Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@gmfaruk
Bu videoda FSA Vision jant seti kullanılıyor. Lastiklerin havası biraz azaltılmış. Karbon jant setleri sandığınızdan çok daha sağlamdır. Tabi ki bu tarz kullanım ömrünü azaltıyor ama inanın bu jantları kaza harici kırmak kolay değil.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve Berke
Scudo
@Baki KAYAN
Baki bey bahsetmis oldugunuz cyclocross bu galiba.Yalniz dikkatimi cekti bundada one dogru bir egilme soz konusu olmayacakmi.Bunda daha dik pozizyon demissiniz ama yinede gidondan dolayi one dogru egilmek gerecek.Digeriyle ayni gibi sanki bir fark goremedim.. http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/28/4b8deda299ad70ce4261879d043cb60f.jpg

@mustafa_sayar01
Bu bisikletlerde maşa açısı yol bisikletinden daha dik olduğundan üstten tutuşlarda öne eğilmeden kullanma imkanı sağlıyor. İnternetten cyclocross yarışlarını izlerseniz daha net anlaşılacak. Asıl amaç hız olmadığından aero pozisyona geçip rüzgar direncini azaltmak amaçlanmıyor. Dropbardan daha nadir tutmanız gerekiyor. Bu nedenle kullanımı daha rahat.

Selamlar
Yol bisikletiyle özellikle yokuş aşağı viraj ve keskin virajlarda dönüş tekniği nasıl olmalıdır?

Bu arada ünce teker mazgal fkn gibi ve yol kötülüğünden dolayı düşünmüyorum onun yerine cyclecross düşündüm ama 1700 max fiyata bulabilir miyim veya son çare xrs040 alıcam ama o acaba endurance midir yani çok fazla eğilmem gerekir mi pek alışık değilim de eğilmeye

@Baki KAYAN lastik hava basıncının düzenli olarak kontrol edilmesi sıkça öneriliyor. göstergeli pompa olmadan bunu ölçmenin yolu nedir?

@fatihİ.10
fiyatlarını bilmiyorum ama direk lastik basıncını gösteren aletler var. ama en iyisi göstergeli bir ayaklı pompa almak. küçük pompalarla yol lastikleri şişirilemiyor çünkü.

@fatihİ.10
Zamanla tecrübe kazanarak elle bunu anlayabiliyorsunuz. Ama evden çıkmadan mutlaka göstergeli bir el pompası ile hava basarak kontrol edilmeli. Unutmayın doğru oranda basılan hava lastik patlamalarını minimize edecektir

@Efe Yamac Yarbasi
160 psi basan cebe sığan pompa var hocam.
tura çıktık misal yanımızda ayaklı pompa alamayız. normal pompa olacak. onlarla ölçüm nasıl yapılıyor acaba? veya herkes yanına ölçüm cihazı mı alıyor?

@Baki KAYAN teşekkürler

@fatihİ.10
bende de var onlardan topeak hpx kullanıyorum. 160 psi o aletin basabileceği en fazla hava ama üç hanelere gelebilirseniz bile o kadar zorlaşıyor ki basmak, 160 falan imkansız. günü kurtarmaya da en yakın bisikletçiye kadar süper idare ediyor tabii. 100 psi falan basan pompalar günü kurtaracak kadar bile basamıyor yol bisikletine.

Hazir tum bilenleri bir arada bulmuskrn bende sorumu hemen araya sikistirayim :) . Uzun zaman sonra bisiklet alip bu spora atilmayi dusunuyorum ve bisikleti tayvandan alma imkanim var hazir oradan aliyorken kiyayim paraya guzel bir kadroyla giris yapayim diyorum specialized roubaix sl4 sport modelini istiyorum karbon kadro bir bisiklet ilk baslangic icin iyi midir ? Karbon almak dogru mudur ilk bisiklet olarak ?
Diverge elite modelini almak isterken sinirlarimi zorlayip 2000 dolar seviyesine cikmis bulunmaktayim bir cok modele baktiktan sonra tarmac sport ile roubaix sl4 sport arasinda kaldim ve roubaix in sundugu rahatlik icin onu tercih ettim simdilik. Sorularima cevap vereek arkadaslara simdiden tesekkur ederim

B
@dnz
Bahsettiğiniz modeller orta hatta üst sınıf sayılabilecek modeller. Sizin fazlasıyla işinizi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: dnz
@Baki KAYAN forumda yeni giris yapacaklara alu kadro oneren bir cok mesaj gordum acaba yanlis mi yapiyorum diye dusunme sebebim bundandi

@dnz
alu kadrolar hor kullanılmaya daha iyi dayanır ama elinizde iyi bir fırsat varsa en verimli tercihi yapmak bence doğru olacaktır. :) alırken kadro boyuna dikkat tabii, birçok kişinin yol bisikleti tecrübesini sadece acı çekmeye dönüştürüyor.

• Beğen
Tepkiler: Baki KAYAN ve dnz
@dnz
Alü kadronun da oldukça iyi modelleri var ama iyi teknoloji ile üretilmiş bir karbon kadro her zaman bir adım önde olacaktır. Karbon - Alü karşılaştırılması ile ilgili forumda bir çok konu mevcut. Bu konulardan detaylı bilgi alabilirsiniz

@Efe Yamac Yarbasi cevap icin tesekkur ederim.Burada bisikleti deneyip dogru kadro boyunu bulmayi dusunuyorum bu dogrultuda hareket edecegim tayvana kendim gitmiyorum gitsem cok daha guzel olurdu ama kismet .180 cm boy 84.5 cm bacak ici boyum var.l beden oldugumu ve 55-57 cm kadronun olacagini dusunuyorum ama test edip kesin bir bilgiye ulasmak lazim tabiki. bende aynisini dusunuyorum hazir imkan varken alabilecegimin en iyisini almak daha mantikli geliyor.

@dnz
İmkanınız olduğundan dolayı bence de karbon alıp sağlam bir modelle başlangıç yapmanız daha iyi olur.
Roubaix biraz daha konfor, Tarmac biraz daha performans odaklı bu ikisi arasında karar vermeniz yeterli.

• Beğen
Tepkiler: mehmetbulak
Geri