Internet uzerinde bir suru site var bisiklet mekanigi uzerine. Bunlara gore 53X11 kombinasyonunda 100 rpm'de 61 km/s, 110 - 67, 120-73 km/s hiz yapmak mumkun. "Duz yolda" diye yazilan rakamlari goruyorum, saygi duyuyorum icten ice arkadaslara.
Fatih'te oturuyorum. Antrenmanın daha başlarında Atatürk Bulvarından iniyorum. Maks. hızı görmek için basıyordum MTB ile o inişte. 50-55 KM/H'lerden geçenlerde 63 KM/H ile maks. hızı gördüm(160 kadans).. Ama antrenmanın daha başı olduğu için nabzı fırlatmamak ve enerjimi uzun bir süreye yaymak için artık, pedala olağan gücümle asılmak yerine hiç pedal çevirmeyip aerodinamik pozisyon alıp 40-45 KM/H hızında o rampayı iniyorum. Ondan sonra Beyoğlu, Beşiktaş derken ver elini Sarıyer. Bir söz vardır; Bisikletçi yokuşta belli olur diye. Bence doğru bir söz. Orada basmaya ne gerek var, zaten bırakınca 45 KM/H ile rahat iniyorsun. Hem düze geçince nabzı düşürmekle uğraşmıyorsun. Açıkçası ben buna inanıyorum ve uyguluyorum
@e7_
aynı ben, eskiden bende kazma gibi bisiklete atladığım gibi deli gibi basıyordum pedala. nabız fırlıyor tabi. gençliğin verdiği acemilikten. artık daha uslu sürüyorum. nabzı çok yükseltmeden ısınasıya kadar normal tempoda gidiyorum. ısındıktan sonra zaten bacaklar sprint atmak istiyor. rahatça sprintimi atıp sağlıklı bir şekilde yoruluyorum. keşke eskiden de böyle sürseydim
Erciyesten Develi ilçesine 14 km lik bir iniş var. Viraj zorluğu Erciyes-Kayseri inişi kadar ürkütücü değil. Hız yapılabilecek uzun düzlükler var. Elim frende indim 50+ ortlama ile freni bırakınca 60+ oluyor zaten. Orda 100+ yapılabilir ama salgıladığın adrenalin girdiğin riske değmez..
Konuyu başlatan arkadaş bir atak/sprint ile çıkılabilecek hizi sormuş ama nedense muhabbet eğim aşağı hıza dönmüş ? Şahsen hiç merak edip denemedim ulaşabileceğim hızı ancak cesaretli ve uygun yolda 100+ yapan prolar mevcut
Dünkü antrenman vari turda KOM alacağım diye daha önce max 86 km/s olan hızımı 7.13 km uzunluğundaki segmente 68.8 km/s ortalama max 91.4 km/s hıza çıkarttım. Eğimin azaldığı yerlerde 150 kadansa kadar çıktım, eğimin dikleştiği yerlerde üst boruya oturarak en aero pozisyona geçtim.
Başlık "Yol bisikletiyle en fazla hız", forumun "yol bisikleti" bölümünde, konuyu açan arkadaş "düz yolda" diye belirtmiş; fakat yazılanların çoğu MTB ile inilen yokuşlar
Okumayı öğretmeden yazmayı öğreten inanılmaz bir eğitim sistemimiz var sanırım...
Gravel sayfasında hızınızı alamadınız sanırım. Forumun bu bölümünde aero yolcu bisikletcisiyim, yol bisikletiyle ilgili hesaplama beklentileriniz var ise buyurun.
En fazla düz yol olarak trianer da 80 km yi gördüm. Yokuş aşağı muhtemelen rüzgar etkisi, yol durumu ve ağırlığın getirdiği hızlanma artısı ile anca bu değere yaklaşılabilir. Tabiki bir kamyon arkasında yada rüzgarın arkadan estiği bir yerde değilseniz