Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

@Murat B.
Katılıyorum. Videoda 7 dk boyunca ben bu lastiği niye alayım sorusunun cevabını bulamadım. Bir sürü teknik şeyden bahsetti ama ben son kullanıcı olarak petro kimyadan anlamam.
Rakipleri ile karşılaştırma yapıp objektif veri sunar belki birileri.

Scudo
Valla yol bisikletinde bence kullanılacak lastikteki en önemli kriter patlamaya olan dirençtir. Specialized espoir 700x23 kullanıyorum, 5000 kmyi geçti, hiç patlamadı. Hatta aşınma bile yok henüz. Bi acayip bişey.
Bazen lastik ve pompa taşımayayım artık diyorum, sonra aklıma murphy geliyor, vazgeçiyor ve alıyorum yine

• Beğen
Tepkiler: Eroseros ve efaruk
@HI-LAZ Ben iki sezondur S33 Pro ve S33 modellerini kullanıyorum. Oldukça memnunum sertliği ve patlama direnci konusunda.

Türkiye'den almamanızı tavsiye ederim, iki katı fiyat çekiyorlar. Wiggle'dan indirimli alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: C.YILMAZ
@Murat B.
@Murat B.

Conti 4000 SII 28mm lastikleri 3000 KM kullandım. Her iki lastikte de belirttiğiniz gibi sayısız küçük kesik mevcut. Lastik ömrünü gösteren deliklerin de belirginliği epey azaldı. Arkayı 85-80, önü 80-75 psi ile, hep sıcak ya da soğuk asfaltta kullanmama rağmen, 3000KM sonunda epey "eskidi" diyebilirim.

@finarod
Neden bu kadar düşük basınçla kullanıyorsunuz ? Merak ettim sebebini.

Cenk arkadaşım tavsiyelerin için çok sağol. Continantel grand spor race lastiklerimi schwalbe dursno plas lastiklerle değiştirdim. Şimdilik deneme sürecindeyim, umarım memnun kalırım. Eski lastiklerim de çok kötü değildi ama son zamanlarda üst üste patlamaya başlamıştı, 6000 km. de ömürleri bitti. Schwalbe lastikleri dahga uzun ömürlü diye aldım. Umarım yanılmamışımdır.

@BerkEvren

28mm lastik için 80psi civarı basınç fazla bile. Ben 80 kilo olmama rağmen 25mm lastiği 90psi civarı kullanıyorum.

@Murat B.

Şu an 23mm lastik kullanıyorum. Jantım 17C. Arkada conti 4000SII, önde Vittoria Diamante Pro IV var. İkisi de 95 psi'da 25-25.5 arası ölçülüyor kumpas ile. Ve 95 psi'da bile oldukça sert bir sürüş sunuyor. 75 kiloyum, lastiklere reel olarak 25mm muamelesi yaparsam pekala içim rahat olarak 85 psi'a indirebilirim. Ama fabrika çıkışı 23mm olduğu için biraz endişe ediyorum, yani lastiğin fabrika çıkışı ölçüsünü mü yoksa janttaki reel ölçüsünü mü dikkate almalıyım kilo-psi-güvenlik muhakemesi yaparken?

@finarod

Lastiklerin yüksekliği ne kadar oluyor? Güvenlik açısından yükseklik daha önemlidir diye düşünüyorum.

arkadaşlar CARRARO cr022 claris donanım bisikletimde cst compressor lastikler var.Ayda ortalama 500-1000 km kullanıyorum fiyat performans olarak Continental ultra sport 2 folding ile değiştirmek istiyorum.sizce mantıklı bir seçim olur mu ya da almışken daha üst seri bir lastik mi almalı.. sonuç olarak başlangıç serisi bir bisiklet kullanıyorum... fikri olan paylaşabilir mi lütfen

@h.kozan

Yazılarınızın bir çoğunu okudum. Cevap yazma gereği duydum. Sonuçta burdan paylaşılan bilgiler doğrultusunda kişiler dış lastik tercihi yapabiliyor. Bu sebeple bende sadece kullanıcı deneyimlerimi paylaşacağım.
2017 yaz ayında canyon marka bisiklet aldım üstünde continental grand prix 4000s 2 dış lastiklerle beraber geldi. 6-7 ay 2000 km kadar lastikleri sorunsuz kullandım. Fakat bir süre sonra ön dış lastiğin yan kısmından yarıldığını gördüm. Bahaneyle bende dış lastikleri yenilemek istedim ve tercihimi yine continental grand prix 4000s 2 lastikten yana kullandım. Fakat aldığım dış lastikler 3-4 ay sonra 2 hafta ara ile tekrar aynı şekilde yan kısmından yarılması sonucu beni hayal kırıklığına uğrattı. Sonuçta ucuz bir lastik almıyoruz verdiğin paranın hakkını alamayınca birde yarı yolda kalınca sinir oluyorsun. Büyük ihtimal artık continental grand prix 4000s 2 lastiği kapımdan içeri sokmam. Forumun sıkı takipçisiyseniz zaten aynı şikayetler ile ilgili bir çok problem yaşandığını göreceksiniz. Ben continental grand prix 4000s 2 dış lastiklerin türkiye yolları için uygun olmadığını düşünüyorum.
2-3 aydan beri schwalbe durano plus 700x23 dış lastik kullanıyorum. Yaklaşık yeni lastiklerle 1000-1200 km görmüşümdür. Bunun 900 kmsi zaten ege turunda 7 günde oldu. Egeyi az çok biliyorsanız yolların yüzde 30'u soğuk asfalttır ve daha iç lastik değiştirmek nasip olmadı.

arkadaslar peki tubeless lastik kullananlar var mı?
schwable one pro tubeless mı yoksa ic lastikli modeli mi?

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre7055 Aslına bakarsanız lastik seçimini etkileyen birçok faktör var. Sanırım benim hafif bir kullanıcı olmam ve %70 sıcak asfalt kullanımım ve belki de nispeten temiz yollarda olmam ben de dediğiniz olumsuzluklara yol açmamış olabilir. Benim gibi kullanıcılar için pek fazla olumsuzluğu yok. Ayrıca mevcut lastikleriniz endurance yol sınıfındadır. O kadar sağlam olmaları doğaldır. Birebir karşılaştırma için başka hafif performans lastiği ile kıyaslamak daha iyi olur.

@emremusic10
yok mu fikir paylaşacak

@emremusic10
Bende ayda ortalama 600 km yapıyorum,bisikletim başlangıç modeli lastiklerim scwalbe durano raceguard şu an 800 km oldu ve patlamadı, ıslak zeminde de tatmin ediyor.continental hiç kullanmadığım için bilgim yok maalesef

Arkadaşlar Michelin Pro4 Endurance V2 lastik kulananınız var mı? Bu lastikten almayı düşünüyorum. Uzun ömürlü, patlamaya karşı dirençli ve özellikle yanakları sağlam lastik arıyorum, Conti Grandprix 4000 II leri 1000km kullanamadan yanaklarından yarıp çöp yaptıktan sonra o fiyat içime oturdu :)

Merhaba arkadaşım benim aldığım bisikletin üzerinde de Conti Grand Sport yarış lastikleri vardı 4000 kilometreye kadar pek bir sorun çıkarmadı 4000 ile 6000 kilometre arası ise bayağı başımıi ağrıttı ondan sonra Schwalbe Durano Plus Smart Guard lastik aldım şu anda 7500 kilometre deyim 1500 kilometredir kullanıyorum Hiçbir sorun yok ama performansı Contil lastiklerden biraz daha az ama olsun patlayıp insanın canını sıkmasın dan daha iyidir.

@Eser Sevinç

Lastigin omrunun , kullanim durumunun yani sira , kullanildigi soguk yada sicak asfalta gore de dergistigini dusunuyorum. 4000 II S' leri ben yaklasik , 2000km belki daha fazla da kullandim ve halen de kullaniyorum ancak herhangi bir problem cikarmadi , ama benim kullanim yerim sadece sicak asfalt oldugu icin bu durum ne kadar dogru bir tesbit bilemiyorum. ancak yurtdisindan bazi sitelerde okudugum kullanici yorumlarinda da 3000-4000km ye kadar kullanan oldugunu gordum. su an satis fiyati yurtidisinda cifti 60 usd. civarinda . dolayisyla da bence , halen , fiyat/performans acisindan en iyi secenek gibi duruyor, tabii yil icinde yapilan kilometreye bagli olarak, sahsi fikrim.

Geri