Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Beyler Decathlon'a mesaj attım. Malum RC500 modeli donanım olarak sora ve su an fiyatını 4799 TL'ye cekmişler.. Attığım mesajda Türkiye'de gravel kadro konusunda sıkıntı olduğunu RC500 veya ülkemize hiç gelmeyen RC520 kadrosunun sadece kadro + maşa şeklinde satışa sunuldugunda onlarca kişinin alacagını RC500 modelinden daha cok kadro set satılacagını söyledim. Acaba bu konuda birkaç kişi daha mail atsa bu istegimize cevap verirler mi?

Normal yetkililere bildirdik seklinde mesaj atıldı bana.

RC500 modeline 700x36 mm e kadar lastik takıldıgı sitesinde yazıyor ancak bu kadroya 650Bx42 mm lastik takanlar var instagramda fotoğrafları mevcut. Sizce de böyle bir yapısı varsa Gravel'e yakın olmaz mı? Hatta RC520 kadrosunda direkt Gravel yazıyor

@ProfessionaL aynı mesaja benzer bende atmıştım yol bisikleti almadan önce baktım standart bir mesaj yazdılar. Hayallerimi başka bir bahara bıraktım. 2 modeli var rc520'nin hiç bir farkı da yok sadece birisi gri gibi yazmışlar ona gravel, ötekisi mavi. Her şeyi aynı. Dediğiniz gibi avrupada binen 650b lastik takan var. İlla bir gravel niyetim olursa ki var ama ne zamana olur bilmiyorum. Çelik kadro olacağı kesin. Zamanında melsa bisiklet fuji'lere ek olarak breezer getiriyordu. Sonra ön sipariş modeline döndüler. En son sitelerinde dahi kaldırdılar. Breezer radar serileri iyidir. Aklımdaki radar expert modeliydi. Aklınızda dönüşüm yapmak, sıfır almak veya toplamak mı var bilmiyorum ama Gravel bisiklet sayfası buradan daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz.

@historiyst
Çok para bro ne sen sor ne ben soyliyim :D

@MakRo Gravel sayfasını bastan sona kadar okudum. Aslında gravel tarzı bir bisiklet toplamak gibi bir planım var ancak elimdekini satıpta sora sete 4799 TL vermek aklıma hiçbir şekilde ermiyor. Salcanonun Gr001 Tiagra olanını bile indirimle o fiyata alabiliriz cünkü

190 cm 130 kg biri için 2000 TL ye bisiklet tavsiyeniz var mı?

Arkadaşlar evanscycles Türkiye'ye bisiklet göndermiyor görünüyor. Birkaç ay önce birinin mail atınca yardımcı oluyorlar yazdığını hatırlıyorum, bu site mi emin değilim ama.
Var mı bilgisi olan? Mail attım ama muhtemelen yarın cevap gelir.

edit: Göndermiyoruz dediler, gelin alın yada kendi ülkenizden alın diye cevap attılar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Yugoslav Asıllı merhabalar, yol bisikleti almanızı önermem çünkü kadroları oldukça hassastır. İşe gitmek için istemişsiniz zaten, öyle pek aerodinamik bir bisiklete de gerek yok. Ben şehir/tur bisikleti öneririm:)

Arkadaşlar halen bir karar veremedim, evanscycles gönderim yapsaydı daha fazla düşünmeden CAAD12 alacaktım, çok heveslenmiştim ama gönderemiyoruz diye yanıtladılar.
Belki yüzlerce site araştırdım, fiyatları uygun olup hem bizim ülkeye bisiklet bisiklet gönderip hem de bunu mantıklı fiyata yapan wiggle-crc ikilisinden başka site bulamadım.

Wiggle'da Vitus marka çok güzel bir bisiklet buldum, (link). Ancak markaya-karbon kalitesine-Türkiye'de ikinci el piyasasına güvenemediğim için atlamak zorundayım. Halbuki görünüşü, disk frenli 105 r7000 seti, karbon kadrosu ile hayran oldum diyebilirim, ciddi anlamda şık bir bisiklet. Ama ikinci elde rahat satabilirlik benim için önemli. Ve 3-5 yıl kullanımda karbon sağlamlığı ne durumda olur bilemiyorum. Giriş seviye karbon kadro mu, alüminyum mu karar veremedim.

Bir diğer alternatif ise daha önce de bahsettiğim Felt FR5. Önceki bahsetmemeden bu yana 54 kadrosu tükendi bile. Bu markanın Türkiye'de distribütörü var, daha yaygın-bilinen bir marka, sahibinden de ikinci el satış var. 105 5800 setli ve jantları biraz zayıf, ancak fiyatı Vitus'dan 130 dolar düşük. Fark çok değildir ama yine de 105 r7000 setli olsa daha sıcak bakardım buna.

Üçüncü alternatif ise farklı bir site, 167 dolar kargo ücreti alıyorlar. Merida Reacto ve Scultura modelleri var burada da. 2019, 105 r7000 Reacto 400 1000 dolar, Scultura 400 920 dolar. Buradaki satış fiyatlarından en az 2 bin lira uyguna geliyorlar. Her ne kadar gözüm Reacto'da olsa da, esnekliğim zayıf olduğundan (ayak parmaklarıma belden eğilip dokunamıyorum) Scultura kadrosu daha rahat olur gibi. Tek sıkıntısı, wiggle'dan alabileceğim bisikletler gibi karbon değiller, buna rağmen aynı fiyatlara geliyorlar.

Sizler ne dersiniz? Az bilinen bir markanın giriş seviye karbon bisikleti mi, Merida'nın alüminyum bisikleti mi? Yada ikinci elleri takip edip daha cazip bir bisiklet denk gelmesini beklemek mi? İkinci elde iki sorun oluyor, ilki karbon kadronun ikinci elinde güven sıkıntısı oluyor, ikincisi kullanılmış ve eski seri 105 oluyor genelde. Avantajı ise genelde jant seti iyi bir setle değiştirilmiş oluyor. Ve ilginç bir şekilde hangi ilan sahibine mesaj atarsam atayım, hep 2-3 bin km kullanılmış, sıfır gibi bisiklet diyorlar. Strava'da gördüğüm hafta sonu 100-200km turları başka ülke insanları yapıyor sanki.

Önerilere açığım, bütçe 7-8 bin civarı, beklenti haftasonları sahil hattında tüm gücümü verip 100-200km antrenmanlar yapabileyim, stravada segment kovalayabileyim, aynı zamanda ikinci elde satılabilir bir bisiklet olsun. İstanbul içi asfalt yolda kullanacağım her daim. Kadro seçimi konusunu araştırdım, race kadro istesem de vücut esnekliğinde dolayı endurance kullanmam gerekiyor görünüyor. İleride esneklik artıp yol pozisyonuna adapte oldukça race kadroya geçebilirim, bu sebeple ikinci eli olan bir bisiklet diyorum.

Arakadaşlar şu iki bisiklet arasında kaldım internetten bunlarla ilgili bir yorum göremedim öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Carraro Cr 062 2019 Fiyat: 5843

carraro1.jpg

carraro2.png
Mosso GP5800 Fiyat: 6500TL
mosso1.jpg
mosso2.jpg

@Eren B.Büyük carraro da ön maşa karbonken , mosso da alüminyum bu ilk gözüme çarpan. Geri kalanında çok yorum yapamam.

Ben bu konuda @mariokaldato olmadan kaliteli bir içerik göremiyorum. :ssrtcbya: Bu arada o İtalyan bisikletine ne kadar verdiniz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Carraro 50-34 Mosso 52-39 asıl fark bu.

@Eroseros
sizin tercihiniz ne olurdu aynakol yönünden sıkıntı çekmem 52-39 sorun olmaz.

52-36 ve 34-11 kullanıyorum ve memnunum.

52'yi çevirmek daha serttir 50'den. Ama düz yol ve inişte daha fazla hız yapar.
34'ü çevirmek 39'dan kolaydır. Yokuşlarda avantaj sağlar.
Arka ruble 11-28 zaten ikisi de aynı.

@Clint Eastwood
Anladığım kadarıyla yol bisikletine yeni geçiş yapacaksınız ve ilk yol bisikleti alışınız olacak. Birkaç tavsiye vermek isterim naçizane. İlki kendinizi illa yeni 105 grupset alacağım diye koşullandırmayın. Sizi temin ederim, gözü kapalı trainer üzerinde binseniz tiagra- eski 105-yeni 105-ultegra-dura ace arasındaki farkı anlama ihtimaliniz yok. Hatta yanlış hatırlamıyorsam GCN'de böyle bir test yapmışlardı, ex pro'lar bile fark edememişlerdi.
İkincisi, nerden duydunuz bilmiyorum ama büyük bir yanlış, karbon öyle 3-5 sene ömrü olan bir materyal değil. 10 sene ve üstünde deforme olmaya başladığı söyleniyor ancak kesin konuşmak için kimsenin elinde yeterli veri yok. Allah korusun, çok büyük bir kaza yapmazsanız 8 senelik karbon kadroyla 0 km bir karbon kadronun rijidite değerleri yaklaşık olarak aynı olacaktır. O boyutta bir kaza durumunda da zaten muhtemelen ikisi de kırılacaktır. Pinarello kadro bile ortadan kırıldı geçen gün TDF sırasında.
Son olarak, ikinci elin sizin için önemli olduğunu çünkü yeterli esnekliğe kavuşunca aero kadroya geçmek istediğinizi söylemişsiniz. Bence doğru bir strateji. İkinci elde zarar etmemenin tek yolu alırken de ikinci el almaktır. Sadece bisiklet için değil, herşey için bu böyle. 7-8 bin lira hiç de fena bir bütçe değil, dolayısıyla yurtdışıyla, internetten alışverişle, gümrükle uğraşıp tam içinize sinen bir bisiklet almamaktansa, tertemiz gerçekten çok az kullanılmış deli gibi güzel bisikletler var sahibindende, hatta o fiyata karbon profil jantlı bisikletler bile görüyorum arada. Almaya giderken biraz işi bilen birisiyle giderseniz de hiç bir sorun çıkmadan yıllarca binersiniz.

@Eroseros
diğer donanımsal ekipmanlar olarak düşünceniz nedir ?

@:DDD
34-11 olduğuna emin misin? Aynakolu bu kadar hıza yönelik yapıp kaseti(ruble) tam tırmanış yapmaları biraz garip geldi

Valla ben Carraro 052 Tiagra kullanıyorum. Jantları biraz ağır onun dışında memnunum. 105 takıntın yoksa 052 ya da Mosso 735 tca al. Cebinde kalacak parayla spd pedal, ayakkabı vs. alırsın. Ama illa bu ikisinden birini almak istersen Mosso daha iyi gibi bence. Jant seti az daha iyi. Gençsin sen yokuş falan dinlemezsin.
@Eren B.Büyük

Geri