ali son noktayı koymuş
aslanım benim
ama ne varki arkadaşlar galiba birçoğumuz bu hızları yaparken fizik kurallarını unutuyoruz. hatırlasak o kadar hızlanamayacağımızı biliriz ...
gölbaşı-malatya arasında(giden varsa bilir) ozan köyünden sonra yaklaşık 5-6 km yokuş aşağı bir yol var. arabayı serbest bıraktığınız anda çok yüksek bir ivmeyle hızlanmaya başlıyor. ama yollar virajlı olduğu için bırakamıyorsunuz. antreman için hep o yolu kullanırım. özellikle geri dönmesi o rampadan bence en iyi antreman oluyo.
konuya gelelim:
o yoldan birçok kere hız rekoru yapmak için indim çıktım indim çıktım. zaten mtb bisikletlerde 55-60+ hız için pedallar dişliler bi işe yaramıyo. daha sonrası için tek gereken tekerler. lastiklerim 1.90 dişli lastik. frenlerimde sürtme oranı sıfır, hiçbir yamukluk, yalpa vs. bir sorun yok. tekerlerin göbekleride shimano altus. ben bu şartlar altında en fazla gördüğüm hız 62.5 km/hr. hadi gittin lastikleri yol için 1.30 luk aldın. gittin en sağlam göbekleri aldın(mtb için konuşuyorum). bu koşullarda bile zannımca göreceğin hız en fazla 70 km/hr olacaktır.
ayrıca ben o hızda hafif virajlara bile girerken dengemi kaybedecek gibi oluyorum. kaldıki 80-90 diyen arkadaşlar bu yollarda nası gidiyolar görmek isterim doğrusu. ayrıca bi tavsiye bu arkadaşlarıma : eğer motosiklet kullanıyorsanız hızınız 90 iken kaskınızı açıp nefes almaya çalışın. veya arabada giderken aynısını yapın.
ayrıca bisiklet üzerinde dengenin verdiği baskıdan dolayı kanda adrenalin artacak ve sizi daha fazla nefes almanız için zorlayacaktır. bakalım napacak o 90 yapan arkadaşlar.
bir rüzgar tüneli kullanan arkadaşlarımız için birşey diyemem(kamyon vs.). ama dahada hızlanan arkadaşlarım bir zahmet fizik kurallarını unutmayın. allah için. artık bunlar gülmeme değil kafamı bozmaya yarıyo.
ayrıca herhangi bir aracı(araba-motor-bisiklet veya herhangi) hızlı kullanabilmek onu kullananın iyi olduğunun kanısı olmaz. yani burda çok afedersiniz kimseye ithafen söylemiyorum ama "bi tarafımı yırttım bisiklette 130 yaptım. bu hız göstergesinin fotosu dahada inanmayanlar için buda bi tarafımın yırtığı" deseniz bile size kimse inanmaz.
iftar öncesi gerilim hat safhada kırdıklarım için kıracaklarım için şimdiden özür dilerim...