Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar foruma yeni katıldım yol yarış bisikleti arıyorum 8 15 bin arası boy 1.74 önerilere açığım

Scudo
Arkadaşlar önerisi olan yokmu

Bu bisiklet nasıldır? Tavsiye eder misiniz?

SPECIALIZED TARMAC SL7 SPORT​

Merhabalar foruma yeni katıldım yol yarış bisikleti arıyorum 8 15 bin arası boy 1.74 önerilere açığım
Giriş seviyesinde bir bisiklet almak bile zor bu paraya. Sarı sitede fazlasıyla ilan var bi göz attımda, karbon kadro ürünler var bak istersen bütçeye uygun.52 kadro sana uyar hem rahat oynarsın bisiklet ile.👍🖐

bilen, inceleyen var mı arkadaşlar bu bisikleti?
Güzel bisiklet şayet indirimli alacaksanız. Bildiğim kadarıyla normal fiyatı 3500 euro civarında ve mekanik 105 grup set var donanımolarak, ben olsam illa bu marka olmayacaksa o paraya yine karbon ve üzerinde en az 105 Di2 donanım bisiklet bakardım. Mesela Orbea gibi

(link)

Güzel bisiklet şayet indirimli alacaksanız. Bildiğim kadarıyla normal fiyatı 3500 euro civarında ve mekanik 105 grup set var donanımolarak, ben olsam illa bu marka olmayacaksa o paraya yine karbon ve üzerinde en az 105 Di2 donanım bisiklet bakardım. Mesela Orbea gibi
çok teşekkürler hemen inceleyeceğim

bilen, inceleyen var mı arkadaşlar bu bisikleti?
3500 euro fiyat bandına çıkılacaksa eğer, trek madone sl5 gen 8 alternatif olabilir, bunun yanında italya’dan De Rosa 838 getirilebilir şu an için 3000 euro bandında ve 7.6 kg.
eğer tırmanışa uygun bir bisiklet isteniyorsa eğer trek emonda serisinde bu fiyatlarda bulunabilir sıfır, biz getiriyoruz.

3500 euro fiyat bandına çıkılacaksa eğer, trek madone sl5 gen 8 alternatif olabilir, bunun yanında italya’dan De Rosa 838 getirilebilir şu an için 3000 euro bandında ve 7.6 kg.
eğer tırmanışa uygun bir bisiklet isteniyorsa eğer trek emonda serisinde bu fiyatlarda bulunabilir sıfır, biz getiriyoruz.
çok teşekkürler bunlara da bakacağım.

52 kadro alüminyum, sora Setli bisiklet bakan için ilanımı bırakıyorum.
(link)

Selam yaşadığım yerde Bisan mithra 105 var 58 kadro ,boyum 184 cm 87 cm iç bacak uzunluğum var, sizce bu kadro bana çok büyük mü olur?

Merhabalar herkese. 37 yaşında, amatör düzeyde spor geçmişi olan bir birey olarak yaklaşık 10 km'lik mesafade her gün işe gidip gelirken kullanacağım (Güzergahımın %70-75'lik kısmı bisiklet yolu, geri kalanı ise şehiriçi trafik), hafta sonları da 40-50 km'lere kadar turlar yapabileceğim bagaj portu girişi olan çok yönlü bir Yol veyahut Gravel bisiklet arayışındayım. Hali hazırda Dahon katlanır bisikletimle ile işe gidip geliyorum fakat hem gerektiğinde hız yetersizliği, hem yağmurlu havalarda aşırı kayması hem de sahil yolunda ters rüzgar estiğinde aşırı yorması nedeniyle bu kararı aldım.

Önceliklerim; kısmen hafif olması, yağmurlu havalarda iyi yol tutuşu sunması, işe giderken laptop ve kıyafet götürmem gerekeceğinden dolayı bagaj port girişi olması ve ileride yeterli gelmezse yükseltme imkanı sunması... Bütçe olarak şu an en fazla 25-30k bandına çıkabiliyorum. Kendi çapımda bir araştırma yaptığımda sıfır Triban RC 500 ve ikinci el Trek Domane AL3, Bisan All Trail Eco Sora ve Giant Content SL 2 (Bu modelde bagaj port giriş var mı, bununla ilgili bir bilgi bulamadım.)

Bu bisiklet arasından hangisini seçmem daha mantıklı olur ya da sizin önerebileceğiniz daha mantıklı seçenekler var mıdır? Bu konuda tecrübeleriniz ile bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar herkese. Forumda yeniyim ve ilk mesajım. İlk kez bir yol bisikleti alıp, kullanacağım. Endurance geometri bir yol bisikleti arayışındayım. Boyum 190cm, Kilom 105kg ve Bacak Boyum 84cm. İkinci el (2015 model) bir Cube Peloton Pro ile ilgileniyorum. Kadro boyu 58cm. Cube yol bisikletleri için benim boy ve kilom için 60-62cm kadro boyu uygun diyor. Bacak boyum boyuma göre nispeten kısa olduğundan 58cm olabilir gibi geliyor. Sizce bu bisikleti alsam sorun yaşar mıyım? Ayrıca alternatif endurance geometri model önerileri olursa sevinirim.

İyi forumlar,

Body heightFrame size
155-165 cm48-50 cm
165-170 cm51-53 cm
170-175 cm53-54 cm
175-180 cm54-56 cm
180-185 cm56-57 cm
185-190 cm58-60 cm
190-195 cm60-62 cm
195-200 cm61-

Merhabalar herkese. Forumda yeniyim ve ilk mesajım. İlk kez bir yol bisikleti alıp, kullanacağım. Endurance geometri bir yol bisikleti arayışındayım. Boyum 190cm, Kilom 105kg ve Bacak Boyum 84cm. İkinci el (2015 model) bir Cube Peloton Pro ile ilgileniyorum. Kadro boyu 58cm. Cube yol bisikletleri için benim boy ve kilom için 60-62cm kadro boyu uygun diyor. Bacak boyum boyuma göre nispeten kısa olduğundan 58cm olabilir gibi geliyor. Sizce bu bisikleti alsam sorun yaşar mıyım? Ayrıca alternatif endurance geometri model önerileri olursa sevinirim.

İyi forumlar,

Body heightFrame size
155-165 cm48-50 cm
165-170 cm51-53 cm
170-175 cm53-54 cm
175-180 cm54-56 cm
180-185 cm56-57 cm
185-190 cm58-60 cm
190-195 cm60-62 cm
195-200 cm61-
Olmaz diye bir şey yok. Bir kadro büyük yada bir kadro küçük çok farketmez ince ayarlar ile ama 2015 kadro biraz eski gibi sanki. Beni yanlış anlamayın ben de 100 kiloyum, 10 yıllık bir kadro ve maşaya binerken ben biraz çekinirdim :)

İyi forumlar,

Body heightFrame size
155-165 cm48-50 cm
165-170 cm51-53 cm
170-175 cm53-54 cm
175-180 cm54-56 cm
180-185 cm56-57 cm
185-190 cm58-60 cm
190-195 cm60-62 cm
195-200 cm61-
Kadro boyu ile ek olarak bende 198 boyundayım alt tarafa geometri tablosunu eklediğim bisikletin 58 kadrosunu kullanıyorum sele yükseklik ve ayarını ayarladım. Şuan ki konumunda herhangi bir ağrı sız olmadan kullanıyorum. 58 kadro size uyacaktır. Ama üst yorumdaki gibi 2015 bisiklet almak yerine daha güncel model bakmakta fayda var.
(link) bu bisikletin geometerisi bendeki bisiklet ile aynı sadece üzerindeki donanımları farklı,
(link) ayrıca bu bisiklet var neden 19bine satıyor çok anlamış değilim diğer ilanlara göre biraz ucuz geldi. Hatta sürüş yaptığımız grupta birisine daha önermiştim ama fiyat olarak çok daha düşü bir şey istedikleri (istedikleri tip donanıma göre öyle bir fiyat yok) için vazgeçmişlerdi.

Görseldeki benim bisikletin kadro geometrsi Btwin Ultra 700 AF
Fikir vermesi adına bisiklet üzerindeki halim. Günün Fotoğrafı

Dosyalar

• Ultra 700-900 AF Size.jpg
    Ultra 700-900 AF Size.jpg
    97,2 KB · Okunma: 12
  • Beğen
Tepkiler: enginenbrone
Kadro boyu ile ek olarak bende 198 boyundayım alt tarafa geometri tablosunu eklediğim bisikletin 58 kadrosunu kullanıyorum sele yükseklik ve ayarını ayarladım. Şuan ki konumunda herhangi bir ağrı sız olmadan kullanıyorum. 58 kadro size uyacaktır. Ama üst yorumdaki gibi 2015 bisiklet almak yerine daha güncel model bakmakta fayda var.
bu bisikletin geometerisi bendeki bisiklet ile aynı sadece üzerindeki donanımları farklı,
ayrıca bu bisiklet var neden 19bine satıyor çok anlamış değilim diğer ilanlara göre biraz ucuz geldi. Hatta sürüş yaptığımız grupta birisine daha önermiştim ama fiyat olarak çok daha düşü bir şey istedikleri (istedikleri tip donanıma göre öyle bir fiyat yok) için vazgeçmişlerdi.

Görseldeki benim bisikletin kadro geometrsi Btwin Ultra 700 AF
Fikir vermesi adına bisiklet üzerindeki halim.
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bu haftasonu Decathlon'da RC500'e bakacağım. Sadece L beden stok görünüyor ama belki ince ayar ile oldurabilirim. İndirim de var.
Olmaz diye bir şey yok. Bir kadro büyük yada bir kadro küçük çok farketmez ince ayarlar ile ama 2015 kadro biraz eski gibi sanki. Beni yanlış anlamayın ben de 100 kiloyum, 10 yıllık bir kadro ve maşaya binerken ben biraz çekinirdim :)
Çok teşekkür ederim ilginize. Çok kullanılmadı demişler ilanda ama yine de daha güncel modellere bakacağım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Selamlar, yol bisikleti almak istiyorum. Fakat bu konularda çok bilgi sahibi değilim. Bu sporu hayatıma bir şekilde adapte etmek istiyorum. Max 20 bin tl verebilirim. Öneriniz nedir? Hangi bisikletleri incelemeliyim? Bu ücrete en iyi hangi markaların bisikletlerine bakmalıyım? Boy 172 kilo 74 yaş 26

Son düzenleme:
Geri