Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Scudo
Yok havaalanı inişi Necmeddin hocam ama yeminle inanılmaz tehlikeli 😊 Bir daha tekrarını yapabileceğimi sanıyorum.
Evet orası yüksek Sivastan . 82 km çok iyi ve çok ta korkutucu. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Voltaire gerçekten yürek ve cesaret ister.

MTB ile bugün 61 km hız.yol bisikleti ile 71 km hız yaptım.Ama GPS hız verileri.

@Voltaire gerçekten yürek ve cesaret ister.

Bir defalık "yürek" yeterli oldu bana 🙈

Bu hızda fark ettiklerim: Arka janta küçücük bir akort gerekiyordu ve bunun çokta sorun olmayacağını söylemişti servisteki arkadaşlar. Gerçekten haklıydılar. 0'dan 65-70 gibi hızlara çıktığım oldu ve denildiği hiç sorun yaşamadım fakat 80 üzeri çıktığımda arka tekerden patlamış gibi sesler gelmeye başladı. Yani arka alt taraftan "vurma" sesleri ve hissi... Ben akort yüzünden olduğunu düşünüyorum ama belki başka bir sebeptir. Birde benim makineye özel bir durum olabilir, çok dik ve uzun bir yokuş olduğundan dolayı (ve ben birazda tırstığım için) aşağı fren yapa yapa indim (Bahsettiğim yerden frensiz inen herkes rahatlıkla 90-95 belki 100 yapabilir) ve bir süre sonra frenlerden metalik sürtünme sesleri gelmeye başladı. O an aklımdan geçeni aşağıya resim ve şarkı olarak bırakıyorum :)

Alev alev yandığım doğru
Küllerinden doğar mıyım sana doğru
Kendimi arıyorken olmaktan korktuğum Yerdeyim
Sendeyim
Al beni
Ne
Yaparsan
Yap!..

hayalet-surucu-2-intikam-atesi

Resim kaynağı: (link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kontrolsüz şekilde rampalarda salmamakta fayda var nerden ne çıkacağı belli olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Daha önce bu konu içerisinde bir kaç kez yazmıştım.
Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Spor aktivitelerini takip etme konusunda zirve yapmış bir marka olan Garmin'in cihazları bile, GPS üzerinden yada diğer sensörlerden aldığı bilgileri (zaman, zaman) hatalı gösterebiliyor. Örnek olarak siz yoldan gittiğiniz halde, sizi strava'da apartmanların üzerinden gitmişsiniz gibi gösterdiği yada anlık sinyal problemi sebebiyle maks. hızını 100-120 km/s olarak ölçtüğü gibi. Yeni çıkan cihazlar ve güncellemeler ile artık bu sorunların bir çoğu aşılmış durumda.

Bu kadar yazdık altını da doldurayım. (isteyene sürüşün linkini özel mesaj atarım. Aşağıda örnek bir sürüş bulunuyor, maks. hız konusunda aranızda beni geçebileceğini düşünen varsa hemen çalışmalara başlasın! Nasıl da hava attım ama peh.

Aşağıdaki güzergahta 122 km/s hız yapmış gibi görünmem sizce ne kadar mantıklı? Bu hatayı yapan cihaz Garmin Edge 510 yada 1000'di şu an net hatırlamıyorum. Edge 510'u satıp Edge 1000 almıştım bu sıralar. Böyle bir hız söz konusu değil, çünkü burada hatalı bir ölçüm var.

Özetle; donanımsal olarak daha basit bir yapıda üretilmiş cihazların maks. hız yada diğer verilerine "her zaman" çok güvenmeyiniz. Teker çapınızı bu cihazlara mutlaka doğru giriniz.

Adsız.jpg

Son olarak, forum ortamına bir şey yazarken kimseden izin yada diğer bir ifade ile izacet almaya ihtiyacım yok. Terbiyeyi de bu yaşımda bir başkasından öğrenecek değilim, herkes kendi işine gücüne baksın. Mesajımı beğenmeyen, yönetime şikayet edebilir bu kadar basittir.

@erdlylmz Peki hem aplikasyon hem gösterge aynı hızı gösteriyorsa onada mı şaibeli yaklaşacağız? Biri 77 diğeri 80 ..bu nasıl olabilir..Hem 20 yi 40 ı 60 ı gösterince doğru 80 i gösterince mi yanlış...? 5 ayrı ölçüm ve noter tasdiğiyle mi paylaşım yapalım? 🙂..Belki motosikletle yapıyoruz bu hızları, sırf burada hava atmak için? 🤔

Daha önce bu konu içerisinde bir kaç kez yazmıştım.
Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Spor aktivitelerini takip etme konusunda zirve yapmış bir marka olan Garmin'in cihazları bile, GPS üzerinden yada diğer sensörlerden aldığı bilgileri (zaman, zaman) hatalı gösterebiliyor. Örnek olarak siz yoldan gittiğiniz halde, sizi strava'da apartmanların üzerinden gitmişsiniz gibi gösterdiği yada anlık sinyal problemi sebebiyle maks. hızını 100-120 km/s olarak ölçtüğü gibi. Yeni çıkan cihazlar ve güncellemeler ile artık bu sorunların bir çoğu aşılmış durumda.

Bu kadar yazdık altını da doldurayım. (isteyene sürüşün linkini özel mesaj atarım. Aşağıda örnek bir sürüş bulunuyor, maks. hız konusunda aranızda beni geçebileceğini düşünen varsa hemen çalışmalara başlasın! Nasıl da hava attım ama peh.

Aşağıdaki güzergahta 122 km/s hız yapmış gibi görünmem sizce ne kadar mantıklı? Bu hatayı yapan cihaz Garmin Edge 510 yada 1000'di şu an net hatırlamıyorum. Edge 510'u satıp Edge 1000 almıştım bu sıralar. Böyle bir hız söz konusu değil, çünkü burada hatalı bir ölçüm var.

Özetle; donanımsal olarak daha basit bir yapıda üretilmiş cihazların maks. hız yada diğer verilerine "her zaman" çok güvenmeyiniz. Teker çapınızı bu cihazlara mutlaka doğru giriniz.

237636 dosyayı görüntüle

Son olarak, forum ortamına bir şey yazarken kimseden izin yada diğer bir ifade ile izacet almaya ihtiyacım yok. Terbiyeyi de bu yaşımda bir başkasından öğrenecek değilim, herkes kendi işine gücüne baksın. Mesajımı beğenmeyen, yönetime şikayet edebilir bu kadar basittir.

Resimde gördüğünüz sensörlü göstergedir. Yazdığım gibi ayrıca eş zamanlı GPS ile de kayıt ettiğim bir hız denemesiydi. Dilerseniz onuda paylaşırım. Ayrıca gps takibininin doğruluğunu araçla da teyit ettim. Bilmem anlatabildim mi?

Diğer konuya gelince: Sizin dandik sistemleriniz veya başınıza gelen talihsizlikler, konum sapması gibi olaylar beni zerre ilgilendirmiyor. İcazet almanıza gerek yoksa insanlara çamur atmaktan vazgeçerseniz kimse sizin "saçmalıklarınızla" uğraşmaz; ortaya laf atıp sonradan kıvırmakta bir marifet sayılmaz.

Son olarak: terbiye ihtiyacınızı siz değil ancak karşınızdaki davranışlarınıza göre karar verebilir ki bence fazlasıyla terbiyesiz olduğunuz ortada. Öyle olmasa omurgalı davranır, karşınızdakilere çamur iftira atmazsınız.

Kontrolsüz şekilde rampalarda salmamakta fayda var nerden ne çıkacağı belli olmuyor.
81 km/sa hıza ulaşmıştım yaklaşık %10 dan fazla bir eğimli yerde. Kaza kaçınılmaz oldu keskin bir viraj çıktı önüme duramadım bariyerlerde buldum kendimi.
Mucizevi şekilde ne bende ne de bisiklette en ufak hasar yok şükürler olsun kötü düşmüştüm ama.

Konudan sapmayalım kazanın verisi 81.4 km/sa hızdan sonrası zaten 0 km/sa :snzdglsn:Screenshot_20200817-175319_Strava.jpg
80 le vurmadım tabi bariyere fren yapmıştım 40 la falan vurduğumu varsayıyorum bunu da not olarak ekleyeyim.

15 Mayısdan öncekiler AppleWatch3 ve strava kaydı sonrakiler ise Garmin Edge 530 bundle, maksimum hıza göre tüm aktiviteleri sıraladığımda böyle oluyor sanırım bi 80 görümüşümdür gerçekte.

1597676506238.png

Not: (link) sitesinden bisiklet özellikleri ve kadans ile mantıklı hızların ne olduğu ölçülebilir.

Konuyu açan arkadaş bir atak sonucu ulaşılabilecek en fazla hız miktarını sormuş ama konu dön dolaş eğim inişi hıza gelmiş. Madem konu dağılmış bende dün yaptığım sürüş esnasında bir eğimde ulaştığım hızı bırakayım şuraya. Daha hızlanabilirdim ancak yandan rüzgar ediyordu, jant setim 55mm ön teker savurmaya başladığı için frenlemek zorunda kaldım

Screenshot_20200817-170114_Strava.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Geri