umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.835
- Bisiklet
- Trek
Hocam matematik ya da istatistik bu konuyla alakalı değil. Fizik alakalı. Fiziken de imkansız değil, kimse size imkansız demedi. Sabahtan beri soylemediğim şeyler söylemişim gibi beni itham ediyorsunuz. Bu imkansiz değil ama çok çok zor bir iştir özellikle amatörler için.Sizden son bir iyilik istiyorum. Tamam, size göre matematik yani istatistik olarak imkansız ama hani bir şekilde yokuş aşağı bisikletle ben 90km/s üzerine çıkmayı başarabilirsem, bunu size nasıl kanıtlayabilirim? Tamam, GPS/uydu verileri ve eş zamanlı aşağı yukarı aynı verileri sunan bisiklet bilgisayar sensörleri, içi hava dolu boş şeyler, geçersiz, kabul. Peki, size nasıl bir kanıt sunmam gerekli yardımcı olur musunuz? Hani şununla kayıt alırsan kabul dediğiniz şey nedir? +Olur da ben bu hıza çıkarsam, siz bunu nasıl açıklayabilirsiniz? Fizik kanunlarına karşı mı koymuş olurum? Teşekkürler.
İlk basta iddianiz da 95 ti simdi 90'a düştü. Aradaki 5 km fark küçük gözüküyor ama yine sabahtan beri bu 5 km farkın gereken güç için 2 kat fark edeceğini anlatmaya çalışıyorum size.
Size kimse gps ya da sensör de boş demedi, bunlarin hatali olabileceği söylendi yine söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi davranıyorsunuz.
Kendimi tekrar etmekten bıktım ama daha önceki mesajlarda garmin benzeri sensorden ve gps ten ölçen uygulamalar iyi veri sunar dedim ama hala sormaya devam ediyorsunuz.
95 km/s hızına çıkarsanız fizik kanunlarına da karşı koymazsanız, bunu yapan pek çok insan var ve bu mümkün. Sizi de zor bir is başardığınız için tebrik ederiz.
Ama bunların hepsinden önce lütfen okuduğunuzu anlayın ve beni yazmadığım şeyleri yazmakla itham etmeyin.