Tolga Altuğ
Üye
- Tepki
- 3
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@Tolga Altuğ aynı şekilde benimde 3000 tl bütçem (aksesuar hariç) var bende şuan carraro race 012 ve KRON erc 1000 endurance ile ilgileniyorum ikisinden biri olacak henüz kadro boyuna falan karar vermedim ama boyum 183 cm kilo 85 en yakın zamanda gidip deneyeceğim bu arada bisikleti sıfır almak istiyorum öncelikle düşüncelerinizi iletirseniz çok memnun olurum başka önereceğiniz bir şey var mı bu arada bike fit 'i çoğu kişi önermiş sizin görüşünüz nedir bisikleti aldıktan sonra yaptırsam sıkıntı olurmu ? herkese iyi günler
@Mr.pro 1.72 boyundayım 52 kadro bana tam geldi, sizin için de kadro boyu 54 uygun olabilir ama yine de denemenizde fayda var.
Ben de sıfır almak istediğim için dün daha detaylı bir araştırma yaptım ve Corelli Sprint KR100 modelinde karar kıldım. Peki neden, öncelikle arka ve ön vitesler Claris 2000 (Carraro Race 012'de sadece ön vites Claris, arka vites Tourney A-070 ki bu vites başlangıç seviyesi ve tavsiye edilmiyor, Sora ya da Tiegra vitesliler ise hem fiyat aralığından dolayı hem de başlangıç bisikletim olacağı için bana gereksiz geldi.) Kron RC1000, Salcano XRS066, Bisan RX9100, Mosso Cavalier bu bisikletlerin hepsinde arka-ön Tourney vites var. Dahası, Corelli KR100'ün rublesi 11-30 aralığına sahip (daha iyi yokuş ve maksimum hız performansı), Carraro dahil benzer fiyat aralıklarının hepsi 12-28 ruble kullanıyor. Tüm bunların yanında internette çok uygun fiyata sahip, kısacası tam bir fiyat/performans bisikleti. Sonuçta bu fiyat aralıklarının hepsi Türk malı ve alüminyum kadrolar aynı yerlerde üretiliyor, o yüzden sağlamlık konusunda belki lastik kalitesi fark edebilir. Youtube'tan izlediğim inceleme videolarında da bu bisikleti uzun süre kullananların olumlu yorumları sonrası ben ikna oldum, zaten hobi olarak kullanacağım ama istersem de bisikletin yüksek performans verebilecek potansiyeli olduğunu bilerek alacağım.
Yıllardır bisiklet kullanırım ama Bike fit'i ilk kez sizden duydum, bana profesyonel işi gibi geldi, müsabakaya hazırlanmayacaksanız biraz aşırıya kaçıyor gibi ama tabii tercih sizin.