Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

max hızda ana unsurlar
en buyuk etken rüzgar.rüzgarsız hava veya kamyon arkası giderseniz çok kolaydır ancak tehlikesinden bahsetmiyorum.
aynakol-ruble oranı.52 veya 53 aynakol ve son dişlisi 11 li olan ruble
inilecek yolun eğimi.
inilecek yolun uzunluğu.uzun ve eğimli yol uçuracaktır sizi
son olarak yuvarlanma direnci düşük lastik ve kaliteli akıcı bir jant.lastiğin ağır olması inişlerde normalin aksine avantaj sağlayabilir.
max hız iyi olmanın ölçüsü değildir.avg daha önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada ve cngz
Scudo
yalnız, karşıdan araçta geliyor yaw. bu nasıl deli bi cesaret anlamadım!

@bekotechno
bu adamlar ölümle dalga geçiyorlar kendilerince. böyle insanlar çok bu gezegende. oysaki ne kadar tehlikeli ve ölümcül...bizler seyretmekle yetinelim ve fakat asla denemeyelim. canımızı pazarda bulmadık yaw!

• Beğen
Tepkiler: avkebele
@Dethagorf

Çok tehlikeli bir hız. Bu hızda önüne birşey fırlasa bitti. Kolu bacağı toplarlar orman içinden :(

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
@ÇaNakkaLeRuHu Haklısınız, zaten arkadaşlarından birisi kaza yapıyor ve ucuz atlatıyor özellikle ormanlık alanda karşıdan karşıya geçen bir hayvan olsa ona çarpmamak için gidonu ani bir şekilde kırsa büyük problem.

Düz yolda 50-55 yapılabileceği görüşündeyim tabiki sağlam bir kondisyonla, bu hızı ne kadar koruyabileceğinizde tam bir muamma.

Yokuş aşağı dağ bisikletiyle 54.1 yaptım, aynakol boşa dönüyordu.
Ama aynakolun biraz daha dişli olacağını varsayarak bile en büyük etmen olan rüzgar bir süreden sonra izin vermiyor.

Yol bisikletinin oturma pozisyonu sayesinde rüzgar direncinin daha az olduğunu düşünürsek yokuş aşağı az rüzgarda 70"lerin hatta 80"lerin bile görülebileceğini düşünüyorum.

Tabi nasıl duyabileceğinizi hala düşünmedim, orayıda siz düşünün :D

Durabileceğinizi demek istedim :)

Tam hangi noktada yaptığımı da tarif edeyim Çatalca'ya girmeden solu dönülüp sizi Selimpaşa'ya bağlayan bir yol var. Çok tatlı bir yokuş aşağı ve uzun bir yol. Eski jantlarımla (bisikletin üzerinde gelen) 70 km hızı gördüm ve disk frenin faydasını da aynı zamanda hissettim. Yol bisikleti kullanıcısıyım. Bu arada biraz da ürkerek hafif hafif frende yaptığımı belirteyim. Yeni jantlarla ve korkmadan frensiz inilirse 80 km zorlanabilir ki çok daha iyi inenler olabilir o yokuşu. Ben amatör olduğumdan kaynaklı ufak ürkmeler yaşadım :)

mtb ile bi kaç defa 75 km/h yaptım. ama yol bisikleti ile 70 i göremedim daha :D Çok sağlam inişlerde korkup fren yapıyorum. Ki orda frensiz inecek adam yoktur. Bisiklet parçalanacak. Aero durş tabii ki önemli ama mtb ile güvenlik çok daha fazla. 203mm diskler kalın lastikler amortisör kalın jantlar güven veriyor.

Vallahi size bravo. Ben dün 50 kmh yaptım yokuş aşağı. Gidona yatıp rüzgar direncini kesmeme rağmen yandan esen rüzgar şerit değiştirtti bana.

@Emre Akçay barbaros bulvarından inerken 2-3 defa yaptım. 2 defa da Ölüdeniz e inerken yaptım. ama 75 i geçemedim. Ne kadar zorlarsam zorlayayım 76 olmadı :D

Yol bisikletinin güzelliği daha eforsuz yürümesi. az güçle 30 km sabit hızla yola alıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Emre Akçay
Buradaki arkadaşlar gerçekten fena süratler yapmış bisikletleri ile anlaşılan :D
Ancak ne kadar aerodinamik oturursak oturalım bunun da bir limiti var. Yol boyunca asfalt ile olan sürtünme hep aynıdır ancak hava ile olan sürtünme hız arttıkça katsayı ile artıyor. Bu da zaten belirli bir hızdan sonra epey etkilemesi lazım. Kaldı ki 70 km den sonra pedal çevirmenin de bir işe yarayacağını düşünmüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?

@Işıklar Gazisi 40 11 dişli konfigürasyonu ile 75 km ye kadar pedal çevriliyor. Sonrasında hem hava direnci çok artıyor hem de kadans aşırı yükseliyor.

Ancak dik yokuş aşağıda pedal çevirmeden 70 km hız gördüğüm oldu mtb ile. Eğer aynı yerde yol bisikleti ile inebilsem 70 i yine geçemezdim çünki bisikleti kontrol etmek zor. Yüksek hız için pürüzsüz yol olacak ve viraj olmayacak. O şekilde hız yaparım.

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
@Işıklar Gazisi

Aynakol 50 yada 52 diş olsa idi bugün 80 + görmemem için hiçbir neden yoktu :harika:

.

• Beğen
Bebek yokuşunu, ayayorgi yokuşunu tavsiye ederim, yüksek hız görüp soluğu öteki tarafta almak isteyenler için :) Fakat mtb ile yıldız yokuşunda rahatlıkla 60, yol bisikleti ile ise rahatlıkla 80 görülebildiğini birinci elden deneyimledim. Hacıosman yokuşu ise 90km hıza kadar, anlık ruh halinize bağlı olmak ile beraber görülebilen ender ve nadide olaylardandır :)

Maks hız: 94 km/s Hacıosman yokuşu

@Savaş Karteli

Hacıosman yokuşu çok tehlikeli ve kazalı bir yokuşmuş. Vukuatlı yermiş yani. Arabalar için bile 50 km/h hız sınırı varmış. Büyük cesaret 1.5 km lik yokuşta 94 km/h. Tebrikler...

• Beğen
@ÇaNakkaLeRuHu Yukarıdan başlanıldığında ilk 700 metresi sorun değil de, sonrasında sarıyerin içerisine dönüş olan bir viyadük çıkıyor, orada bazı neidüğü belirsiz sürücüler sol taraftan sağa keskin bir şekilde giriyor, çok ama çok tehlikeli, bir sefer arkadan çarpıyordum az kalsın. O bahsettiğin 50km azami hız kuralına uyanı da bu güne kadar ancak şoför koltuğuna yeni oturmuş hanımefendilerde gördüm sadece :)

Fakat yaşımın genç olduğunu belirtir, kanımın kaynadığını, gözümün hiçbir şey görmediğinin altını çizerek, kendisine güvenmeyen insanların ya da anlık olarak tereddüte düşebilecek ruh halindeki insanların bunları denemelerini katiyyen önermem, görürsem de yaşının kaç olduğuna bakmadan uyarır, gerekirse sokak ortasında falakaya bile yatırabilirim.

Saygılarımla :)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Ben amatör bisiklet kullanıcılarının yüksek hızlara çıkmasıni doğru bulmuyorum. Tekniğini geliştirmemiş, tecrübe kazanmamış amatörün bir anlık zevk ve hırsı için göreceği hız bir anda o çok sevdiği bisikletini bir daha görememeye belki de sevdiklerini aşırı derece de üzecek bir kazaya sebebiyet verebilecegini düşünürüm.

Allah hepinimizi kazadan korusun:harika:

Yalnız 30 kilometre hızla bile ani bir düşme, çarpma sonucu çok ciddi hasarlar alabilirsiniz.

Bu işin şakası yok 70-80"le olası bir kazada ölmekten beter olursunuz, bence o kadar hız yapmayın.

Ben kasksız yapmıştım bu hızı ve yağmurda bile bazen 27-28"lere yakın hızlarda kasksız trafikte bisiklet sürüyordum.

Yine birgün yaklaşık 11-12 kilometre hızlarda bile yağmurda bisiklet sürmenin ne kadar tehlikeli olabileceğini gördükten sonra belirli bir hızı aşmamaya dikkat ediyorum.

Aman dikkat diyeyim :)

@Godzilla

Ben 5 km ile giderken yoldaki bariyer çelik refüjlere sadece şöyle bir hafifçe düşürek dayandım ve durdum. O an sıcağında hiçbir şey olmamış sandıydım. 1-2 gün sonra göbeğim ve dizlerim mosmordu :eek:ops:

• Beğen
Geri