Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Dün uzun bir incelemeden sonra 10500'e anlaştık ve bisikleti aldım. Kadroda, groupset'te ve jantlarda bir tane çizik bile yok. Gidonda kullanım kaynaklı ezilme, parlama dahi yok. Michelin dynamic sport lastiklerin saçakları bile hala üstünde. 50km yol yapmışsa yapmıştır alet. Zaten satıcı genç olduğumu görünce fiyatta bayağı yardımcı oldu. Çalıntı mı diye bir şüpheye düşmedim değil ama satıcı arkadaş kayıtlı kuyutlu fen bilgisi öğretmeni. Uğraşmaz herhalde diye düşündüm. Kısacası güzel denk geldi. 51 kadro bu arada bisiklet. Sizlere de teşekkür ederim yardımlarınız için. Gönül isterdi ki Tiagra'lı R14 alayım ama şu yaşımda arttırabildiğim her kuruş çok değerli benim için. Saygılar.
Hayırlı olsun güle güle kullan.

Hasan Bey müsaitseniz size ayrı bir sorum olacak. Antalya çevresinde gerçekleşen yarışları takip edebileceğim bir yer önerebilir misiniz? Google'a yazdığım kadarını öğrenebiliyorum şuan. Ve neredeyse hepsi de ücretli. Ucundan bir yol gösterebilirseniz, iki akıl verebilirseniz çok yardımı dokunur.

Ben sadece hobi amaçlı sürüşler yapıyorum. Bisiklet yarışlarını takip etmiyorum maalesef. Yani sizden fazla bir bilgim olduğu söylenemez "yarış" konusunda.

Forumdaki yarış deneyimi olan arkadaşlara sormak lazım. Yine forum içinde Antalya bisikletçiler grubu ya da yarış haberleri gibi başlıklarda bir dolaş belki daha iyi yardımcı olabilirler.

Scudo
Hayırlı olsun güle güle kullan.

Ben sadece hobi amaçlı sürüşler yapıyorum. Bisiklet yarışlarını takip etmiyorum maalesef. Yani sizden fazla bir bilgim olduğu söylenemez "yarış" konusunda.

Forumdaki yarış deneyimi olan arkadaşlara sormak lazım. Yine forum içinde Antalya bisikletçiler grubu ya da yarış haberleri gibi başlıklarda bir dolaş belki daha iyi yardımcı olabilirler.
Teşekkürler

Bisikleti almış bulunuyorum. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim 😁

IMG20230909160646.jpg

Edit: Sivas'ta nereleri gezebilirim 4 saat boş zamanım var.

Son düzenleme:
11000 bütçem var şehir bisikleti arıyorum yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar tanıdığım, 7000 tl bütçe ile claris ve üstü ikinci el 1.82 boy 54-56 kadro yol bisikleti arıyoruz önerisi olan var mı?
@Spartiat abi sen ne önerirsin? sahibendene baktım mosso cavalier claris 54 var iş görür mü? yada uyguna ne bulabilirsin? 6-6.5 kurtarırsa kalanı ile kask alacak.

Arkadaşlar tanıdığım, 7000 tl bütçe ile claris ve üstü ikinci el 1.82 boy 54-56 kadro yol bisikleti arıyoruz önerisi olan var mı?
@Spartiat abi sen ne önerirsin? sahibendene baktım mosso cavalier claris 54 var iş görür mü? yada uyguna ne bulabilirsin? 6-6.5 kurtarırsa kalanı ile kask alacak.

2. el bisiklet alma işi sabırla tarama işi. Sürekli bakmadığım için ve fiyatlar sürekli değiştiğinden uzun bir tarama yapmadan ne alınabileceğini bilemiyorum.

Mosso Cavalier Claris 54 herhalde bu: (link)
Buysa resimler küçük olduğundan alındığından beri hiç değişmemiş gidon bandı hariç diğer detaylar görünmüyor. Temizse, sorunsuzsa fiyat güzel.
Son resimde ekipmanları görünce hediye ediyor sandım, satıyormuş.
Daha ucuza daha eski setli bisikletler dışında pek bir şey çıkmaz gibi. Sahibinden'de kategoriler ve kriterler çorba gibi olduğundan hızlı bir tarama yapamadım. Ya model model aramak, ya (link) kategorisinde belli bir fiyatın üstüne tek tek bakmak lazım. Kriterler işlevsiz.
Birkaç ürün seçilirse aralarından seçmeye yardımcı olurum ama doğrudan cevap vermek çok zor.

2. el bisiklet alma işi sabırla tarama işi. Sürekli bakmadığım için ve fiyatlar sürekli değiştiğinden uzun bir tarama yapmadan ne alınabileceğini bilemiyorum.

Mosso Cavalier Claris 54 herhalde bu: (link)
Buysa resimler küçük olduğundan alındığından beri hiç değişmemiş gidon bandı hariç diğer detaylar görünmüyor. Temizse, sorunsuzsa fiyat güzel.
Son resimde ekipmanları görünce hediye ediyor sandım, satıyormuş.
Daha ucuza daha eski setli bisikletler dışında pek bir şey çıkmaz gibi. Sahibinden'de kategoriler ve kriterler çorba gibi olduğundan hızlı bir tarama yapamadım. Ya model model aramak, ya (link) kategorisinde belli bir fiyatın üstüne tek tek bakmak lazım. Kriterler işlevsiz.
Birkaç ürün seçilirse aralarından seçmeye yardımcı olurum ama doğrudan cevap vermek çok zor.
Ne olursa artık.

Merhaba, hem günlük kullanım hem de spor amaçlı bir bisiklet satın almak istiyorum. Şehir içinde kullanacağım. Günlük ortalama günlük ortalama 20 km civarı, hafta sonu kuvvetle muhtemel daha fazla kullanırım. Araştırmalarım endurance bisikletlerin benim kullanımım için uygun olduğu yönünde. Bu bağlamda 55.000 TL'ye kadar bisiklet önerilerine açığım. İlla 55.000'lik olmasına gerek yok parasını gerçekten hak eden hem konforlu hem de performansı tatmin eden bir model arıyorum. Konuyla alakalı bilgili arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Bu bağlamda çocukken kullandıklarımı saymazsak alacağım ilk bisiklet olacak. 29 yaşındayım, 179 boyundayım.
@Spartiat @MakRo

Merhaba, hem günlük kullanım hem de spor amaçlı bir bisiklet satın almak istiyorum. Şehir içinde kullanacağım. Günlük ortalama günlük ortalama 20 km civarı, hafta sonu kuvvetle muhtemel daha fazla kullanırım. Araştırmalarım endurance bisikletlerin benim kullanımım için uygun olduğu yönünde. Bu bağlamda 55.000 TL'ye kadar bisiklet önerilerine açığım. İlla 55.000'lik olmasına gerek yok parasını gerçekten hak eden hem konforlu hem de performansı tatmin eden bir model arıyorum. Konuyla alakalı bilgili arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Bu bağlamda çocukken kullandıklarımı saymazsak alacağım ilk bisiklet olacak. 29 yaşındayım, 179 boyundayım.
@Spartiat @MakRo

Bu bütçenizin içinde diğer ekipmanlar da dahil mi? Bisikleti aldın tamam olmuyor ne yazık ki. Belki de kask, ayakkabı vb. ekipmanlarınız vardır.
Benim size tavsiyem şu olurdu.
(link) üzerinden bu mağazaya bir bakın. İletişimleri kuvvetli. Boyunuz iç bacak boyunuzu falan ölçüsünü alın arayın yardımcı olurlar. Sıfır ve 2. el ürünleri var.

• Beğen
Tepkiler: 8sret
@Spartiat @MakRo

Bütçeniz yeterli olduğuna göre başlangıç noktanız 105 7000 set olabilir; sonrasını kadro, fren, marka v.b. tercihlerinize göre şekillendirebilirsiniz.

(link)
(link)

İkinci el de her zaman iyi bir seçenek ama doğru modeli bulabilmek için büyük sabır lazım. Sahibinden'de kriterler neredeyse hiçbir işe yaramadığı için uzun uzun tarama yapmak gerekiyor. Sahibinden, 25.4 ya da başka yerlerde eski 105 ve eski Ultegra setlileri eleyip güncel olanlar (7000 ve üstü setli) arasından temiz bir ürün bulabilirsiniz. Eski set yıllanmış bisiklet, uyumlu bileşen bulma zorluğu demek.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve 8sret
@Spartiat @MakRo

İhtiyacınızı bence gravel tarzıda karşılayacaktır. Carraro G4 Pro veya G2 Pro ya bakılabilir. Boyunuza görede 55 veya Sınırda 52 kadro iş görür.

• Beğen
Tepkiler: 8sret
Almaya niyetlediğim ilk bisiklet gravel tarzıydı evet ama sürekli şehir içinde kullanacağım. Pek dağ bağır vs gitme niyetim yok lakin arada bir rampa çıkma durumum söz konusu olabilir o yüzden düşük de olsa gravel alma ihtimalim de var. @sC&Cr
Teşekküler, açık konuşmak gerekirse bu piyasaya pek hakim değilim. Bu yüzden ikinci ele pek sıcak olamıyorum şu an ama onu da değerlendireceğim tabi.2. eli kullanıcısından almak genelde kumar gibi geliyor bana, sıfır da olsa ikinci el de olsa mağazadan almak daha sağlıklı gibi. @Spartiat
Öneriniz için teşekkür ederim, bu konuyu dikkate alacağım. @RmzBurak

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Herkese merhabalar, r8000 group setli bisiklet için minimum ne kadar bütçe gerekli acaba ?

@Spartiat peki sizce değer mi yoksa 7000 yeterli olur mu ya da farklı bir tavsiyeniz var mıdır ?

@Spartiat peki sizce değer mi yoksa 7000 yeterli olur mu ya da farklı bir tavsiyeniz var mıdır ?
Sizin beklentinizle alakalı.. R7000 ile R8000 grup seti arasında 180 gr ağırlık farkı var ( V fren set. ) Tabiiki herşey ağırlık değil. R8000 daha üst malzemelerden yapılma. Mesela R8000 STI kolları karbon fiber ile güçlendirilmişken, R7000 cam elyaf ile güçlendirilmiş. R8000 set üzerinde daha kaliteli malzeme kullanılması R7000 sete göre daha uzun süre kullanım imkanı sağlıyor.

Bence bisiklet alacaksanız grup set üzerine yoğunlaşmak yerine kadronun daha iyi olmasına yoğunlaşmanız daha iyi. Şahsen ben iki setide kullanıyorum/kullandım aralarında biz amatörlerin anlayabileceği kadar bir fark yok.

Her zaman ulaşılabiliyorsa 105 7000'in alt eşik olmasını öneririm ama yeterli olma kısmı kişiye göre değişebilecek bir konu. Ben şu anda bu fiyatlarla 7000'in üstüne çıkmazdım, hatta fiyat avantajı için (link) gibi karışık bir ürünü (ya da yaklaşık aynı fiyattaki (link) ) tercih ederdim ama bunlar daha profesyonel ihtiyaçları olan birine yetmeyebilir ya da hidrolik disk fren istenirse bambaşka ürünlere yönelmek gerekebilir.

Bence 2x11 iyidir, 105, Ultegra, Dura Ace genel kullanım için çok fark etmez. Ben mümkün olan en makul fiyatla kendimce en iyi verimi elde etmek için Ultegra 8000 (arka attırıcı), Ultegra 6800 (kollar ve frenler), Dura Ace (Hız rublesi), 105 7000 (ön attırıcı ve tırmanma rublesi) karışık set kullanıyorum. Yakında benzer ifadeleri 2x12 sistemler için kullanırız.

Net tercihler (kadro ve maşa malzemesi, kadro yapısı, fren, vites seti) ve bütçe belli olursa daha net öneriler yapmak mümkün olabilir.

Bütçe olarak henüz bir fiyat skalası belirlemedim ama çok uçuk fiyatlar olmadığı müddetçe problem olmaz benim için. Kısaca aklımdaki ana maddelerden bahsedeyim. 1. si konfor, 2.si dayanıklılık, 3. sü kalite. Kaliteden kastım mümkün oldukça sıkıntı çıkarmayacak - ki tabi bu kullanıma ve yapılacak bakımlara da bağlı - uzun süre kafamı rahat ettirecek, verilen paranın hakkını verebilecek bir model. Sürat konusu bu 3 maddeden sonra geliyor benim için. @Spartiat @Semih Cavdar

Bütçe olarak henüz bir fiyat skalası belirlemedim ama çok uçuk fiyatlar olmadığı müddetçe problem olmaz benim için. Kısaca aklımdaki ana maddelerden bahsedeyim. 1. si konfor, 2.si dayanıklılık, 3. sü kalite. Kaliteden kastım mümkün oldukça sıkıntı çıkarmayacak - ki tabi bu kullanıma ve yapılacak bakımlara da bağlı - uzun süre kafamı rahat ettirecek, verilen paranın hakkını verebilecek bir model. Sürat konusu bu 3 maddeden sonra geliyor benim için. @Spartiat @Semih Cavdar
Dediğim gibi her iki grup set arasında çok bir fark yok. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama ülkedeki ekonomik durumu düşünecek olursak R7000 daha mantıklı, zira kullanıma bağlı olarak ileride parça değişimi yapmak zorunda kalacaksınız, R7000 parçaları R8000'e göre aralarında çok uçuk fiyat farkı olmasada daha makul fiyata alınabilmektedir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri