Arkadaşlar bir sorum daha var, şu an yeni konu açamadığımdan en alakalı başlık burası.
Bisikletimin kadro boyu bana uygun, ancak tam ucundan kurtarıyor gibi bir durumda. Bir küçük kadro boyu daha iyi olurdu, burası kesin. Ama imkanlar dahilinde bu denk geldi.
Bisikletçiliğe yeni başlamıyorum, uzun yıllardır kullanıyorum ama yol bisikletine yeni başlıyorum. Sele yüksekliğini ve ileri geri ayarını tecrübelere ve gcn videolarına dayanarak doğru bir şekilde ayarladım, şu an çok rahatım. Ancak gidon sanki biraz uzak kalıyor gibi.
Yol bisikletinin tutuş şekline yeniyim, çok farklı, kollara-bileklere yük biniyor, bunu biliyorum. Ama sırtımı-omuzlarımı rahat bırakarak elimi fren kollarının üstüne doğru attığımda, yaklaşık 1.5cm geride duruyor. Fren kollarını baş-işaret parmağı arasına alarak tutmaktan bahsediyorum, bu şekilde elim 1.5 cm geride iken daha rahat hissediyorum. Frene basmak için elimi 1.5cm ileride tutmam gerekiyor. Bu şekilde yaptığımda ise omuzlarımda gereksiz bir gerilme oluşuyor, sanki bir yere uzanıyormuş gibi rahatsız hissediyorum, sonrasında da ağrı oluşuyor.
Gidonu önden düz gidon gibi tuttuğumda çok rahatım. İlginç bir şekilde alttan aero tutuş yaptığımda da yine rahat oluyorum, daha fazla eğildiğim için omuzlar ileri gidiyor, gerilme oluşmuyor. Ama o en çok kullanılan tutuş rahatsız ediyor. Rahatlıktan kastım, gereksiz gerilme oluşmaması. Yoksa tabi ki üst gövdeye yük biniyor, yoruyor.
Araştırdığım kadarıyla gidon boğazını kısaltmak gerekiyor, fazla abartmadan 1er cm 1er cm kısaltıp denemek gerekiyor. Şu an üzerinde 10cm uzunluğunda Ritchey boğaz var. 9 cm uzunluğunda boğaz alıp denemeyi düşünüyorum, uygun mudur? Açı ayarlı almayacağım, yol bisikletinde görünüşü kötü olacaktır. Alternatif bir öneri var mı?
Hatta İstanbul içi elinde 90 yada 80 mm boşta olup denemek için verebilecek biri varsa çok iyi olur, gelip deneyebilirim.