Arkadaşlar yeni kadroset satın aldım, vites sistemini eski bisikletten aktaracaktım ama vazgeçtim. Şu an vites sistemi ve jant setine ihtiyacım var. Bütçem 5 bine kadar diyebiliriz. Fazla para harcamak gibi hevesim yok. Kullanım amacım İstanbul içi ciddi antrenman-performans yapıp kendimi zorlamak olacak. Belki ufak bikepacking tarzı turlar da yaparım. Ve ilerde kadroyu değiştirsem dahi vites sistemi benimle kalır. İkinci ellerde saçma sapan fiyatlar istendiği için sıfır bakacağım.
Tiagra 4700, 105 r7000, ultegra r8000 üçlüsü var. İlkini mantıklı fiyata satan site bulamadım, 105 set 2500tl, ultegra set 3500tl(+vergiler). Muhtemelen orta karar 105 idealdir ama siz ne dersiniz? Farka değer derseniz Ultegra da bakabilirim. Gereksiz derseniz Tiagra'da bulabilirim ama çoğu yerde bitmiş.
İkinci olarak jant meselesi var, mevcut bisikletimdeki jantlar 10lu sistem olduğundan bu sete uymaz. İşimi görüp eksikliğini hissetmeyeceğim kadar kaliteli, olabildiğince ucuz, verilen paranın hakkını veren hangi jantı önerirsiniz? Açıkcası r500 jantlarda bile bir sıkıntı hissetmedim. Her ne kadar şu an motivasyonum yüksek olsa da yol bisikletine yeni başlıyorum, değerini kaybetmeyecek orta karar bir set alıp gelecek sezona daha yüksek bütçe ile yeni jantlara geçmek de bir seçenek. Şu an mesela çok duyduğum Vision Team 30 merlinde 800 lira, vergisi ile 1000 diyelim. Cosmic elite, Scirocco c17, Vision Team 35(görseli favorim), Zonda C17 sürekli duyduğum setler.
Önerilere/yönlendirmelere açığım.
İlk başta ikinci el olarak baktım ama maalesef uygun fiyatlı olanlar ciddi yıpranmış durumda, az kullanılmışları da sahipleri utanmasa sıfırından pahalıya satacak.