Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti vs. Dağ bisikleti

Scudo
Çok eğlenceli bir konu :) birbirimize hakaret etmeden ilerlersek sorun da yok aslında.

Yol bisikleti alan insanın kafasında hız yatar. Pedala uyguladığı kuvvetten maksimum hız kazancı elde etmek ister. Ama yol problemliyse, yol bisikleti sağlam diye bozuk asfalt için yol bisikleti almak istemez, çünkü bu esas amacına uymaz, tüm kuvvetini maksimum hıza dönüştüremezsin. Zaten hız için konfordan vazgeçiyorsun, bir de hızdan ödün vermek olmaz. Hız yapmak isteyen adam günlük kullanım için yol almaz bu amacına aykırıdır. Hız demek bunun gerekliliklerine uymayı gerektirir. Antrenmanlar yapmak için yol alırsın, gezinti için değil. Yol bisikleti alıyorsan ve amacın hız yapmaksa antrenman için düzgün yolları bulman gerekir. Uzun tura çıktığında, performans amacıyla doğanın güzelliklerini kaçırırsın. Uzun süre gidonu alttan kavrayarak sürebilmen gerekir, kamburu olanların daha aerodinamik sürdüklerini rüzgara karşı ve yokuş inişlerde daha avantajlı olduklarını hayretle görürsün. Sürekli kadansı korumak, temponu korumak için konsantre olman gerektiğinden, 3-4, belki 7-8 saat yolculukta heryerin uyuşmaya tutulmaya başlar. Hatta çoğunlukla acı çekersin, laktik asit kaslarını zorlar. Yol bisikletini görüntüsü için değil hız için alırsın. Televizyonda yol yarışları ilgini çeker, diğer bisiklet aktiviteleri değil. Kafanızda hız yapmak birinci amaç değilse, alternatifleri deneyin.

İkisinide kullanmış biri olarak söylüyorum kesinlilikle yol d şekli bi başka bikere ayda yılda bi kere arazıye cıkıyoruz cıkmayıverelim :)

@Eser Sevinç güzel fikir, direkt karşılaştırabileceğimi bir link var mı sizde?

@Bahadır Gürel

her cümlesine sonuna kadar katılıyorum. Bu başlık altında okuduğum en güzel yorum muhtemelen...

@Ahmet O

Super :D

Cidden boyle gofret gibi, yumurta kabugu gibi oluyor karbon. Hele bir de yol bisikleti olunca sorma gitsin. Birak binmeyi ellemeye korkuyor insan. Biraz beynim olsa fikrim olurdu, fikrim olsa yol bisikleti almazdim. Acayip hassas hakkaten. Biz yandik baskasi yanmasin, almayin lutfen.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Herkes birinin bi şey yazmasını bekliyor herhalde :)

image.jpg

Kesmeyi unutmuşum kusura bakmayın

Yol bisikletiniz karbonsa durum daha da vahimlesiyor. Mesela otobusun onunde asla surmeyin, cat diye birden bire kiriliyor. Bu karbonun icine saman atiyorlar bence, bizi yiyorlar mukaveti yuksek diye :p

Kartepe inişinde Arslan bey tarafından iniyoruz, hemde 3 yol bisikletli. O büyük asfalt yarıkları, mıcırlar filan.
en son iniş bitti, bir baktım ki sadece Drop bar kalmış elimde. En iyisi siz almayın yol bisikleti :) eriyor gidiyor :(

@Ghost Sekmede Açık Kalmış Uyumuşum :D :p

@mehmet ulaş

Hayırlı olsun Mehmet bey , alınca güle güle kullanırsınız artık . Bende farklı tipte bisikletler var . Daha çok asfaltta sürdüğüm halde yol bisikletini ilk alırken ve aldıktan 15-20 gün sonraya kadar sıkıntı çektim fakat şimdi %80 yol bisikletine biniyorum . Hatta diyorum keşke en baştan yol bisikleti alsaymışım .

Ferrari'mi? 4x4 mü? konu bundan farksız ve bir o kadar da anlamsız. Biri ferrari'yle bozuk yola da girersin, diğeri 4x4'le kaymak yolda da hız yaparsın diyor. Amaç farklı, tasarım farklı, donanım farklı. Al eline bas gitarı inceden çal sonra de ki ben basla şinnay yavrum çalıyorum. Diğeri de alsın klasiği kalın telinden çalsın al sana bas gitar desin. daha uzatayım mı örnekleri? Ben bile sıkıldım kendimden :ckkmk::krktm::ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Eren D.
Gayet masum bir şekilde bu konuyu açan arkadaşımız arı kovanına çomak soktuğunu bilemezdi ki :D umarım bir de "karbon vs. alüminyum " diye sormaz yoksa bu forumda neler olabileceğini kimse tahmin bile edemez :D

@dcmavideniz
Konunun ilk mesaina yanit verelim bari.

Benim uludaga yol bisikleti ile cikmis cok tanidigim var. Yol olmayan yer degil orasi. Otellere kadar gayet güzel yol bisikletiyle gidilebilir. Genel olarak da yolda kullanacaksan mtb ile ugrasmana gerek yok. Bisikletinizi boyunuza uygun secip ergonomik ayarlari dogru yaptiginizda yol bisikletine alismak cok kolaydir. Yukaridaki mesajlardan da gordugun uzere sanildigi kadar kirilgan da degiller.

Tercih sizin. Icinize sinen hangisi ise onu alin :)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
yol vs mtb diyince direk atladım konuya hocam yaşasın mtb :D teşekkürler

@Ahmet O Merakımdan soruyorum, daha önce yol bisikleti tecrübem olmadı. Altımdaki hibrid bisikleti almadan önce focus cyclocross a göz atarken satıcı bu bisikletle uzun yola çıktığında bagaja ağırlık bindirirsen sana güvence veremem jantına zarar verebilirsin falan demişti (garantiye de girmez diye ekledi :)) Yol bisikleti ile elbette uzun yola gidilebilir yol şartları cok zorlanmazsa ancak yol bisikletlerinde bagaj yeri oluyor mu oluyorsa kaç kg'a kadar yük bindirilebilir. (Cyclocross örneğime dönersek aldığım hibrid cyclo modelden daha ucuzdu yani satıcı daha pahalısını satmak için bu yorumu yapmadı)
selamlar

@Kerem Özbayrak
Satıcı jantlara garanti vermemiş bisiklete değil :) Kaldı ki cyclocross bisikletlerin jantları araziye uygun olması için, yollara göre biraz daha dayanıklı oluyor genelde. Bunun dezavantajı ağırlık ve yüksek hızda performans düşüklüğü olarak geliyor. Ben kendi CX bisikletimin sele borusundaki bagaja 10 kiloya kadar çanta koyuyorum. Şimdilik bir sorunum olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Geri