Scudo Sports

Yol bisikletine geçtikten sonra yaşadığınız değişimler

@Voltaire tırmanırken genelde 2 ve ya 4'ü tutuyorum. Haricinde genelde 1'i tutarak sürüyorum. Alıştım zamanla. İlk zamanlar 2'den tutarak giderken trafik içinde, fren yapamayıp kırmızıda yola çıktığım oldu.😅

Scudo
@Voltaire tırmanırken genelde 2 ve ya 4'ü tutuyorum. Haricinde genelde 1'i tutarak sürüyorum. Alıştım zamanla. İlk zamanlar 2'den tutarak giderken trafik içinde, fren yapamayıp kırmızıda yola çıktığım oldu.😅

Zevk ve alışkanlık meselesi tabi ama bence 2 numara yol bisikleti için olabilecek en iğrenç tutuş pozisyonu 🙈

Ucundan tutmak, pozisyonlar, ayakta şey etmek (sürmek), keyif almak vs. rica ediyorum kimse yanlış yerlere çekmesin :koptum: :kptmya: :koptum:.
@Voltaire kardeşim, benim dropbarda bu kadar tutulacak yer yok. Ve hala öğrenme aşamasındayım. İlk kez dropbar kullanan biri olarak (2 haftalık bisiklet), neresini ne kadar tutacağımı hala öğreniyorum :D

1594976135148.png

Şimdilik boynumu vs alıştırana kadar şu şekilde kullanıyorum;

1: % 35 - 40
2: % 50 - 60
3: % 5 - 10

@suyunsesi Güle güle kullan ince lastiklerin yol tutuşu nasıl ben en çok onu merak ediyorum yani bir mtb bisikleti yada kalın lastikli bir bisikletle mukayese etmek gerekirse insana güven veriyormu acaba hizlanirken tereddüt ediyormusun durabilirmiyim diye ıslak zeminde kayıp devrilme riski bunlar kafamda deli sorular 😂😂

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Dropbar'ı neresinden tutarsam tutayım, keyif veriyor :). Hız yapmayınca ya da sert iniş olmadığı sürece en alttan tutmuyorum. Geri kalan zamanlarda ya boynuzlarından, ya da düz bardan tutuyorum. :) Şimdilik böyle rahat ediyorum, böyle kullanıyorum. Uzun süre aynı pozisyonda kalamıyorum.
Arkadaşlar bir de şunu merak ediyorum. Tırmanırken ayakta nasıl sürebiliyorsunuz? Ben eski şehir bisikletimde ayağa kalkıp sürebiliyordum. Ancak bunda denediğimde dizlerim koluma çarpıyor. Bunun bir tekniği mi var, yoksa gidon boğazım mı kısa? Halbu ki kadro bana uygun? Boyum 173, bacak boyum 78, kadro 52.
54 size daha uygun olurdu bence

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
54 size daha uygun olurdu bence
Bunu çok sorguladım hocam. Hala kafamda bu bir soru işareti olarak duruyor. Bana en başından beridir 52 kadro önerildi. Bisan kadrolarının diğerlerine göre bir tık büyük olduğu bu yüzden de boyuma uygun olanın bir rakam altını seçmem gerektiği söylendi. Aldıktan sonra çok tereddütte kaldım. Hatta forumdan tekrar tekrar sordum. O kadar ki, 54 kadro alan ama büyük geldiğini düşünen varsa buluşup test etmeyi teklif ettim. :) Cevaplar hep rahat olmam, 52 nin uygun olacağı yönündeydi. Sonuçta benden daha uzun olup, zaten satın almış ve kullanan kişilerden geldi cevaplar. Ben de 52'sini bulur bulmaz satın almış oldum. Şu an elinde bu bisikletin 54 kadrosuna sahip birisi teklif etse, buluşup baksam kafamda soru işareti kalmazdı en azından. :)

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve bonder76
@Voltaire Bende 1 numarayı yüzde 39.9, 4 numarayı yuzde60 kullanıyorum.. 2 ise yüzde0.1 oda indikten sonra ittirirken :D

@suyunsesi Güle güle kullan ince lastiklerin yol tutuşu nasıl ben en çok onu merak ediyorum yani bir mtb bisikleti yada kalın lastikli bir bisikletle mukayese etmek gerekirse insana güven veriyormu acaba hizlanirken tereddüt ediyormusun durabilirmiyim diye ıslak zeminde kayıp devrilme riski bunlar kafamda deli sorular 😂😂
Şehirden yola geçince tabiki tereddütler oluyor. Ancak henüz bu konularda tecrübemin yorum yapmaya yetmeyeceğini düşünüyorum. Hem ıslak zeminde kullanmadım, hem de keskin viraj dönüşleri yaşamadım. Tek söyleyebileceğim, kullandığım 2 hafta boyunca incelen tekerlerin verdiği korku o kadar büyük değil. Bir hafif inişte 57 km/h hızı gördüm ve öyle çok korkum olmadı. Ancak yolumun ilerisinde ıslak zemin görürsem, öncesinde mutlaka yavaşlayacağım. Henüz bisikletin tepkilerini bilmiyorum.

Şahsen benim de yol bisikletine geçer geçmez 3 ay içerisinde 4 bisiklet değişimi yapıp hala kararsızlık yaşadığımı belirtmem lazım.
Sanırım benimki yol bisikletçiliği değil yollu bisikletçilik :D ahahahah

Şaka bir yana çok sürmememe rağmen fazla kiloluda olmadığım halde ve yıllar sonra (çocukluktan sonra) yol bisikletiyle tekrar bisiklet sürmeye başlamak sağdaki, soldaki gereksiz yağları bir anda eritti.
Bacak kaslarım da hala ağırıyor :D
Ayıptır söylemesi biraz kaslandı da...

Yollarımız düzgün olsa çok daha keyifli olacak. Kalitesiz asfalt, çukurlar ve mazgallar yüzünden tam anlamıyla keyif alamasak da yol bisikleti sürmek çok zevkli. Daha az yorucu ama daha hızlı, yol bisikletinin en güzel özelliği bu heralde.

Şahsen benim de yol bisikletine geçer geçmez 3 ay içerisinde 4 bisiklet değişimi yapıp hala kararsızlık yaşadığımı belirtmem lazım.
Sanırım benimki yol bisikletçiliği değil yollu bisikletçilik :D ahahahah

Şaka bir yana çok sürmememe rağmen fazla kiloluda olmadığım halde ve yıllar sonra (çocukluktan sonra) yol bisikletiyle tekrar bisiklet sürmeye başlamak sağdaki, soldaki gereksiz yağları bir anda eritti.
Bacak kaslarım da hala ağırıyor :D
Ayıptır söylemesi biraz kaslandı da...
Çoğu bisikletçi sizin kadar bisiklet görmemiştir hocam 😂 ne zaman baksam yeni bir bisiklet 😂

@Anonim Btwin Riverside'i de dün iade ettim mesela :D
Kesinti yapıyorlar mı iade ettiğinizde? Yapmıyorlarsa, yol bisikletine geçtikten sonra ikna ve pazarlık kabiliyetinizi geliştirmişsiniz diyebilir miyiz? :)

Yollarımız düzgün olsa çok daha keyifli olacak. Kalitesiz asfalt, çukurlar ve mazgallar yüzünden tam anlamıyla keyif alamasak da yol bisikleti sürmek çok zevkli. Daha az yorucu ama daha hızlı, yol bisikletinin en güzel özelliği bu heralde.
hocam ben bunu şehir bisikletiyle aşamadığım için dağ'a geçmeyi bile düşündüm bu kötü beton asfalt ve her yeri yamalı asfalttan bıktım..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
  • Hahaha
Tepkiler: undefinable
@Voltaire
Ben de yol boşsa ve risksiz ise, keyifli sürüş için 2 ile 4 arasındaki (külahlardan hemen önceki) kısımdan tutuyorum. Ve en çok burayı kullanıyorum. Bir risk belirdiğinde buradan külahlara kaymak çok kolay. Riskli yerlerde külahlar (çift parmak frenlerde), hız yaparken / rüzgar yararken droplar. Bendeki yol bisikleti değil gerçi. Dropbar tur bisikleti (avatardaki).

@Anonim Btwin Riverside'i de dün iade ettim mesela :D
Abi sen gel ilk sevdan bisan gt’ye geri don bak orda hepimiz memnun ve mutluyuz. Basligi sen actin sonra kactin. Gel geri don bu is bitsin 😬

@suyunsesi Hayır Cylocross veya Gravel kullanmadım henüz. Umarım yakında onların da tadına bakarım :D

@Anonim Sanırım "hah işte bu" diyeceğim bisikleti arıyorum.

@vusalazeroglu O başlığı ben açmadım yanlış olmasın :D Bir de hem yeni zamlar hemde sonunun olmadığını görmekle birlikte şimdilik Carraro elimde kalacak gibi görünüyor. Satılırsa üzerine koyar yeni birşey düşününürüm. Veya ileride sıkılırsam takasa veririm. Şimdi Carraro 022'min ön maşasını Carraro 062 maşasıyla değiştirmek istiyorum fabrikadan dan dönüş geldi fakat bu bana ne kazandırır değer mi onu bilemediğim için onda da kararsızım şuan.

Yani deniyorum birşeyler... :D

Geri