Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

hutchinson equninox 2
Yol bisikletini aldığımdan bu yana bu tekerleri kullanıyorum. Çok defa Schealbe Durano Plus ile değiştirmeyi düşündüm ama bir türlü fırsatım olmadı. Geçen yaz 1000 km'den biraz fazla yol yaptım Türkiye'de ve iki defa (biri benim yüzümden) patladı.
Taban kısmı (yere basan yeri) kalın bir teker. Memnunum yani.😁
Hele geçen yıl köye, mezara falan gitmiştim, o toprak tarla yollarında bile 3 tane büyük diken girmesine rağmen patlamamış.

Son düzenleme:
Scudo
Arkadaşlar yokmu yardımcı olacak kimse
arkadaslar carraro 062 aldım ekipman olarak yaninda direk kask aldım ama malum butceyi sıfırladım velhasıl yedek ic lastik almadan yola çıkmak istemiyorum lastik swable 700X25C yazıyor bana iç lastik tavsiye edermisiniz kit tavsiyelerinede açığım hoşcakalın

@ErzincanLee Merhaba, 2 ay önce 25 liraya aldığım iç lastik linkini kaydetmiştim. Tolga Bisiklet N11'de, az önce baktım ama 39 lira yapmışlar fiyatı. O yüzden Decathlon'dan alın derim. Çok kaliteli olmasalar da iş görürler. Yama takımı ve levye de mevcut. Hatta yama takımını ben ucuzluk pazarından aldım 5 TL. 48 yama var ömürlük. Lastiğin ebadına göre kesip yamıyorum.

250 km de bu hale geldiler, sizin lastiklerin durumu nasıl?

Benzer ama daha küçük bir yarık, ayrıca enine boydan boya mini minnacık çatlaklar oluşmuş benim rubinolarda da. Bizim ülkede bir sorun var sanırım. Bir buçuk ayda bin km olmadan niye böyle oluyorlar anlamıyorum. Doğru basınçta kullanmaya da özen gösteriyorum. Önce ön, sonra da arka lastikte oldu bunlar.
20200805_101350.jpg

@makaram Bu tarz çatlakların temel nedeni lastiğin eski olması hocam. Belirli bir raf ömrü var, o süre geçince bu çatlakların oluşması kaçınılmaz oluyor.

95-100 psi basınçla kullanıyorum
Wiggle dan cevap geldi alışveriş tutarı değerinde 1 yıl içinde kullanmam için hediye çeki veriyorlar.

Profil fotoğrafındaki kişi eğer sizseniz, tahmini olarak sizin kilolarınızda 95-100 psi basıncın aşırı yüksek olduğunu söyleyebilirim. Sizin kilolarınızda olsam ön 75 psi, arkayı da 80 psi basınçla kullanırdım. Tabii, aşağı yukarı değerler söylüyorum. Markalar genelde bu tarz tabloları sitelerinde paylaşıyorlar.

Wiggle'a da tebrikler. Tahmin ediyorum ki ürünü geri istememişlerdir belki de.

Benzer ama daha küçük bir yarık, ayrıca enine boydan boya mini minnacık çatlaklar oluşmuş benim rubinolarda da. Bizim ülkede bir sorun var sanırım. Bir buçuk ayda bin km olmadan niye böyle oluyorlar anlamıyorum. Doğru basınçta kullanmaya da özen gösteriyorum. Önce ön, sonra da arka lastikte oldu bunlar.
236309 dosyayı görüntüle

Wiggle iade alıyor mu bu durumda bilgisi olan var mı?

@Cemal Ç. Teşekkür ederim cevabınız için. Sıparişi verdim :D
Onu alın diye yazmamıştım ama iyi teker bence. 😁 Dönerken ve ya ıslak zeminde biraz tedirgin ediyor ki üzerinde diş yok gibi bir şey. 😅

236309 dosyayı görüntüle
Bunların nedeni güzel yurdumuzun yolları, pardon bezemeleri. Büyük global lastik üreticileri lastiklerine iddialı isimler veriyor. Bunu da bisikletin bir spor olduğunu düşünerek lastik sonuna "sport", "one", "Velo" gibi takılar ekliyor.
Türkiyemizin bezemeden bozma köstebek tarlası kıvamındaki, yollarını düşünerek lastik yapıp isim verseler ya.Teknolojileri yetmez.:ssrtcbya:
Mesela Continental Ultra Bezeme, Pirelli P Zero Köstebek Edition gibi.

Profil fotoğrafındaki kişi eğer sizseniz, tahmini olarak sizin kilolarınızda 95-100 psi basıncın aşırı yüksek olduğunu söyleyebilirim. Sizin kilolarınızda olsam ön 75 psi, arkayı da 80 psi basınçla kullanırdım. Tabii, aşağı yukarı değerler söylüyorum. Markalar genelde bu tarz tabloları sitelerinde paylaşıyorlar.

Wiggle'a da tebrikler. Tahmin ediyorum ki ürünü geri istememişlerdir belki de.
Min 87 Max 110 psi diye belirtilmiş lastik üzerinde

@portakallimon peki ic lastik ölçüsü ne olucak arkadaslar ilk yol bisikletim amatorum bisiklet her ne kadar orta seviye olsada bilmediğim seyler çok 700X25C lastik ic lastiktemi aynı olacak

@MertV teşekkür ederim hocam bilgi icin

Merhabalar, yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum fakat iki bisiklet arasında kaldım. Lastikler konusunda çok cahilim kullananlar veya bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bisikletlerden biri IMPAC 700×25 Race Pac lastik kullanırken diğeri Rubena SYRINX V80 25-622 kullanıyor. Bunların özellikleri nelerdir, bir kıyaslama yapmak mümkün müdür? Mümkünse hangisi daha iyidir?

Merhabalar, yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum fakat iki bisiklet arasında kaldım. Lastikler konusunda çok cahilim kullananlar veya bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bisikletlerden biri IMPAC 700×25 Race Pac lastik kullanırken diğeri Rubena SYRINX V80 25-622 kullanıyor. Bunların özellikleri nelerdir, bir kıyaslama yapmak mümkün müdür? Mümkünse hangisi daha iyidir?
İki lastiğin de çapı ve kalınlığı aynı (ISO 622 = French 700). Lastikten lastiğe sürüş karakteristiği değişiyor, ama bence lastikten değil de bisikletten seçim yapın.

@portakallimon bisikletler o kadar yakın ki karar vermekte zorlanıyorum. Biri mosso cavalier 700 claris 2020 model diğeri ise peugeot r15 sora 2019 model.
Sora olduğu için öne çıkıyor gibi duruyor fakat sora set değil, göbekleri markasız, frenleri ise tektro. Mosso ise full claris set. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Tasarım olarak ikisini de fena değil. Kadro boyu olarak ikisinin de uygun olanı mevcut. Yani gerçekten seçim yapamıyorum, lastiklerini öğrenmek istedim.

Bu lastikler iyi midir iş görür mü, imkanım olursa hangi lastiğe geçmemi önerirsiniz?

@portakallimon bisikletler o kadar yakın ki karar vermekte zorlanıyorum. Biri mosso cavalier 700 claris 2020 model diğeri ise peugeot r15 sora 2019 model.
Sora olduğu için öne çıkıyor gibi duruyor fakat sora set değil, göbekleri markasız, frenleri ise tektro. Mosso ise full claris set. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Tasarım olarak ikisini de fena değil. Kadro boyu olarak ikisinin de uygun olanı mevcut. Yani gerçekten seçim yapamıyorum, lastiklerini öğrenmek istedim.

Bu lastikler iyi midir iş görür mü, imkanım olursa hangi lastiğe geçmemi önerirsiniz?
Ben iki lastiği de kullanmadığımdan bir şey diyemem ama muhtemelen çok yakınlar. İkisi de bütçe 700x25 lastikler. Şimdi baktım da önemli bir yerden inceleme de bulamadım. Bütçe lastikler için pek inceleme yapılmıyor. Amazon puanları filan da güvenilir değil.

İş görmesi konusuda ben Rubena-Mitas markasına güveniyorum. Kendim sadece iç lastiklerini kullandım ama tanıdığım herkes dış lastiklerinden de çok memnun. Fiyatlarına bakarsak da hakkını veriyor gibi. Impac'ı hiç bilmiyorum.

Tektro R13 frenle Claris arasında da fark olduğunu sanmıyorum. Claris en alt yol seviyesi. Benim kullandığım aksam Sora, fiyatına göre kötü değil ama fırsatım olduğunda 105'e geçeceğim. Peugeot'da markasız göbek olayı kötüymüş ama. Ona bir şey diyemeyeceğim. İsterseniz firmayı arayıp sorun ne kullandıklarını.

• Beğen
Tepkiler: Muhibbi
Geri