Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

bugün 57.8 yaptım inişte, yaptığım ayarlar işe yarıyor. hocalarımın tavsiyelerine çok teşekkürler tekrardan. özellikle seleyi düzeltmem gidondaki ağırlığımı azalttı. bu arada kalleride 1 cm gibi geri çektim. çok farketti..bugün harikaydık velespitimle..😍

Scudo
hatırladığım kadarıyla belgrad ormanından inerken 80 civarı bir şey görmüştüm. Fakat inanılmaz korktum. O kadar kaptırmışım ki yoldan ormanın içine doğru giriyordum. Güzel fakat ürküttü

Yol bisikleti rekabeti ve hızı beraberinde getirir. Yol bisikleti kullanıyorum, ben hızlı sürmem, rekabete girmem diyen kusura bakmasın o bisikleti sadece görüntüsü için almıştır.
İlk başlarda bırak tırmanmaya, düz yolda bile hızlı gitmeye kondisyon yetmez. Hız tutkusu inişlerden çıkartılır. Fazla tecrübe sahibi olunmadığından, olabilecek görünmeyen, düşünülmeyen tehlikelerden bir haber cesaretle var hızla inilir o inişlerden. Bir süre sonra kondisyon artar düz yolda ortalama zorlamalar başlar. Sonraki aşaması kaçarı olmayan tırmanışlardır. Kimi zevk alır, fiziği de uygundur iyi tırmanır. Kimi uygun değildir zevk almaz, ben düz yolcuyum der. Zaten ikisinde birden çok iyi olmak çok zordur. Birisinde yoğunlaşınca diğeri zayıflar. Kimisi bu noktada kalır. Ben dağın kralıyım der sadece tırmanışları zorlar. Diğeri ben yolun rüzgarıyım der düz yolları zorlar. Kimisi ise daha genel bakar, düz yolda iyiyim, iyi tırmanamıyorsam iyi inmeliyim veya düz yolda çok iyi değilim tırmanışta telafi edip hızlı inmeliyim vb. İşin sonunda tırmanışcı da düz yolcu da başladığı yere, inişe geri döner. İl baştaki gibi çılgınca kontrolsüz inilmese de hızlı bir inişle geride kalınmaması gerektiği kavranır. Zaten o seviyeye geldiğinde o ilk zamanlarda ki gibi çılgın inişler yapmazsın. Hızlısındır ama daha temkinli, daha kontrollü ve tecrübelisindir.
O nedenle herkes iyi inemez. Ya acemi cesaretli, olacaksın yada tecrübeli, teknik bilir olacaksın.

Zaten o seviyeye geldiğinde o ilk zamanlarda ki gibi çılgın inişler yapmazsın.
Neye göre kime göre... çocukken (10~17 arası) sağıma soluma hiç bakmaz, inerdim. Herkes kızardı, deli derdi. Çok kaza da atlattım. Şimdi yine iniyorum. Sonucunu bilerek çekinmeden iniyorum. Çılgın, deli, uçuk, kaçık değilim. Kendi rüzgarımı hissetmeyi seviyorum.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Cemal Ç. Öncelikle burada neredeyse hiç birimiz otorite değiliz. Yani yazdıklarımız kendi fikirlerimiz, kendi tecrübe ve gözlemlerimiz, "Bana göre".
Kendi rüzgarını hissetmeyi sevmeyen yol bisiklet kullanan arkadaşım yok.
Herkes sonucu bilerek çekinmeden iniyor. Çekinen zaten hızlı inmiyor. Eğer dağ geçidinden sonra yan rüzgar ihtimaline karşın hazırlıklı olmanız gerektiğini veya kullandığınız lastiğin size ne kadar yatma oranı vereceğini düşünerek iniyorsanız vs vs o bahsettiğim çılgınlardan değilsiniz. 100 km/s ile inip kaza yapmanız durumunda olabilecekleri biliyor olmanız benim demek istediğim şekilde sizi çılgın yapmaz. Örneğin olmayacak hızla, açıyla viraja girmek bence çılgınlıktır. Asfaltı engebeli, asfalt eridiği için yer yer kum dökülmüş virajlı bir yolda sanki yol pürüzsüz, kumsuz gibi inmek mesela.

Demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım sayın @Ziya On Road. Herkes "deli" diyip duruyor da şahsıma, öyle bir ibare görünce hemen savunmaya geçiyorum. Yanlış anlamayın lütfen 😊.

@Cemal Ç. Rica ederim. Ben kendi düşüncelerimi anlatabildiysem ne mutlu.

IMG_20200218_134402_7.jpg

sonunda şehir bisikletiyle yaptığım rekorumu geçtim (67).rüzgar vardı, yoksa 80 e giderdi.ama korkmadım. zaman geçip alıştıkça hakimiyette artıyor. bugün tayt ta dahil tam ekipmanlıydım. kıyafet çok fark ediyor. herkese teşekkürler. (uzun süre yazmazsam bilinsinki 80 i geçmişim, ama farklı mekanda 😁)

@HakanAydn 25 derece veya 25 dereceye yakın 100-150 m uzunluğundaki bi rampada 79'u gördüm, bisikletin ağırlığı 14, benim ağırlığım 103, hakimiyet şeyi dediğiniz gibi, bi zaman sonra korkma olayı da bitiyo

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@HakanAydn 45 derece veya 45 dereceye yakın 100-150 km uzunluğundaki bi rampada 79'u gördüm, bisikletin ağırlığı 14, benim ağırlığım 103, hakimiyet şeyi dediğiniz gibi, bi zaman sonra korkma olayı da bitiyo
45 Derecelik 100-150km (aradaki 50 çok azmış gibi) rampa ? Adres verin her hafta orada sürelim :)

@BerkEvren O rampayı indikten sonra geriye çıkması sıkıntı olur gibi. 😀

@HakanAydn 45 derece veya 45 dereceye yakın 100-150 km uzunluğundaki bi rampada 79'u gördüm, bisikletin ağırlığı 14, benim ağırlığım 103, hakimiyet şeyi dediğiniz gibi, bi zaman sonra korkma olayı da bitiyo
Güzel rampaymış, yarısını çıkınca 3 Everest ediyor...

45derecelik rampada bisikelte gerek yok, seni zaten asagi surukleyecek :D

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@Yunus Emre KÜÇÜK 18 bence rakamları ve birimleri bir çek edin. 45 derece eğim yoktur size öyle gelmiştir büyük ihtimalle, 100-150 km değil, metre doğru anladıysam...sonuç itibarıyle 79 km hız için tebrikler..👍
Screenshot_20200304-205455.png

buda bizimki, naçizane...🙂

he pardon ya, hata ile "km" yazmışım, "m" olacak o, ayrıca google görsellerinden 45 derece rampaya baktım da baya bi yanılmışım, gözümde büyüttüm galiba, anladığım kadarıyla benim indiğim rampa en fazla bunun yarısı, 20-25 derece falan, belki daha az : D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ben Triban 520 ile 65 kmye yaklaşmışım. Gerçi çok bir hız değil ve ilk defa da bu hıza çıkmadım. Fakat ilk kez bu hıza yaklaştığım zaman korkmuştum. Gözüm hızı gosteren saate kayıp duruyor, sakin olmaya çalışıyordum.

Oysa bu resimdeki turda 65 km'ye yaklaştığımın farkında bile değildim. Uygulamada max. Hızı görünce şaşırdım.SmartSelect_20200526-131624_Strava.jpg

D55752A7-1D4F-49B4-BECF-168BC37C75CC.png
Mtb ile mudanya rampasında(%7 eğimli) 60-75 km arası görüyorum rüzgar yoksa 😬

Su yasaklar bitsin burada saglam bir inis var ben de bir deneyeyim

• Beğen
Tepkiler: Herbiezoom
Geri