Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Triban rc500 ve 520 ile ilgili kullanan kişiler görürse buradan veya özelden yazabilir mi? Almayı düşünüyorum ama nasıldır bilenler yazarsa sevinirim.

Scudo
Hayırlı günler dilerim,
Günde en az 40 km yol yapmayı hedefliyorum. Sadece asfalt zeminde kullanacağım. 105 set olabilirse daha iyi olur. Bir kere alıp hep kullanmak istiyorum. Hem spor hem de kilo verme amaçlı kullanabileceğim yol/yarış bisikleti arıyorum.
Boy: 174
Kilo: 81
Bütçe: 32.500
Görüşleriniz ve önerileriniz içi şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı günler dilerim,
Günde en az 40 km yol yapmayı hedefliyorum. Sadece asfalt zeminde kullanacağım. 105 set olabilirse daha iyi olur. Bir kere alıp hep kullanmak istiyorum. Hem spor hem de kilo verme amaçlı kullanabileceğim yol/yarış bisikleti arıyorum.
Kendiniz farklı sitelerden fiyat araştırması yapmayı unutmayın.

R0013 105 set 53 kadrosu olur muhtemelen ama imkanınız varsa mağazalarda gidip görmeye çalışın.

(link)

Bütçe 1 lira bile artmaz derseniz R0014 tiagra olabilir.

(link)

İthal olsun ama sora setli olsun derseniz lapierre sensium 2.0 olabilir.

(link)

Tiagra setlisinin 49 kadrosu var 32500'e ama size nasıl olur bilemedim.

(link)

Bir de hidrolik disk frenli 105 setli RC520 var ama 38000 TL M kadrosu size olur.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hayırlı günler dilerim,
Nirone 7 bianchi butcenizi asiyor biraz. Ama aradaki farka deger kesinlikle.

Hatta nirone 7 gravel alirdim sizin yerinizde olsam ayni geometrileri zaten lastikleri degistirilip çok amacli kullanilabilir. Ama butceyi bir miktar yukariya cekmek gerekiyor. Uzun sure sikintisiz hizmet verir kesinlikle aradaki farka deger diye dusunuyorum. Bisiklet alirken disk frenli olsun artik kumpas fren devri bitti. Nirone 7 graveldeki grupsette cok iyi ve guncel bir grupset. Kadrosuda hoşve sade. Caniniz sikilirsa canta vs takip turada cikabilirsiniz bunlarada musade ediyor. Burada vereceginiz fazla para gözünüzde buyumesin. Sonra yapacaginiz upgradeler daha pahaliya patlayacak cunku.

• Beğen
Nirone 7 disk çok öneriliyor benim de kafam oraya doğru gidiyo

Minimalist bir tasarimi var ve güncel komponentlere sahip. Amatör bir bisikletciniye gerekli hersey var bu bisiklette. Hele gravel modeli çok hoş lastigini degis yolda sür dişli lastikleri tak arazide sür. 55 60kmnin üzerine cikamassin ama o disli oranlariyla tek kötü yani odur. Karbonundan tut di2suna tüm bisikletleri tecrube etmis bir birey olarak tavsiye ediyorum kesinlikle

• Beğen
Merhabalar, kısaca kendimi tanıtayım; bisiklet küçükken cok sürdüm, motosiklet de 4 sene boyunca sürekli sürdüm. 24 yasındayım 167 boy 70kg’deyim.

Kısacası 15-40 bin bandında karbon ve yol bisikleti arıyorum.

Uzuncası ise alacağım bisikletin hafif kolay taşınır olmasını istiyorum, aynı zamanda boy ve kilodan dolayı biraz küçük kalması tercihimdir. Yaklaşık 20-30 km günlük yol yapmayı planlıyorum, E5 üzerinden gitgel yapacağım, Avcılar ve Merter istikametinde olacak bu.

Şu ana kadar gördüğüm diğer bilgilerle beraber yol ve gravel yani şehir bisikleti en mantıklısı gibi gözüküyor. Fakat ben yol bisikleti almak istiyorum, bu yüzden seçimlerimi buna göre daralttım. Bütçemi 40’a kadar çıkarttım, ilk başta 10-15 arasıydı, ama sağlam bir şey almak istiyorum. Bunun sebebi ise karbon hafif ve dayanıklı markaların genellikle 30 40 bazen de 50 bandında olması olması ve hatta satılmaya başlaması.

105 setlerin ve Tiagraların çok önerildiğini görüyorum muhtemelen bunlar hızlı ve dayanıklı olduğu içindir onun harici bir bilgim yok bu konu hakkında onu detaylı araştıracağım.

Şu ana kadar en çok rast geldiğim ve mantıklı gelen bisikletler şu şekilde:

Trek: Domane - Emonda
Salcano: XRS010
Scott
Lapierre: Sensium
Giant: Contend - Defy - Tcr Advanced - Propel Advanced
Bisan: Reload
Mosso: Reborn Aero

Bu bilgilerin ışığında önerilerinizi bekliyorum.
Bunlar içinde en mantıklıları
Giant modelleri
Trek modelleri
Scott

Diğer yerli markalarda biraz daha satarken sıkıntılar yaşama ihtimaliniz yüksek. 105 ve tiagra modeller arasında 4-5 binlik fark varsa 5 bin fazla verip 105 almak daha mantıklı. Hem ağırlık açısından, hem üst grup setlerle uyumluluğu, hem de ilerde satarken yine daha kolay olması.

Haricinde modeller arasında aslında sizin boyunuza uygun olanı ilk ölçeğiniz olmalı.

2. seçenek burada kullanım tipiniz. Yani kafanıza kestirdiğiniz modelleri internette araştırıp kullanımın size uygun olup olmadığını belirlemeniz gerekiyor. Propel mesela biraz daha agresif(rahatsız ama hızlı) bir kullanım sunarken- tcr daha dengeli - defy ise daha konfor odaklı modeller.

Burada modelleri araştırıp son aşamada estetik ve bütçesel anlamda size cazip olanı seçebilirsiniz.
ek tavsiye olarak geleceğe yatırım açısından bütçenize uygun disk frenli bir bisiklet almanız yine sizi ilerisi için baya rahat ettirir.

• Beğen
Tepkiler: eqopa ve MakRo
Nirone 7 bianchi butcenizi asiyor biraz. Ama aradaki farka deger kesinlikle.

Hatta nirone 7 gravel alirdim sizin yerinizde olsam ayni geometrileri zaten lastikleri degistirilip çok amacli kullanilabilir. Ama butceyi bir miktar yukariya cekmek gerekiyor. Uzun sure sikintisiz hizmet verir kesinlikle aradaki farka deger diye dusunuyorum. Bisiklet alirken disk frenli olsun artik kumpas fren devri bitti. Nirone 7 graveldeki grupsette cok iyi ve guncel bir grupset. Kadrosuda hoşve sade. Caniniz sikilirsa canta vs takip turada cikabilirsiniz bunlarada musade ediyor. Burada vereceginiz fazla para gözünüzde buyumesin. Sonra yapacaginiz upgradeler daha pahaliya patlayacak cunku.
Minimalist bir tasarimi var ve güncel komponentlere sahip. Amatör bir bisikletciniye gerekli hersey var bu bisiklette. Hele gravel modeli çok hoş lastigini degis yolda sür dişli lastikleri tak arazide sür. 55 60kmnin üzerine cikamassin ama o disli oranlariyla tek kötü yani odur. Karbonundan tut di2suna tüm bisikletleri tecrube etmis bir birey olarak tavsiye ediyorum kesinlikle.
Nirone 7 güzel bir öneri ancak benim bütcemi çok aşıyor. Shimano 105 setli bulabileceğim en uygun fiyatlı yol bisikleti öneriniz bulunuyor mu? (Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Nirone 7 güzel bir öneri ancak benim bütcemi çok aşıyor. Shimano 105 setli bulabileceğim en uygun fiyatlı yol bisikleti öneriniz bulunuyor mu? (Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

D'li olmayan, kumpas frenli Bianchi R0013 hala en F/P seçenek: (link)

Butceniz en azindan r0013-D ye yetsin. Kumpas fren almayin. Hic cikamiyorsaniz tiagra disk bir model bakin. Emin olun disk fren 105ten falan cok daha önemli.

• Beğen
Merhabalar. İzmir'de 70-80km'lik turlara katılmak ve ayriyeten günlük kısa mesafeler almak için yol bisikleti araştırıyorum. Bu tarzda ilk bisikletim olacak ve pek bilgili değilim.Bütçem maksimum 20k. Bu bütçeye sıfır pek seçenek olmadığı için 2.el ilanlara bakıyorum. Şu ana kadar gözüme kestirdiğim bisikletler Salcano xrs044 claris-sora / triban rc500 / mosso cavalier 700 sora / bisan eco sora all trail. Bu bütçede daha iyi seçenekler varsa onlarada bakmak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar. İzmir'de 70-80km'lik turlara katılmak ve ayriyeten günlük kısa mesafeler almak için yol bisikleti araştırıyorum. Bu tarzda ilk bisikletim olacak ve pek bilgili değilim.Bütçem maksimum 20k. Bu bütçeye sıfır pek seçenek olmadığı için 2.el ilanlara bakıyorum. Şu ana kadar gözüme kestirdiğim bisikletler Salcano xrs044 claris-sora / triban rc500 / mosso cavalier 700 sora / bisan eco sora all trail. Bu bütçede daha iyi seçenekler varsa onlarada bakmak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

20K bütçeyle Tiagra setli modellere de bakılabilir, örneğin Peugeot R14: (link)

• Beğen
Tepkiler: frknslm
Bunlar içinde en mantıklıları
Giant modelleri
Trek modelleri
Scott

Diğer yerli markalarda biraz daha satarken sıkıntılar yaşama ihtimaliniz yüksek. 105 ve tiagra modeller arasında 4-5 binlik fark varsa 5 bin fazla verip 105 almak daha mantıklı. Hem ağırlık açısından, hem üst grup setlerle uyumluluğu, hem de ilerde satarken yine daha kolay olması.

Haricinde modeller arasında aslında sizin boyunuza uygun olanı ilk ölçeğiniz olmalı.

2. seçenek burada kullanım tipiniz. Yani kafanıza kestirdiğiniz modelleri internette araştırıp kullanımın size uygun olup olmadığını belirlemeniz gerekiyor. Propel mesela biraz daha agresif(rahatsız ama hızlı) bir kullanım sunarken- tcr daha dengeli - defy ise daha konfor odaklı modeller.

Burada modelleri araştırıp son aşamada estetik ve bütçesel anlamda size cazip olanı seçebilirsiniz.
ek tavsiye olarak geleceğe yatırım açısından bütçenize uygun disk frenli bir bisiklet almanız yine sizi ilerisi için baya rahat ettirir.
Merhabalar,

Değerli önerileriniz için teşekkür ederim.

1- Kadro boyu 48-51 arası (1.67 için bunlar ideal gibi)
2- Ağırlık ve set uyumluluğu için 105 kadro seçimi
3- Ben agresif veya orta sürüş seçmek istediğim için TCR ve Propel diyorum
4- Disk fren

Bu önerileri özellikle belirttiğim bütçe için kafama yazdım. Peki sizin başlangıç için bahsettiğim konularda bisiklet seçiminiz ne olurdu? 4-5 tane örnek verebilir misiniz? Bu öneriler bahsettiğim tarzda olmak zorunda değil, dediğim gibi 20-30 km günlük yol yapmak için orta-agresif bir sürüş sağlayacak bisiklet olsa yeterli, karbon aliminyum farketmeksizin.

Merhabalar,

Değerli önerileriniz için teşekkür ederim.

1- Kadro boyu 48-51 arası (1.67 için bunlar ideal gibi)
2- Ağırlık ve set uyumluluğu için 105 kadro seçimi
3- Ben agresif veya orta sürüş seçmek istediğim için TCR ve Propel diyorum
4- Disk fren

Bu önerileri özellikle belirttiğim bütçe için kafama yazdım. Peki sizin başlangıç için bahsettiğim konularda bisiklet seçiminiz ne olurdu? 4-5 tane örnek verebilir misiniz? Bu öneriler bahsettiğim tarzda olmak zorunda değil, dediğim gibi 20-30 km günlük yol yapmak için orta-agresif bir sürüş sağlayacak bisiklet olsa yeterli, karbon aliminyum farketmeksizin.
Aslında hepsinin cevabı TCR gibi duruyor. Allrounder kadro tipi zaten. Propel estetik olarak güzel olsa da TCR'lara göre daha ağırlar. Şahsen ben de şuan TCR kullanıyorum. Piyasası da hareketli Giantların. Yedek parçaları kolay bulunabiliyor.

Trek Emonda SL'de yine övülen bir bisiklet. TCR'a denk diyebilirim.
Scott Addict serileri.
Bianchi de Türkiye'de son senelerde çok görülüyor. (italyan modelleri) Fiyatları da uygun. Aria Disc - Infinito - Sprint modelleri olabilir.
Bunları satarken kolaylık yaşarsınız. Kadrodan memnun kalırsanız da üzerine yeni nesil grupset vs. alıp yükseltmeye değer bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: eqopa ve MakRo
Bu bisikletler neden bu kadar pahalı

Carraro freccia modeli nasıldır, tavsiye eder misiniz iyi/kötü özellikleri nelerdir acaba?
Şöyle linkini de koyayım (link)

Hayırlı günler dilerim,
sezon kapanıyor bisiklette. bence sahibindeni vs tarayın iyice güzel bisiklet yakalayabilirsiniz. min 105 setli arayın bulursunuz

Geri