Benim de rahatsız olduğum bi konu bisiklet üstünde sırt çantası. kışın ortasında bile 3-5 km ilk yerde bile sırtım komple terliyor.
bagaja takılan çantalar vs var ama bi sırt çantası gibi olmuyor. bisikleti bıraktığında sırt çantası ile devam etmen gerekiyor.
ben kendimce bir çözüm yolu buldum ama bisiklet arkasında bagaj olması lazım.
o bagaja sepet yada plastik kasa sabitleyip bağlamak. marketler vs atıyor o kasaları yada uygun fiyatlı temin edilebilinir.
onun üstüne çanta kolayca koyulup istendiği zaman alınabilinir. gerekirse kancalı lastikler ile üstten zıplamasın diye destek olunur.
ben böyle yapacaktım ama elimde eski ön gidon sepeti vardı. onu takınca bisiklet düzgün katlanmıyordu ( sepet takılı olmasa bile ), zaten gidon yeri bağlantı yerleri kırılmış.
kullanmadığım bu tamiri mümkün olmayan ön gidon sepetini bagajda kullanmaya karar verdim.
klipsin bi tarafını bagaja sabitledim. sepetin arka tarafındaki klipsi de söktüm sepetin altında sabitledim. aslında şimdilik çok sabitlemedim. üstten bastırarak ittirdim sıkıştı. ince bi matkap ile delikler açıp bağlayarak sabitlersem çok daha iyi olur.
sepeti oraya kolayca takıp çıkarabiliyorum, sepeti çıkarınca bagajı normal olarak yine kullanabiliyorum. sepet varkende katlanabiliyor bisiklet.
üstten de lastik geçiriyorum şimdilik bir sorun yaşamadım. yükte taşıdım bir kaç kere denemelik. bu işler ile ilgili pek becerim , malzeme bilgim yok bu kadar becerebildim ama memnunum
Fikir vermesi için foto ekleyeyim
Yine birkaç ambalaj teli ile bağladım Ama kolayca çıkartabilirim o telleri .