Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Kurdurup garanti başlatmaktan haberim yoktu, Cavalier Sora alıp kurduracağım öyleyse. Öneriniz ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim.

Yine de önceden satıcı ile haberleşip "kurulum kuponu var mı" ya da "ücretsiz kurulum var mı" diye sorarak garantiye almakta fayda var. Ben her platformda mağazası olan Velesbitcim'den aldığımda sorunsuz kurulmuştu, onlardan almadan önce sorduğum her yer de var demişti. Garanti de zaten sadece serviste kurulumda geçerli olup kurulumla başladığı için sistemin değiştiğini ya da alınan yere göre değişiklik olacağını da sanmıyorum tabii.

Şuradaki bayilerde yapılıyor kurulum: (link)
1676812925986.png

Şunlar da kullanım belgesinden:
1676813195909.png
1676813237701.png
Burada madde 1'deki "ücretsiz ilk bakım" dedikleri kurulum zaten.

Scudo
Kurdurup garanti başlatmaktan haberim yoktu, Cavalier Sora alıp kurduracağım öyleyse. Öneriniz ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim.
Cavalier sora kullanıyorum güzel bisiklettir. Aralık ayında internetten alıp yetkili serviste kurulumunu yaptırdım bayağı bilindik bir yer olmasına rağmen ön lastiği ters takmış eve getirince fark ettim. 15 gün sonra kontrole gel demişti gitmedim 6 ayda bir bakıma gel dedi garantisi için hazirana kadar sıkıntı çıkmazsa kendi bakımımı yaparım

• Beğen
Tepkiler: Hitotsume
Tamamdır çok teşekkür ederim. Mutlaka arayıp sorarım kurulumu. Bir de Sora sizce ne zaman stoklara gelir?

benim sorayı vereyim sana başkan :) sora setli cavalier jantlarını değiştirdim ama orjinal olanları beğenmemiştim istersen orjinal jantları ile de verebilirim :)

benim sorayı vereyim sana başkan :) sora setli cavalier jantlarını değiştirdim ama orjinal olanları beğenmemiştim istersen orjinal jantları ile de verebilirim :)
Teşekkür ederim ama sıfır alacağım :(

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Merhabalar, yakında yol bisikletine başlayacağım ancak henüz alacağım bisiklete (sıfır) karar veremedim. Boyum 1,69m ve iç bacak boyum yaklaşık olarak 75cm, dolayısıyla 50cm kadro seçeneği olan bir bisiklet arıyorum. Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşadığımdan yakın olan en güvenilir mağaza Aydın Bisiklet adlı bir yer, orada da 15 bin altında Carraro, Mosso ve Peugeot markaları mevcut. Şahsen Carraro'nun bu fiyatlardaki bisikletlerinin tasarımlarını beğenmediğimden Mosso veya Peugeot'ya yöneliyorum. En aklıma yatan bisiklet Mosso Cavalier 700 Claris, ikinci bir seçenek ise Peugeot R16 ama araştırsam da hiç tecrübem olmadığından pek bir şey diyemiyorum. Sizce hangi bisikleti almalıyım? Her türlü öneriye açığım, detaylı bilgi vermek için sorunuz olursa lütfen sorun.
Ben olsam tercihimi peugeot markasından yana kullanırdım. Mosso çok amatör işi ve yol bisikletine yeni başlayan 10 kişiden 6'sında var. Peugeot daha sade, asil duruyor özellikle r15 turuncu renklisi hiç fena değil. 50cm diye şartlamayın bence 52-53 cm denemenizde fayda var.

Öncelikle herkese selamlar.
Şuan 56 kadro corelli rc300 sora setli alüminyum yol bisikleti kullanıyorum.
bana yetmediğini düşünerek büyütmek istiyorum.
Hem daha fazla mesafe hemde bayırlarda küsmemek istiyorum
Çok fazla tercih olduğu için kafa karışık.
Kullanıp memnun kaldığınız bisiklet varsa önerebilirmisiniz ?
*105 set ve üzeri
*karbon
*sıfır yada 2.el max 30.000 civarı
Bu arada boy 1.87 ve haftada tek sürüş genelde 100 km yapıyorum, kullandığım bölge genelde orta eğimli bölgeler

Geçen yıl bu vakitler Carraro 022 almıştım. 1 senede 2000km yaptım. Ne lastik patladı ne zincir kırdım. Hiçbir problem olmadan sapasağlam duruyor.

Arkadaslar bu carraronun, peugeotun, mossonun falan sifirlarina nasil 14-15 bin lira paralar veriyorsunuz? Vallahi yazik ya. Hic aklim almiyor. Sari sitede specialized, trek, lapierre gibi markalarin ikinci ellerini kovalayin daha ucuza cok daha guzel bisikletler alabilirsiniz.
Gecen hafta bir specialized allez aldim sifir gibi bisiklet, cizik dahi yok tiagra setli karbon masali. 13,500e aldim, arkadasin dersaneye borcu varmis, kart cektik dersaneye 10 taksit, kovalayin kardesim, arastirin, neler bulursunuz, aldigim specializedi 50 tane carraroya degismem.

Yukarida bir arkadas kendi bisikletini birine onermis, o da demis ki yok ben sifirini alacagim yav zaten senin aldigin sifir bisiklet de uzerine binip cevirdigin anda ikinci el olacak. Nasil kafalar anlamiyorum gercekten. Bizim milletteki bu sifir meraki tez konusu gercekten.
Biliyorum anlamiyorsunuz, anlamadiginiz icin de düdüklenmekten korkuyorsunuz, butun evren sizi duduklemek icin siraya girmedi kardesim, bu kadar korkmayin, evrenin merkezinde degilsiniz.
Gecen ay bir arkadasima 5bin liraya sedona 611 aldik, 1500 lira harcadik, bakimlarini da ben yaptim, tiagra setli, shimano jantli, karbon masali kiz gibi bisiklet 5bine. Ustelik 9 kilo. O bahsettiginiz sifir bisikletletin hangisinde bu yazdigim ozellikler var?
Ben anlamiyorum ya, gercekten anlamiyorum.
Sarı site veya diğer pembe uygulamadan aldığım tüm 2.el ürünler kusurlu çıktı. Bende paramı boşa harcayacağıma üzerine biraz daha koyar sıfır alırım ilk kullanıcısı ben olurum diye düşünüyorum. Benim gibi düşünen de çoktur.

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd ve makaram
Genel olarak 2. ele pek sıcak bakamıyorum. Bugüne kadar eş dosttan aldığım 2. el ürünler hariç sadece bisikletimi 2.el aldım. O da o zamanki mevcut şartlar için en iyi seçenekti. Çok şükür bir pişmanlık yaşamadım. Ama bunun dışındaki her alışverişten resmen illallah ettim. Lanet gitsin dedim daha fazla para verip sıfır aldığım bir çok şeyi.

Arkadaslar bu carraronun, peugeotun, mossonun falan sifirlarina nasil 14-15 bin lira paralar veriyorsunuz? Vallahi yazik ya. Hic aklim almiyor. Sari sitede specialized, trek, lapierre gibi markalarin ikinci ellerini kovalayin daha ucuza cok daha guzel bisikletler alabilirsiniz.
Gecen hafta bir specialized allez aldim sifir gibi bisiklet, cizik dahi yok tiagra setli karbon masali. 13,500e aldim, arkadasin dersaneye borcu varmis, kart cektik dersaneye 10 taksit, kovalayin kardesim, arastirin, neler bulursunuz, aldigim specializedi 50 tane carraroya degismem.

Yukarida bir arkadas kendi bisikletini birine onermis, o da demis ki yok ben sifirini alacagim yav zaten senin aldigin sifir bisiklet de uzerine binip cevirdigin anda ikinci el olacak. Nasil kafalar anlamiyorum gercekten. Bizim milletteki bu sifir meraki tez konusu gercekten.
Biliyorum anlamiyorsunuz, anlamadiginiz icin de düdüklenmekten korkuyorsunuz, butun evren sizi duduklemek icin siraya girmedi kardesim, bu kadar korkmayin, evrenin merkezinde degilsiniz.
Gecen ay bir arkadasima 5bin liraya sedona 611 aldik, 1500 lira harcadik, bakimlarini da ben yaptim, tiagra setli, shimano jantli, karbon masali kiz gibi bisiklet 5bine. Ustelik 9 kilo. O bahsettiginiz sifir bisikletletin hangisinde bu yazdigim ozellikler var?
Ben anlamiyorum ya, gercekten anlamiyorum.

İstanbul gibi yerlerde ikinci el almak seçenek çokluğu nedeniyle kolay ama birçok şehirde doğru ürüne ulaşmak zor, kargo yoluyla bisiklet almak ise oldukça riskli. Uzaktan ikinci el alımda hiç gelmeyen, söylendiği gibi gelmeyen ürünler gibi hukuksuz durumların dışında kargoda hasar gören ve hatta kullanılamayacak hale gelen ürünler de var. Bu uzaktan alma zorluğunun dışında, kendisi bakım-tamir yapamayacak ya da çevresinde yardımcı olabilecek arkadaşı olmayanlar sıfır üründeki desteğe de güveniyorlar. Gerçekte geçerli bir destek yok tabii ama bu ihtiyaç duyulduğunda öğreniliyor.
Şu anda kullandığım yol bisikleti ikinci el. Ağabeyim tarafından İstanbul'daki ünlü bir bisikletçiden görerek alındı, firma tarafından İzmir'de onların güvendiği bir bisikletçiye gönderildi; ben oradan sağlam, temiz, kontrol edilmiş olarak aldım, o yüzden rahat bir alışveriş oldu. Bu şekilde olunca ya da aynı şehirden alınca kolay ama başka bir şehirden almaktan çekinmeyi normal karşılıyorum.

İstanbul gibi yerlerde ikinci el almak seçenek çokluğu nedeniyle kolay ama birçok şehirde doğru ürüne ulaşmak zor, kargo yoluyla bisiklet almak ise oldukça riskli. Uzaktan ikinci el alımda hiç gelmeyen, söylendiği gibi gelmeyen ürünler gibi hukuksuz durumların dışında kargoda hasar gören ve hatta kullanılamayacak hale gelen ürünler de var. Bu uzaktan alma zorluğunun dışında, kendisi bakım-tamir yapamayacak ya da çevresinde yardımcı olabilecek arkadaşı olmayanlar sıfır üründeki desteğe de güveniyorlar. Gerçekte geçerli bir destek yok tabii ama bu ihtiyaç duyulduğunda öğreniliyor.
Şu anda kullandığım yol bisikleti ikinci el. Ağabeyim tarafından İstanbul'daki ünlü bir bisikletçiden görerek alındı, firma tarafından İzmir'de onların güvendiği bir bisikletçiye gönderildi; ben oradan sağlam, temiz, kontrol edilmiş olarak aldım, o yüzden rahat bir alışveriş oldu. Bu şekilde olunca ya da aynı şehirden alınca kolay ama başka bir şehirden almaktan çekinmeyi normal karşılıyorum.
Çok doğru aslında görmeden almak risk malesef ülkemizde ya gidonun altında bişey çıkar, ya maşanın altında ya aynakolda görünmeyen bir yerinde bir kusur olması olası sonuçta kullanılmış mal. Öyle olmasa bile kargocuların otobüs firmalarının sağa sola özensizce fırlatıp atması da olası bir durum. Görerek almak kontrol ederek almak en güzeli bence ama istenilen ürün de bulunduğumuz şehirde olmayabiliyor. Hal böyle olunca sıfır ürünlerin fiyatları da cabası insan kısır döngüye giriyor resmen.

Benim hiç sıfır bisikletim olmadı ağabiğğğ (Emrah mode)

Şaka bir yana, inceleme imkanı olduğu müddetçe ikinci el alınmasında bir mahzur görmüyorum.

@Kuzey Ege Şşşşt 🤫 Niye uyandırıyosun milleti. 2. el alan az diye yarı fiyatına bisiklet alıyoruz ne güzel. Karpuz kabuğu düşürme milletin aklına :D

Yarı fiyatına veren varsa ne güzel. Özellikle son zamanlarda sıfırından pahalı fiyat koyanlar var. Gerekçe de "bulabiliyorsan al".

Sıfır otomobil alıp satarak para kazanılan ülkede bisiklet madrabazları da türer, doğrudur yani, inanırım. Bi de Türkler'e katakullici, fırsatçı derler. Bence tamamen ticari zeka :ssrtcbya:

@Kuzey Ege Şşşşt 🤫 Niye uyandırıyosun milleti. 2. el alan az diye yarı fiyatına bisiklet alıyoruz ne güzel. Karpuz kabuğu düşürme milletin aklına :D
Doğru söylüyorsun ustacım, bazen böyle Robin Hood triplerine giriyorum, çok kızıyorum kendime.
Neyse buluşalım bi ara benim specialized allez'i bi ıslatalım, milletin claris setli carraro alamadığı paraya kız gibi tertemiz bike aldık, pasta da yeriz kahvenin yanında, bir de senin şu meseleyi konuşalım, bakamadım ilgilenemedim, dönemedim yoğunluktan

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Çelik Endurance disk frenli yol bisikleti bakınıyorum. Mümkünse maşası bile çelik olsun. Çok pahalı değilse sadece kadro alıp kalan parçaları da toplayalibirim. Her şeyden önce sağlam bir kadro. Bi kere alıp bi ömür kullanma niyetindeyim. Teşekkürler

Geri