Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle yapılan hız rekoru

Yol bisikleti ile 50 yaptim, yol bozuktu baya korkuyucuydu. 50 nin ustu de zor gozukuyo..

Scudo
43 yaptim en yüksek..hız bana göre değil :)

Strava doğru ölçüm yapıyorsa 2006 yılında alıp bu sene 26*1.50 bianchi ares ( mtb) ile 25km/h :)

Mtb 2.0 lastikle duzde sprint 52km yokuş aşağı max 72km her iki rekorda da dalağım şişti kadans cihazım olmadığından devri bilemem.

Düz yol kadans ölçerim olmadığı için bilemiyorum 45km yaptım. 45km'den sonra pedalı yakalayamadım.
27,5 teker ölçüsü 21 vites, Dişli oranı 44 / 14

Hybrid bisikletle erdek inişi, ortalama hızımın düşük olma sebebi rüzgarla cebelleşmem. Genelde 25kmh gibi oluyor.

70kmh ve yukarısı adam gibi yol bisikleti ile aero pozisyon alınmadığı sürece çok tehlikeli.

Screenshot_2015-08-08-12-59-35.png

O değilde konuyu okurken aklıma geldi:)67,5 km ile bomonti tünelinden mtb bisikletimle hız rekorumu gerçekleştirirken bi kamyonetin arkasından nedendir bilmem,iki tane portakal büyüklüğünde taş atmıslardı birisi sırtıma digeri boşa gelmisti..allahtan ufak defek yara bereyle atlatmıstım o hızla veryansın kamyoneti yakalama çabası cabası:)

Düz yolda sanırım biraz da rüzgarlı havada 1.5 lastikli mtb ile 61 km, yokuş aşağı 2.10 lastikle 74 km. 1.5 lastikle yokuş aşağı ciddi bir hız denemesi yapamadım henüz. Yapınca sonucu yazarım :)

benimde yaptığım en yüksek hız 66 kmh yol bisikletim var ama nedense yokuş aşağı inerken hep bi tedirginlik yollara güvenemiyorum bazen karşına kocaman bir çukur çıkabiliyor hep fren sıkarak gidiyorum :)

Araba arkası 110 u gördüm fazlasına ne ayak nede dişli yeterdi :) makaradada 94 ü gördüm en fazla

Mosso Raceline 650b ile yokuş aşağı 61 gördüm, pedalla 41 ama çok zorlanmıştım..

Ya arkadaşlar ne gerek var bu kadar hızlara?unutmayın 2 teker üstünde gidiyorsunuz. Yazdığınız hızlarla dengenizi kaybetdip sonralarını düşünmek bile istemiyorum.

bilmediğiniz yollarda yüksek hızda giderken yolumuza aniden bir çukur,taş vs çıkabilir bir çok kez karşılaştım dikkatli olun.

mtb ile 90 yaptım,hali hazırda sürücüsüz bir şekilde yokuş aşağı hızlıca inen bisiklete arkadan koşup üzerine atladım zaten o sırada hızı 75 falandı, 2-3 pedal cevirerek 90'ı gördüm (Tamam tamam vurmayın:booo::koptum:)

@Hasan Tunalı

Aynen. Bazen çok hızlanıyorum bilhassa rampalarda ama aşağı inerken tedirginlik çok oluyor çünkü yollar sorunlu. Yani o hızda giderken çukur, mazgal, tümsek vs. insanın aklına geliyor ve hız kesmek zorunda kalıyorsunuz. İmkanlar güzel olsaydı iyi olurdu şu videodaki gibi:

Yoğun bakımlarda çok motorsiklet kazası görüyorum, buna bir de bisiklet kazalarını eklemeyin... Burası türkiye ne yapıyorsunuz o hızlarla.... Sizi koruyacak hiç birşey yokken... Trafiğe kapalı, önceden kontrol edilmiş yollarda hız denemelerinizi yapmanızı öneririm...
Bana birşey olmaz demeyin....

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Mtb ile Elazığ/Sivrice yokuşundan indim. 1.75" rubena lastikle 81 km/h

(link)

Geri