Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Sizden son bir iyilik istiyorum. Tamam, size göre matematik yani istatistik olarak imkansız ama hani bir şekilde yokuş aşağı bisikletle ben 90km/s üzerine çıkmayı başarabilirsem, bunu size nasıl kanıtlayabilirim? Tamam, GPS/uydu verileri ve eş zamanlı aşağı yukarı aynı verileri sunan bisiklet bilgisayar sensörleri, içi hava dolu boş şeyler, geçersiz, kabul. Peki, size nasıl bir kanıt sunmam gerekli yardımcı olur musunuz? Hani şununla kayıt alırsan kabul dediğiniz şey nedir? +Olur da ben bu hıza çıkarsam, siz bunu nasıl açıklayabilirsiniz? Fizik kanunlarına karşı mı koymuş olurum? Teşekkürler.
Hocam matematik ya da istatistik bu konuyla alakalı değil. Fizik alakalı. Fiziken de imkansız değil, kimse size imkansız demedi. Sabahtan beri soylemediğim şeyler söylemişim gibi beni itham ediyorsunuz. Bu imkansiz değil ama çok çok zor bir iştir özellikle amatörler için.
İlk basta iddianiz da 95 ti simdi 90'a düştü. Aradaki 5 km fark küçük gözüküyor ama yine sabahtan beri bu 5 km farkın gereken güç için 2 kat fark edeceğini anlatmaya çalışıyorum size.

Size kimse gps ya da sensör de boş demedi, bunlarin hatali olabileceği söylendi yine söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi davranıyorsunuz.
Kendimi tekrar etmekten bıktım ama daha önceki mesajlarda garmin benzeri sensorden ve gps ten ölçen uygulamalar iyi veri sunar dedim ama hala sormaya devam ediyorsunuz.

95 km/s hızına çıkarsanız fizik kanunlarına da karşı koymazsanız, bunu yapan pek çok insan var ve bu mümkün. Sizi de zor bir is başardığınız için tebrik ederiz.

Ama bunların hepsinden önce lütfen okuduğunuzu anlayın ve beni yazmadığım şeyleri yazmakla itham etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
Hocam matematik ya da istatistik bu konuyla alakalı değil. Fizik alakalı. Fiziken de imkansız değil, kimse size imkansız demedi. Sabahtan beri soylemediğim şeyler söylemişim gibi beni itham ediyorsunuz. Bu imkansiz değil ama çok çok zor bir iştir özellikle amatörler için.
İlk basta iddianiz da 95 ti simdi 90'a düştü. Aradaki 5 km fark küçük gözüküyor ama yine sabahtan beri bu 5 km farkın gereken güç için 2 kat fark edeceğini anlatmaya çalışıyorum size.

Size kimse gps ya da sensör de boş demedi, bunlarin hatali olabileceği söylendi yine söylenmemiş şeyleri söylenmiş gibi davranıyorsunuz.
Kendimi tekrar etmekten bıktım ama daha önceki mesajlarda garmin benzeri sensorden ve gps ten ölçen uygulamalar iyi veri sunar dedim ama hala sormaya devam ediyorsunuz.

95 km/s hızına çıkarsanız fizik kanunlarına da karşı koymazsanız, bunu yapan pek çok insan var ve bu mümkün. Sizi de zor bir is başardığınız için tebrik ederiz.

Ama bunların hepsinden önce lütfen okuduğunuzu anlayın ve beni yazmadığım şeyleri yazmakla itham etmeyin.

Teşekkürler. Siz ve bir arkadaş daha aynı şekilde muhalif şeyler yazınca "siz" deme gereği duydum ama haklısınız özür dilerim. Ben dikkat ederseniz 90 ve "üzeri" diyorum halen. Diğer yandan, beni hiç tanımadığınız halde, o birçok kişiden birisi olamayacağıma nasıl karar verdiniz merak ettim? Son olarak Garmin mesajınızı görmedim ama şimdi size yaptığım hızı ispat etmek için bisikletimin ücretine denk gelen bir gps cihazı mı almam gerekli?

Teşekkürler. Siz ve bir arkadaş daha aynı şekilde muhalif şeyler yazınca "siz" deme gereği duydum ama haklısınız özür dilerim. Ben dikkat ederseniz 90 ve "üzeri" diyorum halen. Diğer yandan, beni hiç tanımadığınız halde, o birçok kişiden birisi olamayacağıma nasıl karar verdiniz merak ettim? Son olarak Garmin mesajınızı görmedim ama şimdi size yaptığım hızı ispat etmek için bisikletimin ücretine denk gelen bir gps cihazı mı almam gerekli?
Hocam ben size "yapamazsınız" da demedim. Israrla aynı şeyi yapmaya devam ediyorsunuz.

Garmin benzeri diyorum siz bisikletimin ücretine denk gelen cihaz mi almam gerek diyorsunuz.

Sizden ricam lütfen daha dikkatli okuyun, beni yazmadığım şeylerle itham etmeyin ondan sonra devam edelim bu konuya.
@umutcelik serbest düşüşü bisikletle inişte 80 i geçtiğimizi açıklamak adına dile getirdik...Sonuçta yerçekimine karşı güç ne kadar azsa hız o kadar artar, kah arkadan esetek kah karşıdan eseni azaltarak...Aerodinamiyi gözden kaçırıyoruz, bir ok ucu, kanat ile düz bir masa birbirinden farklı..sizin "biraz arttırır" dediğiniz konu başlı başına bir branş...Motoru olmayan gemileri itiyor rüzgar...Başta dediğim gibi 80 olur diyorsanız 85 i mi irdelesek..🙂
Yer çekimine karşı güç ne kadar azsa hiz o kadar artmaz, kutleye bagli olarak ivme artar. F = m×a

Ivme ile hiz bağlantısı ile bilgilerinizi gozden geçirin, ardından yüzey alanı, aerodinami gibi konuları konusalim.

@umutcelik Hocam bu formülü serbest düşme içinde kullanabiliyormuyuz? Yani burada sözkonusu olan serbest düşme ise sürtünme sıfır olsaydı hız artmazmıydı? Ben fizikle alakalı biri değilim, ama serbest düşmenin ne olduğunu az çok biliyorum ve yetiyor..Serbest düşmede kütlenin önemi var mı?
İvmeli artması için uygulanan kuvvetinde artması gerekiyor..ama biz sadece hızdan bahsediyoruz, ivme ne alaka..durun bende bir serbest düşme formulü patlatayım netten..😁az sonra..

Benim en yüksek çıktığım hız 67 stravanın yalancısıyım. Genelde hız benim için çok önemli bir şey değil hatta bazı rampa inişlerinde çekiniyorum da parmak kalınlığında lastik üzerinde gidiyoruz. Böyle yüksek hızlarda düşme halinde neler olacağı aklıma geliyor, tabi bunları evde verileri incelerken düşünüyorum. Zamanında yoldaki bir taş yüzünden yokuş aşağı giderken düşen arkadaşım aklıma geliyor. Kırık vs yoktu ama sol tarafı komple soyulmuştu adam 2 ay sağ tarafına yatmış ve sürekli böyle olunca da sağ tarafı da yara olmuştu.

Yokuş aşağı istemde 70'in üzerine çıkacağımı düşünmüyorum. 63 kiloyum, boyum neredeyse 2 metre bisiklette kapanmam söz konusu bile değil, kaldı ki arka harici bir yönden rüzgar gelince yaprak gibi oynamaya başlıyorum. Ben daha çok yokuş çıkışlarını seviyorum, yarışır gibi çıkmıyor olabilirim ama durmamaya özen gösteririm.

V=gxt...tabi burada sürtünme yok..hız doğal olarak kütleden bağımsız sadece zaman ve yerçekimi (gravity)

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
V=gxt...tabi burada sürtünme yok..hız doğal olarak kütleden bağımsız sadece zaman ve yerçekimi (gravity)

Hocam bir de bisiklet serbest düşme değil. Benim paylaştığım sitede epey derin incelenmiş, kuruduğu modeli açıklamış arkadaş. Ben aklımda kalanlari yazdim, site çok daha iyi kaynak benden.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@umutcelik Değil ama tek fark katedeceği yolun uzaması, serbest düşen cisimle aynı hıza ulaşsada yolu uzun olduğu için geç düşüyor.(sürtünme 0için)..Ama hız aynı, e bizde hızı konuşuyoruz..🙂..Bir paraşütçüden farkı yok hız olarak (0 sürtünme olsaydı)..

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Hocam videoda hız vb göstergeleri hangi uygulama ile eklediniz

Garmin Virb Edit diye bir program var, ücretsiz.

Strava' dan yaptığınız tura ait gpx dosyasını export ile elde ediyorsunuz.

Daha sonra bu video ile konumu eşleştirmeye çalışıyorsunuz. Benim videoda bir - iki saniyelik senkron kayması var.

Programdan istediğiniz verileri (kadans vs.) seçip buna uygun göstergeleri ekliyorsunuz, gerisi biraz uzun edit işlemi.

Düzenleme: (link)

Son düzenleme:
Göstergeye dikkat beyler, km değil, mil hesabı...😁😂🤣

Şaka bir yana Kargı inişindeki beni gördüm.. 😁..77 km hız rekorum, 73 ve 75 yapmışlığım vardı öncesinde..Yapabilmemi 40 yıllık motorculuğuma bağlıyorum bu arada, alet stabilse, frenleri iyiyse, yol bozuk değilse, trafik yoksa frenlemiyorum...Bir önceki bisikletim giant tcr dı ve ilk aldığımda çin karbon jantların dengesizliği yüzünden 45 i geçememiştim...İlk bisikletim carraro sportive 227 ile 69 du rekorum..O yüzden 77 km ye eminim..
Motosikletle 295 km hız gördüm kadranda...

168200_182279631799742_100000531187703_544534_7232074_n-1.jpeg

Cancellara, Contador, Vinakurov, Samu Sanchez ne inerdi be arkadaş. Onlarınki hız çılgınlığı değil, sanatın ta kendisiydi. :DÖzlemişim beya eskiyi.

GPS yanlış ölçüyor, teker sensör kalibresini de yanlış yapmışlar. 83 falan yazıyor ama gerçekte 20 falan 🤭 Herkesin iyiliği için lütfen beni forumdan uzaklaştırın 🤦🏻‍♂️
Hocam bu arkadaşlar kadar yetenekli olduğunuza inanıyorsanız, sizin de bu tür videolar çekip sponsorluklar almanız için hiç bir engel yok. Başkalarını da mahrum bırakmayın böyle güzel şeyleri izleme zevkinden.
@umutcelik motor grubuyla videosu olan bu mu acaba?
Motor grubu olayını bilmiyorum hocam. Bu arkadaşların da izlediğim videoları hep bunun gibi iniş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bu benim oldukça ilgi duyduğum ve merak ettiğim bir konu. Yüksek hızlara çıkan herkesin elde ettiği verilere saygım var ancak yokuş aşağı değil de düz yolda ulaşılan hız bence bu konunun öznesi olmalı. Yokuş aşağı işin içine bizim fizik gücümüz ya da bisikletimizin aerodinamiğinden öte direk eğim faktörü giriyor. Daha "el emeği" bir şeyler görmek istiyor insan.

Geri