Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@Pherserd Sizin beklentinizin ne olduğu ile alakalı bir durum bu birazda aslında,yani benim pek performans vs gibi hedefim yok ben Xrs 40 kullanıyorum tavsiye eder miyim evet ederim bana fazlasıyla yetiyor. Ama Salcano sevilen bir marka değil niyeyse,gerçi herkesin kendi düşüncesi. Son 1,5 senede kullandığım 2 bisiklet de Salcano. İlk zamanlar ben de çok küfür ediyordum,asla almam bile diyordum ama baktım ki hata bendeymiş. Umarım iyi bir bisiklete sahip olursunuz, keyifli pedallamalar dilerim

Scudo
Benim başlangıcımda ilk 2 sürüşde ben neden böyle birşey aldımki diye kızdım kendime, sonraki sürüşlerde ne kadar harika bir bisiklet aldığımı farkettim :)
İlk sürüşlerde karın kaslarımda mekik çekmişim gibi yanma oldu, sonrasında hissetmedim hiç, alıştı sanırım. 1 hafta sonra 1 kilo vermişim :)

benimde şuanki bisikletim salcano bende ilk başlarda küfür ettim hala ediyorumda umursamıyorum artık

Arkadaşlar uzun inişlerde neden tam yüzü kapatan kask kullanmıyorsunuz? 70-80 kilometre hızlara çıkıldığı olunuyor inişlerde, umarım böyle birşey olmaz ama bu hızlarda kaza durumunda kafayı sadece basit bir kask koruyabilir mi?

Arabalarda bile çok daha düşük hızlarda ölümlü kazalar yaşanabiliyor, bisiklette hava yastığıda yok. 40-50 ile girilen basit bir virajda en ufak bir lastik patlaması bile insanı geri dönüşü olmayan bir yola sokabilir.

Mesela aerodinamik olmak hayatınızdan daha mı önemli uzun inişlerde arkadaşlar, diz kapakları açık bir şekilde uzun inişlerde 70-80 kilometre hıza ulaşmak cidden büyük bir cesaret.

@Cesarisback alıştım artık, durduktan sonra inmeden dengede duruyorum bir miktar, gerekirse iniyorum yoksa pedallayıp devam

@KitapSever
Yol bisikletinde kazayı yana doğru devrilip sürüklenmek suretiyle yapıyorsun. O yüzden dizlik olsun full face kask olsun gereksiz. Ama dağda her türlü kazayı yapma şansın var :D hemen hepimizin kullandığı xc' lerde de fazla aksiyon olmadığı için yoldan farklı bir güvenlik önlemi olmuyor. Daha agresif disiplinlerde ise biz görmesek bile kıyafetlerin altında bir ton koruma var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mustafa Zeybek
Hocam 60 kilometre üzeri hızlarda karbon jantla teker bir yarılsa jant falan kalmaz ki o hızlarla yandan da darbe olsan suratta asfalt yanık izleri oluşur. Yanlış görmüyorsam uludağda kaza yapan bir abi vardı forumdan yol bisikletiyle, 1-2 ayda ancak geçmişti galiba yanıklar. Ki o hızlarda yandan bile olsa bir bariyer darbesi insanın hayatını bitirir. Tepe inişlerinde vesaire zaten her türlü ekipmanlarda olsa büyük kazalarda hayati tehlike her zaman var, kemik kırığı zaten bu işin fıtratında var. :D

Merhaba salcano xrs35 mi onerirsiniz yoksa carraro cr52mi

Arkadaşlar yol bisikletine yeni başlayacağım.
Şuan elimde şehir bisikleti var,bunu satıp triban 500 veya claris setli bir bisiklet alabiliyorum 2000tl ye yakın para oluyor.Şimdi düşük sistemli bir bisiklet alsam birde bunu satması var sonuçta herkes düşük sistemli bir bisiklet aramıyor.Kafam çok karışık almışken en iyisini (f/p) almak gibi bi takıntım var.2-3 ay daha para biriktirip güzel sistemli bir bisiklet mi alsam diyorum.Sonuçta kış geliyor sıfır alsam hiç fiyat düşeceğe benzemiyor.5000 tl ye yakın para birikir2.el bir bisiklet mi yoksa sıfır min. tiagra setli bir bisiklet mi almamı tavsiye edersiniz.Şuan düşük sistemle yenisini alana kadar alışmamı tavsiye edermisiniz.

triban 520 alacagım fakat bulamadım S bedeni kalmamıs hiç bi yerde 2.eli bile yok aynı özelliklere aynı fiyat aralıgına sahip alınabilecek yol bisikleti nedir ? sıfır fiyat 3 bin (link)

Merhabalar bisiklet konusunda uzaktan yakından alakam yok . En son çocukken kullandım. Bisiklet hakkında en ufak bilgiyede sahip değilim. Araştırmalarım sonucu kafamda bir kaç bisiklet oluştu. Bianchi SLR 200 , Mosso 700 tourney , kron RC 1000 . Boyum 1.72 amacım ilk önce spor ve şehir ici gezi daha sonraları şehir dışı gezi ...

@tMisagi
Şu bisikletleri bir inceleyin;
2000 TL altı yol bisikletleri
Kadro konusunda forumda çok konu var..İsterseniz araştırın,isterseniz alacağınız yere danışın..
Bisikletle hiç alakanız yoksa,şu an 1300 liraya satılan triban 100'ü bir deneyin..Fiyat olarak çok uygun çünkü..Bu bisikletle acemiliğinizi atarsınız..Sonrasında satıp,istediğiniz bisikleti alırsınız..

@tMisagi ben Bianchi SLR200 kullanıyorum 3 lü aynakol diye ilk başta tercih sebebim olmuştu. Fakat şimdi keşke 3 lü almasaymışım diyorum çünkü 3-5 kullanım sonrasında gereksiz gelmeye başlıyor ve hız olarak bir süre sonra 40-45 leri ne yaparsan yap geçemeyeceğini anlayınca moralin bozuluyor :) sana tavsiyem kaset ruble'li 2li aynakollu bir bisiklet alman çünkü inan bir süre sonra ihtiyaç haline geliyor. Çünkü biraz hızlanayım birşeyler yapayım diye düşündüğün anda önüne ilk engel ruble çıkıyor ve maalesef 14 altı vidalılarda yok bu yüzden de göbeği de değiştirmen gerekiyor :)

@ahlaksız @orcunek teşekkür ederim bilgiler için eve şimdi geldim forumuda enine boyuna inceliyim forum baya güzel bir ortama benziyor yararlı bilgiler de var baya .

Başlangıç seviyesi yol bisikletlerin neredeyse tamamında 58 kadro boyu son üretim daha büyük kadro maalesef üretmiyorlar. 58 kadro bir bisikleti gidonun boğazı uzatmasıyla yada farklı parçalar takarak uzatsam benim boyundaki birisine ne kadar sağlıklı olur ? 61 kadro denemiş biri olarak çok rahat gelmişti. Bir kaç kez 2.el 58 kadro bisiklet kaçırmışlığım oldu. Acaba böyle bir şeyi yapmak mantıklı olur mu yoksa hiç bulaşmayayım mı ?

@MakRo

Zaten normalde de bir küçük veya büyük kullanılır ayarlarsın kendine göre sıkıntı olmaz.Örnek olarak boyum 187 inseam 85cm 56 kadro kullanıyorum 58 kullansam da olurdu.

@OnurA
197 boyum var iç bacak boyum da 92 cm :) Normalde kullandığım bisiklette aslında küçük ama ergonomi olarak yorulduğumu söyleyemem. Şuanda kullandığım mtb'de 18" kadroya sahip. Bir ara bir mağazadan 58 kadro denesem iyi olacak. Verdiğiniz bilgi içinde teşekkür ederim.

İkinci el yol bisikleti alarak başlangıcı yaptım.
Orbea Avant H 40 2016 model.
Üzerinde sıfır Schwable Maraton 700X23 patlak korumalı (3mm zırhlı) lastik var.
Toplamda üç kere sürüş yaptım.
İlk sürüşümün sonunda lastik patladı.
İkincisinde bir şey olmadı.
Üçüncüsünde iki kere lastik patladı.
Şehir - tur bisikletimde iki yıldır bir kere bile lastik patlamamıştı.
Yol bisikletine geçtiğim için pişman olmaya başladım....

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri