Arkadaşlar halen bir karar veremedim, evanscycles gönderim yapsaydı daha fazla düşünmeden CAAD12 alacaktım, çok heveslenmiştim ama gönderemiyoruz diye yanıtladılar.
Belki yüzlerce site araştırdım, fiyatları uygun olup hem bizim ülkeye bisiklet bisiklet gönderip hem de bunu mantıklı fiyata yapan wiggle-crc ikilisinden başka site bulamadım.
Wiggle'da Vitus marka çok güzel bir bisiklet buldum, (link). Ancak markaya-karbon kalitesine-Türkiye'de ikinci el piyasasına güvenemediğim için atlamak zorundayım. Halbuki görünüşü, disk frenli 105 r7000 seti, karbon kadrosu ile hayran oldum diyebilirim, ciddi anlamda şık bir bisiklet. Ama ikinci elde rahat satabilirlik benim için önemli. Ve 3-5 yıl kullanımda karbon sağlamlığı ne durumda olur bilemiyorum. Giriş seviye karbon kadro mu, alüminyum mu karar veremedim.
Bir diğer alternatif ise daha önce de bahsettiğim Felt FR5. Önceki bahsetmemeden bu yana 54 kadrosu tükendi bile. Bu markanın Türkiye'de distribütörü var, daha yaygın-bilinen bir marka, sahibinden de ikinci el satış var. 105 5800 setli ve jantları biraz zayıf, ancak fiyatı Vitus'dan 130 dolar düşük. Fark çok değildir ama yine de 105 r7000 setli olsa daha sıcak bakardım buna.
Üçüncü alternatif ise farklı bir site, 167 dolar kargo ücreti alıyorlar. Merida Reacto ve Scultura modelleri var burada da. 2019, 105 r7000 Reacto 400 1000 dolar, Scultura 400 920 dolar. Buradaki satış fiyatlarından en az 2 bin lira uyguna geliyorlar. Her ne kadar gözüm Reacto'da olsa da, esnekliğim zayıf olduğundan (ayak parmaklarıma belden eğilip dokunamıyorum) Scultura kadrosu daha rahat olur gibi. Tek sıkıntısı, wiggle'dan alabileceğim bisikletler gibi karbon değiller, buna rağmen aynı fiyatlara geliyorlar.
Sizler ne dersiniz? Az bilinen bir markanın giriş seviye karbon bisikleti mi, Merida'nın alüminyum bisikleti mi? Yada ikinci elleri takip edip daha cazip bir bisiklet denk gelmesini beklemek mi? İkinci elde iki sorun oluyor, ilki karbon kadronun ikinci elinde güven sıkıntısı oluyor, ikincisi kullanılmış ve eski seri 105 oluyor genelde. Avantajı ise genelde jant seti iyi bir setle değiştirilmiş oluyor. Ve ilginç bir şekilde hangi ilan sahibine mesaj atarsam atayım, hep 2-3 bin km kullanılmış, sıfır gibi bisiklet diyorlar. Strava'da gördüğüm hafta sonu 100-200km turları başka ülke insanları yapıyor sanki.
Önerilere açığım, bütçe 7-8 bin civarı, beklenti haftasonları sahil hattında tüm gücümü verip 100-200km antrenmanlar yapabileyim, stravada segment kovalayabileyim, aynı zamanda ikinci elde satılabilir bir bisiklet olsun. İstanbul içi asfalt yolda kullanacağım her daim. Kadro seçimi konusunu araştırdım, race kadro istesem de vücut esnekliğinde dolayı endurance kullanmam gerekiyor görünüyor. İleride esneklik artıp yol pozisyonuna adapte oldukça race kadroya geçebilirim, bu sebeple ikinci eli olan bir bisiklet diyorum.