Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@selim82 hocam, açıkçası ikinci el alma taraftarı değilim. Sahibinden veya facebook gruplarından bakıyorum sıfır bisikletten 100-200 lira aşağı veriyorlar, açıkçası ben de 200-300 lira fazla veririm sıfır bisiklet alırım düşüncesindeyim.

Açıkçası aklımda 062'de var 105 set var 2019 modelinde de 2020 modelinde de. Hatta aşağıda özelliklerini görsel olarak sizinle paylaşayım.

227371 dosyayı görüntüle

Scudo
@selim82 hocam, açıkçası ikinci el alma taraftarı değilim. Sahibinden veya facebook gruplarından bakıyorum sıfır bisikletten 100-200 lira aşağı veriyorlar, açıkçası ben de 200-300 lira fazla veririm sıfır bisiklet alırım düşüncesindeyim.

Açıkçası aklımda 062'de var 105 set var 2019 modelinde de 2020 modelinde de. Hatta aşağıda özelliklerini görsel olarak sizinle paylaşayım.

227371 dosyayı görüntüle
Aynakol ve ruble sert . Sen verilen fiyatlara bakma teklifini yap , bisiklet malesef genelde ilk alımda hata yapılan sonra düzeltmek için satıp yenisini alma yada alınan düzeltmeye çalışarak gereksiz enerji harcamanın sık yaşandığı bir hobi. Ben mosso 735 tca tiagra mı fulcrum racing jant 50 34 11 32 oranlar ile , fizik gidon bandı ve im saati ile 2600 verdim. 9 kg di ağırlığı. Benim tavsiye ettiğim bisikletler Endurance tarzı , alacaksın 3 sene bineceksin .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@selim82 hocam bilgilendirmelerden dolayı çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun. Elinize, emeğinize sağlık.

@Anonim Hocam illa ki sifir almayı düşünüyorsanız bütçeniz 105 set için sınırda. Carraro bisikletlerin geometrisi yarıştan ziyade endurance a yakın. (Alın borusu endurance bisikletlerde olduğu gibi uzun ancak üst boru maalesef fazlaca uzun özellikle küçük kadrolarda) @selim82 nickli arkadaşın dedigi gibi yeni baslayan birisi için 52-36 11-28 çok yorucu olur, özellikle de bol yokuş olan bir yerde iseniz.
Onun da çözümü var, bisikleti alacağınız yer ile önce konuşup kurulum esnasinda uzun bacak arka aktarıcı ve 11-32 (veya 11-34) ruble taktiriyorsunuz. Çıkan parçayı onlar alıyor, siz üste bir miktar fark ödüyorsunuz. Bir arkadaşıma Peugeot r14 alıyoruz, o şekilde anlaştık.
Kayseride bildiğim kadarıyla büyük bisiklet mağazaları mevcut. Carraro nun sitesinden bayilerine bakıp arayın sorun, pazarlık yapın.

Ulaşabileceğiniz Carraro hariç endurance kadrolu bisiklet çok fazla yok bütçenize uygun sıfır olarak. Bisan Grand Tour endurance geometride baktığım kadarıyla. Ama geometri tablosu hala mevcut degil.

R14-r13 için geometri tablosunu bırakayım, ruble ve aktarıcı değişimiyle Carraroya alternatif olur diye düşünüyorum. (Benzer bir problem de burada var yine. Alin borusu ideal ama üst boru fazlaca uzun olduğu için konfordan bir tık fedakarlık yapmanız gerekecek. En azından başlangıç bisikleti olarak zorlanmazsınız. (Gtr940 a bakacaksınız)

Dosyalar

• IMG-20200423-WA0003.jpg
    IMG-20200423-WA0003.jpg
    80,8 KB · Okunma: 23
Son düzenleme:
  • Beğen
@Mustaac hocam eline emeğine sağlık.

Bisan Grand Tour benim de çok hoşuma gidiyor ama ne kadar dayanıklı? Alıp kullanan kişinin gerçekten yorumlarını merak ediyorum açıkçası.

@Mustaac hocam eline emeğine sağlık.

Bisan Grand Tour benim de çok hoşuma gidiyor ama ne kadar dayanıklı? Alıp kullanan kişinin gerçekten yorumlarını merak ediyorum açıkçası.
Hocam ne Carraro nun 2020 modelleri için, ne de Bisan Grand Tour için kullanıcı yorumu bulmanız imkansız. Çünkü üretimleri daha yeni başladı. Ama size su sekilde yardımcı olayım. Dayanıklılık konusunda bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum her iki bisikletin de.

Son düzenleme:
  • Beğen
@selim82 hocam;

Yaşım: 31
Boyum: 1.87
Kilom: 93 (karantinadan dolayı)
Bacak boyu: Gündüz aklımdaydı ama gövdeme göre bacaklarım uzun.

@selim82 hocam;

Yaşım: 31
Boyum: 1.87
Kilom: 93 (karantinadan dolayı)
Bacak boyu: Gündüz aklımdaydı ama gövdeme göre bacaklarım uzun.
Kayseri hiç olmadı 😥 açık fikrimi sorarsan alüminyum aero kadrolar renkli alü.ağır jantlar. İçin bu fiyatlar çok fazla. Kayseride 2 el bisiklet yok. Benim tavsiyem 52x36 tiagra ele gitsin. Arkaya 11.32 ruble koysan bile gereksiz güç kaybı demek. Baktığın bisiklettin sora seti var . 50 34 11 30 oranları. Fiyatta daha makul. Hem ilerde değiştirmek istersen daha az zarar edersin. Performans için 56 kadro rahatlık için 58 tercih edebilirsin.

Kayseri hiç olmadı 😥 açık fikrimi sorarsan alüminyum aero kadrolar renkli alü.ağır jantlar. İçin bu fiyatlar çok fazla. Kayseride 2 el bisiklet yok. Benim tavsiyem 52x36 tiagra ele gitsin. Arkaya 11.32 ruble koysan bile gereksiz güç kaybı demek. Baktığın bisiklettin sora seti var . 50 34 11 30 oranları. Fiyatta daha makul. Hem ilerde değiştirmek istersen daha az zarar edersin. Performans için 56 kadro rahatlık için 58 tercih edebilirsin.
O boyla nerdeyse tek seçenek carraro zaten. Bir de mosso da var 58 kadro. Haklısınız r14 te sacma bir şekilde profilli ve aşırı agir jantlar var. Biz rs010 takacağız onları bayiye bırakarak. 56 kadrosu @Anonim size sınır. Ama aşırı masraf yaptıracak ekstradan. Jant, ruble, aktarıcı. Biz önceden hazırlık yaptik yurtdışından uyguna geldi parçalar. Siz Carraroya yönelin. Ya da bütçeyi arttırıp r13 bakın.

50-34 aynakol ile gelmedi bu sene bisikletler. Firmalar sözleşmiş gibi 52-36 getiriyor. Yeni başlayan için 50-34 daha uygun ama yok...

@selim82 Gereksiz güç kaybı meselesini anlayamadım hocam. Iki ucu boklu değnek. Sora setli bisiklet öneriyorsunuz 105 bakan adama, 9 yaprakla atlayacagı disliler gereksiz güç kaybı değil de ; 52-36 aynakoldaki 2 diş mi gereksiz güç kaybı? Bence iki seçenek de birbiri ile benzer. Ben şahsen sırf 50-34 aynakol var diye sora set kullanmazdım. 52-36 105 set alır 11-32 ruble takar 50-34 11-30 tadında takılırdım. Aynı orana geliyor yokusta. En azindan 11 yaprakla çatır çutur geçmezdi vitesler. Tabi sonuçta bütçe meselesi. 105 setli bir bisiklet 6000 tl yi bulacak bu değişimlerle nakitte.

Keske yol bisikletine yeni başlayanları düşünüp 50-34 compact aynakol, 11-32 ruble, 700*28 lastikler ile endurance kadro bisikletler üreten babayigitler olsa Türkiye de. Şimdilik hayal. Yine de farklı tipte kadrolar gelmeye başladı. Umarım seneye daha çesitli kadrolar gelir. Her şeye rağmen hala Türk üreticiyi destekliyorum. Bu konuda fazlasıyla milliyetçiyim. Pazar payi artacak ki yurtdışı rakipleri gibi argeye yatırım yapsınlar. Satış adetleri artacak ki farklı tipte kadrolar getirsinler.

Son düzenleme:
  • Beğen
O boyla nerdeyse tek seçenek carraro zaten. Bir de mosso da var 58 kadro. Haklısınız r14 te sacma bir şekilde profilli ve aşırı agir jantlar var. Biz rs010 takacağız onları bayiye bırakarak. 56 kadrosu @Anonim size sınır. Ama aşırı masraf yaptıracak ekstradan. Jant ruble aktarıcı. Biz onceden hazırlık yaptik yurtdışından uyguna geldi parçalar. Siz Carraroya yönelin. Ya da bütçeyi arttırıp r13 bakın.
50-34 aynakol ile gelmedi bu sene bisikletler. Firmalar sözleşmiş gibi 52-36 getiriyor. Yeni başlayan için 50-34 daha uygun ama yok...

Gereksiz güç kaybı meselesini anlayamadım hocam. Sora setli bisiklet öneriyorsunuz 105 bakan adama, 9 yaprakla atlayacagi disliler gereksiz güç kaybı değil de ; 52-36 aynakoldaki 2 diş mi gereksiz güç kaybı? Ben şahsen sırf 50-34 aynakol var diye sora set kullanmazdım. 52-36 105 set alır 11-32 ruble takar yokusta 50-34 11-30 tadında takılırdım. En azindan 11 yaprakla çatır çutur geçmezdi vitesler. Tabi sonuçta bütçe meselesi. 105 setli bir bisiklet 6000 tl yi bulacak hu değişimlerle nakitte.
Güç kaybı şu oluyor. Önde 36 var arkaya 32 taksanda 34 32 yakın oran elde etsende çevireceğin çap büyür. 50/50 1 dir 30/30 1 ama 30 30 daha verimli olur. Bisiklet hayatımın işten sonra en fazla mesai harcadığım yeri. Fazla yaşanmışlığım hatalarım ve tecrübelerim var. Bursada izmire 30 ortalama ile gidip uludağ seleden inmeden rahatça çıkabiliyorum .52 36 12 28 de kullandım. 50 34 ile bursa da bisiklete binen sporcu kardeşlerimle antrenmanlara gittim hiç sorun yaşamadım. 11 30 sora setin aralığı ile 11 32 tiagra aralığı arasında fark yok. Ama aynakol 50 34 eğer gerçek kullanıcı ise 1 sene sonra jant seti vs değiştireceğime yenisini alayım diyecek. Keyif turcusu olacak ise sora rahat rahat yeter. Hertürlü cebinden az çıkar. Aynakol fiyatı olmuş 800 900 iyi düşünmek lazım.

Güç kaybı şu oluyor. Önde 36 var arkaya 32 taksanda 34 32 yakın oran elde etsende çevireceğin çap büyür. 50/50 1 dir 30/30 1 ama 30 30 daha verimli olur. Bisiklet hayatımın işten sonra en fazla mesai harcadığım yeri. Fazla yaşanmışlığım hatalarım ve tecrübelerim var. Bursada izmire 30 ortalama ile gidip uludağ seleden inmeden rahatça çıkabiliyorum .52 36 12 28 de kullandım. 50 34 ile bursa da bisiklete binen sporcu kardeşlerimle antrenmanlara gittim hiç sorun yaşamadım. 11 30 sora setin aralığı ile 11 32 tiagra aralığı arasında fark yok. Ama aynakol 50 34 eğer gerçek kullanıcı ise 1 sene sonra jant seti vs değiştireceğime yenisini alayım diyecek. Keyif turcusu olacak ise sora rahat rahat yeter. Hertürlü cebinden az çıkar. Aynakol fiyatı olmuş 800 900 iyi düşünmek lazım.
Hak verdim hocam açıklayınca. Dediginiz gibi yeni bisiklet almak daha kolay. Elden çıkartırken zararı parça değiştirmekten her türlü yeğdir.
Ben tiagradan ziyade 105 ile karşılaştırdım sorayı. Ama ona da bütçesi uygun değil hocamın.

Ikinci el en mantıklı seçenek. Bursa, İstanbul, hatta Ankara'da çeşitlilik çok guzel. Ama Kayseri Kırıkkale deyince işler tıkanıyor.

• Beğen
@Mustaac hangisine bütçem uygun değildir hocam? Link paylaşabilir misiniz bakayım :)

Ayrıca çok iyisiniz gerçekten. Hiçbir sorumu karşılıksız bırakmıyorsunuz.

@selim82 sizin tavsiye edebileceğiniz bir bisiklet var mı hocam? Fiyat aralığı 4.000 - 5.000 TL arası.
Hocam bu mesajınıza istinaden yazmıştım.
(link)
Bu bisikletin fiyatının üzerine ruble ve aktarıcı değişim ücreti.
Ayni şekilde carraro race062 o daha pahalı.

• Beğen
@selim82 hocam bu arada iç bacak boyum 84 cm çıktı, bugün ölçtüm

edit: 92 cm hocam arkadaş ölçümü gösterdi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Maşallah ne bacak mış😁 62 kadro civarı denk geliyor. Deneme yap derim almadan. Bunun birde uzanma mesafesi önemli. Hızlı ve basit olarak bisikletin selesini metre var ise aynakol merkezinden 82 cm civarına yükseltip uzanma mesafene ve oturma dirliğine bak derim. Belki 58 de rahat edebilirsin.

198 boyum var, 94 cm iç bacak uzunluğu var. Maalesef bize göre ülke içinde bisiklet bulmak pek mümküm değil en azından belli bir bütçeyle. Beni şuanda btwin ultra 700 af kullanıyorum kadro üzerinde de, faturasında da L olarak gösteriyor 58 kadroya karşılık geliyor. Seat tube 60cm top tube 58cm, sele ayarı ile beni kurtarıyor. Şuana kadar her hangi bir kol, boyun bilek ağrısı yaşamadım. Ben ikinci el olarak almıştım. 58 kadro bir bisiklet ihtiyacınız karşılayacaktır. En son carraro 062 bakıyordunuz hatırladığım kadarı ile. Karar aynı mı yoksa var mı bir değişiklik ?

• Beğen
@Anonim carraro 053 incelediniz mi? 50-34 11-34 tiagra hidrolik fren. gayet ideal görünüyor bana. incelediyseniz seçenekler arasına almama nedeniniz nedir? ne gibi bir handikapı var sizin için? ben de ciddi bakıyorum 053 e fikir almak için soruyorum

@Anonim carraro 053 incelediniz mi? 50-34 11-34 tiagra hidrolik fren. gayet ideal görünüyor bana. incelediyseniz seçenekler arasına almama nedeniniz nedir? ne gibi bir handikapı var sizin için? ben de ciddi bakıyorum 053 e fikir almak için soruyorum
Sitesinde yazdığı üzere 58 kadrosu bulunmuyor, bulunduğunuz şehirde bir bayi varsa deneseniz güzel olur kanısındayım. Bu bisikleti forumdan @Samsam ve yeni almış olan @MertV var kendilerine sorabilirsiniz. Dişli oranları bence gayet güzel, bende 50-34, 11-28 var. İlk zamanlar %12 üzerindeki bir kaç eğimlerde zorlanma oluyordu ama zamanlar bacaklar alıştı. Yanlış hatırlamıyorsam @Abdülkadir Ergin abi de 2017 yada 18 062 kullanıyordu.

Görseller var ama geometri kısmı da boş. Kim neye göre tercih yapacak, yerli firmalar bodozlama iş yapmaya bayılıyor.

1590177810405.png

@MakRo Ruble oranları 11-34 hocam, yeni başlayanlar için oranlar harikulade..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Geri