Muratakin
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Murat
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
184’üm inseam 86cm. Bisiklet 56 kadro Cube AttainBoyun ve kadro boyu kaç?
184’üm inseam 86cm. Bisiklet 56 kadro Cube AttainBoyun ve kadro boyu kaç?
Direk 11-34 almak isteyince seçenekler azalıyor, yukarıda sayın @Spartiat yazdığı gibi her bisiklet uzun bacak aktarıcı ile satılmıyor. . Ama bütçen uygunsa beğendiğin bir modeli alıp, direk yada bir müddet kullandıktan sonra arka aktarıcı, kaset, zincir değiştirerek istediğiniz oranlara getirebilirsiniz. Gördüğüm kadarı ile Bursa'dasınız, yazları bende Bursaya tatile geliyorum. Uludağ olsun diğer yerler olsun kendi tempomda rahat şekilde çıkabiliyorum. Kullandığım oranlar 52/36 11-30, bu yaz aynakolun ufak yaprağını 34 ile değiştim dahada rahatladı. Seneye geldiğimde arka rubleyi 32 yapmayı düşünüyorum.. Yani oranlarım 52/34 11-32 olacak.@Spartiat 11-34 istememin sebebi yaşadığım yerde yokuşların fazla oluşu. Asfalt yolda kullanacağım ama küçük rubleli modeller yokuşta daha fazla zorlar diye düşünüyorum.
@Spartiat 11-34 istememin sebebi yaşadığım yerde yokuşların fazla oluşu. Asfalt yolda kullanacağım ama küçük rubleli modeller yokuşta daha fazla zorlar diye düşünüyorum.
Derken, fiyatı yanlış giren stajyeri rafa ürün dizmeye gönderip doğrusunu girmişler.
Yeni fiyatımız 62.000 TL. Yurtdışında €1600 satıldığı düşünülürse biraz yüksek kalmış gibi.
(link) bir de bu var tiagra setli ama stokta olmadığı gibi fiyat kısmı %100 hatalı diye düşünüyorum.
@Spartiat Benim elimde alet edevat yok ama. Bu değişim işlemi zor mudur ve alet gerektiriyor mu ?
@Semih Cavdar 'ın dediği gibi agresif ve performans odaklı bir sürüş tarzına yönelecekseniz kadro size uygun.184’üm inseam 86cm. Bisiklet 56 kadro Cube Attain
zincir değiştirmeye gerek kalmıyor. 12-28 den 11-34 e geçtim zincir değişmeden kullanıyorum. 52-34 gibi kullanırsanız ne olur bilmiyorum tabiDirek 11-34 almak isteyince seçenekler azalıyor, yukarıda sayın @Spartiat yazdığı gibi her bisiklet uzun bacak aktarıcı ile satılmıyor. . Ama bütçen uygunsa beğendiğin bir modeli alıp, direk yada bir müddet kullandıktan sonra arka aktarıcı, kaset, zincir değiştirerek istediğiniz oranlara getirebilirsiniz. Gördüğüm kadarı ile Bursa'dasınız, yazları bende Bursaya tatile geliyorum. Uludağ olsun diğer yerler olsun kendi tempomda rahat şekilde çıkabiliyorum. Kullandığım oranlar 52/36 11-30, bu yaz aynakolun ufak yaprağını 34 ile değiştim dahada rahatladı. Seneye geldiğimde arka rubleyi 32 yapmayı düşünüyorum.. Yani oranlarım 52/34 11-32 olacak.
Çok uzun süre kullanmadım ama bir sorun olmadı şu ana kadar, geçişlerde şıkır şıkır desem yalan olmaz. @Özcan birkaç senedir aynı oranı kullanıyor, hatta onun tamircisi ayarladı herşeyi. Kendisi bu konuda daha fazla bilgi verebilir mesajı görünce 😀zincir değiştirmeye gerek kalmıyor. 12-28 den 11-34 e geçtim zincir değişmeden kullanıyorum. 52-34 gibi kullanırsanız ne olur bilmiyorum tabi
Bir de aynakolu 34 e değişince aktarıcıda zorlanma oluyor mu? max 16 diş aralığı yazıyor sitede
Sadece pazarlama stratejisi desek haksızlık olur ama 18 ile de çalışıyor. Belki geçiş, kullanıcı tarafından hissedilemeyecek kadar azıcık daha zorluyordur zinciri ve ömrünü etkiliyordur. Ama dişe dokunur bir fark yok o tarafta. Daha önce de yazdığım gibi hissedilen tek fark şu. Büyük aynakola geçerken pedalın çeyrek tur döndürmek yetiyordu, artık %40 tur gerekiyor. Yani aynakolu büyüğe geçirmek yarım saniye daha uzun sürüyor. O da beni üzecek bir şeye sebep olmadı şimdiye kadar.max 16 diş aralığı yazıyor sitede
Gayet iyi. Zaten endurance kadro o bisiklet . Ben 181 cm 56 kadrosunu uzun süre kullandım. Gidon boğazında ki bütün spacer karı yukarı alıp biraz daha agresif hâle getirmiştim. 58 kadro su şehir bisikleti gibi olur .Boyun ve kadro boyu kaç?
Ben yol bisikletine geçtim bugün carraro011 büyük bir hevesle. Tur bisikletinde arka port bagajda herşeyimi taşırken yol bisikletinde bu malzemeleri nasıl taşıyacağım. Sele altı bagaj kadro çanta herşeyi aldım ama diğerine göre yetersiz tabiki. Sizler yolda otellerde falan mı konaklıyorsunuz. Biraz çok soru sordum maksat muhabbet teşekkürler
Yaprak ekletme durumu ruble için olduğunu sanmıyorum genelde belirli bir kısmı yekpare/tek parça halinde oluyor. Alt görseldeki ruble/kaset benim r5800 serisi 105'e ait gördüğünüz gibi 3 parçası birleşik ondan sonrasında parça parça, keza mtb bisikletimdekinde ise 11-13-15 dışındaki tüm dişler birleşik. Belki dediğim kısım tek satılıyordu ama direkt ruble olarak almak daha mantıklı olacaktır görüşündeyim.Şu an Erzurum'dayım, fikriniz bana da mantıklı geliyor ek olarak bisikleti alırken dişli ekletmek daha sağlık olur bence. Alet edevatım yok çünkü. r0013-D ihtiyaçlarımı karşılayacak bir bisiklete benziyor. Komple dişli seti değil de dişli yaprağıyla çözebilir miyim acaba ? standardı 11-30 'la Geliyor sanırım. Rubleye 2 yaprak (32,34) eklemek mümkün mü , ya da 2 yaprağa gerek kalmadan direkt 34 mü eklesem ve böylesi aktarıcı değiştirmeden sağlıklı olur mu ? Bir de önümüz kış ve kar üstünde sürmek için de ikinci el bi fat bike alma niyetim var bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler merak ediyorum. @Semih Cavdar @Spartiat
Şu an Erzurum'dayım, fikriniz bana da mantıklı geliyor ek olarak bisikleti alırken dişli ekletmek daha sağlık olur bence. Alet edevatım yok çünkü. r0013-D ihtiyaçlarımı karşılayacak bir bisiklete benziyor. Komple dişli seti değil de dişli yaprağıyla çözebilir miyim acaba ? standardı 11-30 'la Geliyor sanırım. Rubleye 2 yaprak (32,34) eklemek mümkün mü , ya da 2 yaprağa gerek kalmadan direkt 34 mü eklesem ve böylesi aktarıcı değiştirmeden sağlıklı olur mu ? Bir de önümüz kış ve kar üstünde sürmek için de ikinci el bi fat bike alma niyetim var bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler merak ediyorum. @Semih Cavdar @Spartiat