Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

@Emre Doğan 5 yıl lastik için uzun bir süre özelliğini kaybediyor belli bir zaman sonra

otomobil lastikleri için şöyle bir yazı buldum
.
Lastikler araç altında beklenen performansı yerine getirmeleri amacı ile çeşitli kimyasal ve doğal malzemelerin, teknolojik bir süreçle bir araya getirilmesiyle üretilmektedir. Üretim işlemleri sonucunda lastiğe istenen performans parametreleri kazandırılmakta, normal ve uygun koşullarda saklanması ve kullanılması durumunda en üst seviyede performans vermesi hedeflenmektedir.
Lastikler, özellikleri zamanla değişen farklı tipteki malzemelerden ve kauçuk bazlı bileşiklerden imal edilir. Lastiklerde görülen bu değişimler, iklim, saklama koşulları (sıcaklık, nem, konum vb.), kullanım koşulları (yük, hız, lastik basıncı, yol koşulları vb.) gibi pek çok faktöre bağlıdır.
Lastik ömrü konusunda, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklama şöyledir:
“Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise,gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir

bir de şöyle başlığımız vardı Lastiklerin Raf Ömrü
Lastik Ömrü

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
Scudo
@sadi imren çok teşekkür ederim. Sanırım iade edeceğim. 5 yol gerçekten uzun bir bekleme süresi.

Arkadaşlar yol lastiği hakkında yardım eder misiniz.

Btwin 700x32C kullanıyorum. 5 ay olmadı orta kısmı kabak/kabağa yakın oldu. Bu benim fren yapma acemiliğimden de olabilir. Çok sert fren yapmamama rağmen eridi. bu normal mi? Kaliteli lastikler de her blokajda bu kadar erir mi?

Bir de ben 32C lastik ile bozuk yollarda, düz toprak yolda gidebiliyorum. Eğer 28C'ye geçersem kullandığım yol sadece düz asfalt mı olmalı?

Yol bisikleti kullaniyorum daha 3 ay ara ara kullanma sansim oldu 400 km civari yol yaptim
Bisikletimde svalbe lugano patlamaya karsi direncli

700 x 25 c lastikler var

iki kere bisijletten dustum ikisindede teker kaydi sulu alanlarda performansini begenmedim.

Acaba bu lastik kalitelide ben mi yanlis kullaniyorum
yada bana yagmurda kaymayan bir lastik onerirmisiniz

28 c ye gecsem kayma sorununu halledebilirmiyim

@asibol

Yol bisikletinde frenlerken lastikleri asla kızaklamamanız gerekir. Ön tekeri kızaklarsanız büyük olasılıkla düşersiniz, arkayı kızaklarsanız lastiğiniz çok çabuk aşınır. En kaliteli lastiklerin hamuru o kadar yumuşaktır ki 1 veya 2 kere kızaklarsanız pert olabilir. O yüzden mümkün olduğu kadar sadece ön freni kullanın ve lastiğin kayacağı veya arka tekerin havalanacağı kadar sert fren yapmayın.

Ben 25 lastikle bozuk asfaltta da, toprak yolda da gidiyorum; sadece 28C ile gideceğim kadar hızlı ve rahat gidemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: asibol ve Ozicu
Düzenleme:

Daha önce 1000km lerde Michelin Power larla alakalı olumlu yorumlarımı maalesef 2000km üzerinde söyleyemeyeceğim. Lastiklerden birisi Uci Fondo'da delindi baya iç lastiğe kadar yarıldı yani. Parkurun bozuk olmasına versem de diğer lastik de 2 ayda bana 5 iç lastiğe ve yarım kalan turlara maloldu. Maalesef başlangıçta çok iyi izlenim veren Michelin Power Competition modeli bir süre sonra adeta CST ye döndü.

Gp4000s2 lerde aynı güzergahta yılda 2-3 patlama varken powerlarda son 2 ayda 5-6 patlama artık canımı sıktı. Lastikte sürekli kesikler oluşuyor. Yoldaki her türlü cam tel vs. yi adeta içine çekiyor. 4 yerden iç lastiğe kadar derin kesikler var. Michelin Power Competition modelini düşünen arkadaşlar bir daha düşünseler iyi olur. Bu fiyatlarda 6 ayda 1 lastik almak zor gelmiyorsa devam edebilirler.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
Merhaba, Pirelli P Zero 4S hakkinda yorumu olan var mi arkadaslar.

Ultegra 6800 frenlerle 28mm lastik kullanabilir miyim? Internette birbiriyle celisen bilgilerle karsilastim. Masa normalde 28mm uyumlu.

@vetohan

28mm genişliği ve yüksekliği olan lastik, 6800 frenlere sığıyor. Ancak, 28mm diye satılan her lastik her jantta 28mm olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Selam arkadaşlar. Gelecek sene bisiklet almayi dusunuyorum, sorum biraz erken ama aklima takilan birsey var.
Bisiklet surme amacim arasira spor ve hiz yapmak, bazen de uzun yola ve turlara cikmak olacak. Yol bisikleti ve tur bisikleti arasinda kaldım; sececegim bisikleti asfaltin durumunu da goz onunde bulundurursak, yol bisikletinin buraya uygun olmadigini dusunuyorum.
Acaba yol bisikleti alıp şehir bisikleti lastigi taksam nasil olur? hem hizli hem de nispeten daha konforlu olur mu?
Cevaplar icin tesekkurler. :)

@Serkan Mıstınoğlu Lugano endurance modeli iyi diye biliyorum sizinki normal Lugano mu.

Bunu evet olarak kabul ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Dün bi arkadaş 700x21 lastiklerin ziyadesiyle güvensiz olduğundan bahsetti gerçekten böyle bi durum var mı. Yağmurda çamurda yağda 700x25 sorun yaşamazken 700x21 ölümcül olabilir mi

Arkadaşlar tufo yol bisikleti lastiği hakkında bir bilgisi olan var mı ? Forum da deneyimlerinizi yada onerilerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

@HI-LAZ
Gecen ay arkadasların tavisyesi üzerine aldım ( Tufo Calibra ) cok memnunum bende tavsiye ederım acıkcası.Ama ıslak zeminde nasıl olur daha henuz yagmurla tanısmadı maalesef :)

• Beğen
Tepkiler: finarod
Merhabalar,

Sabah ki turum esnasında Eyüp civarında yolun sağ şeridinden giderken bi hayvan evladının kırdığı camlardan dolayı tekerim patladı.

Iç lastiği değiştirdim ama dış lastikte ki kesik alanen fark edilir şekilde, resimleri eklesem bu şekilde kullanmakta bi sorun olur mu acaba, kullanılamazsa tavsiye dış lastik önerileriniz neler olur acaba.

Bisikletim carraro race 012 lastik üstünde CST 700×25C yazıyor

Dosyalar

• 20181021_222349.jpg
    20181021_222349.jpg
    2,2 MB · Okunma: 165
  • 20181021_222339.jpg
    20181021_222339.jpg
    2,2 MB · Okunma: 158
  • Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Geri