Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Ozansincer
O paraya ikinci el Sora, hatta Tiagra setli bile bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Ozansincer

İkinci el temiz Tiagra ya da Apex set bisikletlere bakabilirsin. Sıfır alma bence

• Beğen
Yol bisikleti onerilerinde de şu "Bin liram var" ci arkadaslarida artik bolca gormeye baslayacagiz sanirim.
Kısa cevap vereyim.
Tavuk doner bile 3 liralardan 9 liralara çikti.
Sizin bin liralar pert oldu arkadaslar

2017 Eylül ekim gibi 1000 tl ye clarisli carraro 022 aldıydım.
Triban 100 bulunur ya da eski triban 3 belki..

• Beğen
@Ozansincer
Corelli modellerini önerir misiniz peki
Temiz ikinci el bakıyorum ama varsa da ama çok da eski model istemiyorum

Son düzenleme:
@Ozansincer merhaba ben corelli markasını pek seven biri değildim taki bundan 5-6 hafta öncesine kadar şans eseri bir arkadaşımın evine beyaz eşya bakmak için bir mağazaya gittik ve orada corellinin yol bisikletlerinin de satıldığını gördüm ilk başta yanına gitmedim ama en sonunda dayanamayıp yanına gittim ilk fark ettim şey ise kadro kalitesi beni öyle bir şaşırttıki çünkü ben zamanında corellinin yaptığı bir dağ bisikletin kadrosunu inceleme şansım olmuştu ve hiç beyenmemiştim hatta forumda mesajlarımı okumuşsunuzdur belki neyse ben bu kadar kaliteli olabileceğini düşünüyorum nede olsa yerli diye ama yani gerçekten yerli firmaların hakkında gereksiz bir ön yargı var ben Salcano xrs 060 kullanıyorum öyle üst düzey setli ultura hafif bir şey değil benim bisikleti corelliyle karsılaştırdığımda (baktığım model galiba kr 300 dü ) corellinin kadrosunun belki 1 kg daha hafif gibi geldi kesin değil ama bir hafiflik var o gün kafamdaki bütün corelli algısı değişti yani lafı biraz uzattım ama demek istediğim gidip canlı şekilde görmekle internetten bakmak aynı değil gerçek hayatta görüp üstüne bindikten sonra kararınızı vermenizi tavsiye ederim

Arkadaşlar yeni kadroset satın aldım, vites sistemini eski bisikletten aktaracaktım ama vazgeçtim. Şu an vites sistemi ve jant setine ihtiyacım var. Bütçem 5 bine kadar diyebiliriz. Fazla para harcamak gibi hevesim yok. Kullanım amacım İstanbul içi ciddi antrenman-performans yapıp kendimi zorlamak olacak. Belki ufak bikepacking tarzı turlar da yaparım. Ve ilerde kadroyu değiştirsem dahi vites sistemi benimle kalır. İkinci ellerde saçma sapan fiyatlar istendiği için sıfır bakacağım.

Tiagra 4700, 105 r7000, ultegra r8000 üçlüsü var. İlkini mantıklı fiyata satan site bulamadım, 105 set 2500tl, ultegra set 3500tl(+vergiler). Muhtemelen orta karar 105 idealdir ama siz ne dersiniz? Farka değer derseniz Ultegra da bakabilirim. Gereksiz derseniz Tiagra'da bulabilirim ama çoğu yerde bitmiş.

İkinci olarak jant meselesi var, mevcut bisikletimdeki jantlar 10lu sistem olduğundan bu sete uymaz. İşimi görüp eksikliğini hissetmeyeceğim kadar kaliteli, olabildiğince ucuz, verilen paranın hakkını veren hangi jantı önerirsiniz? Açıkcası r500 jantlarda bile bir sıkıntı hissetmedim. Her ne kadar şu an motivasyonum yüksek olsa da yol bisikletine yeni başlıyorum, değerini kaybetmeyecek orta karar bir set alıp gelecek sezona daha yüksek bütçe ile yeni jantlara geçmek de bir seçenek. Şu an mesela çok duyduğum Vision Team 30 merlinde 800 lira, vergisi ile 1000 diyelim. Cosmic elite, Scirocco c17, Vision Team 35(görseli favorim), Zonda C17 sürekli duyduğum setler.

Önerilere/yönlendirmelere açığım.

İlk başta ikinci el olarak baktım ama maalesef uygun fiyatlı olanlar ciddi yıpranmış durumda, az kullanılmışları da sahipleri utanmasa sıfırından pahalıya satacak.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Ozansincer

Corelli yeni çıkmış sanırım. Bence piyasaya oturması gerekiyor. Size özel mesaj attım

@trainspotting35

Aynı ikiliyi kullanıyorum ve memnunum. Jantlar akıcı ve de sağlam!

Teşekkürler,

Biraz araştırdım, Cole Rollen Elite şık bir jant ama satan yabancı site bulamadım hiç? Sanki Türk malı gibi hep yerli sitelerde satılmış - yorumlanmış. Öyle mi? Ve diğer jantlar ile kıyaslama imkanınız oldu mu?

Kullanıcı yorumu olarak Zonda c17 - 340USD en önde görünüyor benim bütçe aralığında. Görünüm olarak ise Scirocco c17 daha şık, biraz profilli olması görünümü çok güzelleştiriyor.

Grupset olarak ise ikinci el temiz bir 105 set yok şu an. Olsa da muhtemelen 2000-2500 den alta fiyat yazmayacak. Bu durumda sıfır 105 r7000 3.000tl herşey dahil normal gibi.

@Clint Eastwood Zonda'yı alabiliyorsanız hiç düşünmeden alın derim. Scirocco profilli güzel duruyor ama zonda ağırlık olarak daha avantajlı bir noktada. Yedek parça bulunurluğu, dayanıklılığı gibi etmenler yüzünden campagnolo'yu seçin derim. Gerçekten taş gibi, üzemeyecek bir jant seti zonda

• Beğen
Tepkiler: rodya ve Murat B.
@Clint Eastwood

Merhaba,
Bir bisikletimde 105 - 5800 digerinde ultegra - r8000 var. Vites gecisleri, aktarma verimliligi vs. konularinda ben aradaki farki ayirt edemiyorum. R8000'in fren ve vites kollari 5800'e gore biraz daha kaliteli sadece. R7000'in biraz daha iyi oldugunu varsayarsak ultegra gereksiz bence.

Jant seti icin pek bilgim yok, bir sey diyemeyecegim fakat tubeless sistemler populerlesiyor gittikce. Buna uygun bir jant seti almaniz ilerisi icin uyumluluk acisindan faydali olacaktir.

@Clint Eastwood
5bine kadar bütçe koymuşşsunuz, ben olsam bütçeyi biraz artırıp grupseti kaliteli alırdım. .Jantı ise işimi görecek şekilde ağır hafif bakmaksızın ucuz dayanıklı antrenman jantı alırdım. Temiz ikinci el de temiz uygun seçenekler de olabiliyor. İlerleyen zamanda isterseniz jant modelini de yükseltme şansınız olur.

Beyler alacagım bisiklet bugün itibariyle satılmış. Bu yüzden bir süre daha (baska bisikletler piyasaya düşene kadar) yol bisikleti ile devam edecegim. Şimdi benim frenlerle ilgili takıntım var. Frene bastıgım an hidrolik kadar olmasa da ona yakın bir fren performansı istiyorum (kumpas frende ne kadar etkili olur bilmiyorum). Bu yüzden bana Sram Apex fren seti üzerinde kullanabilecegim fren pabuçlarına ihtiyacım var çünkü üzerindeki fren pabuçlarının frenlemesini beğenmemekteyim.

Bana hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz acaba?

Merhaba forumdaşlar. ~12 yıl mtb kullanımı sonrası şimdi aynı güveni ve atletikliği sağlayacak TT/ cyclecross / yol bisikleti olabilir mi diye araştırıyorum. Karbon kadro önceliğim. En çok ~5000tl harcayabilirim ve en çok 10,5 kg ağırlık arıyorum.
Amaçlarım:
# Haftaiçi şehiriçi kısa kullanımlar
# Pazar günleri uzun turlar
# Yaz kış her mevsim kullanabilmek

Bahsettiğim yol bisiklet türleri yerine "Acaba karbon mtb alıp dişsiz veya ince lastik taksam, ihtiyaçlarımı karşılar mı?" diye kararsızım. Bilgisi olanların yardımını rica ederim.

@Taskar gravele bakın hocam. Guvenli fren dıyorsunuz madem carraro gravel g2 sizin aradıgınız

• Beğen
Tepkiler: Taskar
@Taskar dostum benim sana tavsiyem bence CARRARO cr062 ye bir bak derim performans istiyorsan bu bisiklet senin verdiğin fiyat aralığındaki en iyi bisikletlerden biri üzerine aero bar takarsın olur sana triatlon canavarı benim en sevdiğim bisikletler arasında ikinci tercih olarak ise Salcano xrs33 tiagra yada 105 tavsiye ederim salcanonun servisleri her ne kadar kötü olsada nakitte büyük indirimler yapıyorlar tiagra setli olanı tahmini 4000 TL 105 setli olanı ise 4500 TL ye alabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Taskar
Geri