Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde 50 aynakol mu 53 aynakol mu?

Hangi aynakolu kullanıyorsunuz?

• 53-39

• 52-36

• 50-34

• 52-39-30

• 50-39-30

• Toplam katılım
    496
@Süper Dede düzde 30 inişlerde 38 -40 km geçmiyor diyorum

Scudo
btwin hız ölçerim var 2 ader onları denedin ilk bisikletimle 22 bin km yaptım ben hızımı bilirin bunu 1 hafta oldu alalı ikinci el kırklarelinde bu işten anlayan yok diye yardım istedim
Yardım istemeniz çok doğal. Ancak verileri doğru aktarmalısınız ki yardımcı olalım. 52x11 de boşa dönüp 30 km yi gösteren bir aynakol bizi çaresiz bırakır. Son yazdığınız mesajda düzde 30 km, yokuş aşağı 38-40 km derseniz olabilir derim. Ama düzde 30 km le aynakol boşa dönerse olmaz. Çeviremiyorum derseniz antrenmanınızı kontrol edin derim.

Abilerim 52 36 AYNAKOL 12_28 DEN 11 25 RUBLE YAPTIM DÜZ YOLDA 30 KM HIZ PEDAL BOŞA DÖNÜYOR EYİMLİ YOLDA 38 KM HIZ YİNE PEDAL BOŞA DÖMÜYOR VE HEP SON DİŞLİDE KULLANIYORUM merida reacto 300 1 HAFTA OLDU ALALI İKİNCİ EL ALDIM 52 aynakolla 50-60 km hız yapman lazım diyorlar kondisyonumda var 50-60 km hıza ulaşman için 2-3 vitez daha lazım yani pisikletimde sorun nerede olabilir bilen varsa lütfen yardımcı olsun

Benim aklıma gelenler:
-Ön aktarıcınız bozuk veya ayarsız, 52T dişliye geçiremiyorsunuz.
-Jantlarınız 28" değil 16" falan.
-Pro olabilecek kondisyondasınız ve kilometre saatiniz bozuk.

@ersangur39 verdiğin bilgiler uyuşmuyor. Bisikletinin, aynakol ve rublenin (dişliler görünecek kadar yakından), bir de sayacının fotoğraflarını gönderir misin?

@Süper Dede Teşekkür ederim ben merida servise götüreyim üstüne pinseydiniz hak vericektiniz daha fazla vaktinizi almayım sorunuz ne olduğunu gittiğimde yazarım tekrar teşekkürler

IMG_0551.JPGIMG_0552.JPGIMG_0556.JPG

@Özcan IMG_0557.JPGIMG_0558.JPGIMG_0556.JPG

Son düzenleme:
@ersangur39 kardeşim aynakolun boşa dönmesine sebeb olan aslında jant göbeğinden kaynaklı bir sıkıntı olmasın, yanlışım varsa düzeltilsin jant göbek ile alakalı bir tırnak var ve bahsettiğim bu tırnağın kırılması sonucu ruble aslında boşa dönüyor vede aynakolunda boşa dönmesine sebeb olabilir(sadece tahmin)

• Beğen
Tepkiler: ersangur39
Arkadaş hız diye saate bakıyor olmasın bu durumda şu saatlerde 31.4 km hızı geçemez.

31.5 km oldu.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Homer
@ersangur39 kardeşim aynakolun boşa dönmesine sebeb olan aslında jant göbeğinden kaynaklı bir sıkıntı olmasın, yanlışım varsa düzeltilsin jant göbek ile alakalı bir tırnak var ve bahsettiğim bu tırnağın kırılması sonucu ruble aslında boşa dönüyor vede aynakolunda boşa dönmesine sebeb olabilir(sadece tahmin)
Muhtemelen senin dediğin gibi olabilir. Aynı şey benim işe gidip geldiğim bisikletimde olmuştu. Yavaş giderken sorun olmuyordu ancak pedallara yüklenip vites büyütünce boşa dönüyordu. Komple arka jant değişince sorun kalmadı.

@ersangur39 elinde başka jant varsa onunla dene yoksa yol bisikleti olan bir arkadaşının jantı ile deneyebilirsin.

Bir başka durum da şöyle olabilir km sayacı metric değil de mil olarak ayarlanmıştır. Düzde 30 yazıyorsa bu da km hız olarak 48km hıza denk gelir ama yine de aynakol boşa dönmez :)

btwin hız ölçerim var 2 ader onları denedin ilk bisikletimle 22 bin km yaptım ben hızımı bilirin bunu 1 hafta oldu alalı ikinci el kırklarelinde bu işten anlayan yok diye yardım istedim

Aç telefondan stravayı bir kayıt yap da bakalım şu datalarına. Ak g. kara g. çıksın ortaya. Bu neymiş böyle... :D

@Süper Dede Teşekkür ederim ben merida servise götüreyim üstüne pinseydiniz hak vericektiniz daha fazla vaktinizi almayım sorunuz ne olduğunu gittiğimde yazarım tekrar teşekkürler

211941 dosyayı görüntüle211942 dosyayı görüntüle211943 dosyayı görüntüle

@Özcan 211946 dosyayı görüntüle211947 dosyayı görüntüle211948 dosyayı görüntüle
Rubledeki büyük dişliler tertemiz. Bendeki görüntünün tam tersi.
Kilometre saatinizin kalibrasyonuna tekrar bakar mısınız veya Strava filan ile kayıt tutup paylaşsanız daha mantıklı bir yanıt belki bulunabilir.

valla bende dizinde 4 5 senedir menisküs olan ama bisikletten bir türlü kop(a)mayan biriyim,sürmediğim zaman suçluluk hissediyorum sanki dahası sanki kilo alacağımı,dizimde sanki ağrılarımın nüksedeceğini, yada antrenmansızlıktan dolayı çok geri kalacağımı düşünüyorum, ben 53*39 aynadan 50*34 aynakola, 11*25 rubleden ise 28 rubleye geçtim dizlerim dua etti.. şimdi arka aktarıcı bacağı (ss) kısa olduğundan dolayı 30 yada 32 dişliye geçemiyordum, sağolsunlar onunda bugün belkide çokda geç olsa alternatifini öğrenmiş oldum(arka bacak değişmeden kadro kulağına takılan bir adaptör vasıtası 34 e kadar destekliyor(muş)) şimdi zincir değişimi yapıp 2.ci değişimde ruble (32)yada (34t) olarak değişmeyi düşünüyorum.. Uzun turlara günü birlik çıkıyorum ve yükseltilerde en azından canımı çıkartmayacaktır. Aynakol olayına gelince 10s uyumlu 170 mm 50*34 piyasada yok gibi şimdi ya tekrardan 170 mm krank uzunluğuna sahip 52*39 105 5700 e geçeceğim(bu tercihi pek benimsemiyorum) yada tiagra 50*34 172,5mm krank uzunluğuna sahip olanı alacağım son olarak elimdeki ile gidene kadar devam diyerek sırasıyla komple set değişimine gideceğim(çünkü kadrodan oldukça memnunum) birde 52*36 olayı var esas bunda yoğunlaşıyorum..Bu arada benimde Yaş 45..ve ben ısrarla yaşımdan dolayı +kendi şahsi düşüncem ile bu saatten sonra yarış amacı gütmediğim için, kom kovalamadığım için,kaza yapma lüksüm olmadığı için,şehirlerarası yollarda hatırı sayılır eğimleri üstelik kamplı değil günübirlik gitmeye odaklandığım için 50*34 kesinlikle candır diyorum, 53*39 ise farklı bir amaca hizmet eden bilinçli kullanılması gereken yani tamamen hız odaklı ve performans için + hedefi olanlara yani yarışa hazırlanan ve katılanlar için olmazsa olmaz bir oran diye düşünüyorum..

aynı sıkıntı bende de var 50/34 11/25 ultegra 6700 kullanıyorum kısa bacak, arka rubleyi nasıl 30 yada 32 yaparım diye düşünüyorum

aynı sıkıntı bende de var 50/34 11/25 ultegra 6700 kullanıyorum kısa bacak, arka rubleyi nasıl 30 yada 32 yaparım diye düşünüyorum
32den tam emin değilim ama 30 takılıyor kısa bacağa ?

• Beğen
Tepkiler: Homer
@inceyasar benimde arka aktarıcı kısa bacak ve kadro kulağına takılan bir aparat vasıtası ile 34 ruble ile sorunsuz kullanıyorum, bu aparat 60 TL gibi bir meblağ bilginiz olsun... Kadro kulağı uzatıcı diye geçiyor yanlışım olmasın

:ssrtcbya: :D:ssrtcbya::(Rublenin tınakları kırık ya da fazla yağ aldıysa yapar diyeceğim, ama arkadaş yolda giderken boşa dönmekten bahsediyor.. Yağ alma olayı hub da olabiliyor. Tırnaklar yapışıyor ve bırakmıyor. Ben söktüm temizledim ve şahane oldu...Ama bu konu bizi yaza atar gibi geliyor...:koptum:
Eğer güvenirsen, arka jantı gönder bana bakayım.Yapabileceğim bir şeyse yaparım. Para filan istemez... :) :harika:

Ben istanbuldan tilmen bisikletten son 1 adet kalmıştı onu aldım, sizin profil Ankara görünüyor erdoğanlar bisiklete bir sorun derim

• Beğen
Tepkiler: inceyasar
Geri