Scudo Sports

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@Berke cevaplar icin cok tesekkur ederim performanstan cok konfor ve uzun sureli surusler daha onemli benim icin bu yuzden tercihimi roubaix sl4 sport modelinden yana yaptim bakalim simdi sira almaya geldi.akrabamin yolu tayvana yakin zamanda duser umarim cunku inanilmaz avantajli bir yer bu konularda turkiye ile 3 kusur milyar amerika icin 750 ile 1 milyar arasi fark var bu farklrdan dolayi onu beklemek mantikli geliyor

• Beğen
Tepkiler: Berke
Scudo
Normal boyum 176 bacak boyum 83 . 54 kadro triban 3 kullanıyorum üst boru 54 fakat sele borusunun oldugu kısım 49 mus cok sorun degil sele biraz ykarda kullanıyorum . Bisikleti epydir sürmüodum 1 ay falan olmustur 2 gün önce cıktım rüzgarda epey vardı inişli cıkıslı kafama göre rastgele bi rotadan gittim 34 km yol yaptım yorgunluk fazla yoktu fakat eve geldigimde omuz boyun kısmımda agrı vardı . Rüzgardan tutulmamı yoksa hamlıgın verdigi bişeymi arada olabildigince yüklendim genel olarak hoodlardan tutarak kullandım üst boru 54 gidon bogazı 100 . Aklıma gelen ve olmasını hiç istemedigim ise bisikletin bana uyumsuz olması böyle bişey söz konusumudur yoksa alısmak için sürekli sık sık kullansam agrılar gecer mi? Severek kullanıyorum , kullanırken keyif alıyorum ama agrılar canımı sıkıyor kafama takılıyor.

Bu arada bisikletide sizden almıstım

Ya bana ucuz bi cyclocross ya da endurance önerir misiniz?

@Uğur Recep AKGÜL

Merhaba, keyifle kullandığına sevindim. Kadro boyun normal gözüküyor, zamanla ağrılardan kurtulacağını düşünüyorum. En iyi çözüm mümkün olduğunca ara vermeden kullanmak.

Tesekkürler sık kullanonca gecerse sprun yok agrılar artar die sık kullanmaktan kacındım bu ara işler youn agrıdan işi aksatmak istemedim daha sık kullanıcam insallah ayrıca bu konu epey iyi olmus

• Beğen
Tepkiler: Baki KAYAN
@Uğur Recep AKGÜL
işte bakın arkadaşın boyu benimle aynı ama benim bacak boyu 77 nasıl kısa değil ya kısa işte :acpsnr:
@MehmetAliB.
@Baki KAYAN bacak boyunu ayakkabıyla ölçme konusunda ciddimisiniz ben her yerde çıplak ayakla ölçüldüğünü gördüm

Belki seninki normal benimki fazla uzundur. Cok takılmamak lazım allaha sükür el ayak tuuyor boy cok önemli degil

• Beğen
Tepkiler: oseka
@Uğur Recep AKGÜL yok takıldığımdan değil de kadro seçimi yaparken insanın kafası karışıyor boya göre seçince başka bacak boyuna göre seçince başka çıkıyor yoksa kısa bacak her zaman iyidir :) cavendish in de bacakları kısa bu sayede yatarak sprint atabiliyor mesela :D

Ben cavendishi bilmemde kadro secimi herzaman sıkıntı oluor ilk etapta dogrusunu bulana kadar ille sıkıntılar cıkıo sonra alısma süreci bi ara verion hersey basa sarıo falan. Senin benzetebildign biri var en azınfan bende o da yok bide öle düşün benim daha kötü demek ki :D

benimde sorum sprintle ilgili. ben sprinte hizli giris yapmak istedigimde daha kucuk bir oranla basliyorum ve belli bir sure sonra vites kucuk geliyor ve oturmak durumunda kaliyorum. buyukle baslarsamda ilk hizlanmam oldukca yavas oluyor. yaptigim sey sprinte benzemiyor. vitesler kollari downtube de :kötü: ayakta en iyi sprint antremani icin duz yolda suratli giderken en yuksek vitese alip oylemi calismaliyim? (52-12 oran en yuksek)

@Fırat Y.

Bisikleti çıplak ayakla kullanabiliyorlarsa çıplak ayakla ölçmek mantıklı olabilir:) Ama sele borusu da dahil tüm fitting ayarları ayakkabı ile yapılır. Bu nedenle bacak boyuna göre fit yapılırken kal takılı olarak ayakkabı giyilmesi gerekiyor

@Fırat Y.
Neye göre kısa, kime göre kısa? Slav ırkına göre mi, Zencilere göre mi? Zencilerin Pigme'sine göre mi, Masai kabilesine göre mi? Türkiyeden Mine'ye göre mi, Çinli Chang amcaya göre mi? Manken ajansına seçim için mi başvuracaksınız, bisiklet mi süreceksiniz? Başkalarının bacak boyunu baz alacaksanız Kudret Kurtçebe'ninkini hiç baz almayın. Onunki Usian Bolt gibi.:D
Bacak boyu üzerine akademik bir çalışma okuduysanız ben de bilmek isterim:)

• Beğen
Tepkiler: bua
Fitting ayarlari nedir ve nasil yaptirilir ?

@Bartu Bilgi
Fitting vücut ölçülerinize göre size uygun olarak kullandığınız bisikletin çeşitli parçalarının boy, açı ve özelliklerinin ayarlanması işlemidir. Ciddi anlamda uzmanlık gerektiren bu işlemi ülkemizde profesyonel anlamda yapan firma ve şahıslar mevcut

(link) glba bu

hocam 2 gündür aklıma takılan bir konu var fitting konusunda. sele ayarı tamam, onunla ilgili izlediğim, okuduğum şeyleri tamamen uyguladım. lakin gidonum seleden sadece 3 parmak (herhalde 4 5 cm eder) aşağıda. sizce bu sıkıntılı bir pozisyon mu ? burda arkadaşların fotoğraflarına bakıyorum seleler gidonlara oranla arşa değiyor :D gidon ne şekilde ayarlanmalı yardımcı olursanız sevinirim

• Beğen
Tepkiler: bua
fitting ayarı tabi ayakkabı giyilmiş olarak yapılacak sele boyunun doğru ayarlanması için başka yolu olamaz ama Kadro boyuna karar verirken bacak boyu ölçümü çıplak ayakla yapılmalı , Vücut boy ölçümü de aynı şekilde. Ayakkabı ile boy ölçümü bana pek mantıklı gelmedi. Ciddi bir kaynak gösterilirse sağlıklı olur. Öğrenmektemün memnunluk duyarım.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@MehmetAliB. altın oran diye bir şey var bu oran 1.6 civarındadır vücüdumuzun çeşitli uzuvlarının oranları bu rakamı verir bu ideal rakamdır bunun altı veya üstü çıkabilir benim söylemeye çalıştığım benim bacak boyum bu orana göre kısa bu sebeple bacak boyuna göre kadro seçince farklı boy uzunluğuna göre seçince farklı çıkıyor
(link)

@Baki KAYAN sele ve fitting ayarları ayakkabıyla ölçülecek tabi ki ama kadro boyu hesaplanırken alınan vücut ölçüleri ayakkabısız olarak alınıyor tablolardaki bacak uzunluğu değerleri de ayakkabısız olarak ölçülmüş değerler
(link)

. (bu arada mesajı tekrar düzenleme olanağı ortadan kalkmış gibi. Eskiden düzenle tuşu vardı? kaldırıldı mı ? )

@caner ünsal @Fırat Y.
Teşekkürler bilgiler için. Kastettiğim buydu zaten, bacak boyunuzu bilmeniz size doğru kadro seçiminde işe yarayacaktır. Bisiklet için bacak boyunu kullanarak sele vs ayarları yapılıyorsa bisikletin üzerinde kaller pedallara takılıyken ölçmelisiniz. Yoksa bisiklette sele ayarı yaparken bacağınızın 82 cm. olduğunu bilmeniz size fayda sağlamayacaktır. Kastettiğim buydu.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Geri