@Godzilla
Uzun yolda yol bisikletinin o kadar konforlu olacağını düşünmüyorum, ki eğer öyle olsaydı şehir-dağ bisikletlerindede dik oturmaya özen gösterilmezdi diye düşünüyorum.
Yani kendim kişisel açıdan o kadar eğilerek süremem, o kadar eğildikten sonra İstanbul"da sağdan soldan gelen adamı nasıl görüyorsunuz.
konforlu nedenmi alttan tuttuğunuz gibi üstten tutma şansınızda var ben hem mtb ile 200 km gittim hemde yol ile ,şimdi aradaki fark nedir,
1- bir kere yatma şansı verir size yol, yani çeneniz gidona yaklaşır ,mtb 'de yatarsınız ama kolların durumu alttan rüzgar geçer yolda öyle bir kapanırsınızki jet gibi inersiniz üst boruya oturup inme şansıda var ,bunu mtb 'de yapmak için teknik lazım
2- bir çok 200 km 'yi scott scale 30 karbon mtb ile yaptıktan sonra aynen şunları gördüm bir kere tekerler dişli idi ve asfaltta gitmiyor idi
o zaman ne yapacaktım tekerleri silik ve hacim 1.50 'ye düştü
3- o da yemedi 200 km 'de dedim arkadaş çevireyim şunu 28 janta ve aynen cross ride 26 jantlar satıldı yerine alexrims 28 jant geldi teker 700 x32 oldu bir anda bisiklet farklı bir konuma geçti ama ayna kol 44 diş idi arka ruble ise 11.34 idi
4- ne oldu 44 diş yetmemeye başladı dedim şunu 48 yapayım sistem uymadı orta göbekten ön aktarıcılı sistem idi benimki,
sonuç dedik, bu karbon mtb kadroyu aynen satalım ,,,,,