Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Sizin vites upgrade i biraz uçuk olmuş. İlk bisikletim tiagra 4600 setli alüminyum bir bisikletti. Kablolar dışarıdan sallanan cinsinden. Kolları uygun bir fiyata 5700 yaptım süper oldu. İkinci bisikletim Lapierre Sensium 300 karbondu. Tiagra 4700 set vardı üzerinde biraz kullandıktan sonra seti 1300 TL ye satıp arkadaşımdan 1500 TL ye 105 5800 set aldım şahane oldu satarkende iyi fiyata satmamı sağladı. Şimdi R7000 set var bisikletim de upgrade i sadece alacağınız değil satacağınızla alakalı.
R7000 set şu an 6bin civarı, benim bisiklet zaten 6bin tl, satsam yenisini alsam daha iyi

Scudo
1500tl civarında bütçe ile düz bir şehirde sakin sakin kullanılacak bir bisiklet tavsiyesi varmıdır acaba?
Markete vs gidilecek, arasıra merkeze inilecek, hafif olması dışında cokta Bir beklentim yok

1500tl civarında bütçe ile düz bir şehirde sakin sakin kullanılacak bir bisiklet tavsiyesi varmıdır acaba?
Markete vs gidilecek, arasıra merkeze inilecek, hafif olması dışında cokta Bir beklentim yok
Sarı sitede fixie diye aratın. Beğendiklerinizle pazarlık edin. O fiyata alınabilecekler var. Ya orijinalden tek vitesli (salcano Cappadocia veya carraro fixie gibi) ya da yol bisikletinden dönüştürme.
Çoğu fixie arka teker çevrilerek tek vites normal bisiklet olarak da kullanılabilir. Ağırlıklar 10-12 arası değişir çoğunlukla. Düz şehirde vitese ihtiyaç duymadan ucuza dediğiniz şekilde bir kullanım yapabilirsiniz.

Herkese iyi günler dilerim. Benim pek bisikletle aram yoktu, ta ki yol bisikletini görüp tutulana kadar :) Hem yol bisikleti benim isteklerimi de karşılıyor. Çok uzatmak istemiyorum, benim bütçem 3000TL civarı falan. Ancak 3000TL bütün her şey için. Yani biraz açayım bu bütün her şeyi. Kask, eldiven, gözlük benim için her şey diyebilirim. Ben kendi bilgim kadarıyla şöyle ufak bir araştırdım ancak pek anlamadığım için direkt çıktım :) Sizlerden ricam 3000TL'ye ekipman (kask, eldiven ve gözlük) ve yol bisikleti önermeniz. İzmir de yaşıyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum. Şunu da belirtmek istiyorum, 2.el ve sıfır fark etmez. Şu dönemde ekipmanlarımı 0 almak istiyorum ancak bisikleti malum fiyatlardan dolayı 2.el alabilirim. Bisikleti hemen almayacağım, 2-3 ay bekleyeceğim. O zaman neden bu konuyu açtım, çünkü gerçekten çok heyecanlıyım. İçim içime sığmıyor 2 gündür. Hemen sormak istedim. :)

Son düzenleme:
@Köl Tigin kardeşim, bence de claris set altına inme. Yol bisikletinin neye benzediğini, farklarını, ilk alışma sürecini sadece dropbar gidon ve ince teker ile tadamazsın.
Bu yüzden mümkün olduğu kadar yol bisikleti tanımına uyan ama başlangıç seviyesi denilebilecek bisikletlere yönelmek. Acelen yoksa, 2. el temiz bisiklet bakmaya devam etmeni tavsiye ediyorum. En azından gerçek bir yol bisikleti tanımına uyan ama bütçe olarak üzmeyen bir bisiklet ile başlangıç yapmış olursun.
Teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için. Şu an acelem yok, zaten Mosso elimde, daha satılmadı. Satılınca hemen almam gerek, çünkü bisiklet elim ayağım oldu resmen. :) Ailem İzmir'de yaşıyor. Oradan da bakabilirim aslında ama Uşak'a nasıl getireceğim bilmiyorum. Arabam yok çünkü. İkinci elde 3000 civarına marka model tavsiyeniz var mıdır hocam? Direkt ona göre bakayım sarı sitede.

Arkadaşlar merhaba, elimde şu an Mosso Legarda 2024 MSM V var. İkinci elde satıp bir yol-yarış bisikleti almayı düşünüyorum. Mosso'yu yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve 1100 km civarı yol yaptım. Yol-yarış bisikleti alma konusunda biraz korkum var. :) Yol-yarış bisikletine yeni başlayan biri olarak bana önerileriniz nelerdir?
Selam, hiç korkmayın. Ben de ayni bisikletten yol bisikletine 1 ay sonra geçtim:hhhhhh: . Tam 1 yıl oldu, keyfine doyulmuyor...

Selam, hiç korkmayın. Ben de ayni bisikletten yol bisikletine 1 ay sonra geçtim:hhhhhh: . Tam 1 yıl oldu, keyfine doyulmuyor...

Teşekkür ederim. :) Mosso'yu alırken bu kadar çok kullanacağım aklıma gelmezdi, ama resmen elim ayağım oldu. Uzun turlara çıkmadım ama yaz kış sürekli kullandım. Yol-yarış bisikletinin geometrisi biraz daha farklı olduğu için korkum var biraz, özellikle de gidon konusunda. Mosso'yu satarsam bir an önce alacağım. Heyecanlanmıyor da değilim. :)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için. Şu an acelem yok, zaten Mosso elimde, daha satılmadı. Satılınca hemen almam gerek, çünkü bisiklet elim ayağım oldu resmen. :) Ailem İzmir'de yaşıyor. Oradan da bakabilirim aslında ama Uşak'a nasıl getireceğim bilmiyorum. Arabam yok çünkü. İkinci elde 3000 civarına marka model tavsiyeniz var mıdır hocam? Direkt ona göre bakayım sarı sitede.

Malum sitede birkaç ilan gördüm. Satılıp satılmadıklarını bilmiyorum. Satıcısına sorulabilir. Eğer yakından görme şansınız varsa mutlaka bisikletten anlayan bir tanıdığınız ile gidin görün derim. Yalnız kadro boyu uyumu önemli. Mümkünse üzerine binilip kontrol edilmeli. Boyunuz, uzanma mesafeniz ve iç bacak ölçünüz ile kaba taslak bir kadro ölçüsü belirleyebilirsiniz. Youtube videoları ile bunun hakkında kabaca fikir edinebilirsiniz. Çalıntı bisikletlere karşı uyanık olunuz, dikkat!

Alttaki bisikletler ile olumlu sonuç alamazsanız, en düşük claris setli, (bir üstü sora set), görece hafif (11 kg altı), iyice gözden geçirerek bakınız.

İlk bu satıcıyla görüşün. İlan çok yakın tarih. Mümkünse mutlaka bu bisikleti görün. Ancak kadro boyunuzu bilin. Bisiklet 54 kadro. Clariss set, 8,9 kg. Ancak mutlaka bisikletten anlayan bir tanıdığınız yanınızda olsun. Çalıntı bisikletlere karşı çok uyanık ve dikkatli olunuz.
(link)
Alttaki ilanların tarihi yaklaşık 2 haftalık. Yinede sahiplerine sorabilirsiniz.
Salcano 050, 50 kadro Claris set:
(link)
Salcano 040, 56 kadro Full Sora Set:
(link)
Cron RC1000, 52 kadro, full Clariss sete yükseltilmiş, üzerinde geliştirmeler yenilemeler var:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Köl Tigin
Malum sitede birkaç ilan gördüm. Satılıp satılmadıklarını bilmiyorum. Satıcısına sorulabilir. Eğer yakından görme şansınız varsa mutlaka bisikletten anlayan bir tanıdığınız ile gidin görün derim. Yalnız kadro boyu uyumu önemli. Mümkünse üzerine binilip kontrol edilmeli. Boyunuz, uzanma mesafeniz ve iç bacak ölçünüz ile kaba taslak bir kadro ölçüsü belirleyebilirsiniz. Youtube videoları ile bunun hakkında kabaca fikir edinebilirsiniz. Çalıntı bisikletlere karşı uyanık olunuz, dikkat!

Alttaki bisikletler ile olumlu sonuç alamazsanız, en düşük claris setli, (bir üstü sora set), görece hafif (11 kg altı), iyice gözden geçirerek bakınız.

İlk bu satıcıyla görüşün. İlan çok yakın tarih. Mümkünse mutlaka bu bisikleti görün. Ancak kadro boyunuzu bilin. Bisiklet 54 kadro. Clariss set, 8,9 kg. Ancak mutlaka bisikletten anlayan bir tanıdığınız yanınızda olsun. Çalıntı bisikletlere karşı çok uyanık ve dikkatli olunuz.
(link)
Alttaki ilanların tarihi yaklaşık 2 haftalık. Yinede sahiplerine sorabilirsiniz.
Salcano 050, 50 kadro Claris set:
(link)
Salcano 040, 56 kadro Full Sora Set:
(link)
Cron RC1000, 52 kadro, full Clariss sete yükseltilmiş, üzerinde geliştirmeler yenilemeler var:
(link)
Öneriler için çok çok teşekkür ederim hocam. Sağ olun. İzmir'deki bu ilanları ben de görmüştüm, ancak Salcano olduğu için biraz uzak durdum. Pek iyi şeyler okumadım Salcano ile ilgili. Kron Rc 1000 ilgimi çekmişti. Bisikletten az çok anlıyorum, yani bugüne kadar bisikletimin bütün bakımlarını kendim yaptım. Baştan sona söküp toplayabiliyorum. Ancak tabii yol bisikleti ile ilgili hiç tecrübem olmadı. Haliyle bilmiyorum. İlanlardaki gibi 2600-2700 liralara claris set bir yol bisikleti alırsam benim için mükemmel olur.

Bu arada boyum 187 cm, kilom da 85. İdeal kadro boyuma bisiklet alırken bakmıştım. Yol bisikleti için sanırım 56 cm yeterli olacak benim için.

Öneriler için çok çok teşekkür ederim hocam. Sağ olun. İzmir'deki bu ilanları ben de görmüştüm, ancak Salcano olduğu için biraz uzak durdum. Pek iyi şeyler okumadım Salcano ile ilgili. Kron Rc 1000 ilgimi çekmişti. Bisikletten az çok anlıyorum, yani bugüne kadar bisikletimin bütün bakımlarını kendim yaptım. Baştan sona söküp toplayabiliyorum. Ancak tabii yol bisikleti ile ilgili hiç tecrübem olmadı. Haliyle bilmiyorum. İlanlardaki gibi 2600-2700 liralara claris set bir yol bisikleti alırsam benim için mükemmel olur.

Bu arada boyum 187 cm, kilom da 85. İdeal kadro boyuma bisiklet alırken bakmıştım. Yol bisikleti için sanırım 56 cm yeterli olacak benim için.
Selam, kilo değil de iç bacak boyun önemli kadro seçiminde. Ben 181'im 83 cm iç bacak 56 ve 54 kadro kullanıyorum (bisikletlerin marka ve model geometrilerine göre de değişebiliyor)

• Beğen
Tepkiler: Köl Tigin
Abilerim ablalarım öncelikle iyi günler dilerim herkese. Önceden boşluk buldum her vakit bisiklet sürmeye giderdim ama 3 yıl önce bisikletini satmam ve işlerimin yoğunlaşması sebebiyle 3 yıldır bisiklete binmiyorum. Şimdi tekrardan bisiklet alıp hem o hazı tekrar yaşamak hem de spor amacı ile bir bisiklet almak istiyorum bütçe sorun değil ama çok çok yukarılara çıkmayı düşünmüyorum. 3 yıldır gruptan uzakta kalınca bisiklet markalarını dahil unuttum bu konuda bana hangi marka model tavsiye edersiniz. Değerli fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum :)

Abilerim ablalarım öncelikle iyi günler dilerim herkese. Önceden boşluk buldum her vakit bisiklet sürmeye giderdim ama 3 yıl önce bisikletini satmam ve işlerimin yoğunlaşması sebebiyle 3 yıldır bisiklete binmiyorum. Şimdi tekrardan bisiklet alıp hem o hazı tekrar yaşamak hem de spor amacı ile bir bisiklet almak istiyorum bütçe sorun değil ama çok çok yukarılara çıkmayı düşünmüyorum. 3 yıldır gruptan uzakta kalınca bisiklet markalarını dahil unuttum bu konuda bana hangi marka model tavsiye edersiniz. Değerli fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum :)
Daha önce ne kullanıyordunuz? Yol mu mtb mi istiyorsunuz?

@Yldrm07 Daha önce kullandığım bisiklet şehir içi bisikletiydi. Ama şu an almak istediğim bisiklet yol bisikleti çünkü şehir içi bisikleti ve ince lastik takıp performans turuna çıkıyordum.

Son düzenleme:
Corelli fit bike 1.0 yada zero hakkında düşünceleriniz neler?
Bütçem ancak bunlara yetecek gibi

Corelli fit bike 1.0 yada zero hakkında düşünceleriniz neler?
Bütçem ancak bunlara yetecek gibi
Eğer bütçenizi zorlayıp bir yol bisikleti alamayacaksanız sizi üzmez. Kendim kullanmıyorum ama bu fiyata ilgimi çeken bir bisiklet. 12 kg olması tabii ki avantaj sağlayacaktır. Diğer donanımları ise bir süre sizi götürür. Eğer boyunuza uygun bulabiliyorsanız kaçırmadan alın ve bisikletinizi sevin. Bisikleti sevmek belki size tuhaf gelebilir ama her şeyden önce en önemlisi bu. Bisikleti sevmeden bacaklar dönmez.

Hocalarım iyi akşamlar. Pek bilinçli değilim ancak 2500TL bandında "Claris" set bisikletler buldum. Sizce bunlar iyi midir? Aslında sizlerden tavsiye istiyorum. İzmir'de yaşıyorum, boyum 175. Bu kadro ölçme işini yani şu yan bacak mı ne öyle bir muhabbet var. O iş nasıl olacak yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: eccesolitarius

Abilerim ablalarım günaydın herkese mutlu pazarlar hala tavsiyenizi bekliyorum 😇😇

Abilerim ablalarım günaydın herkese mutlu pazarlar hala tavsiyenizi bekliyorum 😇😇
Hocam günaydın, net bir fiyat civarı belirtirseniz daha çok sayıda kişi yardımcı olmaya çalışır. Malum 15000€'ya da bisiklet var 300€'ya da.
Güzel pazarlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Merhaba arkadaşlar Carraro 052 düşünüyorum Aero olmayan 2019 modeli.Boy 1.85 iç bacak boyu 82 geliyor.Sizce 56 mı yoksa 54 mü tercih etmem gerekiyor.Benim kendi görüşüm 56 dan yana ama daha önce yol bisikleti kullanmadım .Sadece 1 kere 54 kadrolu bir carroya bir mağazada denedim ama küçük gibi geldi belki de yanılmış olabilirim.Tecrübe edinen arkadaşlar yazabilir mi çok kararsızım 2. el alıcam be baktığımda bisiklet hep şehir dışında o yüzden yanılmak istemiyorum.

Geri