düz yolda ilk aldığımda yol bisikleti ile sahilde rüzgar olmadan 55 km yapabiliyordum ağırlık önemli değil diyenlere inanmayın lastik ve jant vites sistemi çok fark ediyor.
4 farklı lastik ile kullandım inanın lastiklerin yarım kilo ağırlaşması bile inanılmaz hızınızı düşürüyor. kondüsyonum artmasına rağmen lastikler ağırlaşınca hızım düştü. daha hafif jant seti lastik ve vites sistemi ile aradaki farkı düşünemiyorum özellikle teker sisteminin hafifliği çok büyük etki ediyor. birde full karbon ve alimınyum bisiklet ile aradaki fark belli. 1 kilo 2 kilo fark eltbette edecektir tabi yarışçılar 100 gramın bile hesabını yapıyor onlar için 1 saniye bile önemli o yuzden.
ben şunu da anlamıyorum neymiş yol bisikleti kask vs yarışçı değilsen neden kullanıyorsun yolda kullanıyorum 15 kiloluk down hill mtb ile neden kendimi asfaltta yorayım. ormana dağa çıkmıyorum sonuçta, her bisikletin kullanım alanı farklı...
maksimum rüzgarsız havada bir kaç denememde düz yolda 55 gördüm. arkamdan gelen arkadaşlarda olmuştu sahil yolunda pek kimselerde yoktu daha doğrusu 3 4 bisikletli vardık sadece rüzgar duvarında kalmalarına rağmen 500 metre sonra nefes nefese kalmışlardı tabi uzun süre zorlamak o hızları pek mumkun değil.