Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba bu bisiklete 10300 verilr mi?Yoksa farklı model mi bakmalıyım
EKİPMANLAR

Kadro:Speedster / 6061 D.Butted Alloy / Endurance geometry / Integrated Headtube, int. cable routing
Maşa:Speedster Carbon / 1 1/8"-1 1/4" Carbon steerer
Arka vites:Shimano 105 Black RD-R7000-GS / 22 Speed
Ön vites:Shimano 105 Black FD-R7000
Vitesler:Shimano 105 Black ST-R7000 / Dual control 22 Speed
Krank Seti:Shimano FC-RS510 Black / Hyperdrive 50x34 T
Bb-set:Shimano BB-RS500-PB
Zincir:KMC X11
Kaset:Shimano CS-R7000 / 11 Speed 11-32 T
Frenler:Tektro SCBR-526 / Catridge Pads
Gidon:Syncros Creston 2.0 Compact / 31.8mm
Gidon Boğazı:Syncros RR2.0 / 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Sele Borusu:Syncros RR2.5 27.2/350mm
Sele:Syncros Tofino Regular 2.5
Furş Seti:Integrated Steel Cup
Ön Göbek:Formula Team 24 H
Arka Göbek:Formula Team 28 H
Jant Telleri:SHA-DAR Black 2mm
Jantlar:Syncros Race 23 / 24 Front / 28 Rear
Lastikler:Schwalbe Lugano / 700x28C
Ağırlık Kg:9.42
Ağırlık Lbs:20.77

Scudo
@ghostt

6000'lik Carraro'nun 105 setlisiyle karşılaştırıyorum. Arada 4000 fark var, donanım daha kötü. Tektro frenler, jantlar, aynakol...
Speedster tabi daha iyi kadro ama aradaki fark 4000 etmez bence.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
@ghostt scott speedster 10 sanırım. verilmez diyeceğim ama piyasada gerçekten doğru düzgün bisiklet bulmak zor su an. önümüzdeki sezonda da bu özellikleri bu paralara satacaklarını düşünmüyorum. muadili yerli markaların da fiyatları artacaktır.

açıkçası genel olarak, ithal olan herhangi bir şeyi ertelemeden alma taraftarıyım. bu sadece bisiklet değil; bilgisayar, alet edevat, giyim kuşam akla ne gelirse. satın almayı erteledikçe fiyatın üstüne koya koya zaman geçiyor ve ilerleyen zamanda daha pahalıya alınıyor.

Son düzenleme:
Ben olsam yerli malı tercih ederim. Bu seviye bisikletlerde bu kadar fiyat farkı bence malzeme kalitesinden değil aradaki vergi, bayi payı vs. Gibi ücretlerden oluşuyor. Havaya giden para bence.
@Veto8 katılıyorum

Arkadaşlar teşekkürler cevaplar için.Kadro ön planda olduğu için ve beni çekmediği için yerli mal düşünmüyorum.Buna değer mi.9350 tl 2020 Scott speedteer
Kadro:Speedster / 6061 D.Butted Alloy / Endurance geometry / Integrated Headtube, int. cable routing
Arka vites:Shimano Tiagra RD-4700-GS / 20 Speed
Ön vites:Shimano Tiagra FD-4700
Vitesler:Shimano Tiagra ST-4700 / Dual control 20 Speed
Frenler:Tektro BR-526 / Catridge Pads
Krank Seti:Shimano Tiagra FC-4700 / Hyperdrive 50x34 T
Gidon Boğazı:JD ST123A Alloy / 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Zincir:KMC X10
Kaset:Shimano CS-HG500 / 10 Speed 11-32 T
Ağırlık Kg:9.50
Ağırlık Lbs:20.94

Arkadaşlar teşekkürler cevaplar için.Kadro ön planda olduğu için ve beni çekmediği için yerli mal düşünmüyorum.Buna değer mi.9350 tl 2020 Scott speedteer
Arka vites:Shimano Tiagra RD-4700-GS / 20 Speed
Ön vites:Shimano Tiagra FD-4700
Vitesler:Shimano Tiagra ST-4700 / Dual control 20 Speed
Frenler:Tektro BR-526 / Catridge Pads
Krank Seti:Shimano Tiagra FC-4700 / Hyperdrive 50x34 T
Gidon Boğazı:JD ST123A Alloy / 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Zincir:KMC X10
Kaset:Shimano CS-HG500 / 10 Speed 11-32 T
Ağırlık Kg:9.50
Ağırlık Lbs:20.94

Hocam değer mi değmez mi diye bir soru yok malesef. Ben değmez desem bir sürü arkadaşımız almış kullanıyor ss10 yada 20 modelini. Ben de yeni aldım bisikleti, sanırım şu anki kıtlıktan dolayı scott markasında takıldınız. Scott malesef markasını kullanarak 105 set diye sattığı bisikletin bir çok bileşeni 105 değil bu bence eksi ama kadro scott işte. Genelde bu tip markalar aynakoldur fren bacaklarıdır grup setten ayrı kullanırlar. Aklınıza yatmıyorsa yerli bakın diycem onu da istemiyorsunuz o halde ikinci el bakacaksınız. Merida bakabilirsiniz scultura 400 yanılmıyorsam full set 105 kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: amasseia ve ghostt
@ghostt o zman gidin bi carraro cr60 alin 6000tl , 4000tl ye de kaliteli bi kadro bulursunuz. 10k ya geliyor hesap. Carraronun kompanentleri, diger kadroyla birlestirin

Arkadaşlar merhaba, yeni bir yol bisikleti almak için bir haftadır araştırmadayım. 105 grup setli olsun istiyorum karşıma 3 model çıktı.
1. Peugeot r13 çok istedim, rengi ve donanımı çok iyi fakat piyasada bulamadım.
2. Bisan rx9500 donanım peugeot gibi ama bununda boya işçiliği çok hoşuma gitmedi.(6100TL)
3. Carraro 062 grup setler hep aynı fakat companentler en iyi bu bisiklette kullanılmış. Tabi bu da yok piyasada.
(Bu piyasada olmayanları istesem bulabilirim)

4. Olarak 2. El bi scultura 400 buldum nokta hata yok 10 km sürülmemiş fakat kafamı kurcalayan bir kaç husus var.
- İlki disk fren oluşu, jant değiştirmek istesem sorun mesela.
- 105 grup set ama 5800(7000 ile arasında çok fark var mı?)
- Fiyat hepsinden yüksek 7800tl.

Bi el atın şu garibe :D
yani bu bisikletler aynı segmentteler ama benim son anda fikrimi çelen carraronun 062 nin fsa vision team 30 jantları oldu aslında unutulan şeylerden biride genelde jant setleri oluyor kadro vs evet önemli ama jantlarda bi o kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Bide bisiklet sizi çekmesi lazım görüntü olarak severek binmek lazım ben aero tasarımı ve renkleri tam bana göre olduğu için 062 yi tercih ettim 1 ay oldu alalı. Eksikleri illa var sele borusunun karbon olmaması ve biraz ağır olması bisikletin başlıca bana göre sıkıntıları bunlar. En azından 062 hakkında biraz bilgi vermiş olurum :)

Aynı fiyata cannondale caad 12 mi scultra 4000 mi
Elmayla armut gibi olmuş kıyaslama sanki. Birisi alü diğeri karbon. Geometrileri birbirinden çok farklı. Ben mi yanlış biliyorum.

@recepB iyi tercih bence. Güle güle kullanın. Mesela sizin bisiklet yabancı bir marka ile çıksaydı 10 bin tl nin üzerinde satılırdı ve tercih edilirdi. Nedense yerli diye bir ön yargı var. Ama bildiğim kadarıyla bisikletin parçalarının % 80 i ithal zaten. 😀

Merhaba, şehir bisikleti kullanıcısıyım. Şehir içinde konforlu kullanabileceğim, tercihen Endurance kadro, bir yandan da donanımı ve kalitesiyle beni tatmin edecek bir yol bisikleti bakıyorum. Aşağıdakiler modeller üzerine yoğunlaştım. Ben genel birkaç özellik hakkında yorum ekledim, ne aradığımı anlatabilmek için yardımcı olacaktır. Bisan Grand Tour özellikle dikkatimi çekiyor.

Acelem yok, bu yüzden kısa vadede piyasada bulunabilirlik önemli değil.

Siz de yorumlarınızı veya alternatif önerilerinizi yazabilirseniz çok sevinirim. İlk 3 tanesinin fiyatı 6xxx TL seviyesinde. Dördüncü seçenek Scott 10.xxx TL'ye çıkmaya değer mi? Yerli markalarda segmenti arttırıp fiyatı 7000-8000TL'lere çıkmayı pek düşünmüyorum yine de önerileriniz varsa dikkate almak isterim.

Carraro RACE 053 D 20-Vites Hidrolik Disk Fren
ttps://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/race-053-d-20v-hd-28-2020/

Bisan Grand Tour
ttps://bisan.com.tr/grand-tour-2020

Mosso Tharsis H Tiagra
ttps://www.mossobisiklet.com/tharsis-h-tiagra-bisiklet_tr

Scott Speedster 10
ttps://www.bikeandoutdoor.com/2020-scott-speedster-10-yol-bisikleti

Carraro RACE 053 D Hidrolik Disk FrenBisan Grand TourMosso Tharsis H TiagraScott Speedster 10
Artılar-Disk Fren
-Karbon maşa
-105 set
-28mm lastik

-Disk Fren
-Karbon maşa
-105 vites sistemi
-28mm lastik
-Scott kadro
Eksiler-Alüminyum maşa
-Tiagra set
-Uyumluysa 28mm lastik takmayı düşünürüm, ekstra masraf
-Disk fren olabilirdi-Alüminyum maşa
-Tiagra set
-Uyumluysa 28mm lastik takmayı düşünürüm, ekstra masraf
-Fiyat
-Disk fren olabilirdi
-Donanımda eksikler. 105 setin tam olmaması

@Yldrm07 teşekkür ederim. Elbette yerli olması kalitesiz olacağı anlamına gelmiyor accell bisiklet sadece türkiye degil yurtdisinada bisiklet gönderiyor.Tam f/p ürünü diyebilirim 105 set karbon maşa vision jant bunlar dediginiz gibi yabancı markalarda baya fiyat fark ederdi.
@cemsumengen disk frene çok takilmamanız lazım aslında. Aynı modele disk fren koyup fiyatı uçuruyor artık firmalar . Profesyoneller bile tam olarak disk frene geçmemişken bence çokta önemli şu aşamada sizin için. Bence eğer fiyatı aralığınızı artırabilirseniz scotu tercih edin derim Ama bisanda yıllardır bu isin icinde Turkiyede köklü bi bisiklet markası tercih sizd kalmış bütçenize göre.

Son düzenleme:
@Yldrm07 teşekkür ederim. Elbette yerli olması kalitesiz olacağı anlamına gelmiyor accell bisiklet sadece türkiye degil yurtdisinada bisiklet gönderiyor.Tam f/p ürünü diyebilirim 105 set karbon maşa vision jant bunlar dediginiz gibi yabancı markalarda baya fiyat fark ederdi.
@cemsumengen disk frene çok takilmamanız lazım aslında. Aynı modele disk fren koyup fiyatı uçuruyor artık firmalar . Profesyoneller bile tam olarak disk frene geçmemişken bence çokta önemli şu aşamada sizin için. Bence eğer fiyatı aralığınızı artırabilirseniz scotu tercih edin derim Ama bisanda yıllardır bu isin icinde Turkiyede köklü bi bisiklet markası tercih sizd kalmış bütçenize göre.

Çok teşekkür ederim. Aslında listemde disk frenli modeller olması, markaların bu sınıftaki ürünlerinde disk fren tercih etmesinden kaynaklanıyor. Örneğin Mosso Tharsis modelin 105 setlisi de var ama fiyat artıyor.

Ben de Grand Tour ve Speedster arasında yoğunlaşmıştım. Aradaki fiyat farkıyla bir bisiklet daha alınır :D Ya da yerli markalarda daha üst seviyeye çıkılabilir. Bu yüzden Bisan'a daha yakınım.

Yine de tecrübeli arkadaşların kağıt üzerinde göremediğim konularda başka tavsiyeleri, alternatif önerileri olursa çok memnun olurum. Bu bisikletlerin yol bisikletinin keyfini almak isteyen hobi kullanıcıları için ideal noktada olduğunu düşünüyorum, ne dersiniz?

Ben benim bisikletimi almadan önce aynen @recepB gibi düşünüyordum, hatta disk fren olması alma sürecimi uzattı almak ve almamak arasında çok gittim geldim. Şu an fikrim çok değişti, işaret parmağınla rampa inerken bisikleti durdurabilmek büyük konfor, insanı güvende hissettiriyor. Freni daha etkili kullanmayı sağlıyor. Bence disk frenli olmalı. Ama bence sizin için yol bisikletinden çok bir gravel daha doğru olur. Carraronun gravelleri hoşuma gitti benim baya.

Arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım. 2 yıldır Corelli trivor 5.0 şehir bisikleti kullanmaktayım. Artık yol bisikletine geçmek istiyorum. Bisiklet özelliklerinden forumlardan araştırdığım kadarı ile bilgi sahibiyim. Anksiyate rahatsızlığım olduğu için aşırı efor sarfedemiyorum, nefesim tıkanıyor. Bu nedenle daha az efor ile daha fazla yol yapacak, hafif, kullanımı rahat ve fiyatına göre iyi hızlanan biraz da yokuşlarda başarılı bir bisiklet almak istiyorum. Bütçem en fazla 4500 tl civarında. Bir arkadaşım Mosso Cavalier sora 700 ile Corelli Sprint KR-300 modellerini önerdi. Sizce bu bisikletler beklentimi karşılar mı? Bu fiyatlara alabileceğim daha iyi modeller var mıdır? Tecrübeli arkadaşlar yok gösterirse sevinirim.

Ben benim bisikletimi almadan önce aynen @recepB gibi düşünüyordum, hatta disk fren olması alma sürecimi uzattı almak ve almamak arasında çok gittim geldim. Şu an fikrim çok değişti, işaret parmağınla rampa inerken bisikleti durdurabilmek büyük konfor, insanı güvende hissettiriyor. Freni daha etkili kullanmayı sağlıyor. Bence disk frenli olmalı. Ama bence sizin için yol bisikletinden çok bir gravel daha doğru olur. Carraronun gravelleri hoşuma gitti benim baya.

Çok teşekkürler yorum için. Gravel kesinlikle düşünmüyorum. Yolda sürüyorum. Şehir bisikletinden gravele geçmek çok ilgimi çekmiyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
@bgrvrl Mosso nun ruble dişli oranı sizin için daha uygun olur. Sizde önemli olan çok yüksek dişli oranlarına çıkmamanız sağlığınız için daha iyi olacaktır. Bence şehir bisikletine devam edin derim sağlınız açısından ya da bu önerdiğiniz bisikletlerin bir iki tık altı aynakol oranları daha esnek modellerde mevcut. Önemli olan sağlık bisikleti aldıktan sonra zevk almanız.

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve bgrvrl
Değerli bisikletseverler herkese iyi günler dilerim , Ben de yol bisikletine geçmeye karar verdim bu açıdan bütçeme uygun(3000-4000) araştırmaya başladığımda 3 marka model arasında kaldım fiyatları hemen hemen aynı şu anda sora setli her biri.

1-Carraro 042 race: Scwalbe lugano lastikleri var ,ağırlığı 11 kg diğerlerine göre ağır
2-Bisan rx 9300:Carbon maşası ve 10 kg ağırlığı ile dikkatimi çekti
3-Mosso cavalier 700 sora: 10.5 kg ağırlık ,kablolar bisan gibi kadronun içinden geçiyor

Lastik, jant ve karbon maşanın etkisi hakkında değerlendirecek bilgim yok maalesef Kısaca bu modeller arasında artıları ve eksileriyle değerlendirme yapacak bisiklet kullanıcısı dostlarımın yorumlarını bekliyorum.Nihayetinde Hangi bisikleti almalıyım sırf karbon maşa almaya değer mi?
şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
Üstad ben bisan diyorum

• Beğen
Tepkiler: amatorbisikletci1
@bgrvrl Mosso nun ruble dişli oranı sizin için daha uygun olur. Sizde önemli olan çok yüksek dişli oranlarına çıkmamanız sağlığınız için daha iyi olacaktır. Bence şehir bisikletine devam edin derim sağlınız açısından ya da bu önerdiğiniz bisikletlerin bir iki tık altı aynakol oranları daha esnek modellerde mevcut. Önemli olan sağlık bisikleti aldıktan sonra zevk almanız.

Teşekkür ederim, dikkate alacağım.

• Beğen
Tepkiler: recepB
Elmayla armut gibi olmuş kıyaslama sanki. Birisi alü diğeri karbon. Geometrileri birbirinden çok farklı. Ben mi yanlış biliyorum.
Doğru ben de o yüzden sormak istedim aero bisikletler daha pahalı oluyor ve istediğim aero ama marka farkı merida karbon olmasına rağmen hissedilir mi diye sormuştum

Geri