Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

@ÇaNakkaLeRuHu

youtube denilen sitede kasksız 60 kilometre/hız yapan çocukları görüyorum abi, füze gibi geçiyorlar kask falan güvenlik sıfır

Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu

Çaktırmadan listeye benide ekleyin :D

Ama kesinlikle büyük bir yanlışın içindeyiz forum olarak %100"ümüz kask taksa keşke.
Hatta forum kurallarında kasksız kayıkçı yasaklansa müthiş olur.

Kayıt yasaklansa keşke.

Kask yasal olarak mecburi değilmiş :D

ama genel de kask takıyorum. Hatta bu aralar kollara ve dizlere koruma bile düşünüyorum. 40 yaşıma gelince down hill yapmaya başlarım.

çekmece tüyaptan 60-80 arası iniyorum tam virajda lastik patladı bisiklet 4-5 saniye tutabildim ki o arada hızı yavaşladı derken en sonunda düştüm çantamın ustunde sürükledım bisiklet ustumde ve durdum.durur durmaz hemen fırladım yol kenarına arkadan tır geliyordu kırık cıkık varmı dıye kontrol ettım 5 dakıka bekledım lastıgı degıstırıp yola devam ettım maddi ve sağlık olarak bir şey olmadı ve sürekli aynı hızlara cıkıyorum çogu zaman ancak lastik cok önemli kıytırık lastıkle denemeyın.

Millet, Sagan'dan Grepiel'dan bile daha iyi sürücü. İzlediğim yarışlarda 1.nin finişi 40 ile 56 hızları arasında tamamladığını gördüm hep.

@yavuzselimsebik Kimse düzlükte bu hızları yaptığını söylememişki. Yokuş aşağıya bu hızlara elbette çıkılır.

@trainspotting35 Yokuş aşağı dediğin dağdan aşağı inerkense olabilir 80li hızlar. Onun dışında şehir içindeki yokuşlarda 60 yapmak imkansızdır.

@yavuzselimsebik Sizi Beykent-Büyükçekmece inişine ayrıca Haramidere inişine davet ediyorum. Bunlar benim verdiğim şehiriçi örnekler daha da şehir içine girerim ama pek oraları bilmiyorum.:)

arnavütköyden mall of istanbul'a giderken 66 km/h yapmıştım. Öndeki arkadaş yavaşlatmıştı beni. İstanbul'a dönünce yine aynı yerde 80-85 yapmayı düşünüyorum.

@yavuzselimsebik

Maslak'tan Sarıyer Tüneline inen yolda mütemadiyen 90 KM/S hızları görüyorum hiç de imkansız değil :)

(link)

Burada 94.3 görmüşüm mesela.

74.8

Galaxy S7 Edge cihazımdan gönderildi

@Bora Kıraç O dediğin zaten dağdan inmek demektir. Üstelik tünele girme de var.

@trainspotting35 Kendin söylemişsin iniş diye. İnişlerde yapılan hızda marifet yoktur. Zaten pedal boşa döner. Şayet Froome gibi inmiyorsan

Evet haklısınız siz olaya ters açıdan bakıp yokuş demişsiniz. Ben de o zaman üsteki mesajımı düzelteyim Haramidere ve Devebağırtan şehiriçi yokuşlarını sizin bakış açınızla alırsak gayet güzel o hızlara çıkılır ve bu yokuşlar şehir içinde yeralmaktadır.

rubena flash 26x1.75 3mm aps lastik ile, orta yüklü bir bisiklet ile (sedona771-2006 Model:)) elmadağ inişinde max. 77.8 km/saat hızı gördüm.:cool:

lastikler sıfır, bisiklet bakımları yeni yapılmıştı.:harika:

inişte geçtiğim tüm tırlar, kamyonlar vs. düzlükte kornalarıyla selamladılar beni.:hihi:

bir daha da bu kadar hız yapacağımı sanmıyorum.:kötü:

• Beğen
Tepkiler: pancama
@Godzilla Yaşım 12-13, anneme ben bisikletle çıkıcam dedim, yok çıkma hava bozacak gibi dedi. Tabi ben çıktım, dönüş yolunda nasıl yağmur başladı anlatamam önümü göremiyorum ama o terliğin korkusundan son gaz bastım gidiyorum eve yolda bir an bir karartı gördüm ve yerdeyim. Gözümü açtım 17-18 yaşlarında bir çaycıya çarpmışım(o yağmurda o çayı nasıl taşıyordu dahası neden taşıyordu hala düşünürüm :D)
Şu sol dirseğimdeki iz o yağmurlu günün hatırası bana.
20170308_145907.jpg
Yine bir gün yaşım 14-15 aylardan nisan ben babayla işe gitmişim muhtemelen hafta sonu :D Babam arka depodan ufak tefek bir şeyler istedi, atladım bisiklete ve babam bana baktı oğlum arka dükkana gideceksin yürüyerek gitsene yağmurda binme dedi, bende yav he he dedim bindim. Dönüş yolunda ellerimde malzemeler olunca mecbur ellerimi bırakıp gidiyorum, önümde bir karartı :D Köpek çıktı bu kez çarpmayayım diye yalpalayınca düştüm ama ne oldu nasıl oldu bilmemiyorum ben bisikletle resmen kördüğüm olmuşum, çıkamıyorum bir türlü. Neyse şu sağ dirseğimdekide o günün hatırası.
20170308_150033.jpg

Uzun lafın kısası anne baba sözü dinleyelim :D Şaka şaka, hayat hatıralarla güzel, ben o izlere baktıkça mutlu oluyorum :), Tabi Allah büyük acı yaşatmasın, Amin.

Düz yolda (12,8 kiloluk CANYON marka dağ bisikleti ile ) 43 km/h yapabildim maksimum.Yokuş aşağıysa 89,8 km/h

merida scultura 300 ile düz yolda 60 gördüm. rüzgar olmasaydı ve de kondisyonum daha iyi olsaydı daha yüksek bir hız görürdüm. özellikle jantların hafifliğinden dolayı bir an rüzgar beni alıp götürecek sandım. çok savuruyordu. biraz da korkudan daha fazla yüklenmedim.

yazın rüzgarsız bir gecede yeni denemeler yapacağım.

Geri