Efendim dalga geçmek değil de bir mantık süzgeçi de olması gerekiyor Boyunuz kaç bilmiyorum ancak uzun dediğinize göre en az sanırım 54 kadro bir bisiklet almanız gerekecek ama tabiki kesin boy ölçülerinizin hesabına göre almanız daha doğru olacaktır. Uzun boy için büyük kadro kısa boy için ufak kadro almak gerek.
Bisikletlerin bedenleri oluyor, bazen S-M-L... diye bazen de 50-52... gibi. Boyunuza ve bacak boyunuza göre size uygun olan size'ı seçiyorsunuz.
O fiyatlarda sıfır yol bisikleti benim bildiğim kadarıyla yok. İkinci el bakmanız gerekebilir
1.65 boy
Kilo da 48 falan
Spor yaptığım için de ideal kilo ve boyum var
Onlara göre de yol bisikletleri var diye de duydum da ondan fikir almak istedim ama bazı insanlar başka taraflarından aldıkları için..
Efendim kızmayın ama çokta uzun değilmiş boyunuz size sanırım 50-52 civarı yani S-M arası bir kadro uygun olacaktır. Ama bulunduğunuz yerde bisiklet satan bir yere giderek denerseniz çok daha iyi olur varsayım üzerine kesin %100 bir şey söylemek zor. Bazı markalara göre kadro ölçüleride değişiklik gösterebilir.
@Firat morkoc
Yav artık al herhangi birini. İnan bu kadar düşünmene gerek yok. Gidiyorsun, bakıyorsun alıyorsun. Kaç aydır soruyorsun. (Agresiflik olarak algılama lütfen.)
@şebnem O fiyat aralığında size tavsiye edebileceğim bisikletler var tabii ancak o bisikletler uzun süreli kullanımlar için uygun olmayacaktır maalesef. Orta-Uzun vadede kullanılabilecek giriş seviyesi şehir bisikletleri bile 1800'ün üzerinden başlayan fiyatlarla etiketlendirilmiş. İthal firmalara yönelmeyecekseniz muhtemelen Carraro, Bianchi, Salcano, Sedona, Mosso, Kron gibi markaların birinden alacaksınız bisikletinizi. "Uzun boy" dan kastınız nedir bilmiyorum ancak boyu 1.75 - 1.80 arası ve iç bacak boyuda ortalama 80-82 cm olan birisine Şehir bisikleti için 55-58 cm arası kadro uygun görülüyor internetten baktığım kadarıyla, tabi en sağlıklısı satın alırken deneme turları yapmak. Bisikleti kendi paranız ile alacaksanız fiyat bandını 2000-2200 civarına çıkarabilirseniz giriş seviyesi için güzel bir bisiklet önerebilirim size.
Merhabalar. Ben yakın zamanda yeni bir bisiklet almayı planlıyorum ve 2. el bir Mosso buldum. Bunun dışında almayı düşündüğüm 2-3 bisiklet daha var fakat bana en yakın gelen Mosso oldu. Sizinde görüşlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.
-LİNKER-
1- (link)
2- (link)
3- (link)
4- (link)
Herkese merhaba.Trek ds 8.4 kullanicisi olarak yol bisikletini hep merak etmistim.Baslangic seviyesi bir yol bisikleti arastirmalarim sonucunda bottecchia duello modelini satin aldim.GrupSet olarak campagnolo veloce var.
@DD
2009 dan beri ara ara gelip "sunu yada bunu almak istiyorum ne tavsiye edersiniz?" Diye soran bir tarikat var. Çözemedim onlari. Ne alirsan al yine al
@Anonim
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Ankara Erdoğanlar bisikletten aldım.Üzerindeki set sanırım campynin başlangış seti ama shimanoda sora tiagra arasına denk geliyor diye duydum. tabi yanlışlık olabilir.Burdaki üstadlar daha iyi bilir.
5 gündür günlük ortalama 30-40 km kullandım şimdilik bir sıkıntı görünmüyor