Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Ben de yeniyim başlık açmam için ne yapmam gerekiyor tam olarak anlayamadım. Ama yavaş yavaş forumu keşfediyorum.
Normalde aracım ve scooter motorum var. Motorumu satıp bisiklete geçmeyi ve en azından bazı yerlere bisikletle ulaşımı ciddi ciddi düşünüyorum her nekadar yeterli bisiklet yolu olmasa ve e5 veya otobana çıkamasak bile!

Neyse motosiklet için sık sık aksesuar bakmak için gittiğim sirkecide çok eski yıllardan beri faaliyet veren eski bir bisikletçi var ismini unuttum. Geçenlerde motorla gittiğimde evdeki kondisyon bisikleti için uygun fiyatlı bir boynuz gidon aldığımda ayak üstü biraz lafladık ortayaş üzeri bir bey kendisi. Biraz sordum hatta o an aklıma geldi acaba çok ağır olmayacak ve çok da pahalı olmayacak bir bisikleti orada toplatmak mı daha avantajlı olur yoksa piyasada hazır bulunan herhangi bir bisiklet almak mı. Yani aşağı yukarı 2000-3000 TL civarı bir meblağa sade şık ve şehiriçi için iyi bir bisiklet toplanabilir mi? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@iodokumaci @ahmet1905

Claris'le Sora arasında evet tek ruble farkı var. Yani Sora'nin rublesi 1 adet fazla.

Geriye kalan her şey aynı diyebilirim. Aradaki fark 100-200 TL ise Sora alınabilir ama daha fazla vermezdim.

Ben Claris kullanıyorum, ayarı düzgün yapılmışsa vites geçişleri kaymak gibi hiç bir sıkıntısı olmuyor. Ben Claris'ten memnunum, güncel versiyonu(R2000) abilerinin özelliklerini, teknolojilerini barındırıyor.

@Anonim Merhaba, hoşgeldiniz, “kişisel” sorunuzu öğrenebilir miyim sakıncası yoksa?

@mali.ozdemir Merhaba, gerçekten iyi niyetle detaylı inceleme yapan arkadaşlar için, (fotoğraflar, teknik detaylar, satış linkleri vs.) bizimle iletişime -şayet konu açma yetkileri yoksa- geçtiklerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sadece video olarak her yeni konuya izin versek forum video çöplüğüne dönüyor ve sadece trafik için kullanılıyor. Yeni üyelerin neden hemen konu açamadığı ilgili başlıklarda defalarca tartışıldı. Aylardır forumda aktif olan bir kullanıcının forumda yeni konu açamaması mümkün değil, mesajlarla aktif katılım gösterdiğinde sistem otomatik atıyor zaten o yetkiyi, keyfi bir durum yok yani.
Lütfen eleştiri yapacak olsanız dahi forum arama butonunu kullanarak ilgili başlıklarda yapınız!

Merhabalar, öncelikle tebrik ederim forum için, çok kaliteli ve amaca yönelik kullanılıyor. Aylardır takip ediyorum ancak bugün üye oldum ben de. Sorum ise şöyle: ilk yol bisikletimi alacağım. Bisiklet konusunda deneyimli bir arkadaşım decathlon’a gitmemi söylemiş ve ordaki görevliyle konuşmamı tavsiye etmişti. Gerçekten de başlangıç civarı bir şey düşünürken fikrimi değiştirmiş ve van rysel (btwin) ultra 900 af bisiklette karar kılmıştım. Ancak o sırada almadım ve sonrasında da kaldırıldı. Şu anki bütçem 5.000 TL civarında, ikinci el ultra 900af’ler var ancak hem ikinci el hakkında ne düşünüyorsunuz hem de bu bütçe ile sıfır veya ikinci el önerileriniz var mıdır sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

@rasitfd Şu bisiklet donanım itibariyle dikkatimi çekiyor.Jant seti de başlangıç için fena durmuyor.Görsel olarak da fena değil gibi.
Ayrıca geometri açısından endurance kadro diyebileceğimiz hem günlük kullanıma hem uzun yola gelebilecek bir bisiklet.Pazarlıkla 5000' e alınır herhalde.
(link)

@rasitfd Şu bisiklet donanım itibariyle dikkatimi çekiyor.Jant seti de başlangıç için fena durmuyor.Görsel olarak da fena değil gibi.
Ayrıca geometri açısından endurance kadro diyebileceğimiz hem günlük kullanıma hem uzun yola gelebilecek bir bisiklet.Pazarlıkla 5000' e alınır herhalde.
(link)
Hocam ben yenice bisan rc9800 aldım. Daha elime ulaşmadı. Bu da rx9500 de o aşamada epey incelediğim bisikletler. Bu bisiklette kar marjı çok yüksek değil zannedersem, o fiyata alamayabilirsiniz ama hafif üstünde olur. Neden diyeceksiniz rx9500 ve rc9800 de ashalpt sele var mesela, buna seta s1 takmislar. Aynı şekilde lastiklerden tam emin değilim ama Michelin in lithion 2 lastiğinin 700*28 i yok onun da daha üst model olması olası.
Rx9500 de indirim oranı daha fazla olduğu için onu sipariş vermiştim ben. Liste fiyatı daha fazla olmasına rağmen daha ucuza gelmişti. Sonradan karar değiştirip karbon aldım.
S00510-00180874.jpg
Kendileri bütün bisiklerle deneme sürüşü yapıyorlar.bu jant ve bu lastiklerle gelmeyecek tabiki. :)
Ben bu sene bisan ı gerçekten çok takdir ettim ve beğendim. Kadro iscilikleri, boyaları, geometrileri ve pürüzsüz kaynakları muhteşem. Fiyatları da makul tutmuşlar. Rc9800 geldiği gibi bir inceleme konusu açacağım inşallah.

Son düzenleme:
Hocam ben yenice bisan rc9800 aldım.

Hayırlı olsun öğretmenim. :harika: Foruma resim eklerseniz, konu açarsanız seviniriz..
Bu Bisiklette kar marjı çok yüksek değil zannedersem, o fiyata alamayabilirsiniz ama hafif üstünde olur.
En azından şundan eminiz.Üzerlerindeki vergi yükü yabancı global firmalarınkinden çok daha düşüktür.Yani elimizdeki paraya daha fazla bisiklet almış oluruz.En azından hobi kullanıcıları için yeterli olabileceklerini düşünüyorum, garanti ,satış sonrası süreçte de iyilerse bence Bisan çok ciddi düşünülmelidir.
Endurance kadro bisikletleri kendime uygun gördüğümden yeni başlayan olsam şu bisikleti de değerlendirirdim:

(link)

@hamlet2006 kadro aynı sonuçta ben de bakardım o bisiklete kesinlikle yeni başlasaydım.
Bu arada üstte linkini verdiğim instagram hesabı Bisan in üretim müdürüne ait. Bisikletleri süren ise Ceo su Orçun Bey. Epey bir yol bisikletinin videosu var. Seçimimi yaparken baya faydalandım bu instagram hesabından.
Bisiklet seçme ve alma sürecinde çok yardımcı oluyorlar. Aramanız sormanız yeterli. Fabrikaya her istediğimde ulaştım ve ilgili kişilere sorularımı sordum. Bisikletlerin kadro geometrileri sitede olmadığı için (kendilerine bu eleştiriyi yaptım, kısa zamanda yuklenecegini söylediler) bolca rahatsız ettim. Ben de sizin gibi Türk firmaları değerlendirmekten yanayım. Geneli çocuk bisikletleri satıyor büyük oranda. E onlar da geometri vs. sorgulamıyor. Bu firmaların gelişmesi için pazar paylarını arttırmaları şart.

Son düzenleme:

Teşekkürler. Attığınız sitedeki fiyat liste fiyatı sanırım o yüzden öyle bir indirim öngördünüz? Bir de bu fiyata ikinci el ultra 900 af mantıklı olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Teşekkürler. Attığınız sitedeki fiyat liste fiyatı sanırım o yüzden öyle bir indirim öngördünüz? Bir de bu fiyata ikinci el ultra 900 af mantıklı olmaz mı?
Hocam sizden önceki arkadaşın kaç km sürdüğünü, parçaların değişip değişmemesi gerektiğini; herhangi bir kazası olup olmadığını belirtlemek zor olduğu için ben de hiç 2.el almadım. Sattığım bisikletleri çok kısa zaman kullandıktan sonra (1 yıl) sattığım için satarken de zorlanmadım hiç. Çok denk geliyorum hiç kullanmadım yazıyor, ruble bitmiş, zincir de değişecek mecbur vs. vs. bir ton masraf.

Attığınız sitedeki fiyat liste fiyatı sanırım o yüzden öyle bir indirim öngördünüz?
Genelde bayiler liste fiyatı üzerinden %10 indirim yapıyor.Tahmini konuşuyorum iyi pazarlıkla alınır diye düşünüyorum.

@Mustaac paylaştığınız grand tour fotoğrafı sitedekinden daha güzel gözüküyor.rengi duruşu beni bitirdi.acaba satışta olan grand tour bu mu yoksa satılan bisiklet jant ve lastik olarak buna göre daha mı ileri daha mı geri?

@Mustaac paylaştığınız grand tour fotoğrafı sitedekinden daha güzel gözüküyor.rengi duruşu beni bitirdi.acaba satışta olan grand tour bu mu yoksa satılan bisiklet jant ve lastik olarak buna göre daha mı ileri daha mı geri?
Hocam satışı olan kadro bu, ama jant ve lastikler bunlar değil, shimano rs100 jant var lastikler konusunda bilgim yok. Rs100 ler de giriş seviyesi jantlar ama tabiki bu vision jantlar daha iyi. Bisikletcinize söylerseniz bu jantlarin da bayiliği var Bisanda. Bisikletçi araciligi ile satın alabilirsiniz. Ya da sonradan değiştirebilirsiniz. Sitede renk kendini belli etmemiş. Üretmek tamam da reklam daha önemli bence. Reklamı iyi yapamıyor bizim firmalar.
Bu arada bu jantlarla bütün bisikletleri çok daha güzel gözüküyor. Fren şeridi işi bozuyor demek ki. Bir de hafif profil olunca...S00503-18553265(3).png

Son düzenleme:
Bisiklet değil kadro soracağım:) ekli kadro hakkında ne dersiniz? (link)

@Mustaac hocam bisan grand tour'u gerçekten beğendim.iyi ki reklamı yapamıyorlar yoksa bu bisikletin fiyatı 8000 den aşağı olmazdı sanırım.simdilik muadillerine göre nisbeten uygun 5750...tavsiyeniz nedir bu bisikleti nereden hangi bayiden hangi siteden alayim? Teşekkürler...

@Mustaac hocam bisan grand tour'u gerçekten beğendim.iyi ki reklamı yapamıyorlar yoksa bu bisikletin fiyatı 8000 den aşağı olmazdı sanırım.simdilik muadillerine göre nisbeten uygun 5750...tavsiyeniz nedir bu bisikleti nereden hangi bayiden hangi siteden alayim? Teşekkürler...
Hocam şu anda üretimde bu bisikletler. Bayilere Haziran başında gelir gibi gözüküyor şu durum itibariyle.

@Mustaac siz grand tour yerine rx9500'e fiyat nedeniyle mi karar vermiştiniz başta?

@Mustaac siz grand tour yerine rx9500'e fiyat nedeniyle mi karar vermiştiniz başta?
Hem fiyat hem kadro geometrisi hocam. Rx9500 daha agrasif bir kadro. Grand tour endurance kadrosu. Saçma bir şekilde rx9500 daha uyguna geliyordu. Aslında grand tour un liste fiyatı daha ucuz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.sahibinden 4.500 tlye tek kredi kartı ile ödeme şeklinde beğendiğim bisiklet var.5 senelik.sizce alınırmı?
bacak boyum 81 cm.boyum 1.76-- kilom 90- yaş 50
yardıma ihtiyacım var.
ilan nosu:803099825

Geri