Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinizde hangi lastiği kullanıyorsunuz?

Hangi lastik?

• Continental Grand Prix 4 Season

• Continental Grand Prix 4000S

• Continental Grand Prix 4000S II

• Continental Gatorskin

• Continental GatorHardshell

• Continental Ultra Sport II

• Continental SuperSport Plus

• Continental GP Force II and Attack II

• Michelin Pro4 Service Course

• Michelin Pro4 Endurance

• Michelin Pro 3-4 Race

• Michelin Dynamic

• Michelin Lithion 2

• Schwalbe Marathon Plus

• Schwalbe One

• Schwalbe Durano Plus

• Schwalbe Durano RaceGuard

• Schwalbe Marathon Supreme

• Schwalbe Ultremo

• Schwalbe Ironman

• Schwalbe Lugano

• Vittoria Rubino Pro

• Vittoria Zaffiro Pro

• Vittoria Open Corsa Evo CX & SC

• Veloflex Master

• Hutchinson Serisi

• Challenge Serisi

• Maxxis Serisi

• Rubena Serisi

• Diğer

• Toplam katılım
    939
Scudo
Vittoria adventure touring ile schwalbe slicer kullanıyorum ikiside 3 faktör kevlar koruma bantlı olup, ıslak zeminlerde vittoria nın yanal yol tutuşu ve frenajı daha çok güven veriyor ve kılcal kanalları daha fazla.. Vittoria ve schwalbe yide asfalt dışı kullanmasamda spicer 690.km de patladı ama bu ülkede bu bir ölçü değil tabi..Malum asfalttaa her şey var, 85 kilo ve 1.82 yim.
adv ouring1.jpg _detail_Spicer.jpg

Specialized Turbo Pro 23

Selamlar, yol bisikleti kullanmıyorum. Yurt dışında yaşayan arkadaşımın ricası üzerine bir şey sormak isterim. Kendisi 300 km'lik mini bir tur yapacak altındaki bisikletle
Bisiklet:
(link)
Lastikleri: Continental ultro Sport II 23
Arkadaş 85kg, 10 kg yükü olacak, sıcaklık 35-40 derece.

Mevcut lastiklerle yolda başına iş açar diye çekiniyor. Nasıl lastik kullanmalı?

Elinde bir de schwalbe maraton var 700x28 lik. Bu lastik yeterli olur mu sizce?

bende bugüne kadar hep michelin pro4 service course kullandım lastiklerden çok memnundum yumuşak hamur lu virajlarda ve düzde çok çok iyi bir lastikti tabi koruma olarak aman aman bir lastik değildi.

şimdi yeni lastik arayışı içindeyim (link) kafayı vittoria ile bozdum yuvarlanma direnci oldukça yüksek gözüküyor ıslak zemin performansı pek önemli değil benim için.

Conti almak istemiyorum güzel sağlam lastik ama çok çok büyük hayranı değilim ve biraz abartıldığını düşünüyorum.

kullanan duyan eden varsa yorum alabilirim :)

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Ben vittoria rubino pro slick kullanıyorum. Lastiğin hamuru diğer lastiklere göre çok sert. Bu yüzden yuvarlanması iyi akıcı lastik. Ayrica patlak konusunda çok iyi 8 bin km'de sadece bir kere patladı. Lastgin olumsuz yanlarına gelirsem ıslak zeminde çok tehlikeli. Şimdiye kadar en küçük yağmurda sürmekten kaçındım. Kışın bisiklet sürmeyi seviyorsanız kesinlikle bu lastiği almayın.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Kerem Özbayrak

Arkadaşlar, yol bisikleti ile tura çıkacak arkadaşa önerebileceğiniz lastik yok mu?

vittorio rubino pro kullanıyordum, gayet de memnundum kendilerinden. şu an cyclocross kullandığım için bu lastik kenarda bekliyor.
not: bu arada ankete yanlışlıkla zafiro pro işaretlemişim :O

(link)

Continental GatorSkin kullanıyorum. 3000 km'yi geçmiştir. Henüz ön-arka değişimi de yapmadım. Cam çivisi batması haricinde patlamadı. Çiviyi de eve vardığımda temizlik esnasında fark ettim. Yolda bırakmadı yani.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Kerem Özbayrak merhaba, yol bisikleti ile uzun yol için zamanında lastik tavsiyesi istemişsiniz. bende şuan aynı arayış içerisindeyim. tecrübeleriniz ve araştırmalarınız sonucunda bana bir öneride bulunabilir misiniz*

Turcu yol bisikletliler icin gaterskin"den baska seçenek düşünmek gercekten zor.

@basak10 Maalesef öneride bulunacak kadar bilgim ve tecrübem yok. Arkadaşım turu için schwalbe maraton lastikleri kullandı. Ancak dediğim gibi bir şey diyemiyorum.

Continental Grand Prix 4000S II kullanıyorum şuan ama her iki lastikte yanaklarından yırtılma yaptı, bir lastiğin yırtılması baya büyük kullanamıyorum şuan diğerininki ufak olduğu için kullanabiliyorum.
Sanırım bu da benim talihsizliğim, 120psi da kullanırken kendi kendine olan bir durum. Bu durum dışında lastikten çok memnundum.
Lastik değiştireceğim zaman Vittoria Open Corsa Evo CX veya Continental Ultra Sport II almayı düşünüyorum, o anki psikolojime ve maddi duruma bağlı:)

Hutchinson Equinox 2 kullanıyorum. Şöyle anlatayım; 14.06.2014 tarihinden beri yaklaşık 2000 kmdir kullanmaktayım, hiç patlamadı.(her sürüşten önce lastik basınçlarını mutlaka kontrol ederim)
Ufak yüzeysel bir iki kesik dışında görünen bir yıpranması da yok. Kuru asfaltta yol tutuşu iyi, ıslak yolda pek güven vermiyor(zaten yağmurda sürmeyi hiç sevmem :) )

Veloflex Master 25 kullanıyorum. 1500 km olmuştur. Daha önceden kullandığım Conti GP4000S II'ye kıyasla performansını daha iyi buluyorum ve özellikle virajlarda daha çok güven veriyor.

Michelin pro 4 kullanıyorum ve çok memnunum uzun turlar için ideal bir lastik şuana kadar bir patlama yapmadı 600 km kadar kullandım herhangi bir yırtılmada yok yarış koşmayacaklar için tavsiye ederim.

Geri