Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Tolga Altuğ aynı şekilde benimde 3000 tl bütçem (aksesuar hariç) var bende şuan carraro race 012 ve KRON erc 1000 endurance ile ilgileniyorum ikisinden biri olacak henüz kadro boyuna falan karar vermedim ama boyum 183 cm kilo 85 en yakın zamanda gidip deneyeceğim bu arada bisikleti sıfır almak istiyorum öncelikle düşüncelerinizi iletirseniz çok memnun olurum başka önereceğiniz bir şey var mı bu arada bike fit 'i çoğu kişi önermiş sizin görüşünüz nedir bisikleti aldıktan sonra yaptırsam sıkıntı olurmu ? herkese iyi günler

@Mr.pro 1.72 boyundayım 52 kadro bana tam geldi, sizin için de kadro boyu 54 uygun olabilir ama yine de denemenizde fayda var.

Ben de sıfır almak istediğim için dün daha detaylı bir araştırma yaptım ve Corelli Sprint KR100 modelinde karar kıldım. Peki neden, öncelikle arka ve ön vitesler Claris 2000 (Carraro Race 012'de sadece ön vites Claris, arka vites Tourney A-070 ki bu vites başlangıç seviyesi ve tavsiye edilmiyor, Sora ya da Tiegra vitesliler ise hem fiyat aralığından dolayı hem de başlangıç bisikletim olacağı için bana gereksiz geldi.) Kron RC1000, Salcano XRS066, Bisan RX9100, Mosso Cavalier bu bisikletlerin hepsinde arka-ön Tourney vites var. Dahası, Corelli KR100'ün rublesi 11-30 aralığına sahip (daha iyi yokuş ve maksimum hız performansı), Carraro dahil benzer fiyat aralıklarının hepsi 12-28 ruble kullanıyor. Tüm bunların yanında internette çok uygun fiyata sahip, kısacası tam bir fiyat/performans bisikleti. Sonuçta bu fiyat aralıklarının hepsi Türk malı ve alüminyum kadrolar aynı yerlerde üretiliyor, o yüzden sağlamlık konusunda belki lastik kalitesi fark edebilir. Youtube'tan izlediğim inceleme videolarında da bu bisikleti uzun süre kullananların olumlu yorumları sonrası ben ikna oldum, zaten hobi olarak kullanacağım ama istersem de bisikletin yüksek performans verebilecek potansiyeli olduğunu bilerek alacağım.

Yıllardır bisiklet kullanırım ama Bike fit'i ilk kez sizden duydum, bana profesyonel işi gibi geldi, müsabakaya hazırlanmayacaksanız biraz aşırıya kaçıyor gibi ama tabii tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: Mr.pro
Scudo
Bunu çok kez sordum ama bir kere daha sorucam yardımcı olursanız teşekkürler. Ben şimdi ikinci el bir bisiklet alacağım ve bisiklette kadroda çizilmeler ve küçük şeyler haricinde gözüme çarpan bir kusur olmadı. Fakat uzun süre kullanmadığım için sıkıntı çıkarabileceğinden korkuyorum. Öneriniz nedir?

Bunu çok kez sordum ama bir kere daha sorucam yardımcı olursanız teşekkürler. Ben şimdi ikinci el bir bisiklet alacağım ve bisiklette kadroda çizilmeler ve küçük şeyler haricinde gözüme çarpan bir kusur olmadı. Fakat uzun süre kullanmadığım için sıkıntı çıkarabileceğinden korkuyorum. Öneriniz nedir?
Büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama görmeden bişey diyemeyiz tabi.

4000-5000tl civarı bütçem var. sora veya tiagralı ne önerebilirsiniz? ikinci el bakmalı mıyım bilmiyorum. bir önceki ikinci el bisikletimden hiç memnun değildim. ama fiyatta da çok belirgin fark oluyor.
(lütfen mosso cavalier modellerini önermeyin, çok karışık geliyor)

Boyunuz uygunsa: (link)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@qtay mağazaya göre değişiyor fiyat. Ankarada yaz başında yan yana mağazalara sormuştum 042yi. Bi mağaza İnternet satış fiyatı 3900dü o mağaza 3800 yaptı diğeri 3600 bi diğeri 3500. Şimdi sezon sonu, yeni üretimler gelmeden elde 2020 varsa ucuza alabilirsiniz.

@qtay mağazaya göre değişiyor fiyat. Ankarada yaz başında yan yana mağazalara sormuştum 042yi. Bi mağaza İnternet satış fiyatı 3900dü o mağaza 3800 yaptı diğeri 3600 bi diğeri 3500. Şimdi sezon sonu, yeni üretimler gelmeden elde 2020 varsa ucuza alabilirsiniz.
teşekkür ederim :) :harika:

• Beğen
4000-5000tl civarı bütçem var. sora veya tiagralı ne önerebilirsiniz? ikinci el bakmalı mıyım bilmiyorum. bir önceki ikinci el bisikletimden hiç memnun değildim. ama fiyatta da çok belirgin fark oluyor.
(lütfen mosso cavalier modellerini önermeyin, çok karışık geliyor)
Benimde bütçem hemen hemen aynıydı ikinci ellerde uygun kadrolu düzgün bişey bulamayınca carraro 052 aldım. Bu fiyat bandında eğer uygun kadrolu bulabilirseniz bisan rx9300 ile 9400 e bakın derim

Benimde bütçem hemen hemen aynıydı ikinci ellerde uygun kadrolu düzgün bişey bulamayınca carraro 052 aldım. Bu fiyat bandında eğer uygun kadrolu bulabilirseniz bisan rx9300 ile 9400 e bakın derim
hmm şuanda xrs033 105 ile race 062 arasında geziyorum.

@qtay merhaba bende aynı şekilde yeni yol bisikleti bakıyorum önce kafamda çok pahalı olmasın giriş seviyesi alayım dedim ama sonra bana bi arkadaş claris te felan çabuk sıkılırsın tiagra setli bişey al dedi bende carraronun 052 modeline baktım beğendim daha önce kullanan varsa fikirlerini aktarmaktan geri durmasın arkadaşlar

@qtay merhaba bende aynı şekilde yeni yol bisikleti bakıyorum önce kafamda çok pahalı olmasın giriş seviyesi alayım dedim ama sonra bana bi arkadaş claris te felan çabuk sıkılırsın tiagra setli bişey al dedi bende carraronun 052 modeline baktım beğendim daha önce kullanan varsa fikirlerini aktarmaktan geri durmasın arkadaşlar
şuanda bir kere alıp yıllarca binmelik bisiklet almak gerek. satım alım işlerinde çok kayıp oluyor çünkü. ben de aldım mı güzel bişey olsun diye 105 set bakıyorum şimdi..

• Beğen
052 ve Peugeot R14 arasında kalmıştım hocam. Yeni R14'lerde maşa karbon ile güncellendiğinden dolayı ve tipi daha çok hoşuma gitmesinden, aero daha ağır oluyor diye peugeot tercih ettim. Kısa süredir kullanıyorum ama aramız iyi olacak gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Mr.pro ve amasseia
arkadaşlar merhaba , ikinci el carraro 052 alacağım kadro boyu bana uygun 2016 model için 3750 tl istiyorlar satıcı ile iletşime geçtim spd pedal takmış ekstra olarak , ve fotoğraflarda temiz duruyor açıkçası rengi temizliği vs hoşuma da gitti sizce almalı mıyım piyasayı göz önüne alarak yorum yaparsanız sevinirim şuanda mağazalarda istenen bisikleti bulmakta bi hayli zor 2020 fiyatı 5000 tl civarında seyrediyor tiagra sistem olması beni daha da çekiyor açıkçası, ilk yol bisikletim olacağından sizce böyle bir şey almalı mıyım 2. ele daha önceden biraz soğuk bakıyordum ama durum bu fikirlerinizi esirgemeyin ltfn .

arkadaşlar merhaba , ikinci el carraro 052 alacağım kadro boyu bana uygun 2016 model için 3750 tl istiyorlar satıcı ile iletşime geçtim spd pedal takmış ekstra olarak , ve fotoğraflarda temiz duruyor açıkçası rengi temizliği vs hoşuma da gitti sizce almalı mıyım piyasayı göz önüne alarak yorum yaparsanız sevinirim şuanda mağazalarda istenen bisikleti bulmakta bi hayli zor 2020 fiyatı 5000 tl civarında seyrediyor tiagra sistem olması beni daha da çekiyor açıkçası, ilk yol bisikletim olacağından sizce böyle bir şey almalı mıyım 2. ele daha önceden biraz soğuk bakıyordum ama durum bu fikirlerinizi esirgemeyin ltfn .
Benim fikrim tiagra setli bir bisiklet alacağınıza ucuzundan sora veya clarisli bir bisiklet alıp ekipmanları dizip sonrasında eğer spora devam etmek isterseniz daha yüksek bir bisiklete geçmek sizin için daha iyi olur. Ayrıca ekipmanlarınız 1000 lira civarı bile tutabilir yeni başlıyorsanız.

@Mr.pro 2018 falan olsa eyvallah ama 2016 için o fiyat bana fazla geldi. Sıfır sora veya claris set alır kalan paraya ekipman alırdım. 1 yıl sonra baktınız size yetmiyor satıp tiagra veya 105 alırsınız. 2020 yi satmak 2016ya göre daha kolay olur.

2016 o fiyata alınmaz

• Beğen
teşekkürler arkadaşlar o zaman biraz daha para biriktirip sıfırını alacağız artık ;)

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve qtay
Bianchi slr 200 58 kadro
1.75 boy 82 iç bacak boyunda birine olurmu letgoda satıcı olur diyor?

@EREN55 büyük olur. Size 54 veya 56 kadro uygun bacak boyuna göre. Alt gövdeniz üst gövdenizden uzun olduğu için 54 tavsiye ederim.

Geri