Scudo Sports

Yol bisikleti ve dağ bisikletinin asfalttaki performans farkı

yol bisikleti dağ bisikletine göre asfallta daha iyi performans gösterir düşüncesindeyim.

Scudo
Bizim gibi kısıtlı bütçeye sahip olan insanlar için 2000 liraya kadar uzun vadede kullanılacak kaliteli ve sağlam mtb ler daha mantıklı gibi geliyor ... Birde yol bisikletim olsun isterdim lakin Türkiye'de her şey gibi bisiklet fiyatları da acayip pahalı ...

İkisini de denedim, fark uzun yolda. Şimdi yorulmaya başladığınız zaman yol bisikleti ile belirli bir tempoda gitmeye devam edebiliyorsunuz. çok kez hazırlıksız uzun kilometreler sürdüğüm için az çok biliyorum.

eğer bacaklarınız tükenmeye başladıysa ve dağ bisikletiniz varsa 20 - 25 kilometre gittikten sonra yokuş çıkarken ortalamanız 7 - 8 lere kadar düşüyor, düz yolda da 15 - 16 üzerine çıkmaz zorlaşıyor çünkü gücü keserseniz bisiklet ciddi anlamda yavaşlıyor. yol bisikletinde bu olay çok daha yavaş, abartmak istemiyorum fakat belirli bir derecede tükensem bile bir 40 - 50 kilometre daha gidebilirim diye düşünüyorum yol bisikleti ile. Güçten düşmeye başladığınızda yol bisikleti ile bir şekilde devam edebiliyorsunuz, dağ bisikleti ile bataklık gibi hissettiriyor. sürdükçe enerjiniz düşüyor, tükenmeye başladıysanız 40 - 50 kilometre gitmeniz çok zor. Geçmişte birden fazla hata içeren sürüşlerim oldu, dağ bisikletiyle tükendiysem eve kendimi zor attıysam merdiven çıkacak gücüm olmuyordu.

Yol bisikletiyle bu sorunu hiç yaşamadım, bir şekilde eve dönebildim. yorulsanız bile sabit 20 ile uzun saatler gidebilirsiniz yol bisikletiyle, dağ bisikletiyle 80 - 100 kilometreden sonra sabit 20 gitmek form ister. ısrar ederseniz de sizi tüketir ve birkaç gün bisikkete binemeyecek kadar bacaklarınız tükenir. uzun mesafe sürüyorsanız bence dağ bisikletine bakmayın bile, hele belirli bir istikrar ve hız beklentiniz varsa dağ bisikletinden uzak durun. Bunu dağ bisikleti süren birisi olarak söylüyorum, uyum sağlayamadığım için yol bisikletini sattım. Uzun yolda yol bisikleti başkadır, dağ bisikleti aşktan çok eziyete dönüşüyor.

Geri