurusun diyosan italyan bisey bakmaniz lazim

Namım otursun oturduğu yerde. Canyon'u uzeirndeki ekipmanları göz önünde bulundurunca fiyat performans olarak hiçbir marka geçemiyor resmen. %25-30 indirim olcak ki ancak o zaman kafa kafaya gelsin.

Namım otursun oturduğu yerde. Canyon'u uzeirndeki ekipmanları göz önünde bulundurunca fiyat performans olarak hiçbir marka geçemiyor resmen. %25-30 indirim olcak ki ancak o zaman kafa kafaya gelsin.
Kadro boyu uygun bulursanız Bike24 ve Fahraddxxl de çok güzel indirimler oluyor.
(link)
(link)
(link)
Dikkatimi çeken birkaç model.
(link)

Son düzenleme:
2x12. Bütçem 5-8 bin euro. Bütçe içinde olduğu sürece bisiklet + jant seti upgrade gibi bir paket de olabilir. Malum bazı bisikletler o markanın kötü jantlarıyla gelebiliyor.

Reis bu nasıl bütçe böyle? Cem Yılmaz'ın 10-15 milyar doları gibi :)

Hayırlı olsun şimdiden. Gönlüne göre bir bisikletin olsun.

Grandtour Eco Sora var bende. 10 kg. Haziran 2020'den beri sorunsuz kullanıyorum. Yokuşlar çok dik olmadıkça rahat. Kondisyonunuz varsa, gayet de hızlı bir bisiklet. En önemli olan ölçünüze uygun olanı seçmeniz. Kadro ve vites ayarlarını net ve düzgün yaptırırsanız rahat bir binişe, mis gibi de vites geçişlerine sahip olursunuz.

• Beğen
Grandtour Eco Sora var bende. 10 kg. Haziran 2020'den beri sorunsuz kullanıyorum. Yokuşlar çok dik olmadıkça rahat. Kondisyonunuz varsa, gayet de hızlı bir bisiklet. En önemli olan ölçünüze uygun olanı seçmeniz. Kadro ve vites ayarlarını net ve düzgün yaptırırsanız rahat bir binişe, mis gibi de vites geçişlerine sahip olursunuz.
173 boyum var 52 kadro alacağım eski yazılarda Bisan grand Tour un kadrosunun büyük olduğunu okudum ama Bisana attığım mailde 52 kadronun uyacağını söylediler umarım uyar.

Yani ufak bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Bisiklet için cebimden bu bütçenin yaklaşık yarısı çıkacak. Bisiklet leasing gibi bir program kullanıcam, 36 ayda ödeyeceğim ve büyük bir kısmını gelir vergisi iadesi üzerinden geri alacağım.

Amacım yüksek bütçe söyleyip şov yapmak değil, yanlış anlaşılmasın.

mümkünse asıl bu sistemi anlatın :)

kadrodan, grup setten daha önemli gibi duruyor :krsn:

• Beğen
Tepkiler: makaram
173 boyum var 52 kadro alacağım eski yazılarda Bisan grand Tour un kadrosunun büyük olduğunu okudum ama Bisana attığım mailde 52 kadronun uyacağını söylediler umarım uyar.
Benim de boyum 173, iç bacak boyum 78, Kilom 83 ve bisikletim de 52 kadro. Sorun yaşamıyorum.
Kadrosu aslında büyük değil, sadece üst borusu farklı, o da 56 cm. Burası uzanma mesafesini belirleyen kısım. Ama alın borusu da 17 cm. Bu da gidon kısmını bir tık yukarı alıyor. Bu gibi farklar onu Endurance kadro yapan özelliklerden. Alttaki görselden Bisan Grand Tour'un 52 kadro boylarını inceleyebilir, diğer bisikletlerle karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

1679056085743.png

Almadan önce mutlaka @suyunsesi belirttiği gibi kadronun geometrisine bak. Benim boyum 172. Sattığım bisikletim 52 kadroydu. Şuan kullandığım 51 kadro ve diğer bir bisikletim ise 48 kadro. Yani senin boyun şu kadar sana şu kadro olur gibi söylemler pek doğru olmuyor.

Benim de boyum 173, iç bacak boyum 78, Kilom 83 ve bisikletim de 52 kadro. Sorun yaşamıyorum.
Kadrosu aslında büyük değil, sadece üst borusu farklı, o da 56 cm. Burası uzanma mesafesini belirleyen kısım. Ama alın borusu da 17 cm. Bu da gidon kısmını bir tık yukarı alıyor. Bu gibi farklar onu Endurance kadro yapan özelliklerden. Alttaki görselden Bisan Grand Tour'un 52 kadro boylarını inceleyebilir, diğer bisikletlerle karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

301655 dosyayı görüntüle
IMG-20230316-WA0000.jpg
Alacağım bisikletin ölçüleri bu şekilde.

Merhabalar aranızda Bisan grand Tour eco kullananlar deneyimlerini anlatabilirmi?
Bu bisikleti almayı düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var.:
Bu bisikletle aero bir bisiklete göre yokuşları daha iyi çıkabilirmiyim?
Arada tempolu sürüşler çıkartabilirmiyim (hantalmıdır)?
Yarışlara katılma hedefim var ve bazende sele gidon çantaları ile 200km civarında tur yapacağım.
Selamlar,
52 kadro Bisan GTE sora kullanıcısıyım.
1- Bu ilk yol bisikletim olduğu için daha önce aero bisiklet hiç sürmedim. Ancak şöyle diyeyim üstündeki 34/32 oranla %7-8'lere kadar zorlanmadan uzun bir süre çıkabiliyorsunuz.(Kocatepeye 2 kere çıkmışlığım var :D toplam tırmanış 1k metre ortalama %8-9 falan ancak son 5-6 kmde eğim sürekli %13-14 oluyor)
2- Düz yolda 30 ortalamayla belli bir süre gidebiliyorsunuz. Ancajk şunu da belirteyim şehir içinde trekking bisikletimle yaptığım sürüşlerde ortalama hız daha yüksek çıkıyor.
3-Hiç daha önce o kadar uzun sürmedim. Ancak 60 kmden sonra kolumun arkasına çok kötü ağrı giriyor. Fit kaynaklıdır büyük ihtimal ancak şu an fite ulaşamam.
Ayrıca bisikletin üst borusu 52 kadroya göre çok uzun gibime geliyor
Sonradan aklıma geldi boyum 172 yada 173 cm falan iç bacak da 78-79 cm(Ölçümlerim hatalı olabilir o yüzden çok güvenmeyin)

• Beğen
Geri